icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
29. júl 2012

@ibajeho paralen mu môžeš dať veď to sa normalne dáva keď idú zúbky.

ibajeho
29. júl 2012

@mimuska2 no to viem, ale co ak to u nas nejsu zubky vies...toho sa obavam...a na poradnu ideme az 9teho tak neviem ci mam skor zavolat doktorke ze prideme, ale ked vidim ze viac deticiek v jeho veku ma taketo problemy tak ju asi nebudem otravovata...nechcem byt taka ze tam idem s kazdym jeho prdnutim pomaly 😀

jankaja
29. júl 2012

@zapka21 vertikulátor je prístroj na zveľaďovanie trávnika, takže niečo úplne iné 🙂
@monky978 to penové puzzle máme hrubé 1 cm, máme 2 balenia, v 1 balení bolo 10 štvorcov veľkosti 30 x 30 cm. Teraz máme polovicu na hornom poschodí a druhú polovicu na prízemí, potom neskôr ich asi spojíme, keď bude "hybľavejšia", aby sme mali väčšiu plochu. Kúpila som prvé, čo som zbadala v hračkárstve, nejako som nad tým nematurovala. Je to lepšie ako deka, lebo to "neuhýba" 🙂 A je lepšie, keď je dieťa na zemi, lebo sa naučí, že zem je tvrdá. Švagriná mala dcéru furt na manželskej posteli (bývajú u rodičov, tak mali len jednu izbu pre seba) a malá sa naučila, že keď sa hocijako hodí, tak je mäkko. Potom sa ju bála dávať na zem, lebo sa hádzala dozadu a hocikam a bála sa, že si rozbije hlavu alebo niečo.
A čo sa týka toho posádzania, chodítka a podobne, čo dnes každý doktor zakazuje, naše mamy to robili a tu sme a žijeme. Ale keď to človek nerobí, dá sa predísť napríklad chodeniu po špičkách a ďalším následkom, ktoré sa môžu a nemusia objaviť. Ja som sa len rozhodla dodržiavať, čo dodržiavať môžem a keďže Natálka je spokojná aj na zemi, tak to nemám vôbec zložité 🙂

jankaja
29. júl 2012

@tinika3 inak, to s tou závislosťou na cumlíku máme aj my, naučili sme na to malú, keď sa začala v noci pretáčať na bruško. Vždy sa rozčúlila, musela som ju pretočiť späť na chrbátik a s cumlíkom sa rýchlo upokojila a znovu zaspala.
Teraz keď ide spať, tak ju ponosím na rukách chvíľku, zaspievam pesničku, položím do postieľky. Otočí sa na bok a otvorí pusu a čaká, kedy jej do nej dám cumlík 😀

tinika3
29. júl 2012

@jankaja 😀 U nás ten istý scenár 😀
Ale neviem, či by som vládala všade a kedykoľvek cicik vyťahovať 😀

1234lubka
29. júl 2012

Dnes je presne 6 mesiacov co sa mi zmenil zivot. Lubenkam ta zlaticko moje male :*

mimuska2
29. júl 2012

@1234lubka Gratulujem k pol rocku 🙂

martinka8
29. júl 2012

@zapka21 presne viem o com hovoris, malu uz mam vsade, ked odidem z izby vyberie sa za mnou, hlava nehlava. ide vsade kam sa chce dostat.
@kajkovajanka prepac ze som sa neozvala v piatok, ale prisiel mi papier zo soc. poistovne, tak som letela na urad prace vybavit potrebne veci ohladom rodicovskeho prispevku. A potom sme sli na chatu, takze az teraz sme doma 🙂 A ano drobec sa mi uz stavia na nohy 🙂
@monky978 ja davam malu na zem na taku veeeelku podložku uz asi od dva a pol mesiaca, nech ma priestor, lebo ona bola od zaciatku strasne pohybliva 🙂 tym padom sa mi zacala skoro aj pretacat, sadat, lozit.....

martinka8
29. júl 2012

toto je najlepsia zabava 🙂

nusiki
29. júl 2012

dnes Emka prvykrat papala brokolicu...a asi za dve hodky vsetko vyzvracala... ☹ brutalne to bolo chudatko spinkala a sa zobudila na zvracanie, este aj v uskach to mala ☹ , cela postielka ogrcana ☹ a pritom to nebolo velke mnozstvo co zjedla...hmmm tak skoro jej asi brokolicu nedam 😒 muselo jej byt riadne blbo lebo potom bola taka kludna ako davno nie...

mimuska2
29. júl 2012

@martinka8 jeeej parada aj ja cem 🙂 krasna je sikulka 😉

nusiki
29. júl 2012

@martinka8 uzasna je 🙂 ktovie kedy my tak budeme hopsat... 🙂

kajkovajanka
29. júl 2012

@1234lubka gratulujeme 🙂

kajkovajanka
29. júl 2012

@martinka8 myslela som si, ze ste sli an chatu, ked si sa neozvala 🙂 . a aj my sme teraz odisli na dovolenku, do Dobsinej 🙂 . (inak, ak by ste niektora mali cestu okolo, kludne sa zastavte 😉 ) a blahozelame malej sikovnici ;) 🙂
a och, zubky, tesaky, zubale, och, na utisenie pomohol az panadol 😒 (aspon na chvilu, potom bola Beki nervozna a uplakana dalej ☹ )

tamaska
29. júl 2012

@martinka8 šikulka malá 🙂)
vitam nové januárovky 🙂)
ahojte, my sme včera došli z mini dovolenky z maďarska, bolo super ale krátko, Eliška sa trošku čvachtala v teplej vodičke a nechcelo sa nám veľmi z nej 🙂 strašne sa jej tam páčilo 🙂 teraz sa vraciame do domáceho režimu a napodiv je to celkom ok, dnes len raz zaplačkala a zaspala 🙂 / klop, klop/.

jankaja
30. júl 2012

@martinka8 šikulka 🙂 Ja sa teším, keď Natálka začne byť pohyblivejšia, teda nie že by nebola pohyblivá, ale zatiaľ sa ďaleko neposúva 😀

jankaja
30. júl 2012

@kajkovajanka už má tie zúbky prerezané? Ja som práve včera zistila, že sa Natálke začali prerezávať spodné zúbky, teda aspoň myslím, že obidva naraz. Už tam má také hrbolčeky.
Ako dlho potrvá, kým zúbok vyrastie?

mimuska2
30. júl 2012

Jaj vsetci už zúbky a mi stále nič ☹ my sme tuším vždy zo všetkým posledný 🙂

mimuska2
30. júl 2012

@jankaja nechodis nikde sa s malou plávať?

nusiki
30. júl 2012

zuby zuby zubyyyyyyyy.... 😲 😲 😲 uz mam dost... 😲 a Emka nepochybne tiez...zase sa jej aj reflux zhorsil joooooj ☹

ibajeho
30. júl 2012

baby ako ste spali tuto noc? u nas neviem co sa udialo ale spal vkuse 6hodin...akurat ze potom som k nemu vstavala kazdych 10 min 😠

jankaja
30. júl 2012

@mimuska2 nechodím, rozmýšľala som, že budem chodiť do Sparku, ale tam sa mi zdá studená voda, nehovoriac, že nevedia, čo by pýtali za kurz. Vy chodíte?

jankaja
30. júl 2012

@nusiki už ich má prerezané? Či ešte len "na ceste"?
@ibajeho my sme spali dosť hrozne, do druhej v noci každú hodinu hore, potom pospala do piatej, potom do šiestej, potom do pol ôsmej. No a teraz doobedný spánok "tučných" 30 minút 😖 Začali vonku štekať psy a mali sme otvorené okno... zastrelila by som ich, tuším vrátane toho nášho, čo sa ku kolektívnemu štekotu pridal 😠

kajkovajanka
30. júl 2012

@nusiki iiiiha 😒 , tak to ma mrzi... a to len cistu brokolicu si jej dala? ja davam Beki malu ruzicku brokolice+maly zemiacik+kuracie masko (niekedy + malicku ruzicku karfiolu) a este nikdy jej nebolo zle. ale je pravda, ze zje celkom malo, par kavovych lyziciek. neskusis takto? a vies, ze hlubiky by sa nemali davat (ani z krafiolu), lebo mozu nafukovat male brusko? 🙂

nusiki
30. júl 2012

@jankaja dolne uz mame asi dva tyzdne... myslela som ze bude chvilu pokoj, ale asi tyzden co to opat zacalo...take priznaky ako pri tych prvych tak myslim ze idu dalsie 🙂 je nespokojna, nevie zaspat, hryzie (aj mna 😀 ), mala hnacku, zvysenu teplotu, zhorseny reflux, v noci sa budi, nechce byt v kociku.... 😒 mam dost uuuuplne 😲 😲 😲

kajkovajanka
30. júl 2012

@jankaja nema este 😒 , len nervozna je, place casto, mrnci, slinta, a silno vsetko ohryzuje a palcek stale tlaci po pusy a sucha si dasna. ozaj to vyzera na zubky. a neviem ako dlho, dlhsie trva, kym sa este hybu v dasnach, ked uz raz vykuknu, myslim,z e to bude za chvilku hotovo 🙂 . a super, budete mat uz aj vy doma malu zubanu 😀

nusiki
30. júl 2012

@kajkovajanka no dala som jej brokolicu + kusok mrkvicky + maly zemiacik + kuracie masko...hlubiky som vyrezala a zjedla len par lyziciek lebo jej to nechutilo vobec 😒 a potom taka tycka ze koneeeec....fuuuu strasne to bolo ☹

kajkovajanka
30. júl 2012

@jankaja presne preto vsetko stale zatvaram, ked davam Beki spat.. vela takych absurdit sa nam dialo, ked spala, ze prave vtedy dajaky prudky zvuk a pritom hodiny do vtedy a potom uplne ticho 😠

mimuska2
30. júl 2012

@jankaja nechodime ale pozerala som u dr že v tom novom na ceste do pl štvrtka za rancom je niečo nové kde chodia plávať s drobcami. Kde je ten spark?

kajkovajanka
30. júl 2012

@nusiki hm, zaujimave 😒 .. tak neviem teda. mozno ozaj, ze jej brokolica nesedi.. alebo mozno , ked si pisala,z e mate reflux, ze ma podrazdene brusko teraz viac a preto jej neto nesadlo. inak vsetko papala pekne odvtedy? (nemyslim mliecko,ale prikrmy)