icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
5. júl 2012

@mimuska2 mesiac? fiha, dlho.. ale je povzbudzujuce pocut, ze sa to da naucit.. a kasu na veceru skusame, len z nej zje max. 40ml. a ci ju je, alebo nie, spi rovnako v noci

mimuska2
5. júl 2012

@sosovica my mame v cross je tiez je tam velka vanicka. Moja ma deväť kil. A dlha ani nehovorím.

mimuska2
5. júl 2012

@kajkovajanka moja ju tiez nechce tak jej to miesam s bebou. Niejeto take az huste tak to mame na veceru. Mesiac tak uz som to chcela vzdat

sosovica
5. júl 2012

mimuska2@ riadny macko 🙂 ale hlavne ze je zdrave 🙂 aj my pojdeme onedlho do sportiaka uz sa tesim aspon tam jej bude via vzduch prudit ako v tomto hlbokom🙂

monky978
5. júl 2012

Tak my máme dnes 6 mesiacov 😉

@kajkovajanka presne ako písala mimuska2. Keď na to nebudeš mať nervy nech ti s tým pomôže niekto iný... ale postup je ten istý... u nás to dvakrát super zabralo a potom som to zas pokašlala... My sme, ale zaspávali na prsníku. A teraz sme zas tam kde na začiatku. A od zajtra začíname do tretice znova. Proste sa na to našteluj a choď do toho.. držím palec...

katun
5. júl 2012

@vikinkaamaminka ahoj aj moj jakubko sa narodil 24.1. ale v Bratislave 🙂 baby dlhsie som tu nebola, unikla som z horucej bratislavy na chalupu, kde sa ale tiez nedalo vydrzat... az teraz zacalo prsat trochu vecer, tak sa da dychat. kubko zatial ziaden zub nema ale hlada ho kazdy den celou rukou 😀 tiez stale iba kojim, neviem ci zacat s prikrmami, lebo reaguje dost na to, co zjem ja. ma exemiky a skriabe si nohy hrozne, .. musim ist ku koznej. aj adamko to mal ked bol babatko.. tak musim zacat opatrne s prikrmami a neviem, ci dat teda lepok uz teraz pred 6 mesiacom..

mihouk
5. júl 2012

@kajkovajanka Co keby si ju znicila (daj ju spat neskor, alebo ju uhraj par hodiniek pred spankom) a ona od unavy by zaspala aj v postielke, popripade medzi vam, aby citila aj teba aj manzela, ale pozor a neprepisknut to, lebo ked prejde cez ten bod unavy, tak potom uz nezaspi nikdy.
Nasa si teraz vymyslela zaspavat v posteli, ale neriesim to, lebo na dovolenke bude s nami spavat, tak to nema vyznam sa s nou jedovat.

zapka21
6. júl 2012

@mihouk Uhm, takze tyzden pockam, no som zvedava, ze ako to bude pri dalsom pokuse. Som nevedela, ze uhorku moze ochutnat, dr. mi nic nespominala... Dakujem za radu 😀

mihouk
6. júl 2012

@zapka21 Ja jej davam ochutnat vsetko co m napadne, len nie korenene, vcera mala zlty melon a zuzlala ho ako do zivot 😀

martinka8
6. júl 2012

tak konecne uz nemame teplotku huraaaaaa 🙂 sme sa vytrapili v tom teple teda :( Zub nieje vonku ani jeden, takze to bol asi nejaky virus.
@kajkovajanka ja sa trapim podobne, ale proste neviem nechat malu plakat, nedokazem to, nechat ju v postielke revat kym zaspi... proste to nedokazem. S mm uz nezaspi hodne dlho, celkove uz vecer pri nom ani nechce velmi byt, este ked som v sprche tak v pohode lebo ma nevidi, ale ked ma zbada musi ist ku mne, (len vecer). Hladam stale ine sposoby uspavania 🙂 niekedy je to na nervy, niekedy ma prekvapi. Asi tak 50% zaspava na prsniku, teraz v tom teple je to horsie, aj ked zaspi do polhodky sa zobudi lebo jej je teplo a chodi spat az okolo jedenastej :( a to je hroza. Zaspavala mi v manduce perfektne ale jedneho dna sa zacala spriecat a skoncilo to. Na rukach ako babatko mi lezat vobec nechce. Teraz funguje ze si ju posadim na kolienka kyvem a spievam jej potichucky a pomaly zaspava, uvidime dokedy, stale nieco nove vymyslam. Ale ako pise @mihouk tiez ju musim mat unavenu, ked nieje unavena tak nieje sanca aby zaspala. A ked to presvihnem tak sa naozaj trapime aj do jedenastej, (predvcerom - katastrofa !!!) Cez den mi spinka na prsniku skoro stale, ak nie tak na tych kolenach tiez. V kociari ona uz vobec nespi (aj tak uz mame sportiak).

martinka8
6. júl 2012

@zuzky1104 @kajkovajanka @tamaska @larosa buduci tyzden stretko???? Kedy mozte, pripadne nemozte?

mimuska2
6. júl 2012

@sosovica no je 🙂 aj mi je luto vytiahnut ten sportiak lebo to uz neni take bábo 😒
@monky978 Gratulujem k 6 mesiacom 🙂
@mihouk moja melón asi neznasa skusala somuz vela krat a vzdy sa kyslo zatvari a vypluje 🙂
Mala mi vcera skoro cely deň preplakala. Neviem co jej bolo dnes je už ok. ☹

mihouk
6. júl 2012

@mimuska2 Ako si na tom s autosedackou???? My stale pouzivame vajicko, ale na dlhu cestu ju chcem dat do normalnej, lebo vo vajicko sa mi zda na dlhu cestu nepohodlne, predsa je uz velka. Len to ze stale este poriadne nesedi ma trapi, aj ked jej velka sedacka sa da polohovat.

kajkovajanka
6. júl 2012

@katun asi radsej opatrne s prikrmami, ked uz teraz ma ekzem a citlivo reaguje na tvoju stravu. radsej sa porad s doktorkou..

kajkovajanka
6. júl 2012

@mihouk dnes som skusila jej natiahnut bdenie o hodinu a uz spi bez hojdania asi tristvrte hodku 😵 . ale uspavala som ju hojdanim..

mimuska2
6. júl 2012

@mihouk kupila som autosedacku co sa da polohovat. Nemusim nosit stale vajicko 🙂 ale aj malej je tam lepšie je to pohodlnejšie 🙂 mne mala uz sedi sama 😉

kajkovajanka
6. júl 2012

@martinka8 ale najvacsi problem s unavenim Beki je ten, ze ona od unavy neodkvacne, ale sa vynervuje jak nenormalna. a potom nehce jest, nechce zaspat, len v kuse jaci jak diva, az chrci z toho, vypluva cumel a jaci este viac. a tohto som sa chcela vyvarovat, preto ked som videla, ze uz ziva, sucha si oci alebo ze je nervozna, dala som jej cucnut a davala som ju spat.
je normalne, ze vydzi hore dve hodiny vacsinou? zriedkavo tri, a vynimocne 4 (to ked niekde ideme, ze je z toho prostredia v soku). nemala by viac? ved uz ma 5 mesiacov. a spi 30 minut cez den, ako hodinky 😀 .

martinka8
6. júl 2012

No tak tyzden prikrmovania za nami, ale ze voooobec ziadna zmena a neviem do nej vooooooobec nic natlacit. Jedine co nam trosicku chotilo (nestriasalo ju az tak a nenapinalo) bola brokolica aj to len prvy den, druhy den uz nic :( Skusili sme mrkvu, brokolicu, mrkvu so zemiakom, spenat so zemiakom, a dnes po tom co ju strasne napinalo, som vytiahla prvu lyzicku jablko, ze sa jej trochu zavdacim s fajnym jablckom a NIC, ale ze vobec ani rozdiel ci papa spenat alebo jablko, a otvorit usta na lyzicku mi nechce vobec :( tat som zvedava kedy sa to zlepsi :(

kajkovajanka
6. júl 2012

@martinka8 zatial naisto viem, ze pondelok nemozem. a stale mi je lepsie doobeda. ale bude uz menej teplo buduci tyzden? lebo aj ked som doma, je mi nedobre chvilami, az sa mi tazko dycha a klesa mi tlak. asi by som nezvladla ist v tom teple von 😝

martinka8
6. júl 2012

@kajkovajanka u deti je normalne asi vsetko 🙂 Lili je tiez hore tak dve max. tri hodinky, niekedy je unavena uz po hodine a pol. Vecer vydrzi pred nocnym spankom aj 4 ci 5 hodin. Spavame tak hodinu a pol dva krat za den, ale to pol hodinu spinka sama, a potom ju uz musim "strazit" aby sa nezobudila, ked lezim pri nej tak pospi niekedy aj dve hodiny 🙂

martinka8
6. júl 2012

@kajkovajanka asi mas pravdu, ani my nechodime vonku v takom teple, asi to presunieme a ja sa odstahujem na chatu az do odvolania (kym neskoncia tie horucavy)

kajkovajanka
6. júl 2012

@martinka8 mixujes to alebo pucis vidlickou? a je to hustejsia alebo redsia kasicka? nemoze jej prekazat konzistencia? a este mi napadlo, kde do ust jej das to jedielko? ci jej nedavas velmi dnu, ze ju napina..

martinka8
6. júl 2012

@kajkovajanka no kedze sme teraz teplotovali davala som jej hotove jedla od HAMI, nemala som cas ist si nakupit a ani jej to robit, lebo som musela byt sale s nou, bola velmi zla. Prvu mrkvicku co som jej este robila som len rozpucila a kedze ju napinalo tak som to spravila redsie a rozmixivala. A nedavam jej to hlboko, kedze ona mi ani usta nechce otvorit, davam jej to len na kraj ustociek a ona to aj tak vypluva ja to chytam a pcham dnu, tak sa trapime 15 minut, potom sa nahneva a je koniec :(

mimuska2
6. júl 2012

@martinka8 no bude zavisla na maminkinom mliecku 🙂 mozno to je tym vyrusom. Ja malej varim polievku a ona sa jej nevie dojest otvori usta asi najviac ako sa da a nahyba sa za lyzickou. Posledne dva dni sledujem ako velmi sa hra s nasim psom. Strasny kamarati. 😀

mihouk
6. júl 2012

@kajkovajanka Ja to beriem tak, ze je jedno ako ju uspavam (len nie na cecku, lebo tu chybu so uz raz urobila), hlavne nech je to rychlo a potom nech je klud. Robim to aj s Maximom, on doteraz musi zaspavat so mnou, prave kvoli tomu kojeniu, ale cez den ho tak znicim ze 5 minut a je tuhy. Tili nenechavam spavat, tak 2-3 hodky pred nocnym spankom a potom je to rychle, hlavne treba odhadnut ten bod, este pred total vycerpanim, lebo potom su aj u nas nervicky. Ved skusaj co na nu funguje a vyuzivaj to vo svoj prospech 🙂
@mimuska2 To ze ta nasa potvorka este nesedi, nepochybujem ze sa jej velka sedacka bude pacit, bude mat lepsi vyhlad a ona najzvedavsi tvorcek na svet..... aka parada, len sa bojim ci je dostatocne pevna na sedenie tam.

mimuska2
6. júl 2012

@mihouk ja ked tam malu posadim tak sa ani nepohne a len pozera 🙂 tiez je taka zvedava takze vyhlad odtial je pre ňu na nezaplatenie 🙂

zapka21
6. júl 2012

@martinka8 fajna je maslova tekvica, samotna aj so zemiacikom... a malej chutila velmi aj cuketka 🙂

martinka8
6. júl 2012

@zapka21 tak to musim ist kupit, uz mi to tu niekto doporucal, skusim v nedelu 🙂 A mixujes to?

sosovica
6. júl 2012

@mimuska2 no to naozaj 🙂.....To už prichadzame do dalšej fazy.....🙂že už je predsa vedišia ako ked bola malinka 🙂

zapka21
6. júl 2012

@martinka8 ano, zatial jej mixujem, tak o mesiac budem len pucit vidlickou. Inac, bio maslovu tekvicu maju v Metre, fakt je velmi lahodna. Aj v HyperTescu maju (ale len obyc.), tu sme este nekupovali