icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
1. jún 2012

dievcata, vedeli by ste mi poradit, v krvnom obraze malej nam ukazalo, ze ma malo zeleza. Doktorka je dala kvapky a povedala, ze to asi aj mam malo zeleza (kedze je mala kojena). Co take by som mala zacat jest viac, aby som prijimala viac zeleza?

kajkovajanka
1. jún 2012

@monky978 tak skus niekde na trhu, kde babky predavaju, ze ci uz nemaju nejaku mrkvicku 🙂

kajkovajanka
1. jún 2012

@akova aj ja som po cisarskom a citala som, ze 3-6 mesiacov po sekcii sa da zacinat cvicit. ale myslim, ze to maju na mysli brusaky a take. ale zumbu podla mna kludne mozes (ked mas na take silu navyse 😀 ). ja som pred dvomi tyzdnami zacala tak trosicku brusakovat, ale len tak ze raz za cas si spomeniem a urobim si 10-15 takych polovicnych 😀 . som zvedava, ze kedy sa mi podari to zele trosku spevnit 😀 😀

kajkovajanka
1. jún 2012

@barustek az ked mala bude vediet sediet sama. teraz bude mat v nedelu 4 mesiace, ale uz sa velmi taha a chce sediet. ale este ani samu bez podpory ju nedavame sadnut, tak mozno niekedy v july alebo v auguste uz snad budeme aj my v sportovom 🙂

barustek
1. jún 2012

@kajkovajanka no nad julom premyslam aj ja predsa len bude aj teplo krásne počasie treba spoznavat svet už aj po sediačky my mame 4 m a tyžden aa veru my sa tiež riadne tahame a paci sa jej to no

barustek
1. jún 2012

@kajkovajanka velaaa vela cvikle

kajkovajanka
1. jún 2012

@barustek jeeej, aj ty mas Rebeku(cc)u 🙂 ..a dakujem za radu

barustek
1. jún 2012

@kajkovajanka chystala som sa to aj napisat že mame zvučne rovnake mena 😎 nemas začo ja som bola tiež po cisarskom a kazali mi cviklu tak ma to napadlo

mihouk
1. jún 2012

@kajkovajanka Jaaaj ahojte babule!!!! My sme sa nejak nemohli zbavit tych hnusnych bacilov, stale niekto soplil a kaslal, ale uz sa cez to nejak dostavame a uz bude dobre.
Tili je potvora, s mlieckom trochu vymysla, ked jej nie je dobre, tak odmieta mliecko, alebo vymysla, co je pre mna novinka, lebo Maxim mohol byt akokolvek chory, tak vzdy chcel cicku, neviem ci to nie je tym, ze ma dudel. No ale ma smolu, lebo ja mlieko mam, takze umele jej nedam, bud bude hladna, alebo sa naje.
Inak co riesite momentalne. Ja dost tuho rozmyslam, nad clankom v mamine o tom ze medzi 17-26 tt by sa malo dat babu ochutnat vela veci ako chlebik, ovocie, zeleninku, masko, jogurt lebo zevraj v tomto obdobi su v crievkach nejake bakterie co vytvoria protilatky proti buducim alergiam, ale treba dat pozor, lebo po 26tt je to naopak a mohli by sa na to ochutnavane vytvorit alergie. Nie je to ako nahrada jedla, ide tam isto o ochutnanie, najlepsie po mliecku. Co vy na to???? Cas sa mi krati....

tinika3
1. jún 2012

@mihouk Aj ja som už o tom ochutnávaní počula a vŕta mi to v hlave. zatiaľ sme ochutnali len mrkvu, zemiak, chlebík, kukuričnú chrumku, ale to len tak trošku do pusinky.

mihouk
1. jún 2012

@tinika3 Ved to sa ma iba len tak na jazyk, asi sa na to dam aj ja.

martinka8
1. jún 2012

@bboossoorka
@larosa kasicku vecer jej uz davam asi tyzden, to bolo prve co ma napadlo, ale nic sa nezmenilo, vsetko je rovnako. Budi sa rovnako. Ako mne ani nevadi ze papa dva krat za noc, to je v pohode, horsie su tie jej ruky a nohy, Stale si sucha tvaricku, dviha nozicky a budi sa tym. Celu noc jej drzim ruky, je to hrozne.
@kajkovajanka v zavinovacke by mi uz asi nevydrzala, to by sa znervoznila hned, a rukavicky si da hned dole, ona aj ponosticky si stahuje stale dole
@martina97 myslim si ze su to zubky, nic ine ma nenapada,
Dufam ze to skonci coskoro 🙂

martinka8
1. jún 2012

@mihouk ja som uz dala malej ochutnat, korku z chleba, piskotku, jablcko, bananik, melon, mrkvicku.... ale vsetko len oblize požužle ale nenechala som jej nic spapkat.

mihouk
1. jún 2012

@martinka8 a nechavala si je medzi jednotivimy vecami nejake dni, alebo len tak si jej to davala???

breslerka
1. jún 2012

@mihouk ..ahoj. nepisala nahodou ten clanok v mamine MUDr. Prokopova?To je totiz nasa pediatricka, ona mi to presne takto povedala o tom ochutnavani... 🙂

mihouk
1. jún 2012

@breslerka Hej pisala a co ty to skusas????

zuzky1104
1. jún 2012

Ahojte baby, poradte mi prosim, dnes mala moja mala v stolici take drobulinke tmave bodky a nechapem preco, inak bez hnacky, bez teploty, je cula, nechapem o co by mohlo ist, a dost ma to znepokojuje kedze nepapa nic iba kojim 😒

@martinka8 dobre ste sa rozbehli 🙂

zuzky1104
1. jún 2012

@martinka8 mliecko na kasicku si odsavas alebo davas UM?

zuzky1104
1. jún 2012

@kajkovajanka vam robili uz krvny obraz? mne nasa ani nespominala...ale vacsinou kojene deti mavaju nizsi obsah zeleza, a vraj je to koli tomu, ze este ony same neprijimaju vsetky potraviny, takze moze byt lahky deficit zeleza...

martinka8
1. jún 2012

@mihouk nie nejako zvlast som si ju nevsimala, nenechala som jej nic spolknut, len ochutnat v ustockach. Ale nic sa jej nestalo. Korku z chlebika zuzle velmi rada, asi jej je to dobre na dasienka. Aj jablcko ma rada, vlastne aj hrusticku som jej uz dala ochutnat 🙂 vsetko jej chuti 🙂 nedala som jej kazdy den nieco, len tak raz za cas ked ma to napadlo, a ani som nedala dve veci v jeden den.
@zuzky1104 kasicku mam od hami, vola sa moja prva kasa, je od 4teho mesiaca, ja som dala prvy krat az ked sme mali 5ty ukonceny, aj to len koli tym problemom co mame v noci. Pripravuje sa z vodicky prevarenej, 130ml, ale nespapa mi viac ako polovicku nikdy.

bboossoorka
1. jún 2012

@kajkovajanka ja ti to poviem takto...i u nas to bolo presne tak isto,ale ti s tim nič neurobiš...bo nech zješ čo zješ tak maločo s tich vitaminov sa dostane tebe do telička a nie to do mliečka....nam dala maltofer kvapky,,už ich uživame druhy mesiac a zlepšuje sa to,,,i mali ma už aku taku farbu...čiže iba tie kvapky pomožu.... 😉

bboossoorka
1. jún 2012

@mihouk my už papame komplet všetko...rano kaša plus kojenie,potom kojenie,,potom kojenie a vyživka potom dake predjedlo,,,každi den dačo ine napr...špenat,brokoloica,jablčko bananik,,polievočka,mesko,proste včetko...,potom kojenie a kašička a dlllllhy dlhyyyyyyyyyyy spanok...a tak každi den...a ano začali sme davatt všetko prave kvoli tim alergiam....bo potom vraj pridu...som rada že ste už v pohodke... 🙂
@martinka8 tak to bude asi timi zubkami....skus ten gelik a ešte jedna rada nam odporučila dat dr...pred spanim nurofen 2ml...bo onnieje len na horučku ale najme na ukludnenie 🙂
@zuzky1104 nam robili krvny obraz,,,robia t z hlavički ked ma babo 1mesiac,odvtedy uživa mali maltofer a je to ovela lepšie
@zuzky1104 take kaki mal mali ked papal bananik,,,ale ked len kojiš ja bi som zašla k de,,bo vraj tak sa prejavuje i infecia v črievkkach ☹
@barustek moj anjelik už tiež chce sedkat akedže je kočiar polohovatelny tak je tak napoli že akokeby ležkosedel......

bboossoorka
1. jún 2012

@monky978 ahoj kup jej mrkvovu vyživku..ta nam strašne chuti,,,,alebo čo maš billa tie biopotrviny ta je super 😝
@mimuska2 ta volala som dr a ked to nema červene tak to niieje zapal a trebba to iba masirovat ono sa to samo vstrebe...ale bala som sa. ☹
@larosa presne i mi takto papame ale bez UMa miesto neho davame kašičky.....a pomaha 🙂
@mimuska2 no vidiš ako sa princeznička vdači že ta ma...začiatki su vždi tažke a ako som vravela naše lasky nam našu lasku pomalinky vracaju.... 🙂

michaelka5
1. jún 2012

@monky978 nas na dudel naucili " zlate teti sestricky " v nemocnici 🙂
@barustek uz sa stalo. proste mi vykopaval vsetko z vanicky...tak je v sportaku a usila som mu tam taku zmensovaciu vlzku...a plna spokojnost, ale mne sa da sportiak dat do lahu 🙂

mihouk
1. jún 2012

@bboossoorka Ja zatial iba kojim, so spankom (klop, klop) velky problem nema. Ide spinkat okolo 8mej a 1x sa budi mezdi 1 az 3tou a potom az okolo 6-7mej, ked nejdeme do skolky, tak niekedy sa rano este matlaci mliekom a spi aj do 10tej v mojej posteli, hrozna spachtoska. Pri Maximovi to boli kazde dve hodiny a dlho predlho, takze teraz sa nestazujem 😀

larosa
1. jún 2012

@barustek my používame šporťák už asi mesiac, dá sa dať skoro do úplného ľahu 🙂

bboossoorka
1. jún 2012

baby čo nespite?my s malou kukame Horton ,na jojke...že hihi tieto novodobe rozpravočki

zuzky1104
1. jún 2012

@bboossoorka no vyborne a nam ziaden krvny obraz nerobili....teda! mna trapi ta stolica...dnes to mala 1x...och preco vzdy, ked treba k lekarovi je piatok...zakon schvalnosti ☹

zuzky1104
2. jún 2012

@martinka8 ano, ano viem, ze su aj take mliecne ale su aj nemliecne kase.....osobne si neviem predstavit, ako by som si tolko mlieka odsala, no mozno nieco skusim 😉
@bboossoorka mate gulicku po ockovani? treba masirovat? inak o tom bananiku viem, to pri starsej som volala vystrasena lekarke, ze ma v stolici cierne nitky, ze to co preboha je? 😀 takze s bananom mame skusenosti 😀 ale tato nic len kojenie, ak sa to aj dnes objavi idem na pohotovost....och ja tak nerada chodim na pohotovost, nuz ale ked treba...

martinka8
2. jún 2012

@zuzky1104 ani nam nerobili krvny obraz a to uz ma 5 mesiacov, nic mi ani nespominala ze to bude robit. Jedine moc mam doniest do dalsej poradne.