icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

tinika3
28. máj 2012

@akova Ahoj. Ja tiež len plne dojčím. V piatom mesiaci pôjdem dať malého prevážiť, poradím sa s doktorkou a možno potom začnrm.

tinika3
28. máj 2012

@monky978 Presne tak, čím viac o tom čítam, tým som popletenejšia. Stále zháňam nejaké informácie, články, nech som poučená skôr ako začneme, a tiež mám pocit, že už ozaj neviem, čo je najsprávnejšie. Čo mamička, to iná skúsenosť, čo odborník, to iný názor 😝

tinika3
28. máj 2012

@monky978 a ešte keď ma začne poučovať svokra, ako včera, keď malému vytiahla piškóty a kukuričné lupienky, a že čo mu má dať, tak vravím: NIČ. Táááák zazerala a aj tak mu dala do ruky. VRRR.

breslerka
28. máj 2012

@tinika3 ...no ja ked som mala este iba Ivku, preeesne som mala na toto nervy, ze vsade rozporuplne informacie...potom som na to zacala postupne kaslat a uplatnovala som to, co som pokladala za OK a co vyhovovalo malej ...proste snaha o zlatu strednu cestu..inak by som sa zblaznila

tinika3
28. máj 2012

@breslerka Tiež sa spolieham na to, že keď už začneme, tak na malom uvidím, čo mu prospieva, chutí.

breslerka
28. máj 2012

@tinika3 ...jasne, vsetko sa vzdy dajako urovna.... 😉

martinka8
28. máj 2012

@kajkovajanka v Krompachoch na plavarni sme, tam je super detsky bazenik, my tam mame chatu, tak sme skusili ci sa jej to uz bude pacit, a pacilo sa 🙂
@akova ja len kojim, tiez som zmetena z tych nazorov, ale podla mna je to aj tak na nas mamickach ako sa rozhodneme, a babu neublizime ak zacneme skor, ani ak pockame 6mes. Takze z cistej pohodlnsti ja pockam az do 6teho mesiaca, kedze ked uz raz zacnem vyvarat, budem uz stale, tak si to pol roka vychutnam ze nemusim 🙂

akova
28. máj 2012

dik baby za názory, ja by som asi tiež počkala do toho 6 mesiaca, ale prave kôli potravinovym alergiam sa odporuča už medzi 4. a 6. mesiacom... 😒 tak zvolím asi strednú cestu a začneme pomaly v 5.mesiaci... 😉 malému zatiaľ mliečko stačí, iné by zasa bolo, keby bol hladný alebo málo priberal.
@martinka8 super malinká v bazeniku 🙂 my máme zakaz do bazéna kôli obličke, mame zväčšenú panvičku od narodenia, tak sme náchylní na zapaly močovych ciest 😒 s Ninkou sme chodili plávat aj s bábätkami bolo to super, teraz je to vodný živel, tak dufam, že aj malému sa oblička napraví a budeme aj my môcť do bazenika.

larosa
28. máj 2012

@akova no ja som začala, ale nepreháňam to, skúsili sme raz zemiak, mrkvu, kurací vývar s mrkvou ale bez soli a akéhokoľvek korenia, výživu sme skúsili jablkovú aj mrkvovú, jablková jej nechutila, no občas je kašu- Sunarka banánovo ryžová a tá jej veľmi chutí, dávam jej ju asi každý druhý-tretí deň, tak na obed, ochutnala už aj chlebovú kôrku a piškóty, dokrmujem ju umelm mliekom, alebo vlastne ju dokojím 🙂 nejako nám to kojenie nejde 😝 Sašku aj Tonku som kojila bez problémov, ale s Amálkou nám to nejde ☹ takže tak 😉
@martinka8 škoda, že taký bazénik nie je v KE ☹ na krytú by som ani ja nešla- mála som z nej kožnú reakciu, ale v barci je príjemný bazénik tam by sme mohli s deťmi ísť 🙂 a dá sa aj prenajať 🙂 keby sme sa nazbierali viaceré nebolo by to tak drahé 🙂 zavoláme všetky z nášho okresu 😀

tamaska
28. máj 2012

@larosa Bazeník v Barci stačí len dopredu objenať a nahlásiť počet osôb. My sme tam zvykli chodiť so staršou Nikou a stále sme boli sami 3ks, a po nás bud šla ďalšia rodinka, alebo aj sám pán. 😀 je to tam fajn, ale nie asi ako má maťka na fotke, nie je tam mini voda a šmýkalky.

kajkovajanka
29. máj 2012

@tinika3 och, toto strasne neznasam 😠 . podobne robi aj svokra aj moja mamka, nastasie nic malej do ruk nedavaju, ale uz vyse mesiaca pocuvam o tom, ze kedy sme my s muzom zacali chutnat vyzivu, jest polievocku, pit cajik... aaaaa 😝

kajkovajanka
29. máj 2012

@martinka8 aha, tak to je super, ze mate take miesto, kde sa mozete chpdit s malickou kupkat 🙂 a tiez je super, ze sa jej to paci 🙂

kajkovajanka
29. máj 2012

@larosa fiiha, malicka sa vam uz pekne rozbieha v papani 🙂 . v piskotach nie je lepok? tie veci okolo lepku a alergie su asi jedine, ktore by som ozaj skusala az okolo 6.mesiaca, ako pisu.. nad kasickami som tiez uz rozmyslala, aj nad mrkvickou, jablckom, bananom (ten zatial mala iba ocuckava, ked ho jem ja 😀 ). a uz sme skusili zemiacik 😀 , jaaj, to bol pohlad 😀 😀

martinka8
29. máj 2012

@tamaska to som nepocula, vies mi dat nejaky kontakt, a kolko to asi stalo? Da sa len tak ze ja mm a mala by sme sli do bazenika???? o je super a mohli by sme ist kludne aj kosicanky s detickami, ja suhlasim.

@akova aj my mame zvacsenu panvicku, nikto mi nepovedal ze by sa nemohla kupkat???? Kolko mm mate panvicku??? my 5 -7mm myslim, pri poslednej kontrole, takze je to na hranici normalnej a I.stupna

jankaja
29. máj 2012

@tinika3 u nás je na toto expertka moja babka, tá len stále horekuje, ako keby sme Natálku trápili hladom, keď jej ešte nedávame polievku a hento a tamto...
Máme naplánované začať s príkrmami od ukončeného 5. mesiaca, len mám teraz dilemu, ako dlho skúšať jednu potravinu, lebo kožná nám odporučila 2-3 týždne!!! (kvôli možnosti, že má Natálka atopický exém) a pediatrička povedala, že aj tak stačí 2-3 dni. Tak teraz nech si človek vyberie! Neviem si ale predstaviť začať jej dávať mrkvičku a 3 týždne nič ďalšie. Tak asi pozriem ešte niečo na nete, spravím vážený aritmetický priemer a bude.

larosa
29. máj 2012

@kajkovajanka papkáme, papkáme 😉 len tak trochu, občas nám niečo dôjde aj do bruška a kooopec toho skončí na podbradníku 😀 v piškotach je lepok, ale beriem to tak, že ak má mať nejakú alergiu, tak ju bude mať a je jedno kedy to ochutná 🙂 a dúfam, že žiadna alergia nebude 😀

larosa
29. máj 2012

@jankaja myslím, že či je atopická či nie, stačí počkať 3 dni či bude nejaká reakcia na jedlo, podľa mňa dlhšie netreba, potom to môže byť reakcia na hocičo, veď mrkvu vykaká už na druhý deň 🙂

tamaska
29. máj 2012

@martinka8 http://www.pensionbarca.sk/relax-wellness/bazen

Pension Barca*** Tel: +421 55 728 31 00
Gavlovičova č. 1 Mob: +421 918 341 466
040 17 Košice

jankaja
29. máj 2012

@larosa tiež si myslím, že 2-3 týždne je totálne prehnané... Ale možno počkám nejakých 4-5 dní, nech som kľudnejšia...

martinka8
29. máj 2012

@tamaska dakujem, ale pisu ze je len 27 - 28 stupnov voda, to ste chodili aj s Nikolkou ked bola este babo? to je studena vodicka na kupkanie nie?

larosa
29. máj 2012

@martinka8 @tamaska juuuj tak to je dosť studená, keď pôjdem k našim tak sa tam spýtam, že aká je naozaj 🙂 a keď bude fajn mohli by sme sa ísť pokupkať 🙂

tamaska
29. máj 2012

@martinka8 Nika bola už trošičku váčšia, ale robia tam aj baby plávanie, skús zavolať a opýtaj sa. My už sme tam dlhšie neboli.

kajkovajanka
29. máj 2012

@jankaja ja som tiez niekde (niekde 😀 ) citala, ze 3 dni staci na jednu novu potravinu. a ked vsetko bude ok, tak sa moze pridat dalsia nova, resp. ta prva zmiesana s druhou novou

tamaska
29. máj 2012

@martinka8 a vraj by už aj v novej nemocnici mal byť otvorený od marca rehabilitačný väčší bazén, a možnosť je ešte ťahanovské riadky.

akova
29. máj 2012

@martinka8 my mame až 13mm mame už medzi 2. a 3. stupňom. Povedala nam dr., že ak sa ešte zväčší tak už ideme do nemocnice na vyšetrenia, naposledy sme mali 12mm tak nam kazala prisť až za dva mesiace. Ideme na konci juna znova.No nam to povedala, že nemame s nim chodiť plavať, zrejme koli infekciam močovych ciest. Musime nosiť aj každy mesiac moč na kontrolu pediatričke, len sa mi ho nejako ešte nepodarilo odchytiť 😀

Tiež si myslim, že jednu potravinu stači tak 2-3 dni davať.

jankaja
30. máj 2012

@kajkovajanka to som čítala aj ja, len tá kožná to myslela tak, že keby mala atopický exém (čo ešte nepotvrdila ani nevyvrátila), tak treba byť opatrnejší. Ale 2-3 týždne je naozaj priveľa.

mimuska2
30. máj 2012

Ahojte zienky moje. Dlho som tu nebola bo teraz toho mam akosi vela.
Vidim ze uz chodite plavat aj my sa chystame ale cakame este na kamosku kym bude maly mat tri mes.
Zajtra preockovanie a zajtra sa dozvieme ci ma sestra zhubny nador abo nie ☹ a to som jej uz zbalila vsetky veci ktore sa malinkej uz male.

bboossoorka
30. máj 2012

@mimuska2 aj my sme preočkovani a ostala nam hrčka,,,ešte vyčkam do konc tyždna a ked nezmizne ideme na chrurgiu... ☹ už teraz mam strach....

bboossoorka
30. máj 2012

baby pozeravate...MODRE Z NEBA?ja to kukam stale a som fakt vdačna za to čo mam a nepotrebujem nič ine....i peniaze nech si každi necha ja len pytam od boha zdravie najme pre mojich anjelikov....

mimuska2
30. máj 2012

@bboossoorka. Och, to mi ani nehovor. Este to by mi chybalo ☹
Dufam ze to bude tak dobre ako prve ockovanie. Drzim palceky aby vam to preslo.