Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Ahojte... idem sa k vám pridať... Mne sa dcérka narodila 5.1.2012... a dnes máme presne 4,5 mes. Idem si vás trošku prečítať aké máte pokroky so svojimi detičkami a či máme závidieť 😝 😀
no nejak sa mi vymazal koment tak ešte raz:
Cez deň spinkáme 3x a to dva krát po pol hodine a raz 2 hodiny. V noci sme hore každú hodinu a papáme a potom hneď ďalej spinkáme. Monička je plne kojená a uvažuje už nad príkrmami a to od 5 mesiaca. Snáď to pomôže a budeme spinkať lepšie. Ale stále je to lepšie než prvé dva mesiace. Vtedy nespala cez deň ani minútu. Stále plakala a ukludnilo ju len kojenie. Tak sme sa dva mesiace celé dni len kojili. Až som prišla na to, že máme silnejší moorov reflex a od vtedy na spánok balím Moničke ručičky. A konečne spinkáme. Hlavičku si drží krásne a na brušku sa jej už páči. Pred tým plačkala a sa jedovala. Len sa ešte nejak nechce pretáčať. čo som postrehla tak sa sem tam posúva na mieste. Keď nespinká tak sa nosíme v Manduce, lebo ležať nechce a máme strašné náreky. Tak to by asi bolo v skratke o nás 😅
@monky978 ahoj, vitaj 🙂
Baby, som už zúfalá. Natálka sa rozhodla, že noc je najlepší čas na putovanie po postieľke, otáčanie sa na bok a na bruško a podobne... Táto noc bola strašná, boli sme hore snáď každú hodinu. Hladná nie je, ale nejako sa potočí a potom začne kričať. Tak ju musím otočiť späť. Potom pospí max. 1,5 hodiny a odznovu. Kŕmime v noci len raz, o cca. štvrtej. Čo mám robiť?
Doteraz v podstate od 2. týždňa sa v noci budila len raz, spinkala krásne... a teraz už 2. týždeň toto ☹
@mimuska2 aj ja už chcem ist................ ☹
@jankaja vitaj v klube nevyspatich maminiek.... 😉
@monky978 ahoj ahoj....a fotečki malinkej si nedala.... ☹
@bboossoorka Uz asi druhy den Natalka ovela viac sopli a kasle...Myslim,ze ci nahodou teraz neprechladla(hoci ju aj v tej horucave nejak zvlast neotuzujem).Uz som jej dala preventivne sirup..Inak sa mi to vydela tak v pohode sem tam kychla,sem tam zakaslala...
@bboossoorka chrcanie mame, ale to iba preto, ze on si sam rad chrci, kedze mava reflux, tak sa mu mliecko dostane do hrdla a uz veselo chrci a rozprava mi tak. kycha casto, ale to si myslim ze je vtedy, ked sa pocika, alebo ma v nosteku susnik 🙂 a kasel ked mu zabehne.. takze klop klop zatial to nie je z prechladnutia,.. uvidime, ci ho adamko nakazil. tomu sa spustila riadna nadcha
@jankaja mne ked sa Lili zacala pretacat na brusko tak to o par dni zacala robit aj v noci, a tak ako ty, tiez som ju musela pretacat naspat. tocila sa zo spanku na brucho, a hlava hore, samozrejme ze ju to zobudilo. Tak som ju zacala podkladat vankusmi. Tenucky vankusik podlozim vpodstate pod jej pazuchu pozdlz chrbatika az ku nozickam. Z druhej strany tiez, a nepretaca sa. Sice uz trochu cestuje aj napriek tomu, ale celkom sa z toho nevie dostat. Tak vyskusaj, mozno pomoze. My papkame tak tri kraat v noci takze to je vesele momentalne 🙂
@bboossoorka my sme nastasie zdravi, este nebola chorucka ani raz, ani teplotku este nemala, poklopem 🙂 Sopliky ma obcas trochu, ale to myslim ze je koli zubkom, lebo odsat nic neviem, len hlieny ma vo vnutri v dutinách, a niekedy to potiahne do seba tak zakasle trochu. Ale nic strasne to nieje. Ani nechrci ani ziadne podobne zvuky uz nevydava. Kycha dost, ale to od narodenia. Stale som si mylslela ze jej je zima, ale rucky teple a ona aj tak kycha 🙂
@bboossoorka ďakujem za privítanie, ale dúfam, že sa čoskoro vrátim do klubu vyspaných maminiek 😀
@martinka8 budem to musieť vyskúšať. Teraz zaspala o 9:10 a o 9:40 sa zobudila - otočená na brušku, hlava hore. Tak som ju preložila, do 3 minút zasa na brušku a v priebehu ďalších 3 minút znovu. Pritom na nej vidno, že by si ešte pospala ☹
@bboossoorka u nás je sem tam nejaký soplík, ak tak vytiahnem s vatičkovou paličkou von, a je pokoj. Asi pred mesiacom sa mi zdala že niečo na ňu šlo, lebo staršia Nika bola nachladená, ale dala som jej 1x na noc novorodenecký nasivin a bol pokoj neprešlo to do choroby. My už nechrčíme, ale kýchať kýchame.
@jankaja aj my putujeme alelen v tedy keď sme hore v noci keď zaspí tak je to OK, buď spí na chrbátiku alebo na boku a ráno keď už má plytší spánok alebo je hore skor a nemrnčí že je hladná tak putuje hore dole, prevaľuje sa ale v noci pri tvrdom spánku je v podke - dnes pospala od večera do pol siedmej 🙂
@tamaska veď to, ona doteraz v noci tiež putovala, alebo kopala nôžkami, ale v pohode vydržala do tej 4.-tej a potom si vypýtala papať. Len teraz, keď sa pretočí, tak to už sama nezvládne a treba ju pretočiť späť. Najlepšie ale je, že je so sebou taká spokojná, pozerá ako: aha, čo sa mi podarilo... šikovná som 🙂
Ahojte.. ďakujem za privítanie...
@jankaja si nevyspatá? 😝 my takto spíme už 3 mesiace... padám už na hubu, lebo cez deň ju zas musím kočíkovať, aby spinkala... fakt neviem kde som urobila chybu (teda ak som nejakú urobila)... snáď to u nás príkrmy vyriešia, lebo to už dlho nevydržím... spím už postojačky 😉
@breslerka aj ja som už cez niektoré spánky cez deň prestala baliť ručičky... ale vidím, že s nimi aj tak rozhadzuje a šibrinkuje a potom sa budí...
@martinka8 trikrát sa zobudiť v noci je môj tajný sen 😀
Ešte teda pridávam fotky môjho kuriatka..
Ahojte maminy, kolko vam vazia vase drobce? Moja ma uz skoro 3 tyzdne jednu a tu istu vahu, s rozdielom 50 az 100g. Min tyzden 6.2kg dnes 6.06kg. V piatok bude mat 4 mesiace. Dakujem za prispevky.
vidim poniektore tu mate terepetie pocas noci. Moja posledne 2 tyzdne chodieva spavat okolo 8-8.30pm a 1x sa zobudi okolo 3-4rano. Inak dovtedy som k nej vstavala kazde 3-4 hodinky. 🙂
@monky978 ...no to rozhadzovanie je des, ale ja na to kaslem, kym to zabera.....aj starsiu som mala taku aktivnu...inak k tomu budeniu, Ivka (starsia) hrozitansky spavala, bola velmi ziva, aj teraz je, patri medzi narocne deti, sme si uzili, ale teraz je velmi mudra, nema problem, ale co sme si so spankom odtrpeli....dakedy to proste nie je tak, ze mama je na vine, proste je to take dieta, nic nespravis...aj Lili je taka, ale trsicku lepsia. Moc nespava, ale my mame taku zavesnu hojdacku v dverach, tam pekne spi......v noci je tiez kazdu hodinu az dve hore, ale kojim v polospanku...pri nej sa to da, tak to neni take zle.....len nad ranom, ale to je uz normalne u takych malych deti....
Lili aspon s hrackami sa hra, nereve stale, Ivka bola urevanaaaaa..juuuuuj:O)))))))
@monky978 krasne kuriatko 😉 🙂
@monky978 krasne kuriatko 🙂 A to vieš, na dobré sa ľahko zvyká a ťažko odvyká... 😀 tak dúfam, že sa vrátime k dlhému nočnému spánku
@martinka8 skúšala som dať Natálke na stranu, kam sa otáča na bruško maličký tenučký zrolovaný paplónik a celkom to zabralo, síce sa otočila, ale až o pol šiestej ráno 😀 Mali sme podstatne pokojnejšiu noc, ako posledných niekoľko dní... Len Natálka tak smiešne spí pri tom, resp. na tom paplóniku. Otočí sa k nemu na bok, stíska ho rúčkami a nôžky má na ňom vyložené 😀
Tak ďakujem za radu, vôbec ma to nenapadlo
Ahojte 🙂 balíte ešte vaše januárové detičky do perinky?..ja som len prvý mesiac aj to len do zavinovačky ...kamarátka dáva ešte svoje skoro polročné bábo do perinky ...neni to veľa?...ešte v takom teple 😉 🙂

@martinka8 bez sance este v tomto case, aby som s Beki sla do mesta, s busom. to divne obdobie stale trva, je strasne nervozna. ked to na nu pride, neda sa s nou vobec nic, dokonca uz place aj ked ju nosime (to je nas utisovaci prostriedok, ktory na nu normalne plati) a spi ako jej pride (teraz mi zaspala o tristvrte na osem a uz som si aj hudbu pustila, aby sa zobudila a ona stale spi 😲 , och, to co bude za noc 😲 😲 (bezne chodi spat okolo pol desiatej )