icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
1. aug 2012

@mirka2010 my sme začali hneď, keď mala ukončených 6 mesiacov, to sme boli akurát na dovolenke v Tatrách, tak som jej vždy pri raňajkách dala do ruky rožok, nech si žužle. Potom sme zaradili keksíky Safari od Hami, 2-3 kúsky každý deň po olovrante. Potom mala pár krát ovocné výživky od Hami, tie sú trochu zahustené krupicou. No a dnes som jej do obedového príkrmu zavarila bezvaječné cestoviny - slovenskú ryžu - tá sa mi zdala, že sa bude dať dobre popučiť vidličkou (nemixujeme, len pučíme vidličkou všetko). Chutilo jej to. Zatiaľ teda sme lepok dávali skôr príležitostne, kaše ešte nedávame, chcem sa poradiť s pediatričkou.
@mirka2010
@monky978 ja som svoj vrchol ľútostivosti dosiahla, keď som malej spievala tú pesničku "v hlbokej doline, srnka vodu pije", keďže v rámci spievania spievam fakt všetko, na čo si spomeniem. Keď som došla k pasáži "zakliala ma mamka, v nedeľu za ránka", také slzy sa mi začali kotúľať z očí, revala som fakt ako krokodíl 😀 , ako mi došlo ľúto, že akú zlú mamu malo to chúďa dievča.

kajkovajanka
1. aug 2012

@jankaja 3x po 100g je super 🙂 , mne zje mala asi tak 4-5 lyziciek 😀 , a dnes na obed najvacsi uspech: asi polka zo 125g masovo-zeleninovej vyzivky 😵

zuzky1104
1. aug 2012

Ahojte baby....dlho (vyse tyzdna 😀 ) som tu nebola, musim studovat, co mate nove...hadam to stihnem po veceroch 😉
my sme boli na dome, ale , ze pridem domov a stare zname, ze doma je doma waau, som vytesena ako male decko...
no baby kosicanky, videli ste moju strasiu dcerku Julinku, a jej skromne zuzbky, no a vybila si aj tie, takze mame za sebou aj zubara nastastie peru si nerpztala, no krvi sa lialo....liezla na stolicku na operadlo a samozrejme , co ona este nevedela prevratilo sa to s nou, ja som dojedala obed s malou na rukach v kuchyni, nebola som pri tom, ked sa to stalo, a a kurat, ze som ten obed potom zo stresu nevygrcala, mala som, co robit, aby som to v sebe udrzala...taze tak. A ta mala v jednom kuse reve, mrnci, zlosti sa, skrieka, najlepsie je na cicke alebo na rukach

kajkovajanka
1. aug 2012

@wisinka cervene maso radili aj nam, lebo Beki mala dost malo zeleza, ked jej brali krv.. a tak berie aj Maltofer kvapky kvoli tomu

kajkovajanka
1. aug 2012

@mimuska2 no vidis, ake fajne spinkanie 🙂 , a pred par dnami,z e si vraj neschopna matka 😀 . super, tesim sa 🙂

kajkovajanka
1. aug 2012

@mirka2010 presne, hlavne kvoli tomu stresu to nechcem. a neviem si predstavit, ze ako to budem zvladat, skor by som povedala, ze to budem nezvladat 😝 . pre mna je moja skola dost narocna, studujem dvojodbor ucitelstvo franc. jaz. a lit. a slov. jaz. a lit. uz za slobodnych a bezbabatkovych cias som ine nerobila, len citala na literaturu alebo si robila dajake cvicenie z daktorej gramatiky. a to ozaj neprehanam 😀 . my sme sa brali vo februari v sobotu a v podnelok som nastupila do skoly a manzel by ti potvrdil, ze cely semester som bud citala alebo daco pisala na pocitaci, do noci.. a byvam v Kosiciach a dochadzam denne do Presova. taze aj preto to bude narocne, ked mi presne nasleduju spoje, trva mi cesta od domu do skoly asi dve hodiny 😝 . och, to ked sa nestane zazrak, ja nemam sancu (fyzicku a ani psychicku) tu skolu dokoncit 😒 . ale aspon ze uz len posledny rocnik mi treba. povodne som najprv chcela skoncit skolu, ale Beki sa ohlasila skor 😀 , tak neposles ju prec predsa 😀 😀 , a tak som prerusila na rok , aby som sa jej mohla poriadne venovat pokial je taka mala

kajkovajanka
1. aug 2012

@wisinka netrap sa Julak nad tym,z e Enya malo vazi. ked vidis, ze je spokojna, ze napreduje aj fyzicky, aj psychicky, aj pohybovo, netrap sa nad tabulkami 🙂 , Enya je proste sama sebou a vynimocna 😉 🙂

kajkovajanka
1. aug 2012

@zapka21 my sme teraz odcestovani, ale buduci tyzden, ked sa nam podari, ja by som aj isla si zaplavat s malou 🙂 . nevies, bude kazdy den plavanie?

kajkovajanka
1. aug 2012

@jankaja to je v pohode, aj Beki sa stale otaca iba do lavej strany. az dnes som videla, ze sa otocila do pravej, a to aj len preto, ze sa snazila dostat dole z deky a odtrhnut si travu 😀 😀 (vonku na zahrade)

kajkovajanka
1. aug 2012

@ankaevka eejha, nocnik 😎 tak drzim vam palce, aby vam to vyslo cim skor 🙂. a ty presne vidis, ze mala chce kakat? ja to na nasej zatial neviem velmi ustriehnut a casto sa mi stava, ze nalozi pocas kojenia 😀 , a to by sa nam veru na nocnik nepodarilo takto dostat 😀 😀

jankaja
1. aug 2012

@kajkovajanka ja som z toho teraz vynervovaná, lebo sa začala pretáčať do obidvoch strán naraz a v poslednom čase výrazne ale fakt výrazne preferuje pravú stranu. Inak robí všetky pohyby symetricky, nie je vidno, že by mala jednu stranu tela slabšiu. Budúci týždeň ideme na poradňu, dovtedy budem skúšať ju všemožne motivovať, snáď sa to zlepší.

kajkovajanka
1. aug 2012

@jankaja ja som uz raz dala trosicku nitoviek do polievocky a potom som to rozmixovala, ako vzdy. a chutilo a brusko bolo ok 🙂 (a netusim, ci boli vajecne, ci bezvajecne 😝 )

wisinka
1. aug 2012

enya uz spi skoro 3.5hodky. skoro vzdy vtedy ked mi treba ist prec. jedno kojenie sme mali ale spi dalej

jankaja
1. aug 2012

@kajkovajanka že by sa mali dávať bezvaječné, lebo vaječné obsahujú celé vajce, teda aj bielok, ktorý by sa ešte nemal dávať a bla bla... ale myslím, že v tých cestovinách, aj keby boli vaječné, je také mikroskopické množstvo bielku, že to nestojí za reč.

jankaja
1. aug 2012

@wisinka to poznáme, Natálka vždy spí naschvál dlho vtedy, keď čakám, aby sa zobudila, lebo ideme preč 😀 A keď by si mohla pospať, tak niiiič 😀

mimuska2
1. aug 2012

@kajkovajanka no to boli hrozné dni. ☹
Ďakujem, si mila 🙂

kajkovajanka
1. aug 2012

@zuzky1104 och, chuda Julinka ☹ , ale uz sa citi dobre, ci ju to este boli? a Livinka, mala vybitacka 😉 , pri maminke najlepsie 😀 . boli ste plavat minuly tyzden? my sme boli minulu stredu a boli sme len tri babatka a faaajne bolo 😀 .

a aj ja dobieham posledne dni, lebo sme na dovolenke tiez a nestiham, kedze stale robime daco ine (nez domaci stereotyp 😝 ), ale normalne, Beki spi uz vyse hodinu, tak si tu vypisujem, mozno vas aj stihnem dobehnut 😀 😀 .
a co vyviedla mala smieska doobeda 😀 , dala som ju do postielky, ze ide spinkat a odisla som z izby. a bolo ticho aspon 5 minut. ze by zaspala? a potom zamrncanie. a si vravim, okej, idem jej dat cumlik, asi jej vypadol. a pridem do izby a Beki na chrbte a opacnym smerom, jak som ju ulozila 😀 😀 a mrncala, lebo sa zasekla a nevedela sa otocit 😀 😀 . toto este neurobila, lebo ma take korytko okolo hlavy az po plecia, aby sa neotacala. a pozri na nu, smiesku malu 😀 😀

kajkovajanka
1. aug 2012

@jankaja ale myslis, ze by to mohol byt problem nejaky?

kajkovajanka
1. aug 2012

@wisinka aj mne to robi Beki. raz, sme chceli ist s nasimi na zahradu, som im volala,z e super, teraz zaspala, spi pol hodiny vacsinou, mozete uz ist. akurat sa zobudi, ked pridete a pojdeme. skoro dve hodiny vtedy spala a nasi u nas cakali, kedy sa zobudi 😀

kajkovajanka
1. aug 2012

nejake fotky z nasej dovolenky 🙂 (zatial len Slovensko, ale verim, ze raz to bude aj ozajsna dovolenka pri moriii 😀 )

ankaevka
1. aug 2012

@kajkovajanka už vyše týždňa mi kaká ráno tak som ju dnes chcela vychytiť. Dala som ju na nočník... čakáme, vstávame z neho,... nič. Dám plienku šak možno dnes príde neskôr, a o necelých päť minút počujem ako tlačí. Rýchlo som ju vyzliekla, ale už pozde 😖 .

@jankaja cestovinu som jej začala dávať asi tak po týždni od dovršenia 6.m. Sú bezvaječné (teraz som sa pozrela 😅 ) a kúpila som písmenká také malé aby som nemusela nejak špekulovať s lámaním.

ankaevka
1. aug 2012

@wisinka Tak to ti úprimne závidím, Anička má vždy len také pol hodinovky, najviac trištvrte hoďky 🙄 . Keby spala tak dlho tak neviem čo s voľným časom 😀 .

jankaja
1. aug 2012

@kajkovajanka ja neviem, či to môže byť problém, resp. čo to môže spôsobiť. Ale idem podľa príručky a tam píšu, že vaječný bielok až od roka. Žĺtok sa už môže dávať. a v príklade denného jedálnička dieťaťa píšu, že do polievky sa môže zavariť troška bezvaječných cestovín 🙂 Bezvaječných - mi teda vychádza, že kvôli tomu bielku

mihouk
1. aug 2012

@zuzky1104 Juj chuda Julinka!!!! Nastastie su to este mliecaky, ja som tiez nemala zuby ked som bola mala, bracho mi ich vykopol 😝 Verim ze si musela mat stresy, neviem si to ani predstavit, nas caka cosi podobne, lebo ten nas netopier je stale niekde vylezeny a zovsadial skace.

zuzky1104
1. aug 2012

@jankaja aj na masle, ale aj na tom , ako to vlastne dokaze zjest??? 😕 😕 😕

monky978
1. aug 2012

@kajkovajanka lebo mne povedal pediater, že si nemám robiť z toho hlavu, že nemám už mliečko a budeme to riešiť príkrmami a žiadne umelé mlieko. On je strašne proti tomu... že v čase do pol roka keď mala mať mliečko tak ho mala a už sme za vodou... teraz je na dovolenke do 20.8. tak to s ním nemôžem nejak hlbšie dorozoberať, ale pointa bola, že bude mať tekuté príkrmy... preto som sa pýtala. Chápem ťa, že nechceš za takých podmienok už kojiť. Ja som tiež tak strašne nervózna. Dávam to za vinu aj tej štítnej žľaze.. kto nezažil ťažko to pochopí čo to robí s hormonálnym systémom. Ale aj tomu, že proste je toho na mňa veľa. Ja si toho dokážem nahádzať na seba obr veľa a potom som nervná, že nič nestíham a nie je podľa mojich predstáv. To ťa obdivujem, že budeš ešte aj študovať... neviem si to predstaviť. Aj tuším jankaja štátnicovala po pôrode ak sa nemýlim. Tak to je masaker. Tiež som študovala tak viem čo to obnáša 😝

monky978
1. aug 2012

@zuzulienkaaaa to je aktívny ekzém. No nechcem tu vyzerať ako mudrlant, ale 33 rokov ho mám a začínam byť v tom profík 😖
Ja by som to riešila s kožnou a riešila to ichtyolovou masťou. A potom keď to bude vysušené tak premasťovať. Vlastne takto... večer si natriem ekzém ichtyolom a ráno zotriem olejčekom pre deti a premastím krémom. Nie mastným, ale hydratačným. Do zmiznutia. Trvá to dlhšie táto liečba, ale je humánnejšia než kortikoidy. Posielam ti IP na kožnú.

monky978
1. aug 2012

@jankaja no zbohom.. že v hlbokej doline 😅 😅
@kajkovajanka aké krásne fotky... a aké ste tam krásne baby 🙂 keby som nemala aj ja dieťa tak hneď idem do toho... takto to vyzerá, že aká je krásna a ľahká tá materská 😀

monky978
1. aug 2012

@zuzky1104 oj tvrdé pristátie.... chúďa, ale tak teraz si už dáva väčší pozor... či?

zuzky1104
1. aug 2012

@mihouk
@kajkovajanka
dakujem, Julinka sa uz ma lepsie, ideme vsak este na kontrolu, lebo tym, ze si vybila korunky, tak si mozno odhalila priestor k nervom, a to nie je dobre....a vtedy to koli opuchu nebolo vidiet. Tak velmi som si to vycitala, stale ju kontrolujem, kde je , co robi a predsa.... 😢 celu noc som vtedy nespala, a rozmyslala, ze ich vobec nezvladam a uz ani seba... 😒 fakt a este na starsiu revem, fakt som nenormalna ☹
@mihouk povedz ako zvladas deti, myslim, ze su podobne stare ako tie moje, kedy varis, aky mas s nimi rezim, ja sa strasne malo venujem Julinke, a Livinka, je taka zarevana, daco hrozne, na rukach, polozim ju a mam len nejakych par minut...snazim sa varit tak, ze davam aj do mrazaku, vccera som krmila obidve naraz a takmer som dala mladsej ryzu s masom samozrejme nemixovanu a ochutenu, co patrila starsej , proste chaos, niekedy som uz taka unavena, ze si myslim, ze uz viac nevladzem.....