Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@martinka8 a nevies, ako je na zlatniku? neboli ste tam?
Chcela som sa poradit, ked sa budes kupat, potom sa pojdes osprchovat niekde , neviem kde - pred kojenim? Alebo sa nebudes kupat? Lebo ja osobne by som rada po kupani, si niekde prsia umyla, kym jej dam do pusy....ved vieme tie bazeny, no...neviem, ci?
@martinka8 no menej ľudí je v kisvarde, lebo je ďalej, je tam taký bazén, že asi od členkov po pás 🙂 tak akurát, neviem či je tam ešte menší, lebo keď beriem aj Amálku do vody, tak ideme tam kde je tak akurát pre mňa- po pás/podpazuchy 🙂 tá sviežejšia voda v Kisvarde je super, malej úplne vyhovovala...v Sarospataku je cez víkend nátresk a bazén, do ktorého chodíme je asi tiež po pás, ale je tam teplá voda- asi 37°C a keď je vonku teplejšie, tak to je brutál 😝 vôbec ťa neosvieži, je tam aj detský s vodou asi po členky 🙂 ale tam nesmú rodičia vstupovať, len deti, tak sme tam nikdy nechodili 🙂 no ani mne nejako netreba tobogány, ale dievčatá postupne chcú viac a viac sa šmýkať a šaliť, už im nestačí močiť sa 🙂 my sa chodíme kúpať len do Sarospataku už 6rokov, len teraz raz sme boli v tej Kisvarde a bolo tam veľmi dobre, len tá cesta ☹
@zuzky1104 no forinty ti treba určite, ja som teraz menila 20€, ale ešte som mala asi 8000ft/20€ z minula...my sa vždy najeme na kupku, nosíme len vodu a deťom sladkosti, výživu, kroisanty a tak 🙂 v Kisvarde sme si dali rybu s hranolkami, nejaký gyros tanier, muž si dal guláš a stálo to nejakách 12-14€ vstupné je tam tiež lacnejšie-3800ft/14€- ako v Sarospataku asi o 700€ pre nás ako rodinu(2dospelí a 2deti)...peniaze si mením buď na hranici pri slovenskom novom n´meste alebo v tescu za hranicou- kurz je skoro rovnaký...alebo si vymeň tu v KE- na stanici je dobrá zmenáreň, tá istá je aj v metre a myslím, že aj v auparku....
ešte v Kisvarde je oproti kupku Penny market a asi 300m tesco, kľudne si odbehneš medzi kúpaním 😀
Jaaaaj veď ja som sa toto leto ešte ani nekupala, ani vo vani keďže vaňu nemáme ☹
@kajkovajanka vazne bolo tolko ludi, ze 14ks? Hmm...to uz asi vela, ja som raz bola a boli sme 12ks, a potom asi len 7ks...no a co hovoris, tie satne nic moc nie, take stiesnene, stare, a ked tam bolo 14ks tak si to neviem predstavit, , s prezliekarne aj hned pri dverach , lenze to skor pre oteckov ako doprovod.....vraj piatky je najmenej, tak sa asi naladim na piatky 😀
Ako sa chovala Bekinka? Pacilo sa jej, alebo plackala? A voda sa Ti aka zdala? Stretla som jednu mamcu, a vraj z povedali sestricke, ze lepsie ked je teplejsia, oni to prisposobuju podla vonkajsieho pocka....a ta sestricka vedie plavanie aj v Barci.... 😉
@wisinka vieš čo váži 7600 gramov a pribrala za 10 dní len 130 gramov.. tak panika je kvôli tomu, že pred tým dala za týždeň 250 gramov a teraz má aj v moči nejaký zápal..
dnes jej zobrali krv a aj moč som zas odniesla... krv je ok... tak by mal byť podľa toho aj moč.. ten bude v pondelok. Ja to už kašlem. Zas stresujem... takto sa mi tá štítna žľaza nevylieči 😖 potrebujem nutne dovolenku!!!!
@monky978 moja, nestresuj, zober si ze Enya pribera niekedy ani nie 50g na tyzden... teraz dala za 3 tyzdne 240g... a ma 5830g. pricom porodna hmotnost bola 3380g a z nemocky sme na 6ty den odchadzali s 3360g... schudla na 3200g a pokial sme z nemocky odisla uz mala porodnu vahu. doktorka ma vkuse stresuje, este aj teraz mame ist na prevazenie. za normalnych okolnosti by sme mali ist az v decembri k nej... no mame prist a uz to dlho odkladat nemzoem, nakolko o par dni pojdeme na SK. a budeme tam skoro do konca septembra. doktorka mi povedala, ze ma pribrat 500g a mozno aspon tu polovicu pribrala.. keby bolo podla nej uz od maja sme na UM aj ked mlieka mam dost. a prave kvoli jej stresu som mala aj pocit ze ho mam malo.. a preplakala som vela vecerov.. takze sa nestresuj, mate krasnu vahu, mala si vytiahne co potrebuje. a v tomto obdobi uz priberaju deticky menej. kojene ze tak okolo 85g na tyzden. takze 130g za 10 dni je super!!
@larosa dakujem za info o Simikovi. chudatko maly a aj jeho maminka ☹ . masaker. ale som rada, ze vobec prezil tu operaciu a ze sa zotavuje pomalicky. och, snad sa aj tie ocka upravia ..
@monky978 inak dnes som jej dala taky sladky rozok tak ho troska pooslintovala 🙂 a co sa jej dostalo do ust, tak aj vypluvala. cize lepok sme uz zaviedli.. 🙂 a som velmi stastna, ze mi dnes zjedla trochu krupice, minule len par lyziciek. a teraz som spravila pre istotu len trosku a celu misku vyjedla. 🙂 potom som jej dala este mliecko.. inak z lekarky si nic nerob, ved Monika ti krasne pribera, a nie vsetky deti sa riadia tabulkami. ani ta nasa nie 🙂
@larosa zlate 🙂 , a aka vesela bola Amalka 😵
@zuzky1104 mam kupenu krupicu, umele, kojim ale, neodstriekavam. zaraba sa to s vodou a chutilo jej to. ved po roka doleziteho sme si odkojili. tak ja si nemyslim, ze jej tonemozem davat. ked si vezmes ze lekarka mi kazala varit krupicu z kravskeho mlieka, tak si myslim, ze toto je mensie zlo. snazim sa aby enya pribrala aspon nieco. ci myslis, ze jej nemam davat taku krupicu?
Neviem. A neviem ju ani na prsniku uspat. Čo budete mať svadbu či krstný?

@mimuska2 paneboze neverim....dalsia smutna sprava...dufam, verim, ze to cele dobre dopadne...
Asi jej to zistili v tehotenstve, ze? a kde na maternici, ci vajecnikoch? strasneee... ☹ ☹ ☹