Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@larosa No, aj mne maly obcas futruje cely den akoby nejedol tyzden a obcas nic ine nechce, len mliecko...
@kajkovajanka no nedocitala som to dokonca ale budem musiet lebo moj inac akona rukach nezaspi, a niekdy je to riadny boj...musime mu dokonca pustit fen na vlasy :DD sranda....ale uz mal taku chvilku ze mi hajal do piatej rano!!! som myslela ze mi cicky prasknu :D ale asi len tyzden to trvalo..potom sa to postupne skracovalo az teraz jak zaspi o pol osmej osmej tak je horre pravidelne o pol dvanastej o pol tretej a o pol siestej-to v tom lepsom pripade...dnes v noci po pol druhej buntosil kazdu hodinu :(
Dnes sme boli v poradni a moj pokladik ma 7200g 🙂 a zaciiname prikrmniiiiii aj ked pol roka bude mat za dva tyzdne..nevadi 🙂
@wisinka ahoj, to ju dávaš spať dosť skoro, o pol siedmej...preto je hore o piatej ráno už vyspatá...naša terezka tiež nie je z tých dlhých spáčov, asi nikdy nebude chcieť spať 12 hodín, stačí jej menej...ja ak chcem, aby spala aspoň do siedmej, pol ôsmej, dávam ju spať až okolo 20.30-21.00...inak by mi bola hore tiež tak skoro
tak len skús postupne, po pol hodinách posúvať ukladanie k spánku na neskorší čas 🙂
@zuzulienkaaaa ona chodila spavat o 20.00 ale teraz uz o 18tej zacne mrncat ze chce spat. tak som ju dala az 18,30 a aj to jej trvalo pokial zaspala. v stredu isla ale spat az o 22.00 lebo sme boli prec a tam nechcela spat, po velkom usili spala asi 10min v satke
všetko na hovnooooooooooooo 😝 Šimonko 10mesačný syn mojej super kamarátky má nádor na mozgu............povedali jej to dnes.........revem jak najatá okedy to viem.............prečo musia trpieť tak malé detičky?????
@1234lubka ahoj, funguje to...jasné, že sú detičky, ktoré si zvyknú ľahšie a aj tie, ktoré bojujú viac...ja to veľmi odporúčam, aj z pohľadu psychológa....kvalitná vzťahová väzba sa buduje cez milión príležitostí aj cez deň...tie nevhodné spánkové rituály ako prsník, nosenie na rukách, hojdanie, hladkanie a neviem čo ešte (rodičia vedia byť vynaliezaví) budujú skôr (aspoň z môjho pohľadu) zbytočnú závislosť...
u nás to išlo fakt hladko, moja kamoška zase mala toho plaču doma veľa, ale darí sa...a aj baby, ktoré tu s tým začali si tiež prešli plačom, ale už vidia pokroky....a niektorá z nich veľmi trefne povedala, že sa jej zdá, že sa malej spí lepšie, ako keď ju hojdala v kočíku...a to si predtým nevedela ani predstaviť, že by to mohlo ísť aj inak ako hojdaním v kočíku, resp. u Teba na rukách...
myslím, že mnoho krát je to skôr o mamine, ktorá sa obáva vzdať niečoho, čo "fungovalo", aby sa bábu vytvoril vlastný priestor....jasné, že zo začiatku bude protestovať, veď zrazu to bude niečo iné, než na čo ho mama naučila doteraz...ale dá sa to...hlavne treba vydržať a byť jednotná s manželom...asi najhoršie je, že jeden chce nechať bábo v postieľke a druhý ho chodí vyberať, lebo nevie vydržať ten plač...to by som s tým radšej nezačínala....dvojkoľajná výchova je asi to najnevhodnejšie, čo sa v rodinách deje...
ak sa rozhodneš dať "do boja", tak držím všetky palce 🙂
@larosa och ☹
@zuzulienkaaaa no skusim to docitat a nejako ho to naucit vies mi sme si prve tri mesiace uzili s kolikami...mal strasne och ked si na ti spomeniem.....tak to bolo len z ruk do ruk a hombat a kolisat a hladkat,...tak sme si na to nejak navykli...preto nje to tak....ja som sa dusovala ze ho budem ucit spat sameho atd atd...no....teraz ked ho mam tak vidim ze to nieje take jednoduche 🙂 dam vediet ako🙂 no moj manzel chodi z prace neskor uz ked maly hajka tak to snad nejak zvladneme 🙂)
@zuzulienkaaaa ako som tu už písala... my sme v tej najhoršej fáze uspávania používali vysávač a vtedy ma zachránila kamoška keď to videla, že čo stváram... a presne takto mi ju chodila tri večere za sebou uspávať.. ale najhoršie na tom bolo to, že keď som niekde povedala ako uspávame malú, že plače v postielke tak boli poznámky o nevhodnom uspávaní.. že dieťatko nemôžem nechať takto revať dlho... aká som to teda matka...
no krkavčia... vysávač som jej púšťala 😀
Dnes rekord.... iba 12x sme boli hore... 😖
@monky978 cipana 12 krat? no ako az take zle to nemame no...... ty si skusala? http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-...
@1234lubka ako či som skúšala uspávať tak malú? Hej až tri krát a vždy to fungovalo... teda teraz je to tretí krát... prvé dva razy revala 1,5 hodiny a na tretí tuším iba 20 minút... a od vtedy je to ok.. zaspáva do pár minút pri pesničkách. Ale pred tým mi ju takto nastavila kamoška.. tiež takýto istý priebeh a po čase som zas skĺzla do uspávania na prsníku.. ani neviem ako a bolo po samostatnom zaspávaní.. ale teraz už nepovolím ani za svet.. len musím ešte doriešiť nočné vstávanie a bude to ok.. ono to naozaj funguje. Netreba sa toho báť a treba ten rev vydržať..
@monky978 hej, no, ľudia si myslia, že majú patent na rozum...ja mám tiež svokru, ktorá každý môj krok overuje, a mamu, ktorá mi 10x za deň napíše, aby som malej už dávala aj niečo iné jesť ako mlieko (keď mala terezka 4 mesiace...) a samozrejme aj reči prečo ju nedávam sedieť a neviem čo všetko...proste sa nad to treba povzniesť...
ja sa vždy len ohradím, že som psychológ a viem, čo robím 🙂
tak potom zvyknú sklapnúť 🙂
držím palce+
@zuzulienkaaaa to asi niesme same v celom sirom svete...uz asi tri mesiace pocuvam (maly ma teraz 5apol) ty si od dvoch mesiacoch pila uz kravske mlieko!(neviem no ci je lepsie ako materske) a daj mu polievocky! a daj mu hento tamto...a ide do mna hrom skocit ked mi povedia ze "a co si myslis ze ti umre ked mu das polievky?" to ma ide roztrhnut!
@1234lubka presne toto, moja mama tiež tie polievky točí dookola...raz ma vytočila tak veľmi, že som jej povedala, že ak chce, aby sme ju chodili navštevovať, tak už sa mi k sedeniu či jedeniu vyjadrovať nebude...odvtedy už spomína len vodu, aby som jej dávala piť... ach jaj 🙂
@zuzulienkaaaa no to vodu mu uz davam ked sme von alebo caj ....mylsim ze mu neuskodi 🙂 ale nedavala som mu predtym

@rainbow0508 niekedy na začiatku 5.mesiaca, ale to len tak občas som jej dávala, raz za niekoľko dní, potom som to zintenzívnila, teraz už asi 3týždne máme klasika- raňajky, obed-večera(olovrant) a medzitým mlieko, občas ale nejeme nič celý deň len mliečko 🙂 ako kedy 😉