icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

zuzky1104
3. aug 2012

@mimuska2 paneboze neverim....dalsia smutna sprava...dufam, verim, ze to cele dobre dopadne...
Asi jej to zistili v tehotenstve, ze? a kde na maternici, ci vajecnikoch? strasneee... ☹ ☹ ☹

zuzky1104
3. aug 2012

@martinka8 a nevies, ako je na zlatniku? neboli ste tam?
Chcela som sa poradit, ked sa budes kupat, potom sa pojdes osprchovat niekde , neviem kde - pred kojenim? Alebo sa nebudes kupat? Lebo ja osobne by som rada po kupani, si niekde prsia umyla, kym jej dam do pusy....ved vieme tie bazeny, no...neviem, ci?

zuzky1104
3. aug 2012

@mimuska2 aha teraz som si precitala, bozinku...na vajecniku a po celom podbrusku? a to jej fakt len teraz zistili? kolko ma rokov? joj daj vediet, myslim na nu, chuda

mimuska2
3. aug 2012

@mirka2010
@zuzky1104 teraz volala mamka do nemocnice. Povedali že operácia dopadla v poriadku, ešte spi a zavolať jej môžme len od ôsmej do desiatej. Tak potom budem zasa mudrejsia. 🙂
@larosa tak to je super že sa má lepšie, to videnie sa nemôže časom zlepšiť.? Je to velky bojovník.

larosa
3. aug 2012

@martinka8 no menej ľudí je v kisvarde, lebo je ďalej, je tam taký bazén, že asi od členkov po pás 🙂 tak akurát, neviem či je tam ešte menší, lebo keď beriem aj Amálku do vody, tak ideme tam kde je tak akurát pre mňa- po pás/podpazuchy 🙂 tá sviežejšia voda v Kisvarde je super, malej úplne vyhovovala...v Sarospataku je cez víkend nátresk a bazén, do ktorého chodíme je asi tiež po pás, ale je tam teplá voda- asi 37°C a keď je vonku teplejšie, tak to je brutál 😝 vôbec ťa neosvieži, je tam aj detský s vodou asi po členky 🙂 ale tam nesmú rodičia vstupovať, len deti, tak sme tam nikdy nechodili 🙂 no ani mne nejako netreba tobogány, ale dievčatá postupne chcú viac a viac sa šmýkať a šaliť, už im nestačí močiť sa 🙂 my sa chodíme kúpať len do Sarospataku už 6rokov, len teraz raz sme boli v tej Kisvarde a bolo tam veľmi dobre, len tá cesta ☹
@zuzky1104 no forinty ti treba určite, ja som teraz menila 20€, ale ešte som mala asi 8000ft/20€ z minula...my sa vždy najeme na kupku, nosíme len vodu a deťom sladkosti, výživu, kroisanty a tak 🙂 v Kisvarde sme si dali rybu s hranolkami, nejaký gyros tanier, muž si dal guláš a stálo to nejakách 12-14€ vstupné je tam tiež lacnejšie-3800ft/14€- ako v Sarospataku asi o 700€ pre nás ako rodinu(2dospelí a 2deti)...peniaze si mením buď na hranici pri slovenskom novom n´meste alebo v tescu za hranicou- kurz je skoro rovnaký...alebo si vymeň tu v KE- na stanici je dobrá zmenáreň, tá istá je aj v metre a myslím, že aj v auparku....

ešte v Kisvarde je oproti kupku Penny market a asi 300m tesco, kľudne si odbehneš medzi kúpaním 😀

larosa
3. aug 2012

fotky zo soboty Kisvarda

mimuska2
3. aug 2012

@larosa krásne foto 🙂 išla by som hneď 😀

mimuska2
3. aug 2012

Jaaaaj veď ja som sa toto leto ešte ani nekupala, ani vo vani keďže vaňu nemáme ☹

zuzky1104
3. aug 2012

@larosa A su tam aj tam stromy- tiene?
Do Sarospataku by sme aj trafili, ale Kisvarda? 😕 Aky smer, asi ako dlho trva cesta? A vraj ze je Zlatnik zatvoreny?

zuzky1104
3. aug 2012

@mimuska2 Daj vediet o sestre potom, drzime jej palce, chuda ☹

zuzky1104
3. aug 2012

@kajkovajanka vazne bolo tolko ludi, ze 14ks? Hmm...to uz asi vela, ja som raz bola a boli sme 12ks, a potom asi len 7ks...no a co hovoris, tie satne nic moc nie, take stiesnene, stare, a ked tam bolo 14ks tak si to neviem predstavit, , s prezliekarne aj hned pri dverach , lenze to skor pre oteckov ako doprovod.....vraj piatky je najmenej, tak sa asi naladim na piatky 😀
Ako sa chovala Bekinka? Pacilo sa jej, alebo plackala? A voda sa Ti aka zdala? Stretla som jednu mamcu, a vraj z povedali sestricke, ze lepsie ked je teplejsia, oni to prisposobuju podla vonkajsieho pocka....a ta sestricka vedie plavanie aj v Barci.... 😉

monky978
3. aug 2012

@larosa ty si, že aká šikovná... no pri tebe sa cítim ako neschopné dilino 😝 ale tak zas ty si už pri troch rozbehnutá a ideš ako raketa 😉 fakt obdiv...
ja sa teraz chystám ušiť plienky... len nemám šijací stroj.. teda mám 30 ročný a to kým sprovozním tak to skôr ručne ušijem..

monky978
3. aug 2012

@wisinka vieš čo váži 7600 gramov a pribrala za 10 dní len 130 gramov.. tak panika je kvôli tomu, že pred tým dala za týždeň 250 gramov a teraz má aj v moči nejaký zápal..

dnes jej zobrali krv a aj moč som zas odniesla... krv je ok... tak by mal byť podľa toho aj moč.. ten bude v pondelok. Ja to už kašlem. Zas stresujem... takto sa mi tá štítna žľaza nevylieči 😖 potrebujem nutne dovolenku!!!!

wisinka
3. aug 2012

@monky978 moja, nestresuj, zober si ze Enya pribera niekedy ani nie 50g na tyzden... teraz dala za 3 tyzdne 240g... a ma 5830g. pricom porodna hmotnost bola 3380g a z nemocky sme na 6ty den odchadzali s 3360g... schudla na 3200g a pokial sme z nemocky odisla uz mala porodnu vahu. doktorka ma vkuse stresuje, este aj teraz mame ist na prevazenie. za normalnych okolnosti by sme mali ist az v decembri k nej... no mame prist a uz to dlho odkladat nemzoem, nakolko o par dni pojdeme na SK. a budeme tam skoro do konca septembra. doktorka mi povedala, ze ma pribrat 500g a mozno aspon tu polovicu pribrala.. keby bolo podla nej uz od maja sme na UM aj ked mlieka mam dost. a prave kvoli jej stresu som mala aj pocit ze ho mam malo.. a preplakala som vela vecerov.. takze sa nestresuj, mate krasnu vahu, mala si vytiahne co potrebuje. a v tomto obdobi uz priberaju deticky menej. kojene ze tak okolo 85g na tyzden. takze 130g za 10 dni je super!!

monky978
3. aug 2012

@mirka2010 mne zas pediater povedal, že lepok do roka v žiadnom prípade... tak a vyber si 😝

monky978
3. aug 2012

@mimuska2 dúfam, že sestra je ok a všetko prebehlo v porádečku...

monky978
3. aug 2012

@wisinka no tak super, že si máme s kým o tom pokecať... však oni nás s tými ich tabuľkami utýrajú 😝

kajkovajanka
3. aug 2012

@larosa dakujem za info o Simikovi. chudatko maly a aj jeho maminka ☹ . masaker. ale som rada, ze vobec prezil tu operaciu a ze sa zotavuje pomalicky. och, snad sa aj tie ocka upravia ..

monky978
3. aug 2012

@larosa krásne.. vidno, že sa jej tam páčilo a ste si to užívali..

wisinka
3. aug 2012

@monky978 inak dnes som jej dala taky sladky rozok tak ho troska pooslintovala 🙂 a co sa jej dostalo do ust, tak aj vypluvala. cize lepok sme uz zaviedli.. 🙂 a som velmi stastna, ze mi dnes zjedla trochu krupice, minule len par lyziciek. a teraz som spravila pre istotu len trosku a celu misku vyjedla. 🙂 potom som jej dala este mliecko.. inak z lekarky si nic nerob, ved Monika ti krasne pribera, a nie vsetky deti sa riadia tabulkami. ani ta nasa nie 🙂

kajkovajanka
3. aug 2012

@larosa zlate 🙂 , a aka vesela bola Amalka 😵

zuzky1104
3. aug 2012

@wisinka krupicu? a to si odstriekas mliecko? ci umele?

monky978
3. aug 2012

@mimuska2 ani ja som sa ešte nekúpala a to máme aj vaňu... to dám len rýchlu sprchu, lebo by sa zrútil svet keby som tam náhodou ležala 😅

wisinka
3. aug 2012

@zuzky1104 mam kupenu krupicu, umele, kojim ale, neodstriekavam. zaraba sa to s vodou a chutilo jej to. ved po roka doleziteho sme si odkojili. tak ja si nemyslim, ze jej tonemozem davat. ked si vezmes ze lekarka mi kazala varit krupicu z kravskeho mlieka, tak si myslim, ze toto je mensie zlo. snazim sa aby enya pribrala aspon nieco. ci myslis, ze jej nemam davat taku krupicu?

wisinka
3. aug 2012

@monky978 tak baby sa si teda idem pustit tu vanu 🙂 Enya spi dnes v novej postielke 🙂 tak som zvedava aka bude noc.

monky978
3. aug 2012

@wisinka ok tak si oddýchni aj za mňa 🙂

mm má dnes večer firemný večierok a Monika reve v postieke... sa zobudila po hodine.. dostala vodičku aj som ju ešte nakojila a reve jak tur... omg a sama doma... porazí ma.

wisinka
3. aug 2012

@monky978 a nevies preco place? voda sa pusta, ja este tlacim pozvanky na krstiny/svadbu

monky978
3. aug 2012

Neviem. A neviem ju ani na prsniku uspat. Čo budete mať svadbu či krstný?

zuzky1104
3. aug 2012

@wisinka nie, nie, zda sa mi to dobry napad , a namiesto tych vselijakych Hami a pod kasiciek.... 😉 ja som skoro na krupicu zabudla, vidis... zavediem aj ja 😉

wisinka
3. aug 2012

@monky978 budeme mat svadbu v kostole a krstiny v ten isty den, a zaroven prve vyrocie sobasa 🙂