Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk och,ale hlavne, ze je ok 🙂 . mne Beki skoro spadla v pondelok vecer. Isla som do kupelne po pripravenu vanicku a Beki som polozila na gauc na chrbatik (uplne ku operadlu), a vojdem do izby (o par sekund) a Beki je na brusku a ruka a noha visia dole 😲 , som sa zlakla samozrejme, polozila som vanicku, rychlo som Beki otocila na chrbat a vanicku som davala na stol tak, ze som nespustila oci z malej 😨 . a kvoli tomuto, sme asi pred vyse mesiacom pre nu na zemi zriadili "bekište" (Beki+hřište=bekište 😀 , slovenska verzia: Beki+ihrisko=bekisko sa mi nepacila 😀 ), deka, paplon, deka a na to ju cely den davame, tam ma hracky a tam sa hrame (postielka je vyclenena na spanie).
@jankaja dakujem ti za informacie. pytam sa to preto tak podrobne, lebo pomaly zacneme prechadzat na UM, v polke septembra by som uz chcela nekojit (kvoli skole 😔 ), a vobec nemam predstavu, ze ako casto a ake mnozstvo deticky papaju. lebo teraz Beki papa kazde dve hodiny, a ked sa zobudi po polhodinovom spanku, tak papa tiez.
@larosa ako sa ma Simonko? uz je pri vedomi? a jeho maminka?
dnes sme boli s Beki plavat 🙂 (v novej nemocnici) a bolo suuuuuuuuuper 🙂 . bola som zvedava, ze ci sa jej bude pacit, ale spokojna bola cely cas 🙂 , skoro hodinu sme boli vo vode (a okrem nas este jedna mamka a jeden ocko 😀 ). juuj, tak sa z toho velmi tesim 😵
@kajkovajanka hej no super, je to super ked sa detickam paci vodicka. Ja som sa nejako zabudla, uplne som na to zabudla :( Kedy planujes este ist? pridala by som sa.
@martinka8 aj teraz v piatok na 10,45 by som chcela ist. ale aj dnes to bolo otazne, stale zavisi od toho, ze ci vyjde Bekin spanok, lebo nechcem ju tam tahat pred spanim, len zbytocne nervozna bude. to by som este rano sem napisala, ze ci ideme ci nie. a super bolo dnes, vcera ze bolo 14 deticiek a sestricka cela vystresovana z toho, ze jak sa pomestia 😀
a do Sace nikto nebude chodit plavat? My by sme hceli od augusta 🙂
@kajkovajanka oki super tak si napiseme v piatok, aj ja sa zariadim podla malej, ak bude spinkat budit ju nebudem.
@nusiki od augusta budeme chodi do Sace urcite 🙂 tak sa mozme potom dohodnut
Ach normálne sa bojim tejto noci. Minulú mala plakaka každých 15minut. Posledne tyzdne to v noci robí a neviem prečo. Bola som u dr odniesť moc samozrejme že ho bolo malo tak znova a povedala že to môžu byť zúbky mám skúsiť cipku na noc. Dva týždne idu von zúbky pritom ani naznak na dasienkach ani teplotu. Dufam že sú to zúbky a už nech su teda vonku bo dnes som stej noci úplne k.o.
@mimuska2 no my sme mali take zle asi tri tyzdne v noci, vtedy som si ju nastahovala ku sebe do postele, lebo som sa vobec nevedela vyspat, (od vtedy ju odtial neviem dostat 🙂 ) Tiez som verila ze su to zubky a nic :D Tak sa drzte, nech to prejde co najskor. U nas su noci stale take vseliake, velmi dufam ze sa to coskoro zlepsi 🙂
@mimuska2 nám len povedala, keď som sa telefonicky informovala na výsledky toho moču, že všetko je v poriadku. Ja som chcela ísť s k Schillerovi pre ďalší recept na antikoncepciu, ale predali mi ju v lekárni aj bez toho 😝 Natálka v noci ako-tak spí, ale žiadna sláva, skončili nám časy, keď spala 8 hodín vkuse 😒
@kajkovajanka nie je za čo. My sme sa na 5 jedení nastavili, ešte keď v noci spala veľmi dobre a budila sa len raz. Teraz sa budí viac, ale jesť jej nedám, dám cumlík a raz dávam čaj. Asi jej jedlo nechýba, lebo zaspí, tak kŕmime až nad ránom.
@kajkovajanka este sa chcem opytat, musela si mat kupaciu ciapku na hlave na tom plavani, lebo ja nemam, tak by som musela ist este dnes kupit aby sme mohli v piatok ist plavat.
@mimuska2 musis si vybrat obe balenia naraz, pokial mas na recepte datum. lebo recept plati len 7 dni. pokial nemas datum a si ho mozes ty sama dopisat o tri mesiace, tak potom ok 🙂
@martinka8 nemusela. dokonca ani prezuvky sa nevyzaduju. len mala by mala mat tu plavaciu plienocku. a vies kde to je ?
@kajkovajanka no neviem velmi, v novej nemocnici, ale neviem kde,???? Tak to je super, lebo sa mi moc nechcelo trepat dnes nikam, caka ma tu kamoska zehlicka :D
@kajkovajanka v tej lekárni v ktorej som ich veberala povedala že ich môžem vybrať potom dopisla mi to na recept len to musim vybrať v tej istej lekárni kde o tom vedia.
@mimuska2 Mám Novynette.
@kajkovajanka A keď má 2 balenia na 1 recept, tak to musí vybrať naraz, nie? Lebo recept jej zoberú.
čaute kočky.. 🙂 vy, ktoré ste dávali už ovocie papať Vášmu bábätku... prosím Vás nemám v tom jasno. Treba to najprv prevariť? Chcem dnes dať broskyňu. Nie je to náhodou nejak výrazne silné ovocie? Mám ju len ošúpať a pomixovať či nejak prevariť? hm hm
Dnes idem kontaktovať laktačnú poradkyňu. Keď už ani to nezaberie tak neviem neviem...
@mimuska2 ahaa, tak to je ina vec 🙂
@monky978 ja varim vsetko ovocie okrem bananu. uvarim, pomixujem alebo rozpucim. a marhule som nesupala, ale potom som to prepasirovala cez sitko. a nedavam cukor. a ked uz velmi enchcela jest, tak som jej to toho rozmrvila bebe :D
@monky978 ja som žiadne ovocie nevarila, nemixovala, len poriadne umyjem a popučím alebo pošúcham-jablko- na tom starom klasickom sklenenom čude ešte po nás asi 😀
@kajkovajanka Šimika prebrali v sobotu, ale bolo to tak hrozné a mal také krče (asi epileptické), že v nedeľu ho opäť dali do spán ku ☹ vravela, že čakala už najhoršie, chúďatko malé.... teraz ho prebrali včera ráno, celkom fajn zatiaľ, len sa Inka bojí, že nevidí, lebo ju vôbec nevníma, ale asi sa musí poriadne prebrať- to bolo včera, má tam nejaké poškodenia po tej operácii, tak nehýbe ľavou rúčkou ani nôžkou, ale Dr. povedala, že detský mozog dokáže veľa, dúfam....ale pozitívne je, že ho mala aj na rukách a malý sa upokojil, určite cítil, že je to mamka aj keď ju nevníma, ale podvedome to určite vie....
kočky dnes idem zasa na návštevu do nemocnice a neviem už čo jej odniesť, myslela som, že by som jej kúpila tú sada na odtlačky rúk a nôh, alebo poraďte.... ešte som myslela, že nejakú knihu, aby mu moha aj čítať, nejaké rozprávky.......
poraďte niečooooooooo
@monky978 Najskôr by sa ovocie malo podusiť, pretože tepelne spracované potraviny majú nižší obsah alergénov ako potraviny v surovom stave. Ja som to ale vyriešila tak, že som začala dávať ovocné výživky, dávali sme prvú lyžičku jablko od Hami a teraz dávam jablko + banán od Sunarek. Zároveň som skúšala dať nastrúhané jablko surové s keksíkom, ale to nechutilo, bolo dosť kyslé.
Broskyňu môžeš, spolu s jablkom, banánom, marhuľou a hruškou sa môže dávať od 6. mesiaca.
@larosa to sa hrozne aj cita, chudatko male, ved urcite ani nechape co sa s nim deje. To je strasne. Neviem si ani predstavit ako sa musi citit jeho maminka. Strase na neho myslim na drobceka maleho, velmi drzim palce. Myslim ze knizka s rozpravkami je dobry napad, nechmu cita, aby stale pocul mamkin hlas🙂
@martinka8 keby ze zajtra pojdes sama, tak ti odporucam ist cez vratnicu (kde je zavora), a potom rovno po chodniku medzi poliklinikou a monoblokom. a priblizne na tej urovni ako bude NTS (transfuzna jednotka) v poliklinike, oproti v monobloku su sklenene dvere a tadial sa vchadza na FRO (rehabilitacne odd.). vojdes, pojdes rovno okolo podatelne a ked uz budes pred predajnou rehab. pomocok, tak dolava, je tam taka uzsia kratka chodbicka, su tam kresla na sedenie a mozno tam uz budu aj nejake mamicky. tam vyjde o tristvrte sestricka von, a zavola vas dnu. (a k bazenu sa nejde cez detske odd., ale tam z chodby, ako je obchod. keby si sa nahodou pytala, aby si zbytocne nechodila dookola jak ja vcera :D)... chapes aspon priblizne? :D
@larosa och ☹ ☹ ☹ ... je mi to velmi luto ☹ ☹ ... knizka je super napad, aj tie odtlacky (ale to sa mi zda na druhej strane ako posledna pamiatka po malom, keby sa nieco stalo.. ale ked ich bude mat, bude za to vdacna..).. a mozno nejake spievankovo? ze by mu mamka spolu s tym zaspievala?

@mimuska2 to ti povedala na základe výsledkov z prvého moču? a prečo si bola znovu na gyn. kontrole? A otázočka - nemá Schiller náhodou dovolenku tento týždeň, v pondelok som mu volala asi 8 krát a nebral ani pevnú linku, ani mobil.