icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
6. júl 2012

@sosovica ved toto este si to nechcem pripustit a ked bude už v sportiaku tak to uz musim. Zatiaľ si užívam aspon v kociku miminko 😀 doma už ako miminko neni 😀

zuzulienkaaaa
6. júl 2012

@kajkovajanka ahoj, skús si prečítať túto knihu:
http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-...

je tam v podstate to, čo Ti tu už niektoré baby radili, len je tam poriadne vysvetlené čo robiť, ako a prečo...
my sme podľa nej postupovali tiež a naša terezka zaspáva sama v postieľke, dáme ju tam bdelú a už vie, že to je jej priestor, pohrá sa tam a sama zaspí...a vidím na nej, že chápe, že je to "jej spací priestor" - keď sa napr. vrátime neskoro večer z návštevy, nakojím ju, okúpem a položím do postieľky, vidno na nej, že sa konečne cíti ako vo svojom, uvelebí sa tam...jasné že zaspí skôr, keď je viac unavená...

u nás ten nácvik vlastnej postieľky šiel pomerne "bezbolestne", teda hlavne bez plaču, ale moja kamarátka má zase synčeka, ktorý riadne poplače, zo začiatku plakával aj 40 minút, teraz je myslím už pod 20 minút (snažia sa ho naučiť spávať v postieľke myslím už dva týždne - je pomerne vytrvalý a nevzdáva sa tak ľahko 🙂

každopádne je vidno posun...

a nie je to tak, že necháš bábo sa samé trápiť v postieľke, chodíš ho pozerať, prihovoriť sa mu, aby vedelo, že nie je samé, len treba vytrvať a vydržať....

držím palce+

kajkovajanka
6. júl 2012

@zuzulienkaaaa dakujeme za tip 🙂

monky978
6. júl 2012

@zuzulienkaaaa presne toto som mala na mysli aj ja... @kajkovajanka.. ono to len zle vyzerá a sa počúva. Niekto, ale proste nemá na to gule 😀 ale nič sa neboj.. nič sa jej nestane. Naša mávala stavy, že od nervov tak plakala, že až chrčala a brontovela... ale to ešte pred uspávaním v postieľke. A keď jej mali robiť preplach očka tak nás poslali do nemocnice keď videli ako dokáže revať a báli sa, že si vyrazí dych.. tak, aby ju mohli tam oživiť 😲 😲 (tak ma vystrašili)... ale o inom.. potom som sa aj s viacerými rozprávala, že čo to znamená.. a bolo mi vysvetlené, že to je jej nerv.. No a s tým uspávaním som sa tiež bála tohto. Raz som to tu aj písala, že mi ju teda prvé tri dni uspávala kamoška pedagogička... lebo videla ako ju na prsníku uspávam. Ono by mi to vôbec nevadilo ju tak uspávať, ale ona sa každých 5 minút zobudila, lebo cicka nebola na svojom mieste v pusinke. No prúser a ja som každých 5 minút od 19 do 21 chodila dávať didku do pusy.. no na palicu. Tak sa tá kamoška zľutovala a presvedčila ma, že dá na ňu špeciálny pozor pri tom plači a vlastne to robila podľa tej knižky čo ti dala zuzulienkaaaaa link. Prvý večer rev hodinu aj 20 minút, druhý večer 40 minút, 3 večer 20 minút a 4 večer 2 minúty a to ma dostalo.. od vtedy som ju položila... trošku sa potichu pohrala a zaspala. A to ona cez deň sama potichu sa hrajkať nevedela. A vida.. v postieľke som ju načapala 20 minút sa hrajkať a išlo to aj potichúčky. A potom samostatne zaspala... to bolo to krásne obdobie.. a potom som to pokašlala.. ani neviem ako som do toho zas skĺzla a uspávam ju zas na prsníku.. No môžem úplne prehlásiť, že som KRAVA. Tak sa teraz zas odhodlávam na tento krok.. ale už to nechám na muža. Kamošku radšej volať nebudem nech ma nedorazí 😅 . A pikoška na záver... mám ďalšiu kamošku čo sa týmto živila v Anglicku.. uspávala tam párikom ich detičky a učila ich takto na posteľ. Poslala ich na hodinu von a išla na to. A ako odstrašujúci príklad je pre mňa ďalšia kamoška, ktorá uspávala 1,5 ročné dieťa na rukách. A zhrniem to celé, že moja dcéra bola šťastná v tej postieľke keď vedela sama zaspať. Teraz ma zas len skúša 😉

sosovica
6. júl 2012

Babulky čo davate už papať svojim ratolestiam???Neviem čo jej mam už vymislieť na papanie 🙂

zuzulienkaaaa
6. júl 2012

@monky978 🙂 tak nech sa vám čím skôr podarí nabehnúť na staré dobré zaspávanie...ja mám tiež kamarátku, jej dcérka má takmer 1,5 roka, uspáva ju hodinu (niekedy aj viac) nosením v manduce...ale akokoľvek som sa jej snažila vysvetliť to, nechce to vyskúšať...čo je škoda, myslím, že to potom veľmi vplýva aj na manželský vzťah, keď je každý večer o uspávaní do polnoci...

martina97
6. júl 2012

@sosovica Vitaj 🙂

mimuska2
6. júl 2012

@sosovica moja miluje najviac polievku z kur.prs, mrkvy a zemiakov. Aj jablko s marina keksom 🙂

tinika3
6. júl 2012

@martinka8 aj u nás najviac chutila kombinácia : mrkva, zemiak, cuketa, alebo zemiak, petržlen, tekvica. spolu uvariť a štipku masla.

sosovica
6. júl 2012

Mimuska2@ no len taku neviem varit :/ moja mamina vie ale chcem sa ucit sama ;)napisete mi recept? Martiina97@ dakujem pekne 🙂mate krasne babo

kajkovajanka
7. júl 2012

@mimuska2 ja davam jablko s piskotami, popapa trochu,ale zatial sa pri tom tvari vseliako 😀

mimuska2
7. júl 2012

@sosovica das varit nakrajanu mrkvu na kocky pokrájané mäso a pokrajany zemiak a potom iba rozmixujes 🙂

wisinka
7. júl 2012

ahojte baby, viem, ze ste tu taka mala komunitka, ale ste tiez januarovky resp. vase babatka a bolo by super, ak by ste ich pridali do tabulky januaroviek 2012. su tam babatka sice uz od novembra do februara, ale vsetko to malo byt januar 🙂 niektore sa nam poponahlali. ine si dali nacas 🙂

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

sosovica
7. júl 2012

mimuska2@ dakujem velmi pekne skusime uvariť 🙂

kajkovajanka
7. júl 2012

och to teplo 😝 😔

mimuska2
7. júl 2012

@sosovica urcite skus moja mala to ma zo všetkého najradšej 🙂 aj keď každé dieťa je iné 🙂
@kajkovajanka ani nehovor už sa cítim ako stará babka som normálne zničená 😒 milujem leto len ked si ho už nemozem užívať ako predtým v týchto horúčavách 😉 s malou to do toho horka bojim

sosovica
7. júl 2012

@mimuska2 no mi sme dneska papali brokolicu zo zemiacikom velmi jej to chuti.....🙂Tak uvidim ako tato polievočka bude chudit potom napisem

mimuska2
7. júl 2012

@sosovica ok 😉

mihouk
7. júl 2012

@mimuska2 Vy uz vo velkom prikrmujete, ja este len kojim. Dnes som jej dala kusok melona z chladnicky, nech si osviezi dasienka a normalne si kusok odkusla, trochu ju naplo, ale prehltla. No a o par hodin som ten kusok nasla v plienke, tak som sa na tom zabavala. Ako malo mi staci 😀 😀 😀 😀 😀 😀

larosa
7. júl 2012

@martinka8 no ale si toho dala veľa za týždeň, po každom novom príkrme by si mala počkať 3dni či nenastane nejaká reakcia a až potom dať nový, tak fajn, že sa nejako nevysypala, lebo moja švagrina tak urobila pri malom ako ty a skončili na pohotovosti a s fenistil kvapkami ☹
inak ja nič nemixujem len to rozpučím, dnes som jej uvarila kuracie mäsko so zemiakom, mrkvou a všetko spolu popučila, zjedla asi 4leľké lyžičky a zvyšok som zamrazila...pomaly už nebudem mať v mrazáku nič iné len detské príkrmy 🙂

larosa
7. júl 2012

@zuzulienkaaaa no ja som to nikdy nechápala ako niekto nevie dať večer dieťa spať, staršie dievčatá som nakojila, pobozkala na čelo a odišla som, no ale pri Amálke všetko zlyhalo, od začiatku to bolo iné, asi aj tým, že som ju dosť mojkala 🙂 a aj dievčatá ...tak teraz musím študovať tú knihu...inak mi zaspáva tak, že jej dám fľašu a odídem a pritom papkaní zaspí a tak to robím aj cez deň....ale brala by som keby zaspávala sama a bez fľaše 🙂

wisinka
7. júl 2012

@larosa ja sa som sa rozhodla zacat citat ku knihu, cez den mala zaspava s placom... a uz aj v noci...
tabulku som doplnila tak kolko info som nasla... ale ostatok musia maminky ak maju zaujem..

larosa
7. júl 2012

včera sme sa boli kúpať v maďarsku a koho som nestretla 😀 @tamaska malú somtiež omočila 🙂 neskutočne sa jej to páčilo, čvachtala sa odušu 😉

wisinka
7. júl 2012

@larosa my sa nemozeme ist ani kupat, mala ma hrozny kasel ako aj ja.. a vraj detickam nic od kaslu davat nemozes... 😠

larosa
7. júl 2012

@wisinka doplnila som tiež niečo čo som vedela 🙂

larosa
7. júl 2012

@wisinka chúďatko malé, no myslím, že nejaké antihystaminikum by mohla dostať, ja som na kašeľ dávala fenistil kvapky a myslím, že aj zodak, a ventolin sirup- lebo sprej nechcela a toto všetko mi predpísala Dr. a niečo z toho brala v marci a niečo v apríli, či máji...no asi nemecké Dr. nemajú také dobré lieky 😀

larosa
7. júl 2012

@wisinka držkajte sa, nech vás to čo najskôr prejde, ja mám teraz strašné sople a aj nastaršia, tak sranda v tom teple 😀

wisinka
7. júl 2012

@larosa no aj ja som chora ako pes... ciastocne kaslem tak, ze vraciam obsah zaludka von.. :( mala Enya mala teploty az 39.. kasel ma po mne, sopliky uz nastatie nie su az take ako boli. dostali sme kvapky, resp. som kupila. ja tiez nic nemozem.. :( a presne ako aj ja hovorim, ze hoch sommer a ja som chora jak pes.

a ENya mi dokonca schudla. cize sme mali v pondelok uz len 5590g.. mame prist znova na vazenie za mesiac. mam ju zacat dokrmovat, a davat jej kravske mlieko, cervene maso a olej do jedla... a ma pribrat 500g za ten mesiac.. tak som zvedava, ze ako sa mi toto ma podarit. teraz ked je chora, tak ju nechcem dokrmovat niecim.. vodu mi nechce pit, za to sa ale castejsie hlasi o mliecko.. a teraz o pol noci si dala aj "obe" prsia na veceru, tak som zvedava ci vydrzi viac ako 3 hodky. aj vam skore zotavenie

larosa
7. júl 2012

@wisinka mojo malé 🙂 naša má okolo 7kg, predpokladám...moja tiež nechcela piť nič okrem mlieka, tak som jej namiesto vody začala dávať čaj hipp a pije teraz asi liter denne, vieš, že mamkine mliečko je to naj, tak asi jej to stačí 🙂 a choré deti nechcú veľmi papať 🙂 aj ty sa drž 🙂

kajkovajanka
8. júl 2012

@larosa ja tu knihu uz studujem 😀 , och, snad sa to podari rychlo 😖