Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
no tak my máme super denné spanie. Raz hodinu a druhý krát 2 až 3 hodiny a nemusím nič riešiť... ani kočíkovať nič. No konečne. A včera sa prvý krát nezobudila pred polnocou. Začína sa to už nejak kryštalizovať. V noci len 3x hore. Ale zas máme žabu... malá Monika v ústach a veľká na prsiach 😖 asi sme to nepreliečili dobre. Tak zajtra zas budeme fialové 😒
Baby dnes ma skoro porazilo. Tak zajtra mám odniesť moč. Pred kúpaním do nej natlačím veľa zeleninky v tekutom stave. Okúpem ju a keď je vyutieraná tak otvorím skúmavku a zrazu počujem známy zvuk a kým sa spamätám a nájdem správny koniec na skúmavke je Monika vycikaná. OMG ráno to musím dať, lebo ma porazí. Idú jej robiť testy či má ešte ten zápal v moči a bez neho to fakt nejde 😠
Apropo keď som jej začala dávať zeleninku v tekutom stave na večeru namiesto kaše tak mám pocit, že lepšie spí. Som niekde o tom čítala a že bábätko po kaši dosť smädí a je ťažká na večer a najvhodnejšia je ráno. A asi to funguje, lebo ona sa doteraz vždy zobudila pred polnocou a aj viackrát za noc. A možno sa mi to len zdá 🙂
@zuzky1104 no a ja nariekam, že aké to je ťažké... no súcitim s tebou..
Vážne sa zapodievam vecou, že si najmem opatrovateľku na dve hoďky denne. Aj keď nie som ešte s tým stotožnená, ale ja mám strašný bordel všade. A o firme ani nehovorím... to som tak strašne tento mesiac vypustila, že až hrôza.
MM stále do mňa hustí nech si niekoho nájdem. Ale ja nechcem nejakú cudziu osobu a tie známe zas nespĺňajú moje kritéria.
A dve detičky... no držím palce a pevné nervy.
@monky978 joj hej, to bolo fakt drsne, ono to je tak, ze toto si uz pravdepodobne zapameta, ze na stolicku nie, ale zase napadlo ju nieco ine hned na druhy den, liez po...tazko to viem opisat, ale po dajme tomu, ze to nazvem murik pri schodoch, drzala sa ho a krokovala, kym vyska stupala, no a keby sa jej posmykla noha btw len v takych slapkach tak paradne zleti rovno na schody z vysky, ked som to zbadala....no zas krvi by sa mi nedorezali...proste jednym slovom nevie rozpoznat nebezpecenstvo v takom veku, napady neurekom, ale este je hlupucka, aspon ta nasa, a spusta roznych malych detailov denne, s cim sa akoze hraje, a chyti do ruky, ze dovi dopo, a kde ja uz vidim milion nastrah....
@monky978 no inak mna uz tiez napadlo, ze zavolam na napr.3dni v tyzdni Julinkinu opatrovatelku prave ku nej, isla som robit po pol roku od starsej, tak som preto mala nasu zlatu tetu Tanu, bozska zena, no len, ona uz ma zdravotne problemy a este ma dve male vnucatka, takze...asi z nej nic...a co sa tyka pratania, tak poslednu dobu prata manzel, ale ja uz este ako bezdetna no hamba mi som mala jednu pani, co mi chodila pratat byt, okna a plus zehlit....no ta zase sa dodrbala na streche svojho domu, a operovali jej chrbticu, takze nic z nej.,.. a tie mladsie studacky, no ...nebolo to zle, ale uz si neviem,najst taku pani, co jej necham prazdny byt na cely den a pridem a parada...momentalne nic nehladam, ale to je len otazka casu,
@monky978 ale mozno ty budes v pohode, je to aj od pristupu a od priorit, ja mam rada veci tip top, a to sa akoze vobec neda...a tak upustam a upustam 😀 😀 ale ozaj su dni, ze dovi dopo, musim mat oci vsade, predvidat, pri kojeni citat starsej riekanky, jednoducho x-veci naraz, varit uz aj tej malej haha, aj ked to nie je narocne, ale proste aj to treba...a raz reve jedna, potom riesim plac druhej, no cista komedia--- 😀 preto sa pytam @mihouk ako to robi ona 😀 ako preto jej , lebo mame rovnako stare deti, ine je , ked je uz jasne vacsi rozdiel vekovy....
@zuzky1104 hehe no tak ja mám tiež jednu kamošku študentku čo mi chodí raz do týždňa upratať... lebo som nemohla počas tehotenstva... som dva krát krvácala... a raz to bolo potom čo som pozametala celý dom... ľahla som si a zdriemla a keď som sa zobudila tak som krvácala. Tak som si ju najala... a odvtedy ju mám.. ale to musím byť doma a asistovať, lebo celý dom je hore nohami a ja zakladám všetko do skríň a tak... no a žehlenie nosím k mame. To je čo sa týka babiek jediná pomoc čo mám. Žehlenie mojej mamuš. No, ale asi fakt si nejakú nájdem, lebo som tak z toho chaosu nervózna, že to prenášam na Moniku a to mi nestojí zato a budem sa jej môcť aj viac venovať a hlavne s úsmevom a pokojom 🙂
@zuzky1104 Nezufaj, to je len blbe obdobie. Ja tiez mam pocit ze na Maxima iba vrieskam, alebo ho necham nech sa hra za pocitacom. Maxim je teraz nezastavitelny, stale poskakuje, skace z guca na stol a opacne, hrozne hyperaktivny, najviac ma stve ked Tilka spi a on zacne vrieskat a neda sa mu vysvetlit, ze nema byt taky egoisticky. Pride mi luto ked sme my traja v posteli, tak vzdy zavolame aj Maxima, nech sa neciti odstrceny, nejako ten cas musime rozdelit a neukracovat ani jedneho. Varim vacsinou poobede, Tilka ked spi, alebo jednou rukou, mam kocik v kuchyni a tam si ju dam, nejak to tentoraz zvladam lepsie ako iba s Maximom, ale tiez niekedy skoncim tak, ze jednou nohou ju mykam v kociku a rukami varim. Najviac mi je luto ked Maxim pride s niecim novym, co vie a ja zistujem co vsetko vie a ze to ma zo skolky, ale na druhej strane mam pocit ze ani Tili nedavam tolko casu a hlavne ked sme mali to chorlave obdobie, som nevedela co skor, tak som behala hore-dolu cele noci, lebo ked ma Maxim teplotu tak pod 38 nejde. Je to tazsie mat dve deti, ale na druhej strane, dnes tu pobehoval a schovaval sa a Tilka sa rehotala ako blazniva. Si dobra mama a deticky by sme nevymenili za nic na svete, neboj bude to dobre, take veci sa stavaju. Ako sa hovori, neboj urcite sa vyda 😀
Nas problem je asi to, ze doteraz sme mali vsetok cas na jedeho a teraz mame tak isto casu, ale na dvoch a nechceme ani jedno ukratit a ked si spomenies co vsetko si robievala iba s Julinkou a s Livi na to nemate cas... Dufam ze som ta nezdepkovala, ale trochu povzbudila a ostatne babule neodradila od druheho baba, lebo mat dve je supeeeeeer!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@zuzky1104 to máš len zlé obdobie, neboj prejde to, poriadne sa vyplač a uvidíš, že ti bude lepšie 😉 postupne si zvykneš, že poriadok nie je všetko 😀 ja som mala v nedeľu voľno- na obed bola sáčková polievka a špagety 😀 zvyšok dňa som vegetila 🙂 ja som napríklad zvykla chodiť s deťmi von doobeda- teda zrána, prišli sme pred obedom boli také dobité, že až-potom sprcha a mlieko do fľaše a spať, ja som zatiaľ niečo uvarila a porobila najnutnejšie, alebo som si ľahla a spala s nimi 🙂 na budúci týždeň zabudneš na túto depku, ja mám občas strašné smútky, vyplačem sa, muž vezme deti von a ja si zatiaľ oddýchnem a hneď je lepšie 🙂 držím palčeky Zuzi 🙂
spomienka na stretko 🙂
Beki @kajkovajanka a Lili @martinka8
Eliška @tamaska
Livinka @zuzky1104
naša Amálka 🙂
a ešte Julinka 🙂 pred úrazom, prajem skoré uzdravenie 😉
bio marhuľový džem navarený 🙂 a na foto nie je všetko, niečo som sa mi nezasterilizovalo a niečo som dala na ochutnávku, no a prvá dávka bol marhuľovo-tekvicový cca 10fliaš......takže vymením za nejaký iný druh...okres KE 😉
dnes som bola na záhrade a mňam domáce paradajky, paprika...tá chuť je úplne iná.....a kooopec tekvice sa mi urodilo, tak zajtra varím tekvicový kompót, alebo pozajtra 😀
@larosa no tak to už fakt nechápem, že to stíhaš 🙂 ešte aj džemy variť 🙂
Ja som toto leto stihla "až" zamraziť 3 sáčky vykôstkovaných sliviek. A viac sa už stihnúť nechystám 😀
@monky978 hej, "v hlbokej doline" je brutus, musím si naštudovať viac detských pesničiek, máme CD-čko, kde ich je kopa, ale malú to nebaví, tak ho nepočúvame. A zatiaľ som nedošla k tomu, že by som to počúvala, keď spí a učila sa 😝
@zuzky1104 ja mám tiež rada veci tip-top, ale poľavujem, poľavujem. Upratujem v nedeľu, keď je mm doma a venuje sa malej, cez týždeň len to, čo je nevyhnutné. Varím v sobotu aj na nedeľu a podľa možnosti aj na pondelok. No a cez týždeň pre nás takmer nevarím, ja si spravím na obed polievku a nejaké cestoviny a večeriavame pomazánky s chlebom alebo niečo, čo sa dá uvariť do 30 minút aj s následným umytím hrncov 😀
@kajkovajanka
@monky978 spravne
@kajkovajanka pekne napisane,,,,
@mimuska2 zubky zubky zubky,,,my sa s nimi tiež strašne pasujeme a idu nam dalši horny,,,no hroza des,,,,zo zaspavania nebud smutna mi už 2mesiace v noci vstavame každu pol hodku,,,cucne si pomrnči a spi dalej,,,nepomaha ani fras ano čipky ani geli a ni paraleny nič...tak vydrž sme s tebou,,,,
@kajkovajanka mmy sme hore pred spanim od pol 4 do 22.00 potom mi skvicne na rukach pri telke..... ☹
@monky978 15krat ?ja to už radšej nepočitam bo by som sa zblaznila,,,ale dam radu ber zapalku podopri oči,,,nabi si baterky najlepšiie tych zajačikov a ideme dalej na plny plyn 😀
@ibajeho nezufaj my už nespime 2mesiace,,,,,je to len zle obdobie ktore prejde,,,,dufam 🙂
@martinka8 ešte tročku a šup ho dole k mamke..... 🙂
@zuzky1104 to ma mrzi, ze tak tazko sa mas teraz ☹ .rada by som ti pomohla, keby som vedela, ze ako ☹
@tamaska mali tiež strašne hryzie,,,už som too par krat chcela vzdat ale on je proste mliekoholik a ked ma vidi už murči a kuka na cicik,,,takže ja vydržim kym mi ich neodkusne,,heheh 🙂
@monky978 i mi papame chlebik zo šunkou,,,a mnamki mnamki 😝
@wisinka jej a to čo mame za tabulku?????
@larosa jeej 🙂 , zlate fotky, dakujeme 🙂 (za dokumentaciu a aj zverejnenie 😉 🙂 )
@mimuska2 ako si zmenila že tii malinka vnoci spava?????pomoc prosim prosim

@kajkovajanka nie neboli sme plavat, boli sme na tom dome, a nechcelo sa mi ist, vyslovene sa mne nechcelo, aj ked veci som so sebou mala, a tento tyzden ani sa nechystame, lebo zajtra ideme na tie klbiky kontrola, ach boze ako sa bojim...uz ich nechcemeeee....no a v piatok ideme s Julinkou na zubne na tu kontrolu, tak preto, no vidis a buduci tyzden ma muz ranne smeny a tak mi nema kto byt s Julinkou, nebude sa predsa chuda pozerat na nas, a nema mi kto byt s nou, lebo inak som myslela, ze by aj ona mohla s muzom ist, vies...no len buduci tyzden zase tazko, joooj!!!