Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk ...no najskor zemiak, mrkva, banan, jablko a tak, ale hlavne davam tie alergeny, uplne v malom, aspon tak mi to lekarka vravela, ze zeler, citrusy, jahody, kivi....len malinu lyzicku, alebo par kvapiek napr., no a hlavne po ukoncenom piatom mesiaci dam oliznut jogurt, ochutnat daco chlebove (vraj ozuzlat korku mam dat) a trochu vajecneho bielka....Po. ukoncenom 6. mesiaci, ale nic z alergenov davat nemam a mam to robit ako pri starsej, cize klasicke prikrmy, obmedene potraviny, nealergizujuce.....
@zuzky1104 nam brali krv na gastre. sme uz pred vyse mesiacom tam boli, pretoze sme sa bali, ci mala nahodou nema reflux. vela grcala, tak nas obvodna poslala na gastro. a uz aj vtedy malej brali krv. vtedy nam ukazalo hranicne hodnoty pecenovych enzymov. tie ma teraz ok, ale to zelezo vyskocilo...
dnes deň detí na spišskom hrade 😝 program bol len včera... v rádiu a aj na nete boli chybné údaje, tak sa ospravedlňujú, no paráda...fúkalo ako o dušu, až mi dunelo v hlave, hradby sme ani nepozerali, dievčatám odfukovalo šiltovky...obed na salaši, obsluha na prd, jedlo sme dostali asi po hodine, káva ako z ponožiek, proste des, ale aspoň sa deti vyhrali na ihrisku 😀
muž mi predal auto, normálne som plakala, tak sa naviazať na pozemské statky ☹ dokonca aj jemu bolo ľúto 😅
@larosa och, ty si vcera nemala najlepsi den, co? 😔 tak snad dnesny bude lepsi 😉 🙂
nasa princezna (inak zaba, ked nechce spat 😀 ) ma dnes uz 4 mesiace 😵 😵 😵
my sme dnes mali prvý krát mrkvičku... zjedla 7 lyžičiek a tvárila sa, že by zjedla aj viac... tak som ju stopla 😀 a potom spala 2,5 hodiny... moje dieťa je veľký jedák..
mrkvičku sme kúpili v Bille bio.. díky za tip
@monky978 varila si na pare, ci vo vode?
@kajkovajanka gratulujeme 🙂 ide to rychlo co?
@martinka8 straaasne rychlo 😕 🙂
aj vám padajú vlasy? mne už asi mesiac a hrozne. Nemôžem sa už na to pozerať... všade vlasy.. plná posteľ vlasov. Povysávam a za tri dni všade vlasy.. kopec ich vyčešem. Malej ich aj z plienky vyberám. A raz aj z úst. Beriem aj vitamíny.. fakt neviem. To je hrozné.. snáď mi na tej hlave niečo ostane, lebo ma porazí 😖
@kajkovajanka my už mesiacov 🙂 a letííí to neskutočne, a spánok sa nám začína tiež akosi kaziť, dúfam že to je len dočasne 😒
@larosa ja som sa pred pár rokmi takto sklamala na salaši a od v tedy ma tam nik nedostane 🙄
@kajkovajanka no dnešný bol lepší 🙂 normálne ma nechali spať od 12 do tretej 🙂 paráda, spali sme s malou spolu 😀
@martinka8 v ZOO je na MDD vždy plnka 🙂 tak chodíme cez rok, ale dievčatám sa tam už nechce...boli veľakrát 😀 auto si nejaké pozerám, tak uvidíme, zatiaľ ma povozí muž alebo pôjdem busom, aj keď sme boli minule spolu bola som busom a dalo sa, to len keď budem chcieť ísť k našim alebo kámoške budem potrebovať odvoz 😒
@monky978 nám mrkva veľmi nechutila 🙂 skôr zemiak s maslom
dnes sme si dali pribináčik, mňam mňam 😀 minule mala dráčik...tiež fajné 😉
@tamaska snáď to prejde 🙂 lebo abudem plešatá 😝
inak spišský salaš sme mali strašne radi, ale včera tam bolo všetko na prd, asi sa zaúčali nové čašníčky alebo čo ☹ muž chcel odísť keď mi povedala, že zabudla na našu objednávku 😀 ale majú ešte krajšie ihrisko ako naposledy a ovečky sú super 😀
Joj mne tak padaju ze vcera v sprche ked som si umyvala hlavu som sa rozplakala. Moj sa mi smial ale to je uz vela na mna.
Ja som skusila malej dat presnidavku zajacie maso zo zemiakmi a feniklom a popala skoro cely pohar. Jej take velmi chutia 🙂 zemiak nam nesiel vobec.
Baby aj vam kazala dr doniest moc? V poradni sme boli koncom mesiaca a teraz az o dva mesiace?
Aj ja plešatiem 🙂 Vlasy stále v gumičke zakrútené, lebo by som ich všade zbierala.
mne tak isto padaju vlasy, a to som sa dala ostrihať z dlhých na krátke a padajú aj tak stále 😒 Do poradne aj my až za dva mesiace..
Malý ma od včera teplotu 😒 , dala som čipok tak mu to prešlo a vnoci znova teplota.. Včera nadránom aj vracal, neviem či ho naplo zo soplov, lebo už asi tyžden má sople.Teraz spinká, ked sa zobudí ideme k dr. dnes je poobede. Tak som zvedavá čo bude, konečne sa mi podarilo chytiť aj moč /musíme nosiť kôli obličke/ tak vezmem aj ten.
Baby z okolia BA, v Bipe v Rakusku maju teraz Baby dni 4.-6.6. a majú 25% zlavy, pojdem asi nakupiť si presnidavky 😉
ahojte baby...... má niektorá z vás skúsenosti s odsávačkou zn. FARLIN BF 640 mechanická ..... ????? dakujem pekne za odpovede
@monky978 ahoj .... trocha som sa začítala a chcem sa pridať ... aj ja mám na hlave pomaly toľko vlasov, že ich budem môcť spočítať 😀 tiež mi straaaaašne vypadávajú, už dva týždne sa češem na balkóne alebo na dvore a doma ich zbieram zo všadiaľ, aj malej z ručičiek a úst, och ..... dávam si na vlasy také tonikum, tak si nahováram, že to trocha pomáha ale neviem 😅
ahojte, aj ja som trošku čítala ako sa máte...naša terezka sa narodila 15.1.2012 a je veľmi zlatunká...spávala s nami v posteli, ale už ju dávame do jej postieľky, ukladáme ju tam bdelú, troška sa pohrá a potom sama zaspáva cca po 15-20 minútach...čítala som, že niektoré sa trápite so zaspávaním, tak len pridávam link na jednu knihu...možno ju už poznáte, možno vidíte prvý krát, oplatí sa prečítať si ju...my sme podľa nej postupovali (hoci tam píšu až o 6.mesačných deťoch), chceli sme, aby bolo pre ňu samostatné zaspávanie (bez prsníka, bez nosenia na rukách) čo najprirodzenejšie...a zatiaľ sa darí...určite sa to zmení príchodom bolestí zo zúbkov, ale vrátiť sa k niečomu, čo predtým fungovalo je jednoduchšie, ako vytvárať návyk, ktorý bábo ešte vôbec nemalo....som presvedčená, že nie u každého bábätka to pôjde hladko, ale dôležité je vytrvať....koniec koncov, dočítate sa o tom 🙂
http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-...
veľa radostí z vašich bábätiek prajem +

nám robili krvný obraz asi okolo 3 mesiaca ale to bolo spou aj s bielym rubínom, moja dr. jej ho kotrolvala asi 3x.a v tedy sme mali výsledky OK, ale tiež mi doporučila, brať nejaké vitamíny aby sa to dostalo do mliečka.