icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
28. júl 2012

@zapka21 a teraz čítam, už sa sama postavila? Šikula 🙂

mimuska2
28. júl 2012

@kajkovajanka je to najdrahsie um a myslim ze dobre ma vsetky probiotika takže ani nepotrebujes kvapky. Papa tak tri kart po180.medzi tym nejakú polievku alebo zeleninku a vecer kasu riedenu s bebou.

mimuska2
28. júl 2012

@kajkovajanka najlepšie, ja som furt prefo sa uz nepretaca a pod. Teraz sama sedi stava sa na nohy ked drzime. Najlepsie je ked sa da s tymi malinkymi nozickami utekať v choditku. 😀najnovsie sa rozbehne do kuchyme,spekulantka sinpameta kde packa na muchy.to zatial naj hracka.dnes som mala položené plienkybol ružový obal čomu samozrejme neodolala a zacala ich ťahať po byte pekne ich rosypala 😀 no teraz je to vesele 😲

ibajeho
28. júl 2012

mamicky chcem sa spytat lebo som uz zufala...aj vase deti sa budia kazdu hodinu pripadne dve v noci?podotykam bezdovodne??? pripadne ze sa pretocia a nevedia sa otocit spat ale to len malokedy. skor sa len zobudia a placu a ked pridete date im dudel tak spia dalej ale o hodinu sa to znova opakuje? co s tym???ja uz nevladzem, uz druhy tyzden nespim poriadne....

monky978
28. júl 2012

@ibajeho vitaj v klube... par prispevkov dozadu som pisala, ze tuto noc sme boli hore iba 15 krat.. nebodaj ste lepsi 🙂

zapka21
28. júl 2012

@jankaja a ten vertikulator je co? 🙂

zapka21
28. júl 2012

@jankaja No veru, uz stoji, ale nie je co zavidiet... Som v kuse v strehu (ale uz niekolkokrat spadla - ona trdielko ked sa postavi, tak po chvilke sa pusti), ona sa ani nehra s hrackami, stale len lezie napr. ku gaucu, stolicke, stolu, aby sa mohla chytit a vstat... Som myslela, ze az tak v oktobri ma to caka 😀

ibajeho
28. júl 2012

@monky978 ja uz to pre istotu ani nepocitam, ale uz ma to ani nebavi...a neprestane revat fakt pokym nevstanem a nedam mu ten dudel...uz som skusala totiz aj take ze sak sa sam ukludni...no trt makovy...takze ani ty si nevies pomoct co? a nevies ani cim to je ze v tomto obdobi im takto hrabe? 😀

mimuska2
28. júl 2012

@ibajeho och, toto bola príčina mojich depresii 😉 aj moja to robí a keď som už skúsila všetko tak som skúsila dať cipku a pomohlo. Akurat sa chystám dať malú hajat tak drze palce nech to neni ako naposledy 🙂

mirkaella
28. júl 2012

@ibajeho aj moja sa tak budila ale vysli prve dva zubky a je to lepsie🙂ja som mala vyhodu ze kojim a tak spala so mnou a iba som jej dala cicik a ochvilu spala.🙂

mirkaella
28. júl 2012

@jankaja tak som rada ze niesme same take spachtosky🙂

monky978
28. júl 2012

@jankaja ja keď ju postavím na nohy tak to je strašná radosť... stojí a pohupuje sa... to ju baví

idem aj ja kúpiť tie puzzle. Asi aj v tom je chyba. Ja ju šupnem do poloľahu do kočíku a v ňom je pri mne v kuchyni.. potom cestuje všade somnou po byte buď v Manduce, alebo mám všade pre ňu niečo do čoho ju dám v každej izbe do poloľahu.. len ja keď ju dám do ľahu nemôžem počúvať to škriekanie... to je až na ulicu počuť... asi to budem musieť prekonať, nech sa začne baba realizovať.. idem si to prečítať čo si sem písala...

monky978
28. júl 2012

@jankaja 😲 😲 😲 😲 😲 tak to som pekne teda posr..a 😲 😲 😲 toto som si mala prečítať už dávno... od zajtra leží aj keby som mala ohluchnúť... dúfam, že sa to bude dať ešte napraviť...

monky978
28. júl 2012

@ibajeho no u nás zaberá len prsko keď začne v noci plakať... a vôbec nevadí, že mliečko vypila pred 10 minútami... hlavne, že je v puse aspoň chvíľku 😖
no čo ti povím.. živí dudel 😝

monky978
28. júl 2012

baby, ktoré máte tie penové puzzle... aké máte? akú veľkosť? a hrúbku? please 🙂

larosa
28. júl 2012

@kajkovajanka skúsili sme nutrilon, sunar, hipp a babylove z DM, nutrilon strááášne smrdí a vôbec jej nechutil 😖 sunar jej celkom chutil, ale mala som pocit, že má z neho tvrdšiu stolicu 😅 hipp je super a aj babylove, na babylove sme prešli kvôli cene- cca 5€ za 600gr a je veľmi podobné hipp mliečku....teraz to striedame s kojením a s klasickým polotučným mliekom,ale to ju menej zasýti ako UM, je to tak aj od smädu aj od hladu.....vypije cca 200ml-260ml, podľa too ktoré, obyč nalejem len od oka 🙂 UM robím z 180-210ml vody a nakoniec je z toho o cca 30ml viac 🙂 vypije asi 3-4 fľaše denne, podľa toho či má všetky chody 😀 teda raňajky, obed, večera 🙂 dnes sme sa boli kúpať, tak nebolo jedlo(okrem chleba na žužľanie 😀 ) a vypila 4 fľaše po asi 250ml- teda skoro liter 🙂

mihouk
28. júl 2012

@monky978 Nechcem malovat certa na stenu, ale nerobis dobre so zivym dudlom. Ja som to robila pri Maximovi a on si na to hrozne zvykol, vzdy ocakaval cicku ked sa zobudil a on sa budil az do svojich 2,5roka co bolo dost narocne, mojho mm uplne odmietal ked ta isiel namiesto mna, najvacsia chyba bola, ze som ho naucila zaspavat na cicke, trva to dodnes, teda nie uz kojenie, ale sam mi nezaspi dodnes. Tilka sa budi zatial iba 2x v noci a vecer jej dam papat a odchadzam nech sa uspi sama pri hudbe, zatial nam to funguje, lebo rozthnut sa mezdi nich dvoch je na hlavu. Ked sa narodila a kym sme si nasli sistem zaspavania, tak som par krat skoncila s Tilkou v Maximovej posteli, kym nezaspi a niekedy som pri tom musela aj kojit. Keby ma vtedy niekto videl, tak sa zasmeje 😝

monky978
28. júl 2012

@mihouk ani mi nehovor.. som zistila.

Apropo kam idete do Chorvatska? Aj my sme boli minuly rok este v brusku.. v 5 mesiaci a tento rok ideme to Monicke ukazat na zivo. Potom daj vediet ako ste zvladli cestu. My ideme az v septembri.

kajkovajanka
29. júl 2012

@mimuska2 @larosa dakujem vam baby za infos... vcera sme kupili Bebu, tak som zvedava . poctivo som studovala zlozenia a beba u mna vyhrala 😀 .. uz nam treba len velku flasu, zatial mame max. 160..

kajkovajanka
29. júl 2012

@ibajeho podla toho , co si tu pisala, vas drobec ma problem sam zaspat. pred par tyzdnami sme to tu horlivo riesili 😀 . a pokial sa sam nenauci ako ma zaspat bez tvojej pomoci, bude to takto trvat este dlho 😒 .. ako je nauceny zaspavat? pri kojeni ci uz sam v postielke s cumlikom? my sme zaspavali hojdanim v kociari s cumlom, masakeeeeeeeeeer, ked som o pol stvrtej rano dala malej papat a polhodinu ju hojdala, kym zaspi 😝 . a o hodinu znova 😝 😝. myslela som po takychto nociach, ze ma porazi asi 😝 . a potom sme malu zacali davat spat do postielky aj s tym, ze nech sa sama nauci zaspavat. prvy vecer bol krik asi tristvrte hodiny (kazdych 4-5 minut som za nou isla, pohladkala som ju, dala jej cumel, utisila ju trochu), potom to bolo lepsie a vcera uz si len chvilku poplakala a zaspala. a prisla na to, ze ked si vyhodi cumel, a nevie si ho najst, strci si ruku do ust a upokoji sa a zacne zaspavat. a ja medzitym pridem, vyberiem jej ruku a dam cumel. casto mi zaspi pri kojeni a to ju rovno len polozim. nevie este uplne sama zaspavat, ale aj toto je pre nas obrovsky pokrok, ze zaspava bez hojdania. a ten cumel, to je podobne ako u vas. ked ma zle noci, tak kazdy chvilku vstanem, lebo sa meta v postielke, dam jej ho do ust a ona zaspi (alebo sa meta aj s nim a potom zaspi po chivlke 😀 ). a ked ma dobre noci,t ak to je v pohode a spime.
ale teda kluc je, aby sa deti naucili zaspavat same co najviac bez pomocok. ked jeuz dieta starsie a vie si cumel vratit do pusy samo, to je uz lepsie, lebo s ami tolko nemusime budit, ale idel by bol, keby babo po prebrati samo zaspalo znova uplne pokojne.
to nam tu kolovala jedna kniha, preto som taka mudra 😀 😀 , a v tej knihe bolo, ze to nocne prebudzanie deti je sposobene tym, ze zmeny faz spanku (hlboky a plytky spanok) su u nich velmi viditelne, az tak, ze sa prebudia. a su aj deti, ktore sa len otocia a nikto si nic nevsimne. a preto je potrebne, aby sa deti naucili same zaspavat, aby sa pri kazdej tejto zmene nezobudili uplne a my aby sme nemuseli v kuse ku nim skakat.
ale ked malemu idu zubky, vsetky teorie su na figu 😀 , to je plac a hotovo 😝 , chudatka male, ani sa im nedivim, ze nevedia vtedy spat, mne idu zadne osmciky sem-tam uz od strednej a tiez mam toho dost 😝

ibajeho
29. júl 2012

@mimuska2
@kajkovajanka
@monky978
@mirkaella
dakujem baby za vase prispevky, no nam este zubky nejdu takze fakt nechapem co ho to chytilo...vecer zaspava sam, uz som ho tak naucila ze ho polozim po napapani, dam mu dudlik, zakryjem a on uz nech si robi co chce...ak velmi place a dlho tak k nemu idem, ak nie tak ho tiez sem tam skontrolujem spomedzi dveri mu dovidim do postielky a to sa len uistujem ci sa este uklada alebo uz haja. ale vcera to bol masaker...nemohol zaspat, zaspal az okolo 9tej a od polnoci kazdu hodinu som chodila jak trt...som uplne nepouzitelna zas...

neviete kolko toto obdobie moze trvat???

mihouk
29. júl 2012

@monky978 Ideme na Krk do Basky, lebo su tam okruhle kamene. Snad to nejako zvladneme, lebo ani jedno z mojich deti nema rado velmi teplo, ale kupila som plazovy stan, tak uvidime. Najnarocnejsia bude asi ta cesta, lebo ideme autom, Maxim ju uz zvladol 2x a v pohode, ale kedze je Tilka uplne ina ako on, tak neviem co ocakavat a ona rada presadzuje svoj nazor. Krk sme vybrali aj preto, lebo keby nahodou ochoreli, tak je to len 6 hodin na Slovensko a to sa da.
A vy kam mate namierene??? 🙂

ibajeho
29. júl 2012

jaaaj a aby toho nebolo malo prestal mi jest obed...proste zeleninu s masom mi nezje...minule som uz bola tak vykrutena ze som mu teda dala olovrantove jablcko a to mi zjedol...mate niekto podobny problem?a este mi ani nechce pit vodu...podotykam ze prikrmujeme od 4mesiaca kedze nie sme kojeni...

mimuska2
29. júl 2012

@ibajeho u nás to trva už vyše dvoch týždňov ☹ keď už som skúsila všetko dala som cipku a zabralo. Môžu to byť aj zúbky. U nás nieje na dasienkach nejaký naznak ale ja si to myslím ked pomohla ta cipka a všetko dáva do úst a silno kusne. Neviem len už chcem aby to bolo za nami 🙂

ibajeho
29. júl 2012

@mimuska2 tak aj u nas je to vyse dvoch tyzdnov, takisto vsetko kuse aaj lyzicku ked ho krmim, ale ziadne priznaky zubov nema ze horucky hnacky opuchy...proste nic...a ked mu kuknem na dolne dasna tak zuby su len v polovici cesty, takze pochybujem...a cipok davas nurofen ci paralen?ci viburcol?

mimuska2
29. júl 2012

@ibajeho
@ibajeho niekde som čítala že to nemusí byť ani vidno proste len vylezu. Paralen dávam. Ale poviem ti zabral už asi dva krát. 🙂

ibajeho
29. júl 2012

ale tak nie je to ze to skodi organizmu ak mu nic nie je a budem ho dopovat liekmi??? 😖
@mimuska2

tinika3
29. júl 2012

@ibajeho U detičiek trvajú fazy spanku cca 40-60 minút, keď sa preberú mali by samy opäť zaspinkať a dostať sa do hlbokej fázy, niektoré to ale nedokáže, lebo potrebujú pomôcť, vo vašom prípade pomáha cumlík. Preto sa vždy zobudí vypýta si dudu a spinká ďalej. Náš tiež spinkával pekne nebudil sa, ale tiež posledné noci, sa zobudí, niekedy sa aj pretočí na bruško, musím ho pretočiť, on už pusú otvorenú a čaká na ten kus gumy 😀 , myslím že začala ZÁVISLOSť 😀 😀 😀 , je len na tebe čo ti vyhovuje viac, pár minút s pomocou cumľa alebo behať s bábom na rukách alebo na sebe po izbe. Najideálnejšie je naučiť ich aby ked sa preberú zaspinkali sami a nezobudili nás pri tom, 😀 😀 😀 , Kto pozná metódu nech sa ozve 😵 😵 😵

tinika3
29. júl 2012

@kajkovajanka
@ibajeho My sme na tom rovnako, už pekne papal, obed, večer kašu, začali sme aj s ovocím, ale asi týždeň, čo nám išiel prvý zubok sa všetko pokazilo s jedením, začal štrajkovať aj na prsníku, som sa dačo naplakala, ked sa odomna pri každom pokuse ho nadojčiť s plačom odstrkoval, odmietal aj lyžičku, takže som pár dní do neho nič nedostala, len mliečko aj to bolo možne len v spánku a polospánku, musela som kontaktovať aj laktačnú, lebo som sa začala bať o mliečko a už som bola zúfala, nakoniec som šla ku kamoške na pol dna, ktorá má dve malé detičky, tam sa šesť hodin obzeral, plazil, hral, bez jedenia, ani nemrnkol, a večer bol už taký hladný, že sa sám chytil a odvtedy to už je lepšie, dnes už od rána som dvakrát dojčila, sám si pýtal, otváral pusinku, uvidíme ako to pôjde s tuhou stravou, dnes kuracina, tekvica, zemiak. Takže len TRPEZLIVOSŤ.

tinika3
29. júl 2012

@mimuska2 Náš nemal ani hnačky, ani soplíky, ani teplotu, len nervozita, plač, zlé spanie, nepapanie, potom malý pľuzgierik na ďasienku a zrazu zúbok. Až keď bol prerezaný, tak vyskočila teplota na 37,8. Ale to asi aj oslabená imunita lebo menej papal.