icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

wisinka
17. júl 2012

@jankaja nasa trenuje s cumlikom uz dlho. a uz si ho vie dat aj spravne do pusy, no niekedy predsa len opacne, a ked jej to nejde tak mrnci.. pouzivame MAM, tie su okruhle a nemaju take uchytky. na noc davam tie svietiace.

wisinka
17. júl 2012

@monky978 skusala si cajik z tej senovky? jam mam tabletky MORE MILK PLUS tie su na tejto baze. ale zatial mi ich netreba. to ked som mala stresy v maji kvoli doktorke a tomu, ze Enya nepribera podla tabuliek, tak som mala pocit ze mam menej. no je to vsetko aj psychicky ovplyvnene., skus byt v pohode. a mozno ti najdem recept na ten cajik. ja pijem inak od WELEDA na kojenie. a my mame 5810g cca.

wisinka
17. júl 2012

@monky978 mne malicka tiez malo pribera. v aprili tiez nejakych 340g, v maj-jun 500g, ale teraz zase menej. deticky zacinaju byt aktivnejsie, tak aj preto menej priberaju. zacala Monika viac "trenovat"? pokial ti neplace po kojeni, ze nema dost, tak by som to neriesila. s prikrmami si uz asi zacala. vies moja, vsetky deti nie su tabulkove, tiez som si tymto presla a zbytocne sa stresovala a potom mala pocit, ze mam menej mlieka, alebo aj mozno bolo ho menej, tak som si dala ten cajik co ti uz poradili a aj tie tabletky 🙂 (az teraz som docitala) tak verim, ze sa ti to podari este rozbehnut 🙂 resp. nestresuj sa a bude dobre

kajkovajanka
18. júl 2012

@martinka8 my sme ledva vystupili z vytahu a Beki uz odkvacla 😀 , zjavne pozitivny vplyv malo to stretko aj na nase deturence 😀

jankaja
18. júl 2012

@bboossoorka Nárok na materské zaniká uplynutím 34. týždňa od vzniku nároku na materské.
Tak materské ti budú vyplácať za obdobie 34 týždňov od 1.12.2011. Mne to vyšlo, že do 25.07.2012.
Od 26.07.2012 by si potom bola už na rodičovskej dovolenke.
Najlepšie si to preveriť v sociálnej poisťovni, po 26.07.2012 od nich treba vyžiadať potvrdenie o vyplácaní materského a odniesť ho spolu so žiadosťou o rodičovský príspevok na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

kajkovajanka
18. júl 2012

@monky978 skus vydrzat aj ked do poslednej kvapky mliecka, co by mala Monika vycucnut 🙂 . ked je pre teba kojenie take vzacne, nevzdavaj sa ho dobrovolne, koj tolko krat, kolko bude mliecka. a kezde su babule uz vacsie, mozeme im davat prikrmy, teda hladovat nebude 🙂 . aj keby vam zostali tri kojenia za den (na zaspavanie napriklad), aj to je ovela viac, nez by si prestala uplne a bola z toho smutna 😉 🙂 . a ked sa chystas este na dve deticky, mala by si poriadne trenovat 😉

bboossoorka
18. júl 2012

@jankaja zajtra idem na socialku hadam mi to daju i skor a zanesiem to na urad prace....však platnost bude ked bude a hlavne že to tam už budu mat,,,može byt?určite to možem odniest i skor....,či? 😒

jankaja
18. júl 2012

@wisinka naša tiež trénuje s cumlíkom, tiež máme MAM a skôr sa darí jej strčiť si ho tou úchytkou do pusiny, ako cumlík 🙂
@bboossoorka to ti neviem povedať, či to dajú aj skôr, ale hádam hej. Fakt ti neviem povedať, keby som to neabsolvovala pred 2 týždňami, tak ani neviem, aký papier a kam odniesť.

bboossoorka
18. júl 2012

baby ja sa vzdavam,,,neviem čo mu mam dat už na večer žeby tu noc prespal ako tak...ti koki to taka zmena.....čo mu dat papat ked UModmieta a to moje mu už asi nestači????,každu chvilu v noci vstane cucne si a spi dalej,,,ale ake to je namahave,,,ja už ani neviem ako riadni spanok vyzera

bboossoorka
18. júl 2012

@jankaja ale je to len o socialke a urade,,,,a papier mam dake doniest i ja?rodny list a tak?

bboossoorka
18. júl 2012

@wisinka ti koki ti sa snažiš otehotniet???odvaha pri takom malom babetku,,,ale zase pravda že dve naraz vychovavat kym su ešte malinke je super...ako s avravi dve muchy jednou ranou.. 🙂

kajkovajanka
18. júl 2012

@bboossoorka papa dlho ci len chvilocku si cucne a zaspi? lebo keby len chvilocku, skus mu dat cumlik do pusy, ked sa bude v noci preberat. mozno ma len lahky spanok teraz a cuckanie ho uspi. hm?

monky978
18. júl 2012

@monky978 to si krásne napísala... a keď ti poviem, že som zo strachu z pôrodu bola rozhodnutá nemať žiadne asi si poťukáš na čelo... tak som si kúpila psa a keby sa Monička nezadarila na šupu tak by som mala ešte ďalších dvoch... 😀 ale dobre hovoríš.. nevzdám sa 😉

monky978
18. júl 2012

@bboossoorka no z mojej skúsenosti: posledné tri noci boli každú pol hodinu až hodinu sa zobudila. Dala som jej prsník trošku si cucla tak 2 minútky a zaspala. A tak dokola. Určite musíš byť hrozne unavená. A ešte ked máš dve detičky.. ja som to dospávala celý deň keď sa dalo. A nakoniec vysvitlo, že to neboli zuby, ale bola hladná. Večer som jej dala zeleninku a jeden prsník. Okúpala som ju a dostala kukuričnú kašu (tá jej super chutí, lebo je taká ľahučká) a druhý prsník. A v noci sa mi zobudila už len tri krát a pokaždé dostala mliečko a spala ďalej. Tak to bolo už dve noci za sebou. A recept na kašu je úplne jednoduchý. Pred tým som jej varila ryžovú, ale z tej zjedla iba 5 lyžičiek a koniec. A táto kukuričná jej chutí a dokonca vyzerá ako puding. Vyskúšaj takto keď sa dá. U nás zabralo a dokonca túto noc som prvý krát v živote spala od jej narodenia 4 hodiny v kuse 😝

monky978
18. júl 2012

@kajkovajanka " to si krásne napísala... a keď ti poviem, že som zo strachu z pôrodu bola rozhodnutá nemať žiadne asi si poťukáš na čelo... tak som si kúpila psa a keby sa Monička nezadarila na šupu tak by som mala ešte ďalších dvoch... ale dobre hovoríš.. nevzdám sa "

toto bolo pre teba... nechápem prečo mi to dá mňa keď kliknem, že chcem tebe odpovedať 🙂

jankaja
18. júl 2012

@bboossoorka treba doniesť originál a kópiu rodného listu dieťaťa a od teba si vypýtajú občiansky preukaz, aby porovnali údaje na tej žiadosti. Ostatné som nedávala nič. Tú žiadosť si môžeš stiahnuť aj z internetu, na stránke Úradu práce, soc. vecí a rodiny

jankaja
18. júl 2012

@mimuska2 a ideš zmeniť doktorku? Malá už bude mať pol roka, čochvíľa môžeš 🙂

1234lubka
18. júl 2012

@wisinka si z presova? ale co? mohli by sme🙂 my byvame sice u babky kusok od presova ale chodim ku nasim na sekcov🙂))) dalo by sa🙂)

mimuska2
18. júl 2012

@jankaja chcela by som no najskôr musím nájsť inú, rozmýšľam aj nad Ondrovicovou

wisinka
18. júl 2012

@1234lubka prideme na slovensko v polovici augusta 🙂 tak nieco dohodneme. ja byvam za Vckom 🙂 alebo Viktorka.

kajkovajanka
18. júl 2012

@monky978 vyborne 🙂 , drzim palceky 😉 🙂 (a netukam si na celo, aj nam sa Beki "zadarila" a vdaka tomu ju uz mame. kebyze ideme planovat, tak to tak skoro asi nebude aj z toho dovodu 😀 . a ja som nakoniec skoncila so sekciou (za co som veeeeeeeeeeeeelmi vdacna 😀 , a tak strach z porodu mam aj nadalej 😲 😀 )

kajkovajanka
18. júl 2012

@nusiki dakujem, manzel vcera kupil presne tento. a nam tesaky este nejdu 😀 , ale pred par dnami sme si to aj celkom mysleli, lebo nervozna bola mala velmi. a tak som chcela skusit jej dat, ze ci by sa upokojila, a to by sme potom vedeli, ze su to ozaj zubky 😀

mihouk
18. júl 2012

Ahojte!!! Zase som vas tu zanedbala, ako inac zase som riesila choroby. Tentoraz zapal ucha, ale u Maxima, zase antibiotika, snad uz tento zacarovany kruh pretrhneme, lebo toto nema konca. Tilka nam rastie, tanto tyzden som zacala s prikrmami takze 10x vypluje a 5x ju napne, ale ide nam to, ked jej dam cely kusok niecoho, tak to ma radsej, ale keby ste videli potom ju, cela moze ist do sprchy.
A jedujem sa s nasou ambasadou o 2 tyzdne ideme na dovolenku a este stale cakame na pasy, lebo tu neexistuje 30dnova lehota (tu asi zakony platia inak), tak cakam uz 6 tyzdnov a volam tam kazdy den. Na nervy!!!
A vy ako???

1234lubka
18. júl 2012

@wisinka ach jaaaaaaaaaj tam som stravila svoju pubertu vo viktorke🙂) jasne ze viem🙂)

akova
18. júl 2012

@monky978 ak jej ta kasa a zeleninka staci na noc, urcite neprestan kojit, ponukaj jej cez den kazdu chvilku aj len od smadu aby si mliecko ulne nestratila. Mne maly tiez malo priberal mame tetaz okolo 7 kg a to sa narodil s vahou 4,100g. Dr.mi kazala skor zacat davat zeleninove, prikrmy a nie UM. Jedine ak by ani tie kase nezaberali tak by som dala UM ale len vecer na dotlacenie. . . Ved sama uvidis co bude lepsie. Ja mam tie MoreMilk mne sa nezda, ze by bohvieako zaberali ☹ zacala som teraz pit Caro vraj aj to pomaha /alebo meltu/

Baby co ste z Blavy a okolia nedame aj my stretko? My sice ideme v piatok smer Chorvatsko ale v auguste by som mohla hocikedy 😅

akova
18. júl 2012

@monky978 inak aj mne maly po kukuricnej kase lepsie spinka, ak mozes prosim si recept na nu, davam mu milupu.

1234lubka
18. júl 2012

@bboossoorka no tak to ja pri svojom tiez velmi neviem :D ale moj vstane teraz jak ku nemu davam plienku na tulenie dva max tri razy....na mliecko...neviem vraj niektore deti len chcu citit mamu pri sebe a z hladom to nema nic spolocne....ale skus nejaku kasicku ale um....ja to zatial nechavam tak vraj deti aj do roka sa mozu stale budit v noci....ako uspavas? na rukach? na prse? lebo aj to moze byt vraj problem..on v noci vstane v postielke a teba nikde prsa nikde tak place....aj ty by si sa hned prebrala keby si sa v noci zobudila a niekto by ti vzal perinu..tiez by si ju hladala 🙂

monky978
18. júl 2012

@akova ja mám pediatra, ktorý je strašne proti kupovaným veciam a mne sa tento jeho postoj páči. A on ma aj učí variť tieto kašičky a zeleninky 😝

Tak ak by niekto chcel tiež vedieť ten recept tak tu je a je jednoduchý: kúpite Kukuričnú zmes Natur (je to kukuričný extrudát) a zaleješ vodou, aby to bolo riedke a necháš chvíľku prevariť. Dáš do malých pohárikoch od výživy. Uvaríš si na tri dni a máš to v chladničke. Keď ideš kŕmiť tak to vyberieš z chladničky namočíš pohárik do vrelej vody na chvíľku a je zohriate. Toť vsjo. Úplne jednoduché. (kúpila som to v terne)

Ryžová kaša: ryža natural dlhozrnná. Zalej vodou. Vody omnoho viac než si zvyknutá pri varení ryže. Varíš ju 30 až 40 minút do rozvarenia a pomixuješ. Tak, aby bola tekutejšia. A znova do chladničky a ten istý postup pri ohrievaní. Zas na tri dni.

Zeleninu hodíš do vriacej vody na 5 minút. Nemusí byť uvarená. Iba priamo prevariť tých 5 minút. A s tou vodou to rozmixuješ, aby to bolo tekutejšie. Príkrmy majú byť tekuté. Aby bábätko príjimalo čo najviac tekutín... Ale zeleninku pripravuješ vždy aktuálne na daný deň, aby nevznikli plesne. Hotovo 🙂

Žiadna veda... trošku pracné, ale iba minimálne a bábätko má vždy čerstvý pokrm plný vitamínov....

1234lubka
18. júl 2012

@monky978 ono to vlastne vobec nieje zlozite len my sme taky lenivy :🙂

monky978
18. júl 2012

@1234lubka presne tak... a toto využívajú všetky firmy a vďaka našej lenivosti (veľa krát aj málo času) si slušne zarobia... pokiaľ bude dopyt bude aj ponuka.. taký je trh...

ešte s tými príkrmami: tekuté do jedného roka...

však každá mamina má svoju hlavu a ak som niekomu "poradila" resp. posunula rady niekoho iného tak sa teším 😉