icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
25. máj 2012

@mimuska2 aha, tak to sa tiež neuvidíme, my ideme až týždeň po vás, t.j. za dva týždne. Tak je tehotná a má aj cystu? A kde v nemocnici, v MA?

martinka8
25. máj 2012

@jankaja tak to je sikovnica 🙂 u nas to funguje uz asi mesiac, a mam pocit ze keby som jej prestala davat ten vankusik, tak sa uz ani neotaca, lebo ked ju nad ranom necham u nas v posteli tak sa neotoci 🙂

@kajkovajanka striham nechty vacsinou ked je vyspinkana napapkana, kludnucka 🙂 a vie vydrzat.

jankaja
25. máj 2012

@martinka8 ja dúfam, že sa čím skôr dostaneme do stavu, keď ju to prestane baviť... lebo teda zatiaľ ju to baví veľmi...

mimuska2
25. máj 2012

@jankaja no už je doma. Má tam nádor.

martinka8
25. máj 2012

@mimuska2 😖 nechapem a to je aj tehotna? akoto ze je doma?

mimuska2
25. máj 2012

@martinka8 nador ma na vajecniku. Povedali ze do 12 tyzdna ma pockat a potom sa uvidi co je s nadorom. Da sa to operovat bez toho aby muselo babo prec.

tamaska
25. máj 2012

@mimuska2 držím palčeky aby bolo všetko OK.

monky978
25. máj 2012

@breslerka my ideme už tretiu noc bez zaviazaných ručičiek 🙂 a vyzerá to, že už je v pohode... a dokonca došla ku nám pomoc z hora.. prišla ku mne pred troma dňami kamoška (pedagogička v MŠ) na návštevu a keď videla naše uspávanie a dozvedela sa podrobnosti o našom spánku zobrala Moničku a išla ju uspať ona.. no jasné, že bol plač, ale my už tretiu noc sme v postielke a už dve noci sa budila každé tri hodiny... takže úplne super... sa teším. Že tri hodiny vkuse spím.. jupí.. uvidím aká bude táto noc...

@mimiska2 Herniu máme my... pupočnú.. už tri mesiace má prelepené celé bruško. Boli sme s tým na chirurgii a zistili, že má otvor v brušnej dutine 0,2 cm... pupček jej zatlačili do bruška a prelepili, aby sa to zrástlo.. hm a už sme boli na treťom prelepení a teraz to nemá cez víkend prelepené, aby som jej vyliečila do utorka ekzémik na brušku z toho leukoplastu.. a v utorok znova 😒

@kajkovajanka Nechtíky strihám podľa situácie.. musí byť napapaná, vybláznená a v dobrej nálade... raz za týždeň

martinka8
25. máj 2012

@monky978 ako ju donutila zaspat v postielke???? ja tiez uspavam poctivo.... najnovsie v nosici ju uspavam, kedze nas trapia tie zubky je to katastrofa. Dnes mi sice zaspala pri kojeni, ale nieje to pravidlo.
@mimuska2 drzim palce nech to dobre dopadne 🙂
@jankaja nas uz az tak velmi nie nastastie 🙂 urcite ju to prejde coskoro. Ja sa tesim ked uz sa bude vediet pretocit aj naspat, aby som ju nemusela stale ja pretacat, ked sa znervoznuje na brusku 🙂

jankaja
26. máj 2012

@mimuska2 aj ja držím palce, nech je ok. Sestra mala počas prvého tehotenstva tiež nejaký gyn. nález, už si ale presne nepamätám, čo to bolo. V 7. mesiaci jej to mali operovať, keď už bábo zvládne anestézu, ale dovtedy to samé zmizlo, takže to bolo super. Tak držím palce, nech to tiež tak dobre dopadne.
@martinka8 aj ja sa teším, keď sa bude vedieť otočiť naspäť. Dnes v noci sa síce nepretočila, ale vstala o 6:04 a odvtedy sa pretočila asi 10 krát. Tak to vyzerá asi tak.... idem na WC, pretočím Natálku naspäť na chrbátik, učešem sa, pretočím Natálku, umývam si zuby - to ju pretočím 2 krát... atď. Skrátka radosť 😀

mimuska2
26. máj 2012

@tamaska
@martinka8
@jankaja dakujeme 🙂 🙂
My zaspavame v postielke. Uz nemusim uspavat na rukach. Naucila sa to sama od seba. Polozim ju ona chvilu pokeca s kolotocom potom obyme svoju oblubenu plysovu zirafku a haja. 🙂

kajkovajanka
26. máj 2012

@monky978 raz za tyzden ? pekne 🙂 . ja musim kazde tri-styri dni 😲 , inak ma drapky ako macicka 😀

monky978
26. máj 2012

@martinka8 no my sme zaspávali len pri kojení... a vôbec by mi to nevadilo, ale ona sa každú hodinu v tej ľahkej fáze spánku zobudila a zistila, že cicik nie je v pusinke a bol rev... tak mi to vysvetlila kamoška... a asi má aj pravdu. Tak sme ju dali do postielky a ja som išla preč a ona ju tam hladkala a mojkala dovtedy kým nezaspala... samozrejme, že plačkala ale základ vydržať... A to už mi radili viaceré mamy, že prvé tri dni má prísť cudzia osoba nech ma necíti... teda mliečko. No a zázrak.. prvé zaspávanie ťažšie, ale každé tri hodiny papáme a spí sa ďalej v postielke bez plaču. Ja si pochvaľujem. A Monička je určite tiež lepšie vyspatá než každú hodinu hore v šoku kde má cicik 😀. A samozrejme ten plač bol mňou identifikovaný ako plač jedoš... žiadne bolesti alebo hlad...

@kajkovajanka no máš pravdu aj ja by som mala aspoň dvakrát... resp. cvakám keď ma to už bolí 😀 😀 😀 😝

breslerka
26. máj 2012

@monky978 ..jaj to je supeeer s tymi rucicikami, ja som sa zatial na noc neodhodlala, teraz mi velmi dobre spi, len raz alebo 2krat je hore:O)...ale myslim, ze to skoro spravim, zda sa mi, ze jej to uz vadi.
Fiha, aka super kamoska, ako ti ju ucila spavat?Porad:O)))..mimochodom tvoja dcerka je kraaaaaasnuckaaaaaaaaa!!!!!!!!

breslerka
26. máj 2012

@monky978 ..jaja uz som si precitala vyssie...no moja nezaspava pri kojeni, ale ma rada, ked vedla nej som, len ked jej daco je, napr ma daco s bruskom, alebo ine nepohodlie, asi iba vtedy chce cicik, inak jej staci, ze som vedla...ale starsia bola presne ako tvoja malinka teraz, ten isty pripad.....
My skor mame problemy, ze cez den , teda celkovo nie je problem ju uspat, ale spi len polhodku a ked prechadza do hlbsej fazy, preberie sa.V noci to ale neplati, asponze tak

monky978
26. máj 2012

@breslerka ďakujem 🙂

no to som sa ani ja neodhodlala... tá kamoška, že vyskúšame a je to...

martina97
26. máj 2012

Baby beriete niektora antibaby Azalia?Ked hej,kedy ste dstali mrhu?Ja som zacala brat 2balenie/bez prestavky/z neho uz 5tbl a mrcha nikde... ☹

martina97
26. máj 2012

@bboossoorka Aku robis kasicku*?A davas ju do flase?

martinka8
27. máj 2012

takto sme sa prvy krat kupkali na plavarni, a velmi sa nam to pacilo 🙂

monky978
27. máj 2012

@martinka8 jéj krásna buchtička 🙂 vidno, že si to užíva...

dnešné zaspávanie: 5 minút mrnkania a debatky a od vtedy spinká už 3 hodiny... super úspech veliký 😅

kajkovajanka
28. máj 2012

@martinka8 krasne ste 🙂)

kajkovajanka
28. máj 2012

@martinka8 a vlastne, to na akej plavarni ste? a plienocku ste pouzili? nevyzera to ako kryta pri stanici, a tam by som s malou urcite nesla, este by nieco chytila v tej super cistej vode 😒

akova
28. máj 2012

Ahojte, mám tiež januárového synčeka Miška, rada by som sa vas spytala, či ste začali s príkrmami po ukončení
4.mesiaca aj ked su vaše detičky plne dojčene? mne pediatrička vravela, že už mam začať s príkrmami, pri prvej dcére to bolo až od 6. mesiaca, teraz sa to vraj už zmenilo.... Davate už aj kašu pred spaním? ak ano aku? Dakujem za rady 😉

monky978
28. máj 2012

@akova no mne povedala Dr., ze sa moze uz od 5 mesiaca po novom u dojcenych... Tak mi zaciname teda od toho piateho. A zacnem najprv so zeleninkou na obed...

bboossoorka
28. máj 2012

@akova ahoj,,,,my prikrmujeme od 4nmesiaca....papa už takmer všetko,,,vyživi ma naj....rano a večer robim 120ml kašički,,,najviac chuti bananova a ryžova a po spapani dokojim a je taki spokojny,,,od vtedy ako papa kašički ani sa v noci už nezobudi....a ano je plne dojčeni.... 🙂

bboossoorka
28. máj 2012

@martina97 kašičku papa s lyžičkou s misky bo ho nechcem naučit na flašku kedže popri papkani,,,už všetkeho plne dojčim....prvy krat to bolo všade ale už do ide len do pusky..... 😉

bboossoorka
28. máj 2012

my strihame nechtiky raz za tyžden a to ked sa šalime....iba vtedy to ide bez komplikacii
🙂

breslerka
28. máj 2012

@akova ...ahoj, nam lekarka povedala, ze medzi koncom 4. mesiaca a zaciatkom 6ho, je tzv. imunologicke okno, v ktorom, ked sa deti stretnu s najvacsimi alergenmi, resp, s roznymi potrevinami v malom, tak sa zniozi neskor riziko potravinovych alergii.. Takze namkazala, ze po 4.mesiaci davat ochtnat z roznych potrevin, hlavne alergenov, ktore su neskor zakazane do roka, alebo odporucane az napr. po 8.mesiaci a pod. Cize aj mrkva, zemiaky, ale aj citrus, zeler a pod...ale len kusok dat ochutnat.Vzdy jeden den, potom 3 dni len dojcit a pod. Cize ze nejde o prikrmy v pravom zmysle slova. Len o ochutnanie, aby sa telo s tym stretlo. Po 5.mesiaci ma dat ochutnat z 3 najvacsich alergenov, cize oliznut jogurt (BKV), ozuzlat korku z chleba (lepok) a trochu vajecneho bielka. Prave prikrmy, ze pojdu ako predtym od konca 6. mesiaca.Ale ako vidim, kazdy lekar ma na to vlastny nazor:O))).....

monky978
28. máj 2012

@breslerka no to teda má... ešte si prečítam pár takýchto názorov a budem mať super chaos v tom... do kelu človek chce tomu malému stvoreniu len to najlepšie, len niekedy je tých info strašne moc a všade ináč... 😠 asi treba do toho zapojiť aj sedliacky rozum a intuíciu a nejak to zlepiť do kopy... 😉

breslerka
28. máj 2012

@monky978 ..presne, sedliacky rozum a hlavne, ved kazde dieta je ine......