icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
8. júl 2012

@mihouk ja ked som dala malej melón tak sa tak strasne kyslo tvarila ze až 😀 asi ho nebude mat rada ako ja. Niekedy staci velmi malo k detskej radosti 😀 😀 😉

kajkovajanka
8. júl 2012

@wisinka 😀 😀 julka, mne az teraz doslo, ze ta poznam 😀 😀 😀 a zdala sa mi nejako povedoma tvoja fotka 😀 😀 😀 😀

kajkovajanka
8. júl 2012

@wisinka och, tak sa skoro uzdravte 🙂

wisinka
8. júl 2012

@kajkovajanka no ja som aj rozmyslala ci nebudes aj tu na MK 🙂 tesi ma, ze si 🙂 takto clovek lepsie popise. ani Beka nechce poriadne spinkat?

kajkovajanka
8. júl 2012

@wisinka no, ani velmi nie. stale ju treba hojdat v kociari, kym zaspi. a potom ju bolo treba hojdat aj pocas spania, ale to len cez den. v noci spala normalne bez hojdania, ale zaspavala s hojdanim. ale poslednu dobu sa snazi sadnut si k nociari a to ked som videla, povedala som si, ze to je uz nebezpecne, este by nahodou vypadla.. tak ju chceme naucit spat v postielke, co zahrna aj to, aby sa naucila sama zaspavat. som zvedava, ze co to bude. Beki je brutalne tvrdohlava, tazko sa ju presviedca na nieco, co sa jej nepaci. este aj v bruchu, ked bola a sa jej nepacilo, ze som si lahla na bok, zacala kopat, kym som sa neotocila naspat 😀

monky978
8. júl 2012

@larosa u nás je takéto zaspávanie (teda naučená na prsníku) kvôli kolikám. Revala mi dva mesiace celé dni, ani minútu cez deň nespala a jediné čo ju upokojilo bolo kojenie.. my sme sa prakticky kojili dva mesiace v kuse 🤐 🤐 no keď si teraz na to spomeniem nebolo to moc krásne obdobie... teraz si ju užívam a vychutnávam najviac. No a preto sa to stalo takto.

Baby my sme včera boli na svadbe. A keďže nemáme režim v postieľke tak som využila situáciu a prišli sme domov až o 11tej. Ale mala prespala skoro celú svadbu. Som nechápala. V kostole spieval zbor... úplne hučali a malá spala 😲 . Na hostine bola hore asi hodinu a keď sa začalo tancovať, teda hudba revala ona zas spala... Tak my s mm sme si trošku trsli 😀 . A vrchol bol ten, že počkám kým sa zobudí a pôjdem domov a o pol jedenástej som to vzdala a vyhlásila som odchod. Však pri kočíkovaní svokrou by sme tam trčali hodne dlho. A zobudila sa na to, že je vonku a je ticho 😀 . Ale bolo super. Najlepšia bola tá klíma a zákusky 😅

akova
8. júl 2012

Ahojte, tak hlasime sa doma z nemocnice, boli sme na tej cystografii, malému zaviedli cievku cez pípík a rontgenom sledovali moč... mam šťastie že kojím, preto som tam nemohla byť, inak by som ho musela držať, poviem vám, že ten rev, ktorý som počula až von cez dvoje dvere, som ledva predýchala 😒 😒 😒 Vysledky nie su dobré, mame obojstraný reflux moču 4.stupňa - moč sa vracia naspäť do obličiek. V auguste nas čaká dalšie vyšetrenie v celkovej narkoze, aby sa zistila príčina refluxu. 😒 😒 😒 Inak v nemocnici bol malý strašne dobručky, vobec neplačkal, čo som sa bála bolo zaspávanie, ale zaspával super. Tiež som to začala riešiť pred nemocnicou, lebo sme sa uspávali hojdaním v lehátku alebo na rukách, a skusila som ho dat do postielky a hladkala som ho po hlavičke a pekne odvtedy takto zaspávame. Prvy krat bol samozrejme rev, ale teraz je to už super.

A v nemocnici sa Miško začal už stavať na štyri 😀 tak čakám kedy sa rozbehne 😀 😀 😀

akova
8. júl 2012

@monky978 no vyzerá to tak, že jej musíš púšťať hudbu a bude pekne spinkať 😀 😀 😀

wisinka
8. júl 2012

@kajkovajanka tak ja zase Enyu nie ze musim hojdat, ale ju dat lahnut na brucho, ale nie uplne lebo to sa potom stavia na ruky... a niekedy ju musim proste drzat dole. aby sa upokojila a zaspala. dnes je to OK, nakojila sa, a dala som ju nabok a pekne zaspala. dokonca aj roleta je vytiahnuta. ked pojdeme na slovensko v auguste, tam nemam take podmienky, ze by som mala v izbe ako v rohu aj o 12tej naobed. cize uz teraz ju musim davat spat pri svetle. v aprili som saskovala doma s dekou na okne, aby bola tma. ked som uz fakt zufala, tak ju necham trocha poplakat, ja idem von z izby nabrat druhy dych a tak znova.. vacsinou ked je doma manzel tak to necham na nom, ked viem, ze je nakojena, prebalena a treba uz len spat. teraz je ale v chorvatsku, cize si musim poradit sama.

kajkovajanka
8. júl 2012

@akova teda lajk pre fotecku s malym lezunom 🙂 , a chudacik maly, juj, keby sa to vedelo samo cim skor opravit 😒

kajkovajanka
8. júl 2012

@wisinka uf, tak to mate teda dost tazke doma... u nas zabralo hojdanie v kociari na zaspavanie. ale aj pri tom niekedy dokazala aj 20-30 minut jacat a metat sa, kym sa upokojila a zacala zaspavat 😝

larosa
8. júl 2012

@akova držte sa 🙂 šikovný je ten tvoj malý beťár 🙂 na štyri...to už hej 😀

kajkovajanka
8. júl 2012

baby, co si myslite, v tej uspavacej knizke pisali,z e dieta by malo mat aspon 6 mesiacov, aby sa dalo zacat s uspavacim planom. Beki ma 5 mesiacov a tyzden. tych 6 je kvoli tomu, ze v tom case by mali byt vyvinute fazy spanku (na ktorych stoji ten uspavaci system). manzel chce pockat do siestich mesiacov. ja neviem, ale bojim sa , ze moze vypadnut z kociara. nemate skusenosti s tym, ked sa rodicia pokusali naucit mensie babo zaspavat same, ze ako to dopadlo? a z akych podmienok do toho isli. u nas musime prestat s hojadnim, ktore Beki pozna ako zaspavaci pocit v podstate od narodenia..

tamaska
8. júl 2012

@wisinka hedelix je na kašeľ aj pre bábetká skús to pohľadať u Vás v lekárni.
@martinka8 neviem ako so stretkom, my sme dnes prišli z jednej chaty a zahtra asi vypadneme na našu, lebo v byte je to na nevydržanie ale ak by sme ostali doma, tak sa radi pridáme 🙂
@larosa bolo supeeer však 🙂

zuzulienkaaaa
8. júl 2012

@kajkovajanka my sme terezku dávali do postieľky samú od štyroch mesiacov (v tom čase som na túto knižku natrafila) a naučila sa to veľmi pekne...myslím si, že to nebol prehnane skorý začiatok, urobila by som to tak znova...čím menej si podľa mňa bábo uvedomuje, že sa s ním deje, tým menej "bojuje"

hranica pol roka bola podľa mňa daná ako "istota" hlavne pre tých rodičov, ktorí sa tejto procedúry veľmi obávajú

a ako som spomínala, na terezke je viditeľné, že rozumie postieľke ako priestoru, kde sa spí...zaspí tam aj počas dňa, aj večer na nočný spánok

držím palce 🙂

wisinka
8. júl 2012

@tamaska neviem ci hedelix zozeniem v nemecku... :( dnes ma bolia uz aj uzliny ked fukam nos, pod okom az k uchu,... dufam, ze mala na tom nie je tak isto.. a to som si uz myslela, ze uz mi je lepsie.. svokra povedala, ze to moze byt zapal

tamaska
8. júl 2012

@wisinka ešte ma napadol sinupret / je aj sirup aj tabletky /pre teba ten som brala aj ja ked som bola tehotná a myslím že tiež možu aj babetká obe sú bylinne extrakty.

martinka8
8. júl 2012

@tamaska ja tiez to stretko rusim, som permanentne odstahovana, boli sme v polsku, potom na chate.... dnes doma, len nas operiem, a zajtra rano odchadzame zase na chatu. Takze podobne ako ty.Tie tepla neznesieme 🙂

A inac mam super obchod v Polsku 🙂 sice trochu neochotny servis, ale veci tam maju straaaasne vela a suepr ceny. Kupili sme novy sportak QUINNY a sedacku MAXI COSY toby. Spokojna som velmi, dokopy sme usetrili cca 100e, taze parada.
http://www.nowytarg.sk/sk/companies-137,Detske_...

tamaska
8. júl 2012

@martinka8 s tým obchodíkom som sa už niekde stretla. Možno vybehneme keď budeme u rodinky v tatrách 🙂
OKi stretko za prijateľnejšieho počasia 🙂

monky978
8. júl 2012

@akova hej.. dám jej repráky k postieľke 😀 .... Božíčku malý krpček.. musí takto trpieť. Držím palce nech sa uzdravie... krásny šušník... a ako sa pekne zdvíha...

@kajkovajanka my sme pri prvom raze začínali keď mala 4 mesiace a pekne na to zareagovala... aj kamoška tak začala.. a pohoda. Len musíte byť o tom presvedčený a podporiť sa navzájom. Lebo takéto otázky sa vám budú stále vynárať keď začne revať. Tak to teda bolo u mňa. Som proste zrazu začala mať pochybnosti, že či robíme dobre... že či nie je na to malá.. či jej to neublíži.. no proste len vydržať.. My ideme na to dnes. Teda iba môj muž. Lebo ako som písala o tých gulách.. ja na to nemám gule a nemôžem ju počuť revať. Odchádzam do práce. Držte palce nech spí keď sa vrátim 😅

mimuska2
8. júl 2012

Dnes na moju tehotnú sestru skočil taký pes že bol vysoký ako ona. Ale prijemna to pani. Vklude si kracala pre psa ani nepohla krokom a ani prepacte nic. Ešte sa tvarila urazena. No normalne sa mi rozum zastavil

monky978
8. júl 2012

Musím si pochváliť mm.. som prišla domov a Monička spí v postieľke.. hurá 🙂 moje zlatíčka
už len to nepokašlať zajtra cez deň keď ju budem sama uspávať..

monky978
8. júl 2012

@mimuska2 no to sú ty super psíčkari.. nás tiež napadli dvaja RR... vlastne napadli môjho prvorodeného 😀

monky978
8. júl 2012

@mimuska2 som to skôr odoslala ten príspevok... viď foto..môj prvorodený 😀 a v brušku prvorodená 😀
tiež nás napadol takýto istý a Monička bola už v kočíku a som mala čo robiť, aby som si ho uchránila... a ona sa ani neunúvala prísť si poňho.. len si naňho vykrikovala... ani bú ani mú 😠

no sestra musela byť teda v riadnom šoku...

mimuska2
8. júl 2012

@monky978 no bola velmi. Aspon hucala po psovi ale ona vooobec nič normalne v klude si ho zobrala za obojok a sla.

mimuska2
8. júl 2012

@monky978 no super s monickou. 🙂 len tak dalej 😉

bboossoorka
9. júl 2012

baby moje mi stale chory teraz som už ja totalne chora a vyčerpana a deti to chytaju znov aodo mna.....nikdy sa to neskonči?????

mimuska2
9. júl 2012

@bboossoorka to je ten kolobeh ☹ drzkajte sa babule ☹

kajkovajanka
9. júl 2012

@bboossoorka och 😒 , drzte sa .. a ako pokracuju zubky? 🙂

kajkovajanka
9. júl 2012

@monky978 u nas mam ja mensi problem s Bekinym placom pri uspavani, ale vcera, ked som ku nej chodila a videla to jej zufalstvo, tak mi veru uz nebolo vsetko jedno 😕 .
nakoniec sme sa rozhodli, ze zacneme vcera vecer, lebo mala bola po vikende brutalne unavena a chceli sme t vyuzit. vcera vecer jej trvalo asi tristvrte hodku, kym zaspala. a nad ranom mi zaspala pri cuciku (aj teraz zaspava 😀 ), tak som ju taku prispatu polozila, to bolo fajn.