Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@martinka8 napodobne aspon nech ta teši že si v tom neni sama...ja už ani neviem ako sa volam ☹
@martinka8 @bboossoorka och, to ma mrzi baby, ze tak nedobre vam drobce spinkaju 😒 , aj ked ma Beki teraz lepsie spacie obodbie, uplne vam rozumiem, ani to nie je tak davno, co som bola tiez dost zufala 😔
baby, ale hlavne @jankaja @mimuska @larosa, ake UM pouzivate a preco prave to?
viete co? Beki dnes odlepila brusko od zeme 😀, sama sa zdvihla na styri a sadla si na nozky (take zohnute) a hojdala sa dopredu a dozadu 😀
a este pikoska 😀, posledne dni, ked Beki uz nevedela co so sebou a potrebovala som, aby sa napapala (ako dnes vecer pred spanim napriklad), tak som ju zobrala do narucia, nachystala cucik, postavila som sa, zacala som sa s nou prechadzat po izbe a nasmerovala som jej cucik do pusy. a Beki bolo z toho taka sokovana, ze sa pricucla, ukludnila a pekne papala 😀 (az napokon zaspala 😀 , ale to som si uz medzi casom sadla na postel)
tak dnes sme mali rekord v zaspavani! 🙂 od pol 7 bola unavena, ale spat nechcela, o pol 8 som ju okupala, nakojila, o 8mej dala spat a okamzite zaspala! no nespala od 3tej.
@kajkovajanka u mna by toto velmi nefungovalo, lebo mam velke prsia. :( kojim vylucne po leziacky, iba ked sa inak neda v sede. ale muselo to byt krasne. my sme sa dnes troska trapili. nechce sa jej tahat, a tak vzdy mackam prsnik jak blba.... alebo to vzdam.. a bude neskor, lenze niekedy vidim, ze chce.. tak si ju prehadzujem z lava do prava a opacne. ked uz mliecko ide nieje problem. inak aj ja cakam, kedy enya pride na to, ze ma odlepit brusko od zeme 🙂 mas teda sikulku!
Dnes cele zleeeeee. V celej BA neviem zohnat detskeho gynekologa. Vsetci dovolenkuju aj nas pediater od dnes. Rozhodila som siete... snad do zajtra nejakeho chytim.. a ano riesime gynekologa omg mam dost.
Dnes som robila do firmy objednavku a volam a objednam pokladnicne pasky... za chvilu zavolam zas a rusim objednavku, lebo som sa pomylila a chcela som objednat kelimky na salaty. Mne uz sibe asi... pomoc potrebujem reset a gynekologa... halooooo
@kajkovajanka sikulkaaa 🙂 Emka sa s tym asi nebude ponahlat, ona sice dviha ritku a toci sa ako kolotoc okolo svojej osi, brusko odlepila od zeme asi raz aj to do vysky 2 mm 😀 tak som zvedava kedy pride nejaky pokrok 🙂
Dnes nejaky zly den, Emka od rana uplakana ☹ , neviem ci nam idu dalsie zuby, lebo sa mi to zda prilis skoro...ved tie dva nam vysli len minuly tyzden....ale priznaky su podobne ako pri prvych zubkoch, tak neviem 😒 a tesila som sa ze sportovy kocik zabral...tesila som sa predcasne...dnes opat vrieskala ako o zivot, nezaujimalo ju nic okolo... ☹ ale vydrzala som a dosla som domov s vrieskajucou 😖 normalne mam strach zajtra ist von... 😀
@kajkovajanka Jéj, gratulujem k odlepeniu bruška, ja už sa strašne teším, keď Natálka začne loziť, už aby to bolo... ale asi si počkáme, má dlhý trup, trochu ako jazvečík 😀, tak to potrvá, kým sa jej podarí na krátkych rúčkach a nôžkach ho odlepiť od zeme 🙂
My používame Nutrilon. Po cisárskom reze mi nabehlo mlieko až na 4. deň a dovtedy dokrmovali malú Nutrilonom. Potom som ju dokrmovala popri materskom mlieku, lebo som ho mala málo. No a zostali sme pri ňom, aj keď mi po ťažkom zápale a antibiotikách mlieko úplne odišlo. Veľa ľudí hovorí, že Nutrilon zapeká, my sme našťastie tento problém nemali.
@monky978 kvôli čomu gynekológa, ak sa smiem spýtať? Ja mám totiž trochu hrozu zo starostlivosti o tie partie, čítala som pár desivých príbehov o zlepení malých pyskov a následných zápaloch močových ciest a podobne.
@nusiki na Natálku tiež športový kočík platí len niekedy, ale zistila som, že keď je nervózna, tak je lepšie prestať kočíkovať, sadnúť niekam (ideálne niekam na terasu na kofolu 😀) a v odparkovanom kočíku je spokojnejšia 🙂
joj ten moj maly vecny nespokojnik....place place vezmem na ruky ticho...dam na deku nech sa pohraje...vydrzi 5 minut a zase rev...joj kto ho ma furt nosit?:(
@jankaja aha, dakujem za informacie. my sme tiez tak na zaciatku dokrmovali Nutrilonom (tiez cisarsky, mlieko na 3.den), ale prestali sme asi v marci. a tiez sme nemali problem so zapekanim.
@1234lubka poznam, poznam 😖
@monky978 koli comu hladate gynekologa??
No tak my uz lozime, nie este celkom ukazkovo, ale prelozi mi cez celu obyvacku za mnou, urobi dva tri "kroky" - rucka rucka nozka nozka, a sadne si, opat sa hodi na ruky, preruckuje prenozkuje dva krat a sadne si. Ma tendenciu dvihat sa o stol, nastastie je vysoko takze na neho este nedociahne, ale asi ho budem musiet niekam odpratat, lebo sa bojim ze sa o neho udrie. A dviha sa o vsetko na co dociahne, ale este ma slabucke nozky, tak to s nou trasie a nakoniec niekam padne :( asi ju uz nemozem nechat ani na minutku samu.
No super tak zasa sa trapime z odobranim moču. Skusim to tak ako naposledy, snad to vyde. 🙂
@mimuska2 Preco zase??? My sme este nemuseli a popravde si to neviem ani predstavit. Ale drzime palceky. 🙂
My sa jedujeme s ambasadou, buduci piatok ideme na dovolenku a este nemame pasy pre deti, volavam tam kazdy den, ale stale nic, tak zacinam byt uz doooost nervozna.
Ide nam asi dalsi zub, lebo Tilka je nervozna a vsetko by si pchala do ust, dokonca aj Maxima ozuzlava, ked je pri nej blizko, len ho schmatne a uz ho lize 😝 😝 😝 😝
Baby boli ste uz na kontrole po porode? Ja hej a aj u endokrinologicky kedze som mavala problem so stitnou zlazou. A zas sa mi to vratilo len v inej forme. Ale vravela mi, ze vysetrenie by mala absolvovat kazda po porode... tak len odporucam. Staci ked obvodna da vysetrit krv. Aj sesternici sa po porode rozhadzala stitna zlaza.
@kajkovajanka a este sa mozem opytat, ake mnozstvo Natalka na jeden krat vypije a ako casto papa?
@martinka8 ejha, sikovnica velka 😎 a veru, uz ju nemozes nechat samu 😝 🙂
@jankaja a este sa mozem opytat, ake mnozstvo Natalka na jeden krat vypije a ako casto papa? (preco to zasa mne poslalo 😖 )
Jaj baby, dnes mi ta mala vrtula spadla z postele. Bola to iba otazka casu, takze sa ani necudujem, moje vankusove barikady nepomohli, potvora si ich poprehadzovala a toto bol vysledok. Revala ako sialena, lebo sa zlakla, ale nic sa jej nestalo, isla (tipujem) dole zadkom, nasla som ju zakliesnenu sediac medzi postielkou a postelou. Ale uz si to nepamata, lebo o 5 minut na to uz aj sa snazila ist dole z gauca a rovno hlavou. Skoda ze nie som pavuk, ten ma osem oci 😀 😀 😀
@kajkovajanka papá 5 krát denne cca. nasledovné množstvá, o cca. pol šiestej ráno (180 ml), o deviatej (120 ml), potom medzi 12.-tou a 1.-ou (100 ml), o pol piatej (150 ml) a o pol ôsmej (230 - 250 ml).
O deviatej, dvanástej a štvrtej má príkrm (ráno a poobede ovocný, na obed zeleninový alebo zeleninovo-mäsový), tak preto sú tie množstvá menšie, lebo mlieko má až príkrme. Tieto množstvá sú len orientačné, veľmi závisí od toho, koľko zje príkrmu. Včera ráno napr. výživka jablko+banán chutila moc a poobede nastrúhané zelené jablko s keksíkom vôbec 😒
@monky978 Podľa mňa sa to skrátka niekedy stane, možno na to tie deti majú skrátka predispozície. Aj v tej diskusii niektoré mamičky písali, že nerobia nič a nič sa nestalo a druhé sa starali, riešili a na just.
Ja som na kontrole po pôrode bola už asi pred 3 mesiacmi, ale na štítnej ešte nie, lebo som zabudla na termín odberu krvi a potom ma samozrejme preobjednali až na november 😠 Moja chyba, ale kto si to má pamätať, keď dávajú termín na 3/4 roka dopredu... a pravdupovediac, odkedy sa malá narodila, diár som tuším ani nevytiahla, všetko si zapisujem do stolového kalendára... a v tom to nebolo 😝 Heh, práve som si skontrolovala, či to mám napísané v stolovom kalendári, ten nový termín - a mám 😀
Kamoške sa po pôrode úplne rozhádzala štítna žľaza, nikdy predtým nemala problémy. Ja mám zvýšené protilátky, ale len trochu, tak dúfam, že to bude OK.

jaaaaaj dnes nespime a Lili je zla :( mam dost. Nemam rada take dni. Ale teraz uz spi, to znamena ze za hodinu bude hore a spat pojdeme o jedenatsej. Jaaaaaj :(