Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@nusiki vitaj v nasej diskusii 🙂
@1234lubka ked sa pytas na to uspavanie, tak asi to ozaj funguje 😀 , my to skusame od nedele vecera a zatial napodiv to viac-menej ide dost dobre 🙂 , z coho som uplne prekvapena 😵
@wisinka Enya ma reflux?? to preto tak pomalicky pribera?
Ahojte zienky...aj nas drobec je januar 2012...konkretne 4.1. My sme len minuly tyzden zacali prikrmovat...prvy zacal v 4och mesiacoch, ale akosi som si povedala, ze druhy bude do 6ich mesiacov len na mliecku...a celkom slusne sa rozpapal...pozeram, citam vase vahy a miery...no, my mame skoro 11 kil a meriame74cm...co uz, valibuk...
@rainbow0508 valibuk pre moju malu 😀
@zuzky1104 kupujem len slovenské a české mäso, ale nie z košickej hydiny-to je všetko poľské..
varím napr. mäso do vody, trocha povarím, pridám zemiak a mrkvu a varím 🙂 nedávam veľa vody, nechám ju vyvariť a je to ako kaša, nakoniec popučím pučiakom na zemiaky alebo vidličkou, niekedy pridám maslo-klasické, nesolím, nekorením, zemiaky sú dosť suché 🙂
@sosovica cuketa a zemiak, tekvica a zemiak, to čo som napísala hore, hrachovu kašu, mäso a cestovina alebo ryža, ale nemixuj, radšej to skús roztlačiť...no možno si zvykla na tie kupované príkrmy-predsa sú len trocha inak ochutené....
@nusiki vitaj 🙂 prečo neješ mliečne výrobky? moja prosterdná mala reflux a jedla som, laktačná tvrdí, že minimum z toho čo zjeme sa dostáva do mlieka...reflux je ťažký, držím palčeky 🙂 moja trpela desne
@rainbow0508 vitaj, to chlapina 🙂 aj naša Amálka je 4.1. o 7:35 🙂
@larosa My az 10:45...cisarskym, tak sme si chvilu rano pockali
@kajkovajanka enya proste nepapala viac ako 5 minut, stale len jedno prsko... a proste takto pribera, ale je stastne babatko... no v poslednej dobe uz papa obe prska. jedno jej uz nestaci.
larosa no praveže nekupujem jej často len ked niekam ideme....ale robim jej čerstve na obed...dakujem skusim
@wisinka tak to je super...my zaspavame v pohode.,len ked jej je blbo tak place a musim ju nosit na rukach ☹ a niekedy sa ani tak nevie utisit...ale inak je zlatusik, vecer sa okupeme, napapat, rozpravka a potom zaspinka, len posledne dni je nejaka nepokojna, neviem co to mozu byt uz zuby, zda sa mi to skoro a nic na dasienkach nevidno. A musis ju uspavat na rukach ci ako? aj cez den?
@wisinka Dopísané, uložené 😉
@nusiki joooj, tak to ti nezávidím ☹ ja som jedla vždy všetko, aj keď som ju kojila, jej sa práveže dosť zhoršil keď som prestala kojiť, tak na gastre mi kázala dávať antirefluxné mlieko, to bol ešte len des 😝 malá nechcela vypiť žiadne kým bola hore, tak som jej dávala fľašu len počas spánku...vyskúšali sme asi všetky značky, ale nič sa nezmenilo, tak som jej začala dávať obyčajné a čuduj sa svete nič jej nebolo 😀 a Dr. na gastre mi povedala, že ak jej chutí, tak jej ho mám dávať, že jej to neškodí, tak odvtedy pije obyč mlieko a až dodnes 🙂 má 6rokov 🙂 vtedy mala asi 10mesiacov...
dnes navarený džem....mňamka 🙂
@nusiki ja ju na rukach neuspavam, a po rukach nenosim, ked uz ze fakt neivem, tak si ju dam radsej do satky na seba, ale v ziadnom pripade nie ruky 🙂 zoberiem ju pohrame sa , posalime, spravim snou lietadielko.. a ked potom chce spat, tak ju dam. ked nechce dam ju na deku a je hore. no ked zacne znova mrcnat, tak ju dam na bok, alebo teraz najnovsie priamo na brusko, troska poplace ale zaspi.
@larosa Kedy ste zacali s prikrmom?
idem čítať to uspávanie... dnes zas krásne zaspala o 8.00 a už bola hore 4x... bože to čo zas bude za noc 😠
Nevhodné návyky pri zaspávaní môžu viesť
k narušeniu spánku
Veľa detí zaspáva pravidelne s cumľom, v náručí rodičov,
v manželskej posteli, pri prsníku alebo s fľašou. Všetky
tieto návyky môžu viesť k narušeniu spánku. Zabraňujú
totiž, aby sa dieťa naučilo samo zaspať.
• Naučiť sa sám zaspať podľa plánu
Podľa nášho plánu sa vaše dieťa s vašou pomocou naučí
samo zaspať. Položíte dieťa bdelé a samé do jeho
95postieľky. Ak plače, pôjdete podľa presne stanoveného
časového plánu za ním, aby nemalo strach. Nedáte mu ale
to, čo chce. Jeho plač sa nesmie vyplatiť. Preto s tým
rýchlo prestane. Samostatné zaspávanie sa stane
návykom. A predovšetkým: Bude to fungovať aj v noci.
Vaše dieťa vás nebude musieť budiť.
• Otvorené dvere – zatvorené dvere: Vaše dieťa sa učí
prostredníctvom vlastného správania sa
Ak dieťa pri zaspávaní neostane vo svojej posteli, ale
vstane a vyjde z izby, použijete metódu „otvorených –
zatvorených dverí“. Dieťa svojim správaním kontroluje,
čo sa udeje. Ak ostane v posteli, ostanú aj dvere otvorené.
Ak vstane, dvere sa na chvíľu zavrú.
@monky978 no byvala hore kazde 2 hodky. davala som ju spavat o 20.00 tak kojila o 22.00 o pol noci.... mam ale strach ci jej toto nejak neublizi. je pravda, ze vtedy som ju ja sama takto 2hodinovych intervaloch kojila, pretoze ona mi velmi malo pribera, tak som zvedava. no teraz pije obe prsia ked spi dlhsie. tak dufam, ze to nebude mat odraz na vahe.

@wisinka no tak moja Emka je skoro 9 kilová a dlhá 70 cm 🙂 ale ved sme rozni a preto to je zaujimave na svete 🙂 a tvoja mala je inak ok? myslim reflux , lebo my sa trapime...aj ked vzdy mozu byt aj horsie veci 🙂