Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@kajkovajanka
@martinka8
@jankaja to s tými odtlačkami som si neuvedomila, ešte dobre, že ste ma upozornili 😀 lebo by som ju ešte zamútila, aj keď to nechcem, vezmem tie rozprávky a aj spievankovo a ešte mám aj uspávanky od Rajec- príroda- krásne sú,
ešte pridám kávu a možno aj radler 🙂 trocha odľhčenia...inak Maťo- otec začal fajčiť, lebo nevie sa inak ventilovať chudáčik....strašne ťažko to zvláda aj on....
@nusiki dakujem uz nech to je za nami bo už sme taaak krásne spinkali.
@larosa boze drobcek malinky, dufam ze sa s toho dostane. Maminke nezavidim určite to ma veľmi ťažké ☹ drzimnobom palce. Myslim ze ten odlocak bude fajn darcek aj tie rozprávky co v takej situácii kúpiš.. Maminke vela vela sil a drobcovi skore uzdravenie.
@jankaja pani v lekárni mi dala jedny a povedala že mozem dôjsť aj za tri mesiace pre druhé len musím ist len do tejto lekárne maju to tam poznačené a aj na recept si to poznačila. Aj by som to vybrala len som pri sebe akurat nemala toľko peňazí lebo som kupovala aj bebu a dudel na fľašu.
@larosa Chudacik Simi, myslime na neho a modlime sa, dufame ze to prekona, detsky mozocek je naozaj neuveritelny a dokaze zazraky. Myslim ze knizka a aj CD je super napad, aj tie odtlacky su dobry napad, my ich mame tiez, jednak nam deticky rychlo rastu a aj keby ju to mozno najprv zarmuti bude ti za to vdacna. Posielame objatia... ☹ ☹ ☹ ☹
Maminky kedy mam malemu zacat davat papkat aj na veceru? davam mu naobed zeleninku a teraz som mu zacala davat na desiatu vyzivky ovocne...ako..velmi sa neriadim tabulkami lebo s prikrmami by som mala zacat az od nedele lebo je plne kojeny ale 😀 ja som uz zacala asi pred dvoma tyzdnami 🙂
@1234lubka ja si myslim, ze ked mu chuti, resp. ked ho ucis papat lyzickou (teda pracovat jazickom inak, ako pri kojeni), tak kludne mozes skusit mu dat nieco aj na veceru, a potom dokojit. my niekedy tak podvecer davame malej kasicku a potom pred spanim si este pocucka mliecko.
@1234lubka my jeme na raňajky kašičku, obed zeleninku, olovrant ovocie, večera kašička... niekedy pred večerou aj zeleninka potom kúpeľ a potom kašička. Podľa toho ako zje na obed zeleninku... a ku všetkému aj mliečko.
My sme včera začali s tým ovocím.. zjedla celý banán 😲 😲 a dnes celú broskyňu. Som to tušila, že to jej bude viac chutiť než zelenina. A to do nej tlačím zeleninku už 2 mesiace.
Baby koľko krát denne kojíte? Mám s tým mliečkom mindráky.. my tak 3 až 4 krát a v noci 3 až 4 krát. Ale nie je to, že plnohodnotná dávka, z ktorej by sa len najedla a stačilo by jej to. Keby som jej dala len mliečko tak by bola hladná. To znamená, že mi to mliečko už odchádza? Som dnes tú laktačnú nakoniec ešte nevyriešila.
Zajtra ideme na gynekológiu.. som zvedavá čo povedia....
@monky978 3-4x denne? a 3-4x v noci? 😀 , fiha, celkom dobre 😀 , Beki cucka 10-12x (z toho 1-2x v noci), zdalo sa mi to,ze to je u nas dajak vela 😀 😀 😀
@kajkovajanka @larosa @nusiki @jankaja ďakujem za rady.. som to nakoniec trošku podusila aj s vodou a pomixovala a mala takú broskyňovú šťavičku...
@kajkovajanka ja ti tak dnes nad tým dumám, že či to nie je aj tým, že tak prirodzene prechádzame na tuhú stravu a preto mám menej mliečka.. lebo my sme začali prikrmovať už v piatich mesiacoch... a budúcu nedeľu to bude už dva mesiace príkrmov...
@mimuska2 ale co si, vobec nie si zla mama 😉 . je to normalne, aj u nas niekedy uz nevieme, ze co mame robit, ked mala jaci jak diva a dokonca aj na rukach... ked to robi uz pred spanim, ulozime ju do postielky a cakame, kym sama konecne nezaspi... neboj, bude dobre 😉 a pevne nervy zelam 🙂
@monky978 no mozno moze byt..
@mimuska2 jáj zajtra ti napíšem.. už som to tu spomínala a nemám chuť to znova rozpitvávať... mám z toho nerv... už nech to je za nami...
A pozóóór!!! NIE SI ZLÁ MAMA!!! Si super mama, ale nie vždy je to jednoduché a máme len jedny nervy 😉 ...
Problém máte iba pri zaspávaní? cez deň je ok? a večer sa budí každú chvíľku koľko nocí?
My sme tiež niekoľko nocí boli hore každú pol hodinu a vôbec neviem čo to bolo. Žiadny nový zub... proste neviem...A zrazu uťalo a zas sa budí "len" 3 až 4 krát za noc...
@kajkovajanka neviem čo to je som s toho nešťastná
@mimuska2 júúúj nerev. To sa stáva... tak keď cez deň je ok tak jej určite nič nie je.. to je pozitívna vec. Tak skús nejak prepracovať nočné zaspávanie. Neviem ako zaspávate... ale my sme začali tak ako som to tu písala. S tou knihou a s revom.. a na tretí deň zaspala veľmi rýchlo. A potom som jej začala dávať spievankovo na compe na postieľku a pri tom zaspala bez plaču. A teraz ju šupnem aj bez spievankova a ona si chytí nohy a dáva ich za hlavu a naťahuje sa a zaspí.. niekedy pomrnčí.. trošku ju potulkáme a zaspí...
Určite si nezlyhala ako matka. Pri druhom budeš profíčka 😉 hold to prvé je vždy hókus pókus.. ale chápem ťa, že je to dosť náročné na psychiku.. aj mňa to sem tam drapne... hlavne podvečer keď príde mm konečne domov a ja som už z malej unavená... celý deň ju nadrapovať a teraz má také maniere, že normálne začne škriekať ako pavian keď sa jej nevenujem... ja riad umývam niekedy aj celý deň pri nej 😀
@mirka2010 Ahojky, my sme v pohode (klop, klop), buduci tyzden ideme na dovolenku, tak uz v hlave planujem a rozmyslam, vsade mam nejake zoznamy co mi treba a stale znasam z obchodov, ako taky skrecok, ja radsej mam viac a vsetko, ako by mi to malo chybat. Este jedno dieta a isli by sme na dovolenku autobusom 😉 Aj miluly rok sme isli 1x s krpcom a prvy den sme boli ovesani ako kolotocari a postupne sme zistili co naozaj potrebujeme a co nie. Doteraz som riesila pasy, ale nastastie uz su u kuriera, ale to je na roman, hlavne je ze to stihneme 😀 😀 😀 A vy ako??? Ake pokroky robite??? Tilka je lenoska, iba sa otaca ako vrtula, skoro kazdy den ju chytim, inam by letela z postele, to dieta nema ziaden pud sebazachovy a je najvacsia radost je, nabadat Maxima aby pred nou skakal a ona sa rehoce, ked toto bude pokracovat, tak ona bude ta sefka a on chudacik saso....
@mimuska2 Neblazni, si super mama a Shopie by ta nemenila ani za milion, hlavne sa ukludni a ona sa tiez ukludni a bude pohoda. Nie je jej teplo, chod vylucovacou metodou hladna smadna pocikana pokakana teplo zima unavena a nakoniec sa trafis, hlavny je ten klud!!!! 🙂
@monky978 Vy uz kolko prikrmujete, teraz mam depky ja, my davame iba kasu na ranajky a zeleninku na obed, nedavam jej hned po tom mlieko, ale zacali sme s vodickou, lebo teraz mama dost teplo. Ostatne jedla ma moje mlieko, zatial je to asi staci, lebo aj v noci sa budi 1 max 2 krat, to som pri Maximovi nikdy nezazila, tak to teraz viem ocenit 😀 😀 😀 Zajtra drzime palceky a myslime na vas!!!
@mimuska2 hm tak k tomu klobúk dolu dievča... máme sa od teba čo učiť s tým zaspávaním...
Vieš mne doktor povedal keď som mu povedala, že sme hore každú polhodinu a ja ako mŕtvola už, že to je sociálneho rázu a mám jej začať šéfovať ja a nedať je prso... lebo ja jej vždy pichnem prso keď sa v noci zobudí, aby nezobudila mm... a potom spíme ďalej... ty to ako riešiš?
No, ale keď si spomínam tak ja som ju začala intenzívnejšie prikrmovať a ona sa už menej a menej budila... vlastne áno.. to bolo hladom u nás... bože ja som vážne mimo...
@mihouk no my jedeme 😀, lebo doktor že málo priberá, aby som jej začala dávať viac a ona chce viac.. nenútim ju.. sama otvára zobáčik.. ale vašu váhovú kategóriu asi nedáme 😝
@mimuska2 a ešte vieš čo ma napadlo? Že keď som jej dala flašku s vodou tak sa s ňou len hrala... Až raz ma napadlo jej dať lyžičkou... teda bola riadne smädná... pol flašky vypila a potom ešte mliečko. Už jej asi mliečko nestačí v tomto teple... neskúsila si niečo takéto? Aj s papaním?
@monky978 niekedy staci zmeniť jej polohu niekedy pohladkat alebo dať napiť. Skúšame všetko. Už je zasa hore ☹ sama v postielke sa naucila ked som už musela prestať kojit. Dovedy bola pri mne z mojej lenivosti 🙂 už sa teším keď dôjde starý z práce. Pôjdem sa troska prejsť zo psom. Odreagovať sa 🙂
@monky978 ona papa pred spaním taku riedsu kašu tak hladom to asi nebude. Davala som jej plienku do nej sa vzdy zamuchlala a zaspala ale teraz ju nic nebaví, mala aj takú plysovu zirafku s ktorou zaspavala, tiež už žiadny úspech ☹
Na dovolenku nie ale na dlhší vykend do Rakúska ale to už vaham že tam nepôjdem

@mimuska2 podla mna to budu zubky, ked ich ide naraz viac moze to trvat dlhsie, aj nam idu teraz dalsie a tiez sa v noci budi kazdu hodinu 😒 neostava nic ine len vydrzat, drzim prsty aby to uz bolo ok 🙂