icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

martinka8
23. júl 2012

jaaaaaj dnes nespime a Lili je zla :( mam dost. Nemam rada take dni. Ale teraz uz spi, to znamena ze za hodinu bude hore a spat pojdeme o jedenatsej. Jaaaaaj :(

bboossoorka
23. júl 2012

@martinka8 napodobne aspon nech ta teši že si v tom neni sama...ja už ani neviem ako sa volam ☹

kajkovajanka
23. júl 2012

@martinka8 @bboossoorka och, to ma mrzi baby, ze tak nedobre vam drobce spinkaju 😒 , aj ked ma Beki teraz lepsie spacie obodbie, uplne vam rozumiem, ani to nie je tak davno, co som bola tiez dost zufala 😔

baby, ale hlavne @jankaja @mimuska @larosa, ake UM pouzivate a preco prave to?

viete co? Beki dnes odlepila brusko od zeme 😀, sama sa zdvihla na styri a sadla si na nozky (take zohnute) a hojdala sa dopredu a dozadu 😀
a este pikoska 😀, posledne dni, ked Beki uz nevedela co so sebou a potrebovala som, aby sa napapala (ako dnes vecer pred spanim napriklad), tak som ju zobrala do narucia, nachystala cucik, postavila som sa, zacala som sa s nou prechadzat po izbe a nasmerovala som jej cucik do pusy. a Beki bolo z toho taka sokovana, ze sa pricucla, ukludnila a pekne papala 😀 (az napokon zaspala 😀 , ale to som si uz medzi casom sadla na postel)

wisinka
23. júl 2012

tak dnes sme mali rekord v zaspavani! 🙂 od pol 7 bola unavena, ale spat nechcela, o pol 8 som ju okupala, nakojila, o 8mej dala spat a okamzite zaspala! no nespala od 3tej.

wisinka
23. júl 2012

@kajkovajanka u mna by toto velmi nefungovalo, lebo mam velke prsia. :( kojim vylucne po leziacky, iba ked sa inak neda v sede. ale muselo to byt krasne. my sme sa dnes troska trapili. nechce sa jej tahat, a tak vzdy mackam prsnik jak blba.... alebo to vzdam.. a bude neskor, lenze niekedy vidim, ze chce.. tak si ju prehadzujem z lava do prava a opacne. ked uz mliecko ide nieje problem. inak aj ja cakam, kedy enya pride na to, ze ma odlepit brusko od zeme 🙂 mas teda sikulku!

monky978
23. júl 2012

Dnes cele zleeeeee. V celej BA neviem zohnat detskeho gynekologa. Vsetci dovolenkuju aj nas pediater od dnes. Rozhodila som siete... snad do zajtra nejakeho chytim.. a ano riesime gynekologa omg mam dost.

Dnes som robila do firmy objednavku a volam a objednam pokladnicne pasky... za chvilu zavolam zas a rusim objednavku, lebo som sa pomylila a chcela som objednat kelimky na salaty. Mne uz sibe asi... pomoc potrebujem reset a gynekologa... halooooo

nusiki
23. júl 2012

@kajkovajanka sikulkaaa 🙂 Emka sa s tym asi nebude ponahlat, ona sice dviha ritku a toci sa ako kolotoc okolo svojej osi, brusko odlepila od zeme asi raz aj to do vysky 2 mm 😀 tak som zvedava kedy pride nejaky pokrok 🙂

nusiki
23. júl 2012

Dnes nejaky zly den, Emka od rana uplakana ☹ , neviem ci nam idu dalsie zuby, lebo sa mi to zda prilis skoro...ved tie dva nam vysli len minuly tyzden....ale priznaky su podobne ako pri prvych zubkoch, tak neviem 😒 a tesila som sa ze sportovy kocik zabral...tesila som sa predcasne...dnes opat vrieskala ako o zivot, nezaujimalo ju nic okolo... ☹ ale vydrzala som a dosla som domov s vrieskajucou 😖 normalne mam strach zajtra ist von... 😀

jankaja
24. júl 2012

@kajkovajanka Jéj, gratulujem k odlepeniu bruška, ja už sa strašne teším, keď Natálka začne loziť, už aby to bolo... ale asi si počkáme, má dlhý trup, trochu ako jazvečík 😀, tak to potrvá, kým sa jej podarí na krátkych rúčkach a nôžkach ho odlepiť od zeme 🙂
My používame Nutrilon. Po cisárskom reze mi nabehlo mlieko až na 4. deň a dovtedy dokrmovali malú Nutrilonom. Potom som ju dokrmovala popri materskom mlieku, lebo som ho mala málo. No a zostali sme pri ňom, aj keď mi po ťažkom zápale a antibiotikách mlieko úplne odišlo. Veľa ľudí hovorí, že Nutrilon zapeká, my sme našťastie tento problém nemali.

jankaja
24. júl 2012

@monky978 kvôli čomu gynekológa, ak sa smiem spýtať? Ja mám totiž trochu hrozu zo starostlivosti o tie partie, čítala som pár desivých príbehov o zlepení malých pyskov a následných zápaloch močových ciest a podobne.
@nusiki na Natálku tiež športový kočík platí len niekedy, ale zistila som, že keď je nervózna, tak je lepšie prestať kočíkovať, sadnúť niekam (ideálne niekam na terasu na kofolu 😀) a v odparkovanom kočíku je spokojnejšia 🙂

1234lubka
24. júl 2012

@wisinka to sa u nas stava bezne niekedy sa nestacim divit kolko vie byt hore a nie a nie zaspat....

1234lubka
24. júl 2012

joj ten moj maly vecny nespokojnik....place place vezmem na ruky ticho...dam na deku nech sa pohraje...vydrzi 5 minut a zase rev...joj kto ho ma furt nosit?:(

kajkovajanka
24. júl 2012

@jankaja aha, dakujem za informacie. my sme tiez tak na zaciatku dokrmovali Nutrilonom (tiez cisarsky, mlieko na 3.den), ale prestali sme asi v marci. a tiez sme nemali problem so zapekanim.

kajkovajanka
24. júl 2012

@1234lubka poznam, poznam 😖

monky978
24. júl 2012

@jankaja no práve pre toto... ani mi nehovor 😖 😖

jankaja
24. júl 2012

@monky978 To mi je ľúto. Inak je tu aj na MK zopár diskusií o tom, niektorým babuľkám na to stačil nejaký hormonálny krém. Želám čo najbezproblémovejší priebeh a skoré uzdravenie 🙂

martinka8
24. júl 2012

@monky978 koli comu hladate gynekologa??

No tak my uz lozime, nie este celkom ukazkovo, ale prelozi mi cez celu obyvacku za mnou, urobi dva tri "kroky" - rucka rucka nozka nozka, a sadne si, opat sa hodi na ruky, preruckuje prenozkuje dva krat a sadne si. Ma tendenciu dvihat sa o stol, nastastie je vysoko takze na neho este nedociahne, ale asi ho budem musiet niekam odpratat, lebo sa bojim ze sa o neho udrie. A dviha sa o vsetko na co dociahne, ale este ma slabucke nozky, tak to s nou trasie a nakoniec niekam padne :( asi ju uz nemozem nechat ani na minutku samu.

monky978
24. júl 2012

@jankaja no aj mne je to ľúto... ale najhoršie je, že vôbec nemám pocit, žeby som niečo zanedbala... hej tie témy mám prečítané... no však už som zohanla jednu a v piatok ideme ku nej... je to iba v takých začiatkoch... a možno to ani nie je ono.. no však uvidíme.. ale ďakujem

mimuska2
24. júl 2012

No super tak zasa sa trapime z odobranim moču. Skusim to tak ako naposledy, snad to vyde. 🙂

mihouk
24. júl 2012

@mimuska2 Preco zase??? My sme este nemuseli a popravde si to neviem ani predstavit. Ale drzime palceky. 🙂
My sa jedujeme s ambasadou, buduci piatok ideme na dovolenku a este nemame pasy pre deti, volavam tam kazdy den, ale stale nic, tak zacinam byt uz doooost nervozna.
Ide nam asi dalsi zub, lebo Tilka je nervozna a vsetko by si pchala do ust, dokonca aj Maxima ozuzlava, ked je pri nej blizko, len ho schmatne a uz ho lize 😝 😝 😝 😝

monky978
24. júl 2012

Baby boli ste uz na kontrole po porode? Ja hej a aj u endokrinologicky kedze som mavala problem so stitnou zlazou. A zas sa mi to vratilo len v inej forme. Ale vravela mi, ze vysetrenie by mala absolvovat kazda po porode... tak len odporucam. Staci ked obvodna da vysetrit krv. Aj sesternici sa po porode rozhadzala stitna zlaza.

kajkovajanka
24. júl 2012

@kajkovajanka a este sa mozem opytat, ake mnozstvo Natalka na jeden krat vypije a ako casto papa?

kajkovajanka
24. júl 2012

@martinka8 ejha, sikovnica velka 😎 a veru, uz ju nemozes nechat samu 😝 🙂

kajkovajanka
24. júl 2012

@jankaja a este sa mozem opytat, ake mnozstvo Natalka na jeden krat vypije a ako casto papa? (preco to zasa mne poslalo 😖 )

mihouk
24. júl 2012

Jaj baby, dnes mi ta mala vrtula spadla z postele. Bola to iba otazka casu, takze sa ani necudujem, moje vankusove barikady nepomohli, potvora si ich poprehadzovala a toto bol vysledok. Revala ako sialena, lebo sa zlakla, ale nic sa jej nestalo, isla (tipujem) dole zadkom, nasla som ju zakliesnenu sediac medzi postielkou a postelou. Ale uz si to nepamata, lebo o 5 minut na to uz aj sa snazila ist dole z gauca a rovno hlavou. Skoda ze nie som pavuk, ten ma osem oci 😀 😀 😀

jankaja
25. júl 2012

@kajkovajanka papá 5 krát denne cca. nasledovné množstvá, o cca. pol šiestej ráno (180 ml), o deviatej (120 ml), potom medzi 12.-tou a 1.-ou (100 ml), o pol piatej (150 ml) a o pol ôsmej (230 - 250 ml).
O deviatej, dvanástej a štvrtej má príkrm (ráno a poobede ovocný, na obed zeleninový alebo zeleninovo-mäsový), tak preto sú tie množstvá menšie, lebo mlieko má až príkrme. Tieto množstvá sú len orientačné, veľmi závisí od toho, koľko zje príkrmu. Včera ráno napr. výživka jablko+banán chutila moc a poobede nastrúhané zelené jablko s keksíkom vôbec 😒

jankaja
25. júl 2012

@mihouk mne malá padla minulý pondelok, moja chyba, nemala som jej tam dať hraciu deku. Ale doteraz nechápem, ako sa dostala spod hrazdičky, "obišla" ju a podarilo sa jej spadnúť. Tiež poplakala od zľaknutia, ale nič jej našťastie nebolo

jankaja
25. júl 2012

@monky978 Podľa mňa sa to skrátka niekedy stane, možno na to tie deti majú skrátka predispozície. Aj v tej diskusii niektoré mamičky písali, že nerobia nič a nič sa nestalo a druhé sa starali, riešili a na just.
Ja som na kontrole po pôrode bola už asi pred 3 mesiacmi, ale na štítnej ešte nie, lebo som zabudla na termín odberu krvi a potom ma samozrejme preobjednali až na november 😠 Moja chyba, ale kto si to má pamätať, keď dávajú termín na 3/4 roka dopredu... a pravdupovediac, odkedy sa malá narodila, diár som tuším ani nevytiahla, všetko si zapisujem do stolového kalendára... a v tom to nebolo 😝 Heh, práve som si skontrolovala, či to mám napísané v stolovom kalendári, ten nový termín - a mám 😀
Kamoške sa po pôrode úplne rozhádzala štítna žľaza, nikdy predtým nemala problémy. Ja mám zvýšené protilátky, ale len trochu, tak dúfam, že to bude OK.

mimuska2
25. júl 2012

@mihouk neviem dr povedala že tam niečo nesedi. My ešte ani naznak zubkov.

mimuska2
25. júl 2012

@monky978 bola som uz pred 3 mesiacmi a minulý týždeň znova