icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirkaella
26. júl 2012

Ahojte maminky,radi by sme sa k vám pripojili ako januárové 🙂a mám na vás hned jednu otázočku 🙂 kolko spia vaše detičky cez deň?naša spí ešte min.3xdoobeda necelú hodinu,cez obed 2-3hod.a ešte podvečer pol až hodinku-čo sa mi zdá že je dosť.A ani s príkrmami to nieje u nás žiadna sláva,začali sme asi pred 2 týž.ale vobec nám to nechutí,jediné čo zjeme a chutí nám je broskyňa 😖

mihouk
26. júl 2012

@mimuska2 Mozno ma len take blbe obdobie, traba len vydrzat a nezufat, zvladnete to!!!! Skus nejaku uspavaciu hudbu??? Tilka ma hracieho morskeho konika od Fisher Price a Maxim doteraz zaspava pri hudme z detskeho monitora. Jedna rada, morsky konik sa lepsie prepravuje a je to aj hracka v jednom, lebo my vsade kam ideme vlacime baby monitor 😉
@mirkaella Vitaj a tes sa ako dobre ti bubulka spinka, nasa truhlinka sa dnes rano zobudila o 7mej, mala hodinku spanku doobeda a asi 30min okolo 3-4tej a to je vsetko. Neviem ako to robi a kde sa dobija, vecer je sice unavena, ale nie az tak aby bola nervozna, ked zaspi, tak sa budi az okolo 1nej a znova okolo 5tej, takze radsej volim spanok v noci ako cez den vyspavat a v noci buntosit 😉

wisinka
26. júl 2012

@mirka2010 ahoj, ty si tusim aj v sukromnej teme, tak aj tam sa mozes znova pridat 🙂 budeme radi 🙂

wisinka
26. júl 2012

@monky978 tu lyzicku musim vyskusat, ale vraj kojene deti nepotrebuju vodu a caje pokail nie su 40tky teploty, tak neviem. s flasou sa mi tiez len hra.

mihouk
26. júl 2012

@wisinka Nasa Tilus je tiez iba kojena, ale vodu jej davam teraz ked je take teplo, ale nedavam jej to do flasky, ale do pohara s cucakom, nechcela som zacinat s flaskou a jeden den a zvlada aj pohar. Najprv som chcela hned zacat s tym poharom 360stupnov, ale to bude nas druhy, ziadne zlepsovaky nedostane, moje cicky musia byt najjednoduchsie pitie aby sa jej neziadalo chodi inde... 😀 😀 😀

wisinka
27. júl 2012

@mihouk ja som kupola od MAM, ale ona sa s tym iba hra. mam ich odfotene v albume vybavicka medzi poslednymi foto. vraj maju byt non spoil ale vylieva za z nich voda.. takze nie som spokojna..

kajkovajanka
27. júl 2012

@mirka2010 nedavno som na vas myslela, ze ako sa mate, len som nevedela presne, ze ako sa tu volas 😀

kajkovajanka
27. júl 2012

@monky978 nasa mala niekedy viska, ked sa jej nepaci 😀 a ja riady umyvam pravou rukou s nou v lavej ruke 😀 a aj to len vsetko, co sa da umyt pravou rukou 😀 . minuly tyzden som robila lievance a po 15 minutach malu prestalo bavit hrat sa sama... normalne, svalovku som mala na lavej ruke 😀 , to sa mi este za tych 6 mesiacov nestalo 😀 😀

kajkovajanka
27. júl 2012

@wisinka no neviem, ci isto nepotrebuju... ja kojim a mala aj tak vypije vodu, aj 120ml denne (niekedy aj viac). a v stredu mi stiahla okolo 100ml caju na ex 😀 , ani som si nevsimla, len zrazu som pocula cudne zvuky. pozriem a Beki taha uz prazdnu flasu 😀 😀

kajkovajanka
27. júl 2012

@mimuska2 aj ja ti musim napisat, ze URCITE NIE SI ZLA MAMA A URCITE SI NIKDE NEZLYHALA 🙂 , urcite 🙂 . aj keby bola Sophie tvoje 5.dieta, bola by svojska a jedinecna. takze, to, ze teraz nevies, co si prosi, je normalne, ved ti to ani nevie povedat este 🙂. mozno je to len mala vybiťáčka a pýta si mamicku 😉 (aj beki to niekdy robi, ale to uz trochu viem rozoznat podla placu), alebo aj ta hudba je super napad, skusila si? je mi jasne, ze mas malicku velmi rada, ale nadovol, aby ona sefovala tebe. ked vies, ze je prebalena, napapana, ze nema teplotu, ze jej nie je teplo alebo zima, ze si sa snou uz pomojkala a pohrala, tak potom ju skus nechat, nech zaspi aj tak sama, aj ked to bude s placom. nevsimla si si,z e by ju nieco mohlo boliet? ze by sa skrabala, babrala niekde, krcila sa dajak cudne? lebo pokial nie, tak by mala byt zdravotne ok. a potom to je ozaj len take obdobie. poznam babo napriklad, co od narodenia pekne spinkalo celu noc a od 6. mesiacov sa zacalo v noci budit na papanie. a aj nasa ma obdobia, niekedy je spokojna a sa smeje cele dni a potom zrazu je v kuse mrzuta a ja uz od zufalstva neviem, ze co s nou robit 😝.
a do Viedne urcite chodte 🙂 , potrebujes zmenu . ved aj sama si pisala, ze je toho na teba vela poslednu dobu a ked pojdete, budete s malou dvaja a to je vacsia prilezitost pre teba si oddychnut 😉 (my tiez ideme, do Dobsinej na zahradu 😀 . a tiez som najprv nechcela, lebo mala bola nedobra, ale potom som si povedala, ze mojmu mm to prospeje a snad aj mne.., tak uz ideme pomaly balit kufre 😀 ).
babatkovanie je narocne. uplne tomu rozumiem, tiez trvalo niekolko tyzdnov, kym som vedela uprimne povedat, ze je to krasne mat malu doma a ze sa velmi tesim. od jej narodenia som bola totalne unavena, rozbita a posledne, co mi napadlo bolo, ze toto je krasne. a tiez nie som velmi daleko od toho, ze toto je nase posledne dieta..
a este raz sopakujem, nezlyhala si a si super mama 🙂 , ved mate doma krasnu krasavicu, o ktoru je vyborne postarane a ktorej sa venujes najviac ako vies 🙂 rozumiem, ze si z toho smutna, ale to nie je trvaly stav, urcite to prejde a o nedlho nam tu hodis super fotku, jak sa nej so Sophie smejete od ucha k uchu 😉

jankaja
27. júl 2012

@mihouk my sme boli na týždeň s malou v Tatrách, teda len ja, lebo mm tento rok nevyšla dovolenka. Chodí tam každý rok moja mama s bratom a starými rodičmi, tak sme sa k nim pridali. Manžel nás len odviezol. Ledva sme sa s našou batožinou zmestili do Octavie (ja + malá, teda samozrejme hlavne malá). Kufor úplne plný, veci aj na sedadle spolujazdca a aj vzadu pod sedadlami. Keby manžel išiel s nami, tak jeho cestovnú tašku by sme museli priviazať na strechu 😀 O prípadnom ďalšom dieťati ani nehovorím 😀

@mimuska2 žiaľ, neviem ti poradiť so zaspávaním. My zaspávame +- stále rovnako. Okúpeme, napapáme a šup do postieľky. Niekedy zaspí hneď (keď je predtým dlho hore). Inokedy sa po 5-10 minútach ešte ozve, dám ešte fľašu s mliečkom, napapá ešte trošku, ponosíme 2-3 minúty a šup do postieľky. Niekedy musíme zopakovať zopár krát, kým zaspí, ale to zvyčajne, keď je veľmi teplo alebo mala dlhší podvečerný spánok.
Teraz mi napadá - kedy ti spí podvečer? Aká doba uplynie od skončenia toho spánku dovtedy, kým ju ukladáš do postieľky? My ukladáme o cca. 20,00 a keď podvečer spala do 17,30, je to lepšie, ako keď potiahne do 18,00, vtedy mávame zvyčajne viac tých "opakovaní".

jankaja
27. júl 2012

@mirkaella Ahoj 🙂 Natálka spí cez deň všelijako, jej spánky majú trvanie niekde medzi 30 minútami a hodinou a pol. Spí doobeda (ukladáme o cca. 9,00), potom poobede (ukladáme o cca. 12,30), no a podvečer medzi piatou a šiestou má také 30-minútové schrupnutie v kočíku.

mimuska2
27. júl 2012

@kajkovajanka Ďakujem mozno to ozaj len tak beriem. Dakujem za podporu.
@jankaja pani en poobedny je tak do tej siestej. Spavat chodi od narodenia okolo pol desiatej.
Mam pocit že to budu tie zúbky, večer sa zobudila išla som jej dať napiť a ona len kusala do fľaše dala som jej gel na zubky a chvilu ticho tak som jej dala cipku a spala do osmej. Tak asi nam idú zúbky

mimuska2
27. júl 2012

@mirkaella. Ahoj. Moja spi oklo deviatej dve hodky potom oklo jednej dve hodky a na večer hodinu. 🙂

kajkovajanka
27. júl 2012

@martinka8 tak u nas je to dnes vseliake, 50 na 50, ci pojdeme plavat. Beki vstala o stvrt na devat, o desiatej jej dam este cucunut a uvidime. ked zaspi, tak nejdeme, ked nezaspi, tak ideme 😀 . vy?

wisinka
27. júl 2012

@kajkovajanka a ako jej davas vodicku? z coho? mam doma avent flasky ale neviem ci potom nebude zase strajk na prsniku. uz sme si tymto presli ked mala 2.5 mesiaca

kajkovajanka
27. júl 2012

@jankaja fiha, Beki niekedy dokaze vstat aj o tristvrte na dve a ist spat az vecer pred osmou 😀 , ale to je uz divoska riadna 😀 . ale vascinou ide spat medzi pol deviatou, deviatou a pred tym vstane do tej siestej maximalne. len ked je velmi unavena, tak si pospi este podvecer

kajkovajanka
27. júl 2012

@wisinka z flasky od Mam. najprv som sa aj ja bala strajku, ale bolo to v pohode. zda sa mi, ze Beki rozlisuje, ze z flase ide voda a z cuciku ide mlieko. najprv bola flaska hit 😀 , ale teraz jej to je uz jedno 😀, napije sa trosku a odtlaci flasu, ze si uz neprosi 😀

wisinka
27. júl 2012

@kajkovajanka a z tvojej flasky sa nevylieva? ja som kupila 2 typy od MAM, mam ich v albume.. ale minule som mala mokru postel a nechcem zase zeby sa ona cela pooblievala. mam ich v albume vybavicka. take mas ci ine?

1234lubka
27. júl 2012

@monky978 noo ja mu zatial davam len desiatu ovocie a naobed zeleninku...ako....celkom papa samozrejme ze na desiatu mi spaše raz dva vyzivu🙂 ja len ci mam este cakat ci nejako postupne mu pridavat....lebo skusila by som na veceru nieco ci mi lepsie nepohajka....
No teraz sa ti tvori menej mliecka tym ze dokrmujes...ja kojim v noci asi 3 krat ked ma dobru noc niekedy viac a cez den skoro kazdu hodinu a pol...ked vstane, potom zas, tak ma desiatu, zase kojenie, este jedno obed a dovecera tak dva tri razy nejak to nepocitam🙂 ale poobede mi vydrzi viac ako tri hodky to uz je velky uspech...

1234lubka
27. júl 2012

@kajkovajanka noo po kazdom jedle ho este dokojim cajik mu nedavam len ked idem niekam do mesta tak mu urobim nebudem v meste niekde hladat flek kde ho budem kojit...a ako nasi spoluobcania zase nebudem:D mi dost cato kojime preto chcem skusit pokrocit s tymi prikrmami...aku kasu davas?

kajkovajanka
27. júl 2012

@martinka8 definitivne z plavania nic dnes 😒 , Beki je jak z divych vajec 😖 😝

kajkovajanka
27. júl 2012

@wisinka takuto mame: http://www.ketke.sk/detail.php?zbozi=2899164 , inu nez ty. a zatial nebol problem v pretekani. a pekne vecicky ma Enya 😉

kajkovajanka
27. júl 2012

@1234lubka mliecnu kasu Sunarka, malinovu (od 4.mesiaca). prvykrat sa nam vyhadzala 😀 , ale po dvoch tyzdnoch uz bolo dobre. a teraz jej velmi chuti, to bola prva vec, co otvarala ustocka, ze si este prosi 🙂

1234lubka
27. júl 2012

@kajkovajanka ja mam doma nestle bananovy na dobru noc...tak oskusam uvidime 🙂

kajkovajanka
27. júl 2012

och, vyzera to tak, ze sa tesaky tlacia uz ja nam 😖 😝

jankaja
27. júl 2012

@mimuska2 tak v tom to nebude, som myslela, že má možno krátky rozostup medzi povečerným a nočným spánkom. Tak možno tie zúbky.
@kajkovajanka ja som rada, keď Natálka zaľahne čím skôr, aspoň mám chvíľku kľud 🙂 Musím zaklopať, do tej pol deviatej už väčšinou spí. A o pol desiatej idem za ňou aj ja 🙂

mihouk
27. júl 2012

@jankaja A potrebovala si vsetky veci??? Urcite nie, ale bolo dobre ze si ich mala. My sme teraz kupili Skodu Superb, tu novsiu, je vacisa ako staria a to sme uvazovali nad 7miestnym (ale nie len kvoli dovolenke, musim priznat). Ja uz len lieky mam za pol tasky, pre istotu, ved sme mali taku blbu chorobovu jar, tak radsej to zoberiem ako potom nahanat a to sa mi este vcera Maxim vyhadzal asi zo slnka 😝 Ked sme s Maximom isli 1x len domov na Slovensko, tak som brala este aj cestovnu postielku, velky kocik, lehatko, teraz uz len golfovu bigunu a je vybavena, kupila som polohovatelnu, tak by to malo stacit a spat bude medzi nami, aj tak tak spava vacsinu ran 😀 Len oblecko im dvom zaberie dost, lebo ona je smudla a stale je spinava a Maxim ani nehovorim a potom ze tak strasne nemusim balenie 😝 😝 😝 😝
My sme dnes boli u kadernicky, Tilke tam este nie je velmi co strihat, ale nech si zvyka na prostredie. Celkom sa jej tam pailo, vyhadzovala si hracky z kocika a cakala kto pojde okolo, nech jej to zdvihnu a samozrejme veeetko okolo sledovala, mala spionka.

mimuska2
27. júl 2012

@kajkovajanka ale si uzijeme s tymi zubkami co,? 🙂
@jankaja to nie, viem že pred večerným spankom má byť dieťa hore aj tri hodiny. Asi zubky len je to divne že dasienka ma stále rovnaké.

kajkovajanka
27. júl 2012

@jankaja veru tak, do hodiny som v posteli aj ja 😀 . ja by som tiez bola rada,keby Beki chodila spat trosku skor, ale potom by aj skor vstavala (raz isla pred osmou a o stvrtej rano boli ocka veselo otvorene 😀 )