icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
15. jún 2012

@jankaja vieš môj drahý povie že on ju j.... Že nerieši ju ale keď to chcem riešiť ja tak je zlé. Môjho brat je mamičkyn miláčik tak aj ona. Má teraz dieťa tak zasa hovorí po rodine čo ja nerobym a ona áno. Takze aj mamička ju miluje a uprednostňujú ju s malým a roby rozdiel. Začína mi už liest na nervy celá jeho rodina

tinika3
15. jún 2012

My už máme celkom pekný režim. vstávame 5:30, hodinku a pol sa hráme, raňajkujeme, potom zaspinká o 7:00 na hodinku, o 11:00 na dve, tri hodinky, a poobede ešte okolo 16:00 na hodinku. O 19:00 kúpeme a do osmej spí. V noci sa budí raz, nadojčím a spí ďalej. Zaspáva sám v postieľke.

jankaja
15. jún 2012

@tinika3 tým hneď myslíš hneď, či plánujete nejaký "rozostup" medzi deťmi? Ja mám pozajtra 32, tiež som začala neskoro. A rodila som cisárskym, takže sa odporúča až po 2 rokoch.

tinika3
15. jún 2012

@tamaska Môj teraz nejako menej cucká, mliečka dosť a on nevypije prsko vôbec "do dna".
A začali ste už s príkrmami? Možno je už hladnejšia.
My sme sa šli včera dať prevážiť a poradiť, či už začať alebo počkať ešte ten mesiac. Naša Dr. nerobila, dovolenka do 29.6:, a tá čo ju vedľa zastupovala neochotne povedala, že jej inák váži váha 😨 Tak mi len vopchala do ruky medzi dvermi brožúrku / akých už mám doma kopu/. Tomu sa povie pomoc mamičke. Vrrr.

jankaja
15. jún 2012

@mimuska2 To je zlé. Si myslím, že ty moc nenariešiš, máloktorá rodina je taká, že si nechá kafrať od "cudzích". A je jedno, že si matka vnúčaťa. Ja si robím tak, aby som ja bola spokojná a čo na to ostatní, to je ich vec. Keď potrebujem poradiť, tak sa opýtam a či sa podľa toho zariadim - zasa moja vec. Podstatní sme my s manželom a malá.
Hlavne sa nenechaj zatiahnuť do takého toho predbiehania, niektorí ľudia to s obľubou pestujú a zatiaľ som neprišla na to, na čo je to dobré.

tinika3
15. jún 2012

😀 @jankaja Najprv som myslela, že pôjdem po tejto materskej aspoň na rok do roboty a potom, ale to už budem mať 37 a muž 39. Veď to pôjdeme na stužkovú o paličke 😀, tak asi urobíme taký dvojročný rozdiel. začneme hádam plánovať od Vianoc. Dorý čas na prehováranie mužíčka 😀

mimuska2
15. jún 2012

@jankaja jeej to ťažké, nemám nato už nervy, každý deň má niečím, ytocia. Uz som na nich taká alergická že keď tam nasilu musím ísť tk si nič nedám ani snimi poriadne nehovorím. Stále aj tak už nich nič nejde iba ona ona a ona. Je to taká falošná furia že až.

tamaska
15. jún 2012

@jankaja vstáva okolo 7,30 - 8,00 niekedy aj po ôsmej vstane.Ale doteraz sme krmili len okolo pol piatej a túto aj minulú noc sme boli hore okolo pol druhej -to papala a okolo tretej len mrnčala asi 10 min a asi za hodinku a pol papala a potom pospala do osmej. Len na to nočné buntošenie som ja už akosi zabudla ☹ .
@tinika3 začala som dávať kašičku ale to len tak na ochutnanie ešte nie je nahradenie jedno kojenie za príkrm a sem tam na obed je odoberiem z neokorenej zeleninky či olievočky ale to len chutnáme.

tinika3
15. jún 2012

@jankaja Súhlasím. Hľadieť treba v prvom rade na svoje deti a muža, ich spokojnosť. Pretekanie s inými vedie len k neustálej nespokojnosti so sebou a s tým čo máš.

kajkovajanka
15. jún 2012

@jankaja my sme krstili minulu sobotu 🙂 . u nas sa nepouziva krstova kosielka (ecav), my sme mali biele saticky, biele pancusky, biely klobucik, biely svetrik a biele ponozticky 🙂 . Pozehnany spolocny cas na krste vam zelam 🙂

kajkovajanka
15. jún 2012

@tinika3 super pristup 🤐 ,ja sompri otazke o prikrmovani dostala aj brozurku o dojceni... nou koment 🙄 (hlavne ze sme s kojenim mali na zaciatku problemy. a teraz,ked je uz vsetko v pohode zabehane, dostanem brozurku o tom,ako spravne kojit..)

kajkovajanka
15. jún 2012

u nas to bezi tak, ze Beki rano vstane niekde medzi pol siestou a siedmou. potom je hodinku hore, a znova ide spat, tento spanok trva pol hodinku az hodinku. a potom po hodine a pol az dvoch hodinach este raz spi taku polhodku. potom znova po 1,5-2 hod, niekde medzi 12-tou az 15-tou sa snazim o dlhy spanok (2,5-3 hodky). a podla toho, kedy sa zobudi z dlheho spanku, si podvecer este pospi na polhodinku. a vecer kupkame, ide na koncert (posadime ju do autosedacky a manzel jej hra 😵 ), a potom papkanie a nocny spanok zacina medzi 20:30 a 22:00. v noci vie pospat aj 5-6 hodin v kuse, ale potom sa budi kazdu hodinku- hodinku a pol dvakrat na papanie a na treti krat je uz hore. ked ju ulozime na noc (do kociara), tak spi ten dlhy cas pekne sama, ale posledne tyzdne ked sa v noci zobudi, nevie zaspat a musim ju hojdat aj tristvrte hodinu, kym zaspi. a cez den je to masaker, musim ju hojdat v podstate v kuse, lebo zastavim kociar a ona je par sekund hore ☹ . a ked sa nevyspi dost, tak je mrzuta, ziva, sucha si oci uz po hodine bdenia. ale ked ju dam do kociara tak skoro, zacne vreskot az kym ju dajako neuspim. nechapem, ze co je toto za spacie obdobie ☹ , zacalo to zo dna na den..

monky978
15. jún 2012

@kajkovajanka jééj a máš aj nejakú fotečku? Rada by som videla malú Rebeku takú vyparádenú 😉

martinka8
15. jún 2012

@tamaska hehe, no tak to mas este stale dobre, my momentalne papkame kazde dve hodiny v noci. Som z toho uz hotova.
A co sa tyka dennych spankov, mmentalne nemame rezim, ale spime 3 krat, a to pol hodinu az hodinu a pol, ako kedy. Ale maximalne vyspi za cely den tak 3 hodiny, vacsinou len 2,5. V noci chodi spinkat okolo pol deviatej a rano vstavame okolo pol osmej.

kajkovajanka
15. jún 2012

@monky978 moze byt ? 🙂

rebecca2006
15. jún 2012

jezisi, baby nech je uz veceeer. Podaril sa mi husarsky kusok,skoro som si odfaklila ruku tyčovým mixérom, malý totiž očas varienia obeda chcel furt pomhať a iepal sa na mňa a tak to dopadlo. Doma hotové jatky. Dve deti k susedke, objednať taxík a na chirurgiu rukudať do poriadku. Našťastie nebolo treba šiť. lenmi to stiahli leukostripom.....Nič neviem spraviť s jednou rukou, hnuuuus. Tomám zato , že všetko robím v strese, narýchloa som taká vyčerpaná že až.....Materská dovolenbka, no čo vám poviem....

kajkovajanka
15. jún 2012

@rebecca2006 och 😲 , to ma mrzi, ale hlavne, ze mas vsetky prsty na ruke.. a hej, vraj dovolenka 😔

zuzky1104
15. jún 2012

@rebecca2006 uplne si tu situaciu viem predstavit.... 😎 nastastie si ok, stacil leukoplast

martinka8
15. jún 2012

@kajkovajanka krasna je, mala princeznicka 🙂 aj cela rodinka ste zlati 🙂
@rebecca2006 ciiiii, no pekne. Este ze mas taku susedku, ja by som musela aj s malou ist, nemala by som ju kde nechat.

larosa
15. jún 2012

@rebecca2006 joooj nezávidím, drž sa 🙂 a nechceš dať malého do škôlky? síce možno bude doma viac ako v MŠ (aspoň u nás to tak bolo, furt bola Tonka chorá) ale aspoň si trocha oddýchneš 😵 ja som bola tiež dosť v strese, ale uvedomila som si, že deti nepotrebujú vystresovanú matku, tak som sa vykašľala na všetko čo sa dá 🙂 varila som večer a keď cez deň spali, tak som si trocha popratala a zapriahla som aj muža 😉
@tinika3 si moderná 🙂 dnes sa rodí bežne aj po 40tke, tak v pohode, ak sa cítiš dobre, tak všetko bude OK 🙂
@jankaja ten rozdiel sa odporúča, ale mám kamarátku- je dosť veriaca, a ona má 5 detí 🙂 na cisársky 🙂 prvé sa jej narodilo v januári 2004, druhé o rok vo februári, tretie ďalší rok v apríli, takže mala 3 cisárske v priebehu 2 rokov 😒 síce všetci Dr. jej odporúčajú sterilizáciu, ale ona ešte chce ďalšie, posledné sa jej narodilo pred mesiacom 🙂 ešte mám jednu kamarátku, ktorá mala 2cisaráky a medzi nimi 18mesačný rozdiel, ale oni už tetie neplánovali, to sa len tak pošťastilo 😵
@kajkovajanka krásni ste, už by si mohla prísť s nami na babskú jazdu 😀

@zuzky1104
@kajkovajanka
@martinka8
@tamaska čo tak stretko na budúci týždeň? mohol by byť aj obed, aby som nejedla len sama 😀 a ide sa busom- dáme pivko 🙂 má bať teplo 😉

monky978
15. jún 2012

@kajkovajanka no nádherná princeznička 🙂 svedčalo jej to veľmi...

rebecca2006
15. jún 2012

@larosa vďakabhu pôjde do škôlky, stal sa zázrak a vzali mi ho- tak od septembra pôjde. Teším sa na to, aj keď mám obavy... Ale ak by nešiel tak by mi asi zharašilo dočista, detičky sú rôzne a mj Maťko je dosť náročný. NO, práve maj ja sa snažím variť večer, ale včera som to už nezvládla, tento týždeň sme boli chorí, manžel mal taký kašeľ ako starý tuberák, tak som ho chcela odbremniť a ukladala som malého A keĎže mi spal popoludní, tak ešte o pol 11 bol hore, potom som už fatk nevládala variť...
Manžela nemôžem až tak veľmi zapriahnuť, bývame v SC, robí v BA, takže kým dorazí z práce domov, ta je 7 holdín.... A už z neho nič, som rada, ke´D sa povenuje malému trochu... Ta tak. Pekný víkend všekým!

kajkovajanka
15. jún 2012

@larosa ja by som aj rada prisla 🙂 . mne by lepsie vyhovovalo doobeda, resp. okolo pol jednej najneskor by som odchadzala. ale den ktory, neviem este presne povedat, mozno v utorok nie a mozno este jeden den nie, lebo som slubila nasim, ze pojdeme s nimi na chatu a to zavisi od pocasia. cize vy ostatne sa kludne dohodnite a ja uvidim, ci mi to sadne. lebo nechcem slubovat,z e naisto pridem a vy sa mi budete prisposobovat a nakoniec nedojdem (to by bol trapaaas 😲 ako sme vravievali na doraste)

kajkovajanka
15. jún 2012

@rebecca2006 aj tebe pekny vikend 🙂 . a to s manzelom scasti chapem, aj moj chodi domov tak neskoro 😔 , a ak nahodou ide na nakup, tak este neskor

rebecca2006
15. jún 2012

@kajkovajanka inak aby som nezabudla, máte kráásnu Bekinku, a bola veľmi zlatunká na tom krste 🙂

larosa
16. jún 2012

dobré ránko vstávame 😀 slniečko krásne svieti 🙂 prajem vám krásny deň 😵
dnes som chcela ísť na nákupy do HU, ale Saška sa včera vrátila zo školy v prírode a od tretej grcká a grcká, tak nespíme ☹

larosa
16. jún 2012

@rebecca2006 každé dieťa je iné, moje staršie spali jak zabité, tak večer bola pohoda, ale keď Maťko je taký živý, tak ti určite dá zabrať 🙂 inak kámoška bývy v SC a vraj je to tam des so škôlkami ☹ no a na chlapa nemôžeš veľa naložiť 😉 a keď je ešte aj chorý, tak koniec sveta 😝 to radšej 3 choré deti, ako jedného chlapa 😀 aspoň u nás 😵

martina97
16. jún 2012

Maminky mi uz mame prvy zubok 🙂 🙂 🙂 Vcera Natalke vysiel,juuuj konecne lebo sme si to trosku odtrpeli ☹ ☹ ☹ Akotak citam aj vasim detickam sa nejeko nechce spat v noci 🙂 Nasa niekedy vstane aj 4krat,musim ju nakojit/aspon trosku potaha/a potom zase zaspi.Citala som,ze deticky si mozu zvyknut na prsnik tak dufam,ze to neje nas pripad...ale fungujeme tak uz asi 2tyzden ☹ ☹ .A zeby mala nejeky rezim 🙂 🙂 ou-je 🙂 Tak prajem pekny vikend...Dnes to vyzera na super pocasicko 🙂

kajkovajanka
16. jún 2012

@rebecca2006 dakujeme 🙂

rebecca2006
16. jún 2012

@larosa úúúplne súhlasím.