icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

martinka8
16. jún 2012

@larosa @zuzky1104 @kajkovajanka @tamaska mozme buduci tyzden, mozme aj s obedom. A je mi jedno kedy, ale ked @kajkovajanka vyhovuje doobedu, tak mozme doobedu a my ostaneme na obed, alebo dame skorsi obed vsetky 🙂 Navrhujem stredu, moze byt????

larosa
16. jún 2012

@martinka8 som za, len dúfam, že dovtedy bude Sašenka OK, už ani nemá chuderka čo vrackať, bola na pohotovosti, ale asi pôjdeme ležať alebo aspoň na infúzie, lebo už je totálne vyčerpanaá a dehydrovaná ☹ pekný víkend a držte palčeky 🙂

katun
16. jún 2012

@rebecca2006 chuda, ja som dorezana uz asi 4x od konzervy tuniaka, noza a podobne.tiez v strese sa dorezem, hroza 😠 inak vcera som bola u pediatricky, aby popocuvala jakubka.sa mi zda, ze ma stale zadne sopliky.vsetko ok aj hrdlo ciste. a teraz pozeram, ze je nejaky horuci a ma teplotu!!! 38,2 myslite ze zuby?mali ste aj vase deti take vysoke teploty? alebo zase nejaky virus? 😔 zajra sme mali cestovat na liptov ☹

mimuska2
16. jún 2012

@larosa och, držíme palceky 😉 aj tebe krásny slnečný vykend 🙂

larosa
16. jún 2012

no ženy, naša Sašenka je už od obeda v nemocnici, dostáva infúzie a je jej trocha lepšie 🙂 môžem s ňou byť len cez deň, lebo vôbec nie sú voľné postele ☹

katun
16. jún 2012

@larosa ach jaj, tak skore uzdravenie. my sme sa prave vratili z pohotovosti a jakubko ma anginu a prve antibiotika. tak ich prave uzil a idem sledovat, ci nebude mat alergicku reakciu, lebo ja som na penicilin alergicka. to sa to leto zacina 😒 vahala som, ci mu tie antibiotika dat, lebo nemali CRP pristroj a tak neviem, ci je virusova alebo bakterialna. ale kedze uz pred 2 tyzdnami mal sople, a mierne zvysenu teplotku, moze byt, ze sa mu to vlieklo...a prerastlo do anginy. vcera bol u doktorky a nic, a dnes rano zapalene hrdlo.. ako rychlo sa moze to zdravie zmenit u tych nasich drobov. tak nech vas choroby obchadzaju, ja bezim kojit 😎

monky978
16. jún 2012

@larosa @katun prajem rýchle uzdravenie detičkám... chúďatká malé 😒

akova
16. jún 2012

@larosa juj, nech je Sašenka čim skôr fit, aj naša Ninka dnes vracala a prehnalo ju, boli sme tiež na pohotovosti, ale doktorka sa na nu ani len nepozrela, skonštatovala črevná viroza... poslali nas domov, s tym, že nie je dehydrovana, tak môže byť doma, ak by sa stav zhoršil mame isť rovno na infekčné 😒 Ona bola cely tyžden so mnou doma, lebo už v pondelok vracala a prehanalo ju, potom cely tyžden nič, a dnes znova.... 😒 stršne ju cely den bolelo bruško, tak som sa bala či to nie je zapal slepého čreva a doktorka nas takto odbila, vraj bruško ma kludné.... tak uvidime, čo bude dalej, za posledny mesiac už tretí krat vracia... môže to byt fakt iba viroza?? Dufam, len že Miško to neschytá, zatial sa drží bobiček malinký...
želam všetkym detičkám skore vyzdravenie...hnusne choroby 😠

larosa
16. jún 2012

@akova @katun @monky978 ďakujem kočky 🙂 no ona keď už nevedela vypiť ani lyžičku vody bez toho, aby ju vyvrátila, tak sme šli do nemocky a je tiež na infekčnom 😝 ráno idem zasa za ňou, prsníky boli naliate, ako balony 😝

akova
16. jún 2012

@larosa aj tak ťa obdivujem, ja si neviem predstaviť, že by som ju tam nechala samú 😒

tamaska
16. jún 2012

@larosa prajem rýchle vyzdravenie a Tebe veľa síl 🙂) nech ste dkoro fit .

mimuska2
17. jún 2012

@jankaja Vseeeeeetko najlepsie k narodeninkam 🙂 🙂 🙂 🙂

jankaja
17. jún 2012

@kajkovajanka u nás bude tiež oblečená normálne v bielych šatkách, krstová košieľka je len ako rekvizita. A ďakujeme 🙂

jankaja
17. jún 2012

@larosa 5 detí cisárskym rezom si neviem predstaviť ani omylom... resp. ani 5 detí si neviem predstaviť. Jedna moja kamoška je tiež dosť veriaca a má 5 detí, ja si ale neviem predstaviť každodenné fungovanie s toľkými deťmi... len tá tona prádla by zasypala 😀

jankaja
17. jún 2012

@mimuska2 ďakujem 🙂

Inak, pozerala som predpoveď počasia a min. do piatku má byť takto horúco, neviem, ako to prežijeme. Dnes v noci to nekleslo pod 22 stupňov a ešte paráda, neďaleko nás bol festival Go - musela som vygoogliť: strategická stolová hra pre 2 hráčov.... tak neviem, prečo dokelu im hudba hučala do piatej do rána. 😠

monky978
17. jún 2012

@jankaja ani mi nehovor... ja mám suseda žúrkera (60 rokov)... slope sa uňho každý večer a hučí sa tak cca do 12tej... dovtedy máme zatvorené okná, aby sa Monika nezobudila a skapíňame od tepla... asi ho už pôjdem prizabiť.. a ráno zas suseda z druhej strany vrieska na psa či na svoju dcéru... už, aby sme sa sťahovali 😖
len to budem musieť počkať ešte rok...

mimuska2
17. jún 2012

@jankaja joj ani nehovor o teple, my mame podkrovný byt takze mame väčšie horko ako vonku. Som uz ko. Od vcera sa chystam robyt poriadok.

jankaja
17. jún 2012

@mimuska2 my máme rodinný dom s obytným podkrovím, takže poznám 😒 Síce nemáme tak teplo ako vonku, ale veľa nechýba.
@monky978 čo ma ešte vytáča sú motorkári, ktorým motorky rachotia tak, že to počuť na 2 km. Zaujímalo by ma, či je to v súlade s predpismi, veď hluk by mal byť nejako obmedzený, či nie? Keď malá v kočíku spí a takéto hovado prejde okolo, vždy sa zobudí.

monky978
17. jún 2012

baby co kojite davate v takomto teple aj nejake tekutiny? Ak ano ake? A ako? Z flase ci z pohara so sosacikom?
@jankaja no aj motorky su super... Alebo suseda co vrieska na dvore... Ja malu vobec nenechavam na dvore, lebo to je do 10 minut hore. Akoze uplne zle. To ako keby som byvala v byte...

kajkovajanka
17. jún 2012

@monky978 Beki pije vodicku (lucku, rajec pre deti), z flase, neprevarenu (kedze tam pise na tych vodach, ze netreba prevarat a zatial jej nic nebolo). Najprv som sa bala pitia z flase, ale povedala by som,z e je to ok. Pije sice akcnejsie a menej otvara ustocka, ale je to v medziach normy, taze v pohode. A ked vidi,z e uz sa blizi flasticka, ocka sa rozziaria, rucky sa natahuju a vodicka z flase je najlepsia na svete 😀 😀 😀

kajkovajanka
17. jún 2012

@larosa ako sa ma Saska? je jej uz lepsie? myslis, ze by si mohla dosjt tento tyzden na stretko? (ci asi ani nie?)... inak, aj moja sestra skoncila vo stvrtok doobeda na jiske na infekcnom po prevracanej a prehnackovanej noci. Nakoniec to nebolo nic infekcne, vcera prisla domov, ale zajtra ma obhajobu a neciti sa najlepsie 😖 ... joj, len nech to urobi 😕

monky978
17. jún 2012

a kojíš prosím ťa? Lebo všade píšu, že kojené deti by nemali používať flašku... že či vidíš aj nejakú zmenu sania keď kojíš...

martinka8
17. jún 2012

@monky978 aj ja davam vodicku, tiez uz neprevaram, dojcenecku z flase 🙂 A davam jej ju z flasticky, pije pekne, aj ked jej to chvilku trvalo kym sa to naucila. A kojim normalne rovnako, nic sa nezmenilo. 🙂

larosa
17. jún 2012

ahoj kočky 🙂 Sašenke je už lepšie, dúfam, že zajtra ju už pustia, dokonca aj učiteľka vracala jak najatá- tá o boli v tej škole prírode 😝 my sme mysleli, že ostane s ňou na noc muž, ale je málo miesta, tak musí byť sama, ale je to fajn, lebo na izbe je ešte jedno 8ročné dievčatko, tak isto za ňou chodí mamka len cez deň a 7ročný chlapčk, ten je na tom najhoršie a s ním je mamka a tá je totálne super 🙂 postará sa aj o naše detičky 🙂
a k stretku, ja by som šla, ak jej bude lepšie a ako ju poznám, tak bude 😀 už dnes bola pojašená 🙂 infúzie sú zázračné 😉
@monky978 naša pije málo, nechce, dávam jej do fľaše vodu, obyčajnú z vodovodu, ale preváram ju, vraj naša voda je veľmi kvalitná a vôbec netreba deťom dávať kojenecké vody- niekde som čítala 🙂 100ľudí 100názorov 🙂 staršie dievčatá pili v lete jak najaté, dávala som im Hipp čaje- vypili skoro 2litre denne v takýchto horúčavách, len Amálka vôbec nechce teraz nič, len sa kojiť a Hipp čaje tiež nechce, teraz keď som so Saškou v nemocke, tak jej muž dáva UM Hipp, tým som ju dokrmovala 🙂

akova
17. jún 2012

@monky978 ja tiež dávam Miškovi dojčenskú vodu, neprevarenu a z flašky. 😉 Žiadne zmeny v kojení som tiež nepostrehla, pekne sa prisaje aj na prsko 😉

V čom spia vaše detičky v noci? davate už kratke nohy aj ruky aby boli? 😕

kajkovajanka
18. jún 2012

@monky978 ano kojim, ale zda sa, ze Beki vnima rozdiel : z flase ide vodicka,z cucika ide mliecko. A pri kojeni sa nema pouzivat flasa hlavne kvoli tomu, aby sa babo nenaucilo ze odtial ide lahsie ako z cucika - ale toto je v pripade umeleho mliecka. Pri vode je to asi ine, lebo ma aj inu chut a je studena , pricom mliecko je sladke a teple. Mozno preto Beki vnima rozdiel. A ako som uz pisala, menej mi otvara ustocka a nepije tak jemne ako na zaciatku. Ale museli sme najst vhodnu flasku, lebo nevedela byt zo vsetkych. (Pouzivame tuto: http://www.mambaby.com/vr/vrobky/faky--pohr/fak... )

kajkovajanka
18. jún 2012

@larosa som rada, ze Saske je lepsie 🙂

jankaja
18. jún 2012

@akova Natálke som túto noc dala overal s krátkymi rukávmi a nohavicami a ponožky. Doteraz bola v klasickom dlhom overale, ale zdalo sa mi, že jej bolo teplo. Jednu ponožku si v noci vyzula, tak sa asi ešte potrebovala dochladiť 🙂

@kajkovajanka kúpili sme rovnakú fľašu, ale po vyskúšaní používame len cumlíky. Natálka je totiž na UM a je problém tieto fľaše zohriať vo vodnom kúpeli - trvá to neuveriteľne dlho. Tak po otestovaní sme sa vrátili k fľašiam Avent, ku ktorým dokupujeme cumlíky Mam - tie sú lepšie ako avenťácke. Avenťáckym fľašiam trvá zohriatie asi 1/4 času, ako tým od Mam.

@larosa tiež som uvažovala, že budem dávať vodu z vodovodou, ale nakoniec ma premohla reklama plastového priemyslu - dávam Lucku a preváram. Ale teda príkrmy varím v normálnej vode, to už sa mi zdalo príliš variť mrkvu v Lucke.

kajkovajanka
18. jún 2012

@jankaja aha, no tym, ze my v nej mame stale iba cistu vodu, tak kazdy vecer flasku rozoberiem a umyjem v horucej vode a rano, ked nalivam novu vodicku, tak obarim cumlik. Uplne sterilizovala som ju len na zaciatku. Ale dobre vediet, vdaka za info 😉

mimuska2
18. jún 2012

Baby kolko staci toho moču v tom sacku? Mam tam uplne malo neviem ako to mam zobrať 🙂