Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
baby, koľko dávate príkrmu detičkom? Zeleninky a kaše na večeru? ďakujem!
@martinka8 ja som najprv kúpila bio mrkvu v Bille, teraz dávam od babky zo záhrady. Zemiaky dávam nové kúpené na trhu. To bio som už prestala riešiť. Tiež občas dávam kozmickú stravu, napr. prvú lyžičku brokolice od Hami. Včera som túto brokolicu zmiešala s uvareným zemiakom, mrkvou a petržlenom a chutilo. Dnes budeme mať zemiak + mrkva + brokolica + cuketa.
@rebecca2006 príkrmu dávam, koľko zje. čo je podľa mňa tak do 70 g. Najviac zjedla zemiak + špenát od Hami, to zjedla celé balenie 125 g. Inak,, najprv som bola v pokušení jej odvážiť misku s príkrmom pred a po papaní, aby som presne vedela, ale mm ma zrušil, že nech to neberiem tak vážne, že aj tak sa dotlačí mliekom 🙂
Kašu zatiaľ nedávame, dávame len príkrm na obed. Zatiaľ len zeleninový.
@zuzky1104 jee ďakujem za info o čase, mne tento týžde§ neviem či vyjde plávanie lebo /možno v stredu / ale určite začneme trošku chodiť sa očvachtať. mne to prostredie nevadí hlavne nech je čistá vodička pre bábetká 🙂)
MY sme boli cez víkend na chate a to je neporovnateľné s tým panelákovým vzduchom, aj mne je malé trošku nervoznejšia, spotenučká je ešte len keď papká, mrzutučká kým zasspinká ale čo už narobímeje tu leto 🙂)
Eliške som dávla tiež kozmostravu na chate a spraskala mi celú fľašku, na mám pocit že nám začína závidieť keĎ jeme 🙂)
@zuzky1104 aj ja by som sla zajtra, teda ak bude ok noc a mala vstane rano, ze to stihneme. Treba sa objednat dopredu? niekam zavolat? A ako sa tam vlastne dostanem???
@larosa no len neviem kde tu klasicku kupovat, aby nebola plna dusicnanov a ktovie este coho, hlavne na zaciatok som chcela byt opatrnejsia, ale asi sa na to vyprdnem.
Dnes som dala brokolicu - kozmicku 🙂 a mala trosicku vacsi uspech ako mrkva, zjedla asi dve lyzicky a potom ju zacalo striasat a uz nechcela, tak som jej tam pridala este kusok mrkvy a podarilo sa mi do nej natlacit este asi lyzicku a dobojovane 🙂
@tinika3 ovocie som este neskusala, ale myslim ze to pojde lepsie, kedze ma lepsiu chut a je sladucke, no uvidime. este par dni zeleninka, potom masko, a potom ovocie 🙂
Amálke neskutočne chutí oplátka zo zmrzliny 🙂 včera som si ani nevšimla a ostal len malý ocmúľaný kúsok 🙂
baby trošku nechápem... čo tu vy kozmické stále riešite? 😀
no ahoj baby...dlho som tu nebola.....mam chore deturence...mala nakazila maleho a oni dvaja mna....uživaju antibiotika a k tomu nam idu dalšie zubky už su von,,len sa musia riadne dorezat...no boj čo vam poviem...a to teplo....v sobotu sme boli na svadbe...mali prespinkal celu noc pri totsl volumovej hudbe,,,tak super.....
papame všetko...dnes mame ku.polievku zo zeleninov a zemiakom,,,všetko normalne napene z obchodu....čim viac detcko chranite tim viac ho dodžubete.....vy ste všetci zdravučke????,nam vččera vyšiel dalši zubok presne včera mal mali pol ročka,,,tak aspon si to lepšie zapametame.....ale je taky nervozny,,nooooooooooooooo ako každi chlap... 🙂
@martinka8 jednodruhove zeleninky ani nasej velmi nechutili, lepsi uspech mali viacdruhove, napriklad zemiak+mrkva+petrzlen (to asi chutilo zatial najviac). este ked som davala zo zaciatku cisty zemiacik, tak som jej ho rozrabala s mojim mliekom, aby to malo aspon trosku chuti 😀 , tak mozno skus trosku pridat aj ty, mozno jej to pripomenie chut, ktoru pozna a spapa trosku viac 🙂 . a zeleninky kupujeme normalne v obchode, a ako povedala larosa, aj tak ich bude jest cely zivot a jej brusko je s tym v pohode zatial 🙂
@rebecca2006 doobeda je to len zopar lyziciek zeleninky alebo ovocia. jedine co spapa viac je banan, tak polku bananu vacsinou 😀 . a na veceru robime vacsinou 40ml kasicky, niekedy zje vsetko, niekedy len trosku. ale nemame v tom pravidelnost, podla toho ako mam cas a ako sa mi chce a aku ma Beki naladu 😀
@tamaska aj Beki nas stale sleduje, ked jeme 😀 . sem-tam dostala trochu suchej korky z hrianky 😀 . akurat vcera som sa smiala, ze jej hovorim, ako nasmu psovi doma u nasich: moje jedlo, nedam ti (Luky/Bekinka) 😀. on tiez v kuse zobronil jedlo, ale naucil sa, ze co znamena ta veta 😀 .
@bboossoorka blahozelam vam k pol rociku 🙂 . my budeme zajtra este len 5 mesiacikov 😵
@monky978 ani ja som nechapala 😀
raz za cas sa dostanem na Konika a hned kopa mojich prispevkov za radom 😀 😀
Ajojte Babulky no citam ze mate kopu novych veci 🙂
Potrebujem poradit koncom mesiaca idem k svagrovemu malemu na krstiny. Co si mam obliect a co kupit dropcovi? Dakujem.
a inak mi nič nové. 😒 akurat ma ničí toto horko uz sa mi chce aj odpadnut 😀
No ja som tu dnes prvy krat. moj drobcek mal v piatok 5 mesiacov 🙂 baby ktore kojite skusate uz nemliecnu stravu nejaku? ja mu davam len ochutnavat...jahodku, malinku, ceresnicku....chlebik, zemiacik trosicku do pusinky🙂 pozera namna jak puk :DD
@mimuska2 oblieka sa slusne, v takom teple to mas jednoduche, nejake pekne saticky a topanocky, a co malenu??? to je tazko, ides ako krsna? ci len tak? nam krsni kupili zlatu retiazku na ruku s takym priveskom s Liliankinym menom. Ak ides len tak, tak podla mna staci nejaka hracka, podla toho kolko ma mesiacov 🙂
@1234lubka ja len kojim, a robila som to ako ty, vsetko mozne som jej davala ochutnat 🙂 az do 6 mesiacov, takze az teraz sme zacali s prikrmom a je to velka sranda :D
@martinka8
netreba sa objednat, to plavanie je v Novej nemocnici v priestoroch FRO (fyziatr.rehab.odd.), ide sa cez hlavnu branu ako idu sanitky, kde sedi aj vratnik, a najlepsie je sa jeho opytat, lebo tazko mi je to vysvetlit cez net, a az budes tam -uz na FRO, tak zase je tam vratnicka, a ona Ta usmerni....no my sa chystame, ale tiez moze sa stat vselico, mne lepsie vyhovuje ten cas na 11tu, aj ked tento tyzden v tych horucavach je 8.30 urcite lepsie
@tamaska tento tyzden je len zajtra o 8.30hod.
@1234lubka no určite by som jahodu, malinu ani nijaké takéto ovocie nedávala na začiatok, sú to dosť časté a veľmi silné alergény aj keď sú z vlastného zdroja, najprv skúšaj mrkvu, brokolicu, cuketu, a z ovocia jablko, banán, moja švagriná tiež skúšala a malému nahnala brutálnu reakciu- vysypal sa od hlavy po päty...poprípade skús nejakú kašu...my už jeme aj pribináčiky a tie vanilkové termixy, cbačiky a tak....ešte skús nejakú ryžu, či mäsko....
dnes sme sa prvýkrát vykakali a vypiškali do nočníka 😀 hurá 😵
@larosa Amalka? to sa vam ako podailo? 😲 😲 😲 ... ale gratulujem k velkem vykonu 😎
tak my teplotujeme celu noc, aj teraz rano ma. O stvrtej 38,7C myslite ze to moze byt z ockovania? bolo v piatok. ☹

my sme si dnes dali melón, tak som zvedavá 🙂 inak viete, že je to zelenina 😉