Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Dnes nám vyliezla špička druhého zuba.. a neviem či sa mám tešiť, alebo plakať.. čakala som na túto historickú chvíľu s radosťou 🙂 až kým ma nekusla prvý krát, druhý krát, tretí krát ☹ a ja už so strachom idem kojiť... baby ako ste vy na tom? Čo odporúčate 😀 ?
Baby potrebujem poradit...Mam Natalku prikrmovat,lebo malo pribera/chybalo jej100g do tabulky 😒 /,dr nam predpisala nutrilon ha,lenze mala nechce ani za svet,zacne pluvat,bavit sa...Najprv som mala davat ked nakojim a potom dokrmit ci nemam malo mlieka samozrejme nechcela,tak som skusila ked bola hladne robila to iste.Vyskusala som asi 4flase,myslela som,ze chce iny cumel ale houby ☹ ☹ ☹
@rebecca2006 A ako chutilo? 🙂 Ja sa chystam tiez zajtra ...lebo zemiak velmi nechutil.
DNes poraňa a očkovanie za nami 🙂 Eliška bola suprová skoro v§bec neplakala lenraz zamrnčala a zošpúlila pusu a to bolo koniec námietky na očkovanie - uvidme akäá bude noc zatiaľ je v pohodke 😉 a máme 6140g a 70cm 🙂) taká naša špagetka.
@martina97 a koľko mala vážila, ja som riešila váhu u prvej sa mi stále zdalo, že málinko priberá a dr. mi na to že akí sme boli my si mužom a ja že chudí a v detstve sme jedlu nevenovali čas 🙂 a potom že čo chcem, pokiaľ je malá zdravá a pomaličky priberá je to OK / na rok mala necelých 8kg/ , možno len trošku zastála s váhou a teraz to dobehne, Ja by som možno skúsila dať na obedík niečo a potom dokojiť.
no tak sme spat :( bolo suuuper. Plavali sme s babatkami dva krat za den,. neskutocne kolko sa Lili za tych 5 dni naucilaa, aj je ovela pohyblivejsia, predpokladam ze vdaka tomu. Plazi sa dopredu dozadu, toci na obe strany a snazi sa dvyhat na nohy 🙂 Hotel aj prostredie parada 🙂 Fakto bolo super, len tie nase noci.... uz ma to riadne nici, vstavame minimalmne 4 kraaat, je to hrozne,uz som z toho strasne unavena. Uz to trva asi aj dva tyzdne, mozno aj viac ☹
Zajtra zaciname aj my oficialne s prikrmami, tak sa tesim, aj ked v hoteli sme par veci vyskusali.Roztek zuzlala kaazde rano pri nasich ranajkach 🙂
Z toho co som citala vidim ze vacsina uz prikrmujete, a pomaly aj zubky vychadzaju, nam este nic, takze neviem ake to je ked kusu do prsnika... uvidime.
@tamaska dobra vaha. sranda ake su tie deicky rozdielne, my idme do poradne aj ockovat zajtra tak uvidim, ale ja myslim ze do 8kg uz ma teraz. Mala buchta.
@zuzky1104 Wellness Hotel Patince, bol to tyzdnovy pobyt spojeny s plavanim babatiek, ukazky masazi, saunovanie... a tak super. Budu robit to iste niekedy koncom augusta, fakt doporucam 🙂 Hlavne pre Vas zo zapadu, lebo z Kosic to je fakt dost daleko 😠
@tamaska @zuzky1104 aj ja sa chystam s malou do Sace v soboty chodit pravidelne, vy kam?
@martina97 moja stredná mala reflux a nechcea mi vypiť ani jedno z tých antirefluxných mliek 😝 dostala som do nej trocha len vtedy keď spala a Dr. na gastre mi povedala, že keď jej chutí obyčajné mlieko, tak jej ho mám dať, že jej neublíži 🙂 a je v pohode, žiadne alergie.... skús nejaké výživy namiesto mlieka alebo zeleninu 🙂 alebo skús obyčajné, my sme vyskúšali, žiadna reakcia nebola, len jej veľmi nechutí 😀
no ženy grcá už aj muž ☹ no des a hrúza....a k tomu hnačky a tie neprachádzajú ani mňa, zatiaľ jediná odolná je Amálka 🙂 dnes som bola trocha vyplieť burinu a vyhrnulo sa mi tričko a zosunuli nohavice zo zadku...čo sa stalo??? má na chrbte spečený asi 10cm pás 😀 a ja že čo ma tam štípe....to bude noc 😝 gracjúci chlap a spečený chrbát 😀
@kaby a preco potom na flasiach pisu, ze sa nemusia prevarat?
@larosa a neskusila si niekedy zjest nieco so slivkovym lekvarom (povidlou)? ja som jedla take lekvarove pirohy a malu tak prehnalo z toho 😀 . nepomohlo by vam to trosku s kakanim? kebyze to bude mat dajaky efekt, tak by si si kazdy den trosku dala... hm?
@rebecca2006 a aka bola mrkvova odozva? chutilo? 🙂
@martina97 neviem odhadnut, ci je 100g vela alebo malo. ale ja som sa na tabulky nikdy nepozerala, pozeram sa na malu, ci je spokojna, ci dobre kaka, ci sa smeje, ci ju neboli brusko,... a ked toto vsetko je ok, tak som spokojna a dalej to uz neriesim. zda sa ti, ze na malickej nie je nieco v poriadku? lebo ak nie a aj vidis, ako to dopadlo s nutrilonom :D, tak ju nedokrmuj UM. .. mozno po pripade, neskusila si na veceru kasicku na dobru noc? nasej to (vacsinou :D) chuti a trochu inym sposobom ju to zasiti a da jej to ine latky, nez moje mlieko.
@kajkovajanka v podstate áno, driapala sa mi po lyžičke. Dnes jej dám už viac tak uvidím....Pekný víkend bambulky, má byť horúco, tak prežite v zdraví
@larosa juj, ale tesim sa, ze Amalka je zatial ok 😵
no baby my už papame všetko...najviac nam chutia tie prikrmy,,,čo suu vo forme presnedavok,,,meska ryža zeleninka.....a samozrejme bananik,jablko,,,no vše...a nedaj boh že by som chcela jest dačo pred nim,,,no zje mi to
@larosa my mame redku stolicu už 2tyždne asi kvoli zubom....už 5den uživame biogaia a je to super,,,i malej davam,,,je too i na črrievka i na imunitu,,,take probitotikum..
@kajkovajanka my flaše neprevarame a myslim že je i hlupost prevarat lucku a drobčeka.......
@bboossoorka Typicky chlap 😀 😀
@kajkovajanka Na mnohych vyrobkoch pisu ake su zdrave a dobre a pritom obsahuju x ci xx E-cok...
Nedavno som pozerala nejaku diskusiu v TV a tam lekarka odporucala, aby mamicky prevarali aj dojcensku vodu. Dojčenská voda podlieha prísnym kontrolám a normám, čo sa týka jej zloženia, balenia, distribúcie, uskladňovania a pod. Aby si udrzala povodne optimalne zlozenie uskladňujte sa v tme, chlade, bez priameho slnečného žiarenia na ňu. Ja neverím, že tieto podmienky sú v skladoch a v hypermarketoch dodrzane, hlavne palety s napojmi byvaju uskladnovane vonku... Bakteriam staci malo aby sa premnozili....Pochybujem, že voda je v sterilnych flasiach...
Kazdopadne tych 10 minut co venujem prevareniu vody nie je tak vela ... radsej prevarim ako mam behat s dietatom po lekaroch so zapalom žaludka... 😉

@zuzulienkaaaa vidíš, s rdíkmi ma to nenapadlo spájať. Ale v poradni asiudrelasestričky klinec po hlavičke, že mám menej mlieka a pomaly tečie, predsa len, sú horúčavy, ja celý deŇ pri dvoch tkrpococh v jednom kole, aj pijem aj jem menej.. tak som si šupla dojčiaci čaj a uvidíme... A ešte sa pri tom asi nudík, tak skúšame nové olohy, v lže ju to nebaví už vôbec.... No, snáĎ to je len prechodné, nechcem dávˇť UM ešte...