Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@martinka8 daj jej kašičku...ako važne martinka mlieka možeš mat dost ale može byt slabe....nech ide mg kupit kašičku a urob jej uvidiš že ti sladko zahaja.......skus.... 🙂
@martinka8 Poznam to ☹ Uz chodim po dome jak mumia,nevyspata uz asi 4den.Dnas mi vstala o pol5 a konec...zacne kopat ako hovoris,pistat v noci vstane aj 4krat.Uz som ju ani nedavala do postielky...Len by bola pri ciciku,potom pri nom zaspi,ale o hodku je zas hore a toto iste celu noc...A tak mi krasne spala ked bola malinka 🙂 Zeby jej isli zubky?Nieje to este skoro?
u nas je to podobne. tiez v noc casto vstavam a musim malu uspavat. doteraz si cucla a a zaspala. a cez den mi uz tiez nezaspava pri kojeni. koncime papanie tym, ze zacne plakat. a potom, ked uz vidim, ze sa jej ziva, ze si sucha ocka alebo ze je uz velmi nervozna a uz presla aspon hodina a pol od predosleho spanku, tak ju dam do kociara a zacnem hojdat. niekedy par minut a zaspi, niekedy hojdam cely spanok, lebo sa v kuse prebera. potrebujem, aby spala... a tiez to zacalo len tak zo dna na den. a samozrejme , ze kym zaspi prbieha gymnastika :D
@martinka8 neskusala si ju uhojdat v kociari?
@martinka8 a neskusala si dat na rucky tie rukavicky bavlnene, co sa davaju novorodencom, aby sa neskrabali? a este mi napadlo, keby si ju skusila na noc zabalit do perinky?
Aj u nás sa zhoršilo večerné zaspávanie. Už pekne zaspával v postieľke a teraz začal vymýšľať. aj trikrát na prsko a väčšinou zaspí na ňom. Alebo plače stále a keď ho na ruky vezmem v momente je ticho. a včera vôbec nechcel papať, vynechal dve dojčenia. 😖 a tiež cez deň nervičky, všetko do úst.
aj u nas je to ako kedy... niekedy zaspí sam, niekedy pri kojení, inokedy zasa až sa uhojda na rukách alebo v lehátku... ale zasa nočne vstavanie sa nam zlepšilo, ked bol menší papali sme každe 2-3 hodiny, teraz vydrží aj 6 hodin. A zistila som, že sa mu lepšie spinká na brušku, aj ked ho bolí bruško tak si len poprdká a spinka dalej. Na chrbatiku sa mi stále budil. Tak vyskúšajte 😉 Ja ho vždy pretočím na bruško ked zaspinká. 😵
a toto je naš Miško
baby tak my stále zaspávame v postieľke a nechcem to tu teraz písať provokačne, ale dám Moniku do postieľky napapkanú, pustím hudbičku, božtek a odchádzam... minútu mrnčí... päť minút sa hrajká a potom spí.. v noci sa budí každé tri hodiny... napapá sa a spí... takže sme tri až štyri krát hore. Oproti tomu čo sme sa budili každú hodinu je toto pre mňa obr úspech... to je proste iné dieťa... a už aj cez deň sme v postieľke. A uvidím keď začne papať, že koľko krát sa budeme budiť...
držím palce nech sa vám to polepší... viem čo je to byť nevyspatá...
@akova krasny chlapcek, a super drzi hlavicku...moj je lenosko, ale cvicime statocne, takze vas hadam dobehneme.
@monky978 tak nejako aj my zaspavame. trochu si pomrnci ale vie ze uz nepridem, maximalne tak dat dudku a dost. do 15 minut spi.aj cez den aj v noci.
no a inak uderom 4,5 mesiaca sme zacali s kasickami 🙂, sice kojim, ale on by jedol kazdu hodinu a to je technicky nezvaldnutelne, hlavne pri tom starsom co frci na baterky 🙂. a dorbec ked uz vidi lyzicku tak dobre ze nevyskoci zo sedacky 🙂 tak sa tesi...
@martinka8 ked je taka nervozna ze nevie zaspat nejdu jej zubky? mozno z toho je taka. no a inak ja som zistila ze ked moj drobec ruci aj na rukach aj lezmo, aj sedmo...tak je nervozny z nas a musi ist do izby do postielky a sam sa uspi...sice si pomrnci ale vascinou zaspi bez pomoci..akokeby bol nervozny z nas okolo.
@kajkovajanka heh, aj my sme skusali zemiacik, ten mu velice chutil, tie kupovane sunarku a nestle su tiez fajn, hlavne ked nemam cas varit🙂...tie su aj sladke tak na tie tak otvara usta ze hadam ani nezatvara 😀 ...piskoty obsahuju lepok, urcite nedam skor ako v 6mes., ale skusam aj kukuricne a pohankove chrumky a este som zohnala vo vegetke aj ryzove chrumky...tie su uplne super. a hlavne si ich vie hytit a cpe si to do tej pusinky jak o dušu🙂 😝
@tinika3 to poznam🙂 pri provom som vsetko citala podla tabuliek isla, a teraz na to tak trosku kaslem, jesne ze lepok a mlieko neurychlim, ale zeleninku a ovocie pomaly pridavam, a zemiak a banan su nasi vytazi. sice sa z toho hned aj po... ale uz na treti den bolo ok. crevo si zvyklo 😀 , no a jasne ze len po lyzickach lebo este je kojeny, takze nech si len zvyka na nove chute...ale cicik je cicik 🙂
@akova k tomu ze cim zacat pri prikrmoch vraj plati pravidlo zacat so zeleninou, az potom s ovocim lebo je sladke a to by potom vraj mohlo dieta zeleninu vypluvat🙂..
@akova jeeej , aky krasny drobcek 🙂
@mimuska2 fíha iba raz vstávate... závidím 🙂 snáď sa aj my k niečomu takémuto dopracujeme.. ale ja sa teším aj z tohoto... 😀
@michaelka5 "trochu si pomrnci ale vie ze uz nepridem" toto bol u nás základ a keď sa prišlo tak išiel tato a hlavne nebrať na ruky.. my dudel nechceme tak sa len trošku ťapkáme po zadočku 😝
Maminky prosím Vás keď ste dávali mrkvičku tak kde ste ju kúpili? Neviem kde by som to mala kúpiť. Z hypermarketu nechcem a na trhu majú tiež len dovoz. Keď mne sa zdajú tie mrkvy také prehnojené a čo som zisťovala tak je to dovoz Taliansko, Izrael... hm nechcem jej dať prvé jedlo plné dusičnanov..
No a dnes sme boli na preockovani a zvladli sme to supr. Cely dnik sme lrespali a teraz hajame zasa. Dufam ze to tak aj zostane bz problemov. Inak ked vas preockovali tak zasa do oboch noziciek? Niektorym sa to nezda.
@bboossoorka no co polepsilo sa?
tak aj my sme dnes preočkovaní 🙂 @mimuska2 máme 64cm a 6950g, takže pribrala cca1300g za mesiac 😀 buchta malá 🙂 preočkovali ju tiež do oboch nožičiek
no a po očkovaní určite nedávať nič s paracetamolom- paracetamol potláča reakciu na očkovanie-to mi už pri predchádzajúcom očkovaní hovorila Dr., a horúčku potláčať aj tak až pnad 38°C- kuk na článok- http://www.slobodavockovani.sk/news/studia-deti...
Dr. nám dnes povedala, že určite začať s lepkom, ochutnávať, aby si zvykal organizmus a to počúvam z každej strany, ale to je jedno, malá už piškoty jedla dávno 😀
@michaelka5 si si istá, že v kukuričných chrumkách nie je lepok?
@martinka8 neskúsila si jej dať niečo papať? kašu ako ti radila @bboossoorka alebo prikrmiť nejakým UM, naozaj to pomáha, naša odkedy ju prikrmujem spí ako zabitá, vlastne odkedy som začala dávať UM hneď spala lepšie, teraz mi vstáva okolo polnoci a ráno o 5-6...ja dávam Sunarku- banánovo ryžovú, amlej chutí a dokonca aj mne 😀
ahojte, no u nas je to podobne s tym spanim-nespanim, hrozne je ubolaveny, mrnci a ruky stale v puse, dokonca to vyzera akoby hovoril au au au. dam gelik na dasienka a je kludnejsi, takze asi idu zubky, lebo ma aj sopliky trosku. ktovie. aj pocasie je take nijake, mozno nanho vplyva.
@mimuska2 to ste velmi krásne spinkali 🙂
@monky978 - skus pozrieť v Bille, tam maju aj bio zeleninu, ja som kupovávala tam pre Ninku, teraz som to už velmi nesledovala či to ešte majú, ale podla mna áno.
Dakujem baby za pochvalu Miška, on takto sa dvihne ale iba par sekund vydrží 😀 Baby myslite si, že po cisarskom možem začať už chodiť cvičiť? pred tehu som pravidelne chodila zumbovat, velmi mi to chýba, tak by som už chcela začať chodiť aspon raz do tyždna tak easy. Čitala som, že na kojenie by to nemalo mať vplyv /ako si každy myslí, že sa niečo vylučuje do mlieka pri cvičení vraj to neni pravda 😉 /. Vy ste ako na tom? aj kôli kilečkám navyše 😀
@larosa v zlozeni nieje o lepku ziadna zmienka 🙂...inak tu sunarku bananovo ryzovu milujeme aj my 🙂
@monky978 no vysadit dudel som chcela aj ja, ale muz nezvlada ten skrek ktory pusti ked ho nema...takze sup duda spat a spi sa az do tretej rano 🙂
maminy kedy planjete vymenit vaničky za športovu čast??? 🙂
@michaelka5 jáj my sme ho nevysadili... ona dudel proste odmieta. Vyskúšali sme všetky druhy, ale proste keď nič netečie nie je zaujímavý... tak ju už ani neučím... vystačí si s prštekmi 😀
@barustek my až od 6 mesiaca, alebo ak sa dovtedy nezmestí do vaničky...
@akova dík za radu.. vyskúšam určite, lebo od utorka chceme začať 🙂
@mihouk ahoj 🙂 , dlho si sa tu neukazala, ako sa mate? a zacala ti Tili potom opat pekne papat pri cuciku?

pomoooc, ja som uz hotova, od soboty ani neviem ci som spala, manzela som vystahovala, spim s malou na posteli,... teda ak spim, ja uz ani neviem, je to hroza. Stale sa budi, stale... drzim jej rucicky, lebo si nimi chodi po tvaricke a budi sa, dviha nozicky, musim jej ich drzat. Vcera v noci som sla len na zachod, uz som to nevedela vydrzat, a len som zavrela dvere na zachode a uz rev zo spalne. Teraz som ju uz uspala na dva krat, kojila pol hodinu, a uz je zase hore, reve u manzela na rukach. Ja uz neviem co je s nou :(