Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@boska79 a kto to asi napisal??????nik nenapisal že lutuje ale obdivuje a v tom je velki rozdie....a asi preto lebo maminka ma jedno dieta a jedny nervy ale ked maš tich detičiek viac tak treba viac otočiek ako inokedy,,,,tak asi preto 😒
@kajkovajanka napisala ze lutuje maminy co maju dve deti... ;)
@boska79 nejdem sa hadat,,každi to chape inak..
@kajkovajanka prosim vysvetli boske 79 tvoje myslenie,,,bo ja som už uplezarazena.... ☹
ahojte maminky, ak by ste mali zaujem tak v sobotu 16.6 v Bratislave sa koná burza detského a tehotenského oblečenia
určite si prídete na svoje, môžte nakúpiť od novorodeneckého oblečenia až vyššie.
Burza sa koná vonku, takže v prípade nepriaznivého počasia sa ruší.
Viac info na tel.čísle 0948 068 828 alebo na info@joyzone.sk
jaaaaj Lili je dnes narocne babatko, uz mam dost. V noci sme kojili presne kazde dve hodiny :( hroza. A cely den je umrncane mrncadlo 🙄 Boli sme na nakup a ked sme sli z obchodu zacalo strasne prsat, tak som riadne zmokla zase 😝
Dufam ze dnes bude uz lepsie spinkat. Inac uz som aj ja vytiahla sportak, a super, mala je ovela spokojnejsia, sedi, kuka na cely svet a ani nemukne. A ked som jej ho zlozila do lahu, tak aj spinkala 🙂
Jooj uz chcem ist na dovolenku, uz sa neviem dockat 🙂 este 12 dni :D
@boska79 ano, ja som napisala, ze lutujem, ale v tom zmysle, ze niekedy su chvile, ked je to na nich privela, ked jedno dietatko chce daco a druhe daco ine a maminka uz nevie, ze kde jej hlava stoji. a vtedy mi je luto, ze su aj take tazke chvile. lebo predsa len s jednym babom si clovek lahsie poradi a lahsie mu vyhovie ;). ale jednoznacne, ako boooosorka povedala, jedine klobuk dole, ze to vedia zvladnut. a v ziadnom pripade som nikoho nechcela urazit a ani sa dotknut..
@bboossoorka neboj škola Sofinke prejde ani nevieš ako, aj ja som mala obavy a už máme prvý rok čoskoro za sebou 🙂)
tak dnes sme mali prvý krát kašičku na dobré sny... zobudila sa po hodine aj štvrť 😖 😖 ja už fakt neviem.. ona je tak závislá na prsníku, že ma porazí... ja chcem spať... bože čo by som dala za jednu noc spánku... a nie každé 2 hodiny hore... to fakt už nemôže byť o hlade... a vybrala som ju z tej postieľky a dala som jej prsník a ťahala o dušu ako keby ani pred tým nejedla.. a to mala kašu a mliečko z prsníka pred spaním ☹
@boska79 hm, nemá pocit, že by to s dvoma bolo menej náročné ako s jedným 😀 MOžno, ke´D budú decká strašie a navzájom si buú aj prínosom, pohrajú sa spolu.... ZatiaĽ je to u nás len o tom, že Maťko na Estreku žiarli, vreští, že ju mám položiť, rozpráva, že ju chce odhodiť do koša apod... Jasné, že sú chvíle, ke´d je k nej zlatý a vyobjíáma ju, ale to je ako šafránu 😢 ZatiaĽ sa len pokúšam porešiť našu domácu logistiku tak, aby ani jedno dieťa nestrádalo a malo uspokojené aspoŇ základné potreby. Teda len s Maťkom zo bolo čistá pohoda- samozrejme, nie hneď na začiatzku, to som bola vystresovaná mamina a trápila som sa zo vetkého....
😢 Ale súhlasím, že maminky s viacrými deťmi netreba ľutovať- čím viac detí, tým viac radosti a lásky... Ale royhodne nie menej starostí...
dievčatá, mám chorú bam,buľku ☹ Starší mi dovliekol ZASA nejakú virózu sople- kašle. teplota- a samozrejme sme nachytali V noci aj teplotovala, dávam Panadol.Máte aj vy už také niečo za sebou? CHúďatko, moja tým že á brášku, tak od narodenia je na tom takto už 3x- ale toto je zatiaĽ najhoršie. Dúfam, že nebudeme musieť k lekárovi......
A nemáte skúsenosti so Sinupretom u takého bába?
@rebecca2006 my sme zatial ako tak až na tie hlieniky ktore vraj časom zmiznu same,,,,nan dr na sopel dala vincentku a keby kašlal tak mam dat BRONCHIPRET čO JE NA BAZE SINUPREDU A PREFOL čI čO,,,,,TAK SKORE UZDRAVENIE..... 😉
@tamaska JA VIEM ONA JE šIKOVNA,,,ALE TEN STRACH TU JE 🙂
@kajkovajanka PRAVDA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@tinika3 je krasny....
Ahojte, uz som tu parkrat pisala, mam 5mesacnu a 3 rocnu dcerku..Lili a Ivka.
Chcela som napisat, ze ja suhlasim s boska79, ze je dakedy tazsie mat 1 dieta ako dve. V istom smere, samozrejme. Mne napr. starsia neziarli na babo, praveze ju zabavi uz len tym, ked je doma (ked dojde zo skolky ).Ona sa sali, skace, beha, hra sa, Lilinka na nu kuka, vtedy je najviac na bruchu, hlava zdvihuta az neviem kde, hehe. ked som sama, musim ju stale len ja zabavat a len hrackami, co, smaozrejme, nie je az take zabavne, ako realne dieta.Aj mi ju zabavi, ked ja dakde potrebujem odbehnut, ona jej pekne hrka hrackami.
Zas na 2.strane je tazsie to, ze musim organizacne uuuplne inak mysliet,musim trebars spanok malej vzdy zladit s tym, aby som starsiu vybrala zo skolky, hrat sa s dvomi naraz, dakedy to Lilinku nebavi, tak jedno ukludnovat, s druhou sa hrat.....ono je ale super, ze to nie je cely den, ale len poobede, kedze starsia je v skolke cez den.....fakt vsetko ma svoje pre a proti.
Ale co sa tyka zabavenia babatka, isto je pravda, ze pomoze mat starsie dieta doma, u nas to funguje
@rebecca2006 ahoj, naša terezka mala od pôrodu 2x riadny soplík a aj teploty...posledná krát sme šli dokonca na pohotovosť, pretože sme sa báli, či je dostatočne saturovaná kyslíkom....ešte nevedela dýchať ústami a nos kompletne upchaný, aj ten lekár zhodnotil, že je riadne zahlienená...v noci sme takmer nespali, odsávali pomaly každých 10 minút s vysavačom... spala s vyvýšenou hlavičkou
tak nám na teplotu (38, 9 v konečníku) veľmi dobre zabral paralen sus, je to vo forme sirupu, pekne to spapala a teplota do hodiny klesla na 37)...a v lekárni nám na kramároch odporučili physiomer baby, roztok s morskou soľou, má taký špeciálny vstrekovací konček akurát do malej nosnej dierky, výborne a hlavne poriadne to prestreklo dutiny a rozpustilo husté hlieny, šlo to potom lepšie odsať...je pomerne drahý, ale som rada, hlavne kvôli tomu vstrekovaciemu systému...keď sa mi minie, kúpim nejaký obyčajnejší soľný roztok a len prelejem do tej nádoby...a ešte nám nasadili pamycon (ten sme dostali aj v pôrodnici na očká, ale nezabral ani vtedy na očká ani potom na soplíky 🙂
inak, zdá sa mi, že sme boli spolu v pôrodnici na izbe, naša terezka je o deň staršia od esterky 🙂
@zuzulienkaaaa ahooooj! ďakujem za adu, pozdravujem Terezku 🙂 napíše viac keď budem stíhať, teraz rýchlo obedovaaaať
@rebecca2006 naš Miško už tiež mal sople a kašel, tiež to chytil od Ninky, dokonca chytil aj zachvat laringitídy, boli sme v noci na pohotovosti a dali mu čipok Rectodelt. Sinupret nam doktorka nasadila, takže môžeš kludne dať. 😉
@monky978 s kašou som ani ja velmi nepochodila, zjedol celu davku, a tiež sa mi zobudil skôr, dokonca spal horšie ako bez nej 😒 tak neviem či ho nebolelo bruško z nej... skušala som to viac krát, a vždy ked som mu ju dala, tak spal horšie. Teraz celkom dobre spáva, budi sa okolo tretej a potom rano o šiestej a o siedmej je už vyspaný 🙂
baby čawte , je tu niekto narodený ako my 17.1. 2012 🙂 🙂 🙂
@tinika3 gratulujem 🙂
@akova no skúšam to aj dnes... uvidím.. no, že o 7 je vyspatý.. my sme už o 5 hore a 1,5 až 2 hodiny sa musím s ňou hrať a potom si zdriemne už len hodinu. Za chvíľu ma už šlak trafí... nie že sa budí celú noc často, ešte aj skoro ráno vstáva...
Baby ak som to správne pochopila tak sa chystáme asi pretočiť... je to také, že sa hádže ako kapor na suchu a má nervy? 😀
@kajkovajanka ono s dvoma deťmi je to ako s jedným, nikdy nevieš do čoho ideš 😀 podľa mňa je žena tak nastavena, že všetko zvláda, no a večer si uvedomíš, že si ako supermanka 🙂 teraz si malú užívam akoby bola jedináčik, teda takmer 🙂 poobede sa preberiem do reality, keď prídu staršie ;)
Ajojte baby nejak som pozadu... 🙂
Dlho som tu nebola. Tak pozerám že mi sme tu najmladsi 😀vsetci už príznaky zubkov.
Ja si inak myslím že máte dve deti je super, určite aj veľa pomôže.

@bboossoorka to som ja nemapisala...som nepochopila preco niekto pise ze lutuje maminy s dvomi detmi..