icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
27. júl 2012

@mihouk no, v podstate takmer všetko som potrebovala. Ale ja som brala aj hlboký aj športový kočík (samozrejme, 1 podvozok), vaničku na kúpanie, puzzle na zem na lozenie a podobne 😀 No a samozrejme kopu oblečenia, lebo nielen že je šmudla, ale treba rátať s premenlivým počasím.
@kajkovajanka my vstávame okolo siedmej, niekedy o pol siedmej, zvyčajne o pol ôsmej. Ale už sa nám tiež stalo, že o pol šiestej bola hore a nechcela za ten svet zaspať znovu

mirka2010
27. júl 2012

@mihouk ahojky a kam idete na dovolenku??? juuuuj, ako vam je dobre...velmi vam to prajem, hlavne aby sa vam celej rodinke pacilo a aby ste boli spokojni....inak co uz vsetko papate???

mirka2010
27. júl 2012

@wisinka si zlata, dakujem...a vy sa ako mate??? co uz ta vasa krasnucka babika vsetko dokaze???

mirka2010
27. júl 2012

@kajkovajanka ahojky, som rada, ze si si na nas spomenula...veru aj mne uz ste chybali mamicky ktore mame naraz tie nase zlaticka....my sa mame celkom fajn...tuk, tuk, tuk...az na tie noci...maly od 5 mesiaca dost zle spava, takze som aj poriadne nevyspata a popri malom mam aj nejaku pracu doma, takze nie je to jednoduche...ale inak je uplne uzasny...pretaca sa vo dne, v noci...neustale by bol na brusku...krasne sa smejka, je uz z neho skvely partner na komunikaciu, takze sa vela pobavime a nasmeje...milujeme ho najviac na svete, je to pre nas ten najvacsi dar aky sme mohli v zivote dostat....🙂🙂🙂 a vy sa ako mate, co papkate, ako spinkate??? vseeeeetko ma zaujima 😉 🙂 😀

wisinka
27. júl 2012

@mirka2010 ahoj, mame sa celkom fajn, len dnes je taky uplackany den. tak som rada, ze konecne sa jej pred hodkou podarilo zaspat. a musim ju ist budit, lebo 16.02 mi ide bus..
co dokaze? no este sa neda na styri, ale toci sa ako hodiny, a dnes neviem ci si nahodou nesadla, nebola som pri tom, len som pocula rachot a rev.. a ked som prisla bola na chrbte, hlava na koberci a este sa drzala kvietka co ma na hracej deke.. tak vazne neviem ze co. este ze bola na zemi 🙂 s cumlikom sa uz vie krasne koordinovane hrat, da si ho do pusy sama, staci jej ho dat do ruky. rozdava usmevy a dalej ani neviem co by som este napisala. skus ty 🙂 nech sa ispirujem, ze ako sa to pise 🙂

mihouk
27. júl 2012

@mirka2010 Ideme do Chorvatska, boli sme tam aj minuly rok este v brusku, tak si to ide okuknut zvonku 😝 Maxim Chorvastko miluje, to je jeho raj na zemi, lebo cele dni tam moze hadzat kamene do vody, papat pizzu, palacinky a zmrzlinu, co viac taka detska dusicka potrebuje. Snad aj Tilka tam bude spokojna.
Este vela nepapame, tak naozaj som ju zacala krmit iba pred tyzdnom roztlacenu mrkvicku, karfiol, zemiak a petrzlen, zdala sa mi hladna, tak som jej zacala davat aj ryzovu kasu na ranajky, ale potom so zistila, ze to bol iba jej velky zaujem o jedlo, pri nej sa nemozes napit vody, aby ta nehypnotizovala. Koordinaciu ruka-usta ma zmaknutu na jednotku 😀 😀
Pri Maximovi som si to nikdy poriadne nevsimla, ale na Tilke je ocividne, ze ho uz teraz rozoznava a hrozne ho lubi, mas ju vidiet rano ked k nej pride do postele, od radosti sa toci ako vrtula. Ona celkovo ma rada pozornost, lebo aj Maximovi kamosi su z nej hotovi, ale pri nich az tak nevystraja, jeho by zjedla keby mohla, koketa jedna. Dufam ze im ta laska vydrzi dlho-predlho.... 🙂

kajkovajanka
27. júl 2012

@mirka2010 juuj, tak to sa velmi tesim, ze mate doma takeho sikovneho pokladika 🙂 . u nas je to vseliake 😀 . raz super, mala sa usmieva cely den a hrame sa spolu, tiez je posledne dni vela na brusku, otaca sa, plazi sa dozadu 😀 , a len by sedela 😀 😀 , tak na lakte sa dviha. ked sa zobudi a pomaly prichadzam k postielke, tak len vidim taku malu hlavu, ako sa snazi vykuknut 😀 😀 😀 . a zatial papame tak nepravidelne, snazim sa raz denne aby papala lyzickou, bud kuracie masko+zemiak+brokolica+karfiol/mrkva, alebo ovocie (+bebe vacsinou, lebo len tak ovocie jej nechuti) alebo pod vecer kasicka (ryzovo-malinova, ustocka sa pekne otvaraju a pytaju si este viac 😀 ). a to nedobre je, ze asi sa jej uz hybu zubky v dasnach, lebo nervozna je casto, dokonca aj na rukach sa jej nepaci, a vrta si prstekom v ustach, flasku s vodou si kruti v ustach a take. a ked jej dam gelik na dasienka, tak je sokovana a vylizuje si to tam cele 😀 .
chystate sa niekam na dovolenku? my ideme na par dni do Dobsinej na zahradu, manzelova babka tam byvala. tak som zvedava, ze ako to bude 😀

1234lubka
27. júl 2012

@wisinka moj sa stale hraje z cumlikom si ho vybera a dava naspat do pusy :D podareny je hlavne ked ho ma na retiazke zaveseny sa s nim hraje jak besny🙂

wisinka
27. júl 2012

@1234lubka ja som jej retiazku dala len raz, a to potom stale tahala za retiazku.. tak neviem ci ju mam pouzivat alebo radsej nie. no ked bude starsia tak asi aj ano. hlavne ked budeme v kociku sa prechadzat po presove 🙂

1234lubka
27. júl 2012

@wisinka ja mu dvam stale ked niekam ideme aby nevyplul cumel na zem..ako kŕaje sa s nou ale poo´tom ho to prestane bavit aj tak🙂

mimuska2
27. júl 2012

No tak dnes sme zaspinkali po dlhej dobe bez problémov, uvidime aká bude noc. Čítam ze niektorym sa vám už plazia detičky no nám sa akosi nechce 🙂 ani na štyri sa nepokusa dať stále by len sedela s toho sa teší najviac odkedy sedi sama 🙂

mihouk
27. júl 2012

@mimuska2 No super, hned sa lepsie dycha ked babula pekne zaspinkala, su zle a su dobre dni, ked je ten zly tak si myslime ze to trva vecne, ale bez tych zlych by sme nevedeli ocenit tie dobre 😉
Ani nasa sa nestavia, iba sediet a ani to este nie je na 100%, zlepsuje sa kazdym dnom, ale este to nie je ono. Ju viac zaujima zivot okolo ako to ze by sa mala pokusit niekam dostat. Mala si ju dnes vidiet u kadernicky, nevedela kam pozerat skor. Vsetko ma svoj cas, Maxim bol taky isty lenoch a mozno im je len zatazko zdvihat tolku vahu. Dnes som jej obliekla 9-12mes tricko (bolo tak akurat), trochu sa poomrvila a uz jej trcalo brucho a aby to zaklincovala, tak v Tescu si zdvihla triko uplne a uz ukazovala cicky vsetkym okolo. Musim je strazit, lebo neviem co z nej vyrastie..... 😝 😝 😝

mimuska2
28. júl 2012

@mihouk sú tie naše princezne nevyspytatelne, vcera ako zaspala tak sa zobudila až ráno o ôsmej 😀 😀
No nechapala som. Aj moja to robí keď má iba tričko stále.

kajkovajanka
28. júl 2012

@mihouk 😀 😀 😀

kajkovajanka
28. júl 2012

@mimuska2 rano som na teba myslela, ze ako ste sa mali vcera a ako bola noc. a citam, ze dobra, super 🙂 (a veru, ako napisala @mihouk , ze bez zlych dni by sme nevedeli ocenit tie dobre 😝 )

monky978
28. júl 2012

@mimuska2 tak táto noc bola u nás masaker.. 15x hore omg som ako prevalcovaná... mne sa už normálne točila hlava keď som vstala a brala ju z postieľky... som ko a príčinu neviem, lebo teraz je vyškerená jak lečo...

monky978
28. júl 2012

včera sme boli u te gynekologičky.. tak všetko je ok.. zápal v moči nemáme nijak riešiť.. detský imunitný systém to zvládne a žiadne antibiotika. A teplota do 37,5 nie je u dieťaťa teplota... no tak žiadna synechia teda zrastenie tam nemá a prosím vás vymažte u mňa v compe všetky témy okrem tejto a nech mi niekto tresne po hlave keď budem niečo ešte čítať.. OMG normálna hystéria 😀 😀

monky978
28. júl 2012

@mimuska2 tak naša princezna sa ani neposadí ani nelozí ani sa nezdvíha, nič... ona si trubka len ležká a trepe sa 😒

ako som vyššie písala radšej to už ani nečítam, lebo z nej zas niečo spravím, že sa nechce hýbať 😅

mimuska2
28. júl 2012

@kajkovajanka
@monky978 no mohlo by byť takých nocí viac 😀
neboj aj ja tak stresujem ešte si vymyslam aj diagnózy
😀

kajkovajanka
28. júl 2012

@mimuska2 @monky978 ja presne preto necitam ine temy 😀 , uz pocas tehotenstva som dosla k tomuto rozhodnutiu, lebo z toho hrabalo aj mne 😀 😀

jankaja
28. júl 2012

@monky978 posadiť sa posadí, až keď bude mať 9 mesiacov alebo tak nejako. Ja som čítala, že dieťa by nemalo sedieť, kým sa samé neposadí, lebo posadenie sa je vrcholom a cieľom jeho snaženia - najprv sa plazí, štvornožkuje, z polohy na štyroch si dá nohu pod seba a potom sa samé posadí. A keď dieťa posádzame, umožníme mu cieľ dosiahnuť bez práce a potom načo by sa snažilo. Akékoľvek posádzanie, aj keď sa potiahne za tyčky v postieľke alebo sa pritiahne z poloľahu v kočíku je pasívny sed a môže zablokovať psychomotorický vývoj. Ten článok končil slovami: "Najviac pomôžete svojim deťom tak, že im nebudete vôbec pomáhať".
Tak Natálku neposádzame, nechávame ju sa "trepať" na zemi, najčastejšie na penovom puzzle. Práve teraz sa jej podarilo časť rozobrať a je z toho nadšená. Akurát trénujeme úchop - po chytení mojich prstov ju pritiahnem do sedu, nechám ju 3 sekundy sa poobzerať a potom zasa položím 🙂

Ale momentálne riešim, že keď ju chytím pod pazušky a "postavím" na nohy, tak ich okamžite skrčí. Že či by už nemala mať nejaký reflex, že nohy nechá vystreté a zaprie sa do nich. Neviete o tom niečo, nejaké články? Ako vaše deti?

kajkovajanka
28. júl 2012

@jankaja aj ja som citala ten clanok.
my sme Beki zacali posadzat najprv tak, ze sme ju vlastne nosili na rukach akoby v sedem cgrbtom ku nam a tvarou do sveta, aby mohla pozerat 😀. a potom presne, dala som jej palce a ona sa vytiahla. a uz aj sama sa dviha do sedu o co sa da. a vkuse, ked lezi, dviha sa na lakte (ze si chce z lahu sadnut. co sa samozrjeme neda 😀).
a co sa tyka stavacieho reflexu, hm, mozno preto Natalka skrci nozky, lebo na to nie je zvyknuta. Beki vystiera nohy a dokonca sa uz snazi postavit (presne, ked ju chytime pod pazusky, a napriklad ju mam pred sebou a ona sa mi snazi postavit na hrud). a Maťkina Lili sa uz myslim dvihala sama o stol, ze sa chce postavit (myslim, nepamatam sa uz presne)

jankaja
28. júl 2012

@kajkovajanka no neviem práve to s tým státím, že prečo tie nôžky hneď pokrčí. Inak sa zapiera s nimi statočne, napr. o stenu postieľky, o moje brucho pri prebaľovaní a podobne. Asi nie je pripravená na "vertikularizáciu" - aspoň dúfam, že som použila správny termín, včera som čítala pediatrickú poradňu na Mama a ja. 🙂

zapka21
28. júl 2012

@jankaja takmer spravny termin - ma to byt "vertikalizacia" 🙂

nusiki
28. júl 2012

@monky978 neboj ani moja nesedi ani nelozi, ked je na bruchu chvilku ju to bavi a potom sup na chrbat hracky do ruky a tak sa hra....pohodlie nadovsetko 😀 na brusku ma snahu sa plazit ale jej to nejde, nozky tiez este velmi nezaprie ked nieco pod nimi citi...ale ja mylsim ze vsetko ma svoj cas a pride to tak ako ma...nie kazdy je predsa rovnaky 🙂 naozaj je najhorsie porovnavat a potom stresovat ze nieco nie je v poriadku 😒 ja som to robila ked sa mala nepretacala na brusko a velmi sa jej nechcelo dvihat hlavicku na chrbte....a potom zrazu sup a robila to jedna radost 😀 takze ja myslim ze vsetko bude 🙂
nas teraz velmi trapia zuby a myslim ze aj to ze mala nie je uplne v pohode moze prispiet k tomu ze to napredovanie ide pomalsie, ved ani mne sa nic nechce robit ked ma nieco boli...takze ked vydrzime budu aj zuby aj vsetko ostatne 😀

kajkovajanka
28. júl 2012

@jankaja hm, tak to teda neviem, ked inokedy sa zapiera..

kajkovajanka
28. júl 2012

@mimuska2 kvoli comu si si ako UM vybrala prave Bebu? a ako casto mala papa a ake mnozstva? (priblizne)

kajkovajanka
28. júl 2012

@larosa ake UM papa Ami? a preco prave to? a asi ako casto a ake mnozstva papa? (pomaly ideme prechadzat na UM, tak sa chcem informovat vopred 😀)

jankaja
28. júl 2012

@zapka21 😀 hej, zdalo sa mi to divné 😀 Očividne som to odvodila od slova vertikulátor a nie od slova vertikála 🙂

zapka21
28. júl 2012

@jankaja 😀 uz som videla na fotoblogoch aj ine "terminy" 🙂 napr. ušná inštalácia namiesto ušná instilácia 🙂