Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@larosamatko ma len 5 mesiacov a par dni ja mu len tak malinenko na jazycek davam ochutnavat...teraz vraj ma imunologicke okno....pri kontakte s malickym mnozstvom alergenu si na to moze vytvorit protilatky....hmm no pribinacik by som mu este nedavala podla mna je to prilis sladke....skor si to dam ja a bude to mat v mliecku, cisto ho len kojim nedavam mu nic jest len ako som spominala kusticok na jazycek ochutnat mu sem tam dam do pusinky 🙂
Ahojte babule, hlasime prvy zubok a hnusne vytrpeny. Teploty a bolesti este tri dni po prerezani a na ceste dalsi. Komplet jej to narusilo aj to malo spanku co mava cez den, takze som super stastna. My ostati sme sa zase liecili, Maxim mal aginu, je to akoby to nikdy emalo skoncit, tento kolotoc chorob, ale uz svita na lepsie, teda duafm.
Ako spavaju vase deticky???? Mne napriklad vcera spala dokopy cez den iba asi hodinu, som nechapala.
Chcem sa spytat, co obliekate babulkam ked je takto teplo, teda u nas je hnusych 15 stupnov a prsi, ale minuly tyzden bolo 26 a Tilka sa potila ako blazon, tak sa chcem poradit, lebo ideme v auguste k moru a ona ocividne teplo prilis nemusi.... 🙂 Davate im aj vodicku, my este stale iba kojime a ochutnavame alergey, zatial jej to staci, ved uz ma cez 9kg moje male obriatko 😀 😀
@martinka8 fiha 😒 , myslim si, ze nie. ale pocula som, ze aj pred prerezavanim zubkov moze byt teplota
@mihouk ked je tak velmi teplo, tak malej obliekam bud body s kratkym rukavom alebo opalovacky, ktore su dokonca niektore bez rukavov. a rano ma este ponozky, ale v priebehu dna idu dole. a doma mame medzi 23-25 stupnov teraz (a vonku ani nehovorim 😝 ). ale raz sa stalo, ze jacala jak diva a postupne som pochopila, ze jej je teplo. tak som ju vyzliekla len do plienky a ofukovala 😀 , a potom sa ukludnila
@mihouk Natálka v poslednom čase cez deň biedne, max. 2 hodiny dokopy. V noci tiež zle, točí sa na bruško a budí sa na to, musím ju otáčať naspäť.
Čo by som dala za 15 stupňov, my tu máme už asi 4. deň okolo 37 a najbližšie dni sa to nemá zmeniť. Malá je v noci v body s krátkym rukávom a cez deň len v body bez rukávov. Na ponožky sme už rezignovali.
no tak my sme boli u Dr., z ockovania to vraj nemoze byt, lebo to by teplotovala od zaciatku, a nie az na 4ty den, tak ju prezrela, vsetko OK. Dala som spravit aj CRPcko aj to negativne. Dasna nema nejako zmenene.... tak neviem. Povedala ze su to bud zubky, alebo piata alebo siesta choroba, ze uvidime za par dni ci sa nevyhadze. Nastastie niesu zatial velmi vysoke teploty, dufam ze sa to nezmeni, chuda moje male v takom teple to je hrozne, taka je z toho mrzuta, robim vsetko pre to aby neplakala ani trochu, aby jej nestupala teplotka a uz mam teda dost, som zvedava co bude do vecera :(
@martinka8 och, tak sa vyzdravte cim skor ☹
@mimuska2 tak to máš super, že malá tak spí, najhoršie je uspávať nervóznu umrnčanú Natálku 🙂
Deka bude podľa mňa super, my sme ku krstu od nekrstnej dostali takéto lehátko: http://www.bombahracky.sk/detske-lehatka-a-seda... a od nekrstného oblečko a hračky.
@larosa aj moj je hladny sak ho kojim skoro kazdu hodinu a pol....ale nedam mu este vydrzim ten mesiac ked uz som vydrzala 5....laktacne krizy ajeeeeee....ale pribinacik koli tomu ze je velmi sladky samozrejme ze chuti🙂 no teraz tu machrujem a este neviem ako dopadneme mi ked zacneme papkat :P
baby prečítajte si ak budete mať čas https://www.modrykonik.sk/forum/buduce-mamicky-s-rovnakym-terminom-porodu/januarove-deticky-2012-2/
hlavne je zaujímavé toto:
poukazuje na problém Bukovský a varuje, že dusičnany sú nebezpečné hlavne pre batoľatá do šesť mesiacov a nevhodné pre deti do jeden a pol roka. Môžu u nich vyvolať chorobu, ktorá sa prejavuje zmodraním častí tela, čo niekedy vedie až k uduseniu. Premenený dusitan spôsobuje, že hemoglobín malého dieťaťa nie je schopný prenášať kyslík. „Preto im dávame iba dojčenskú vodu, určite nie údeniny a ani zeleninu, ktorá už zo svojej podstaty obsahuje veľa dusičnanov. Rizikom je aj vývar, lebo škodlivé látky sa tam vyvaria.
@mihouk to vám je tam ako dobre.... že 15 stupňov... ja už ledva dýcham v týchto horúčavach... celé dni som zavretá doma, lebo sme jak chrochne... z malej leje a dávam jej aj vodičku okrem kojenia...
mňa to teplo normálne zabíja... ste videli počasie na celý týždeň? v sobotu ideme na svadbu.. tak aspoň v kostole nám bude dobre... ja nie som zástanca nákupných centier, ale ja sa tam asi zajtra odsťahujem. Dnes som normálne rozmýšľala, že sa presťahujem do auta a pustím si klímu a budem si chodiť len dotankovávať naftu 😀
a malú kojím každú polhodinu.. no kojím ak tam teda niečo mám.. som si bola dnes pre homeopatika na laktáciu...
akoze mam rada teplo a leto, ale co je vela to je vela..!!! stacilo by mi cele leto rozpatie od 26 -28 no max 30C, ved kde sme sakra v Grecku , teda uz podla teplot pomaly v Afrike....no jo glob.otepl 🙄
Dnes sme sa vykupali v bazeniku, a sestricka uz Livinku teda nesanovala, lebo predstavte si ma, ako ju drzim a cvicim s nou, a len, aby ju vodicka nahodou neospliechala 😀 😀 akoze...cela ja, a sestricka prisla a sup s nou do vody, sup na nu vodu, mala nechapala ...hehe 😀 a malej to evidentne az tak nevadilo, revala len celou cestou domov, nastastie nebyvame daleko, ale aj to staci, ked vyrevuje ako pavian... 😅

@martinka8 hej môže.. ☹ si jej dávala preventívne tabletky na teplotu ako to radia doktori?