Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@kajkovajanka na Moldavskej 43 za kruhovým objazdom smerom na železiarne po pravej strane oproti hornbachu.
http://shop.babetkovo.sk/index.php/kontakt
@kajkovajanka najlepsie je lanovy olej, a su rozpustne vitaminky, ktore sa rozpustaju len v tuku A D E K tusim 🙂 takze urcite treba kavpku.
@kajkovajanka ja používam lucku. Ale môžeš aj prevarenu vodu.
Horko horko horko a my stále nikam nejdeme. Rozhodla som sa že ani do Viedne nepojdeme. Ale to aaak by som sa išla aspon kúpať. Nikam poslednú dobu nechodime len k mame alebo k svokry. Ale na budúci týždeň by sme chceli ísť aspoň do zoo
@mimuska2 no, my tiež ešte neštvornožkujeme, ale tak 2-3 krát denne sa jej podarí, že odlepí bruško od zeme a udrží sa chvíľku na rukách a nohách... tak sa tešíme, že možno nejaká predzvesť pohybu 🙂
@kajkovajanka my keď dáme Natálku na 4, tak do pár sekúnd sa zasa "rozpľasne" 😀
@mirka2010 ja to mám asi jednoduchšie, lebo moja pediatrička sa k tomu moc nevyjadruje, že čo kedy zaviesť atď. Akurát súhlasila, že mám začať s príkrmami, odsúhlasili sme si, že novú potravinu po 2-3 dňoch a nič viac. Na ďalšiu poradňu nám kázala prísť o 2 mesiace, takže sme mali dlhé obdobie bez konzultácií, tak idem podľa brožúry 🙂
@kajkovajanka a na UM používam Lucku alebo Rajec dojčenskú vodu a ešte ju aj preváram.
@tamaska toto by som raz chcela zažiť, že by Natálka zaspala len tak sama niekde 🙂 My musíme cielene ukladať na spánok, inak sa ešte nestalo, že by zaspala
@tamaska ty mas take ukazkove babatko 🙂 , spapa celu vyzivku, pospi aj dve-tri hodky sama bez hojdania a strazenia, niekedy sama dokonca aj zaspi, a je velmi zlatucka 😵
@kajkovajanka ale máme aj zlé dni 🙂) ale tie patria k tomu, tešme sa s tých pekných 🙂
@tamaska dakujem za info, dufam ze bude pekne este aj dalsi vikend 🙂 a dieta mas fakt uzasne. To sa mne stalo asi len raz. Aj mne Lili dnes vela spinka, tesila som sa tomu, ale teraz vecer je na pocudovanie taka zlaaaaa. Zase je nejaka unavena tak som ju sla ulozit, a stale po tom ako zaspi sa posadi a je hore 😠 uz mi to spravila dva krat, jaaaaaj nemam dnes nerv na to. Isiel ju skusit ulozit mm, tak uvidime 😝
@mimuska2 kedy budu tie vysledky z histologie? drzte sa, urcite bude vsetko OK.
@martinka8. To ešte nevieme. Zajtra snáď budeme vedieť viac. Určite dam vedieť. Ďakujeme 🙂
@kajkovajanka ja dávam do polievky na konci lyžičky masla alebo dve-tri kvapky olivového oleja. Do vodou riedených kaší dávam prevarenú vodu a je to v pohode. Vraj máme kvalitnú vodu z vodovodu tak by to nemalo byť veľmi zlé nie? 😉
Baby ja mám dnes po dlhšom čase krásny večer. Najstaršiu dcéru som vypravila do tábora, synátor išiel spať ku kamarátovi, malá už spí (dúfam že som neuriekla 😀 ). Telku a počítač mám úplne k dispozícii, žiadne hádky... To ticho... Pohoda... 😎
@mimuska2 Tiež sme toto leto ešte poriadne nikde neboli. Raz sme si urobili jednodňový výlet do Demänovskej doliny (aj to preto, lebo syn si tam na lyžiarskom zabudol mobil a bundu tak sme po to išli 😠 ) a zašli sme sa prejsť do Liptovského Jána. Inak len raz na kúpalisku a to sa kúpali len deti lebo ja som sa hanbila vyzliecť do plaviek ☹ .
@kajkovajanka používam vodu z vodovodu 🙂 prevarenú, do príkrmov dávam maslo klasické, teda tam kde je zemiak 🙂 aby to nebolo také suché 😀
@ankaevka tak ale aj tak je to super, my sa na to s mm veľmi tešíme, keď sa malá začne pohybovať 🙂
Dnes sme mali otrasnú noc, asi je to tým teplom. Malá mrzutá, každú chvíľu hore, skrátka hrôza.
Tie dva zuby máme už vonku a malá je taká mrzutá (ale asi z toho tepla), že sme si normálne mysleli, že ďalšie zuby asi idú, ale nič. Ale tie dva prvé zuby vyšli bez nejakých mrzutostí, aspoň sme nepobadali.
Už aby sa ochladilo
@kajkovajanka ja som na zaciatku ked mi este nechcela papkat davala maslo, nech to ma lepsiu chut trosku a ozaj jej to chutilo viac, potom som ale prestala, teraz obcas, mozno raz za tyzden dam kvapku ol. oleja a obcas maslo, ale to fakt veelmi malicko.
@larosa asi do Nyíregyházy manzelovi to doporucil kolega s malym dietatom, ze je tam super, aj tamaska pisala ze je to OK. Ale pojdeme ked tak v nedelu, lebo v sobotu sme pozvani na oslavu 😎
@zuzky1104 my mame pas pre malu 🙂
baby neidete niekto na kupko? susedia prerabaju jadro, pod oknami menia plynove potrubie, horuco jak v pekle osalim sa tu. Malu som uspavala asi 15 minut, dufam ze ju to nezobudi velmi skoro, lebo spi velmi nepokojne. Ked vstane tak to balim a idem het. Nepridate sa niekto????
@jankaja Určite je to z tepla. Posledné dva mesiace sa mi častejšie v noci budí a niekedy sa stáva, že nechce ani cumel ani prso a len horko ťažko sa ukludní. Zo začiatku som si myslela, že sú to zúbky, ale na ďasienkach ešte ani náznak 🙄 . Aj keď minulý týždeň to bolo kvôli hlasivkám, lebo sa jej zapálili (asi sa veľmi rozkecala 😀 ).
No výborne drahý ma posledný týždeň dovolenky a dostal zápal priedušiek. Takže teraz už vôbec nikam nepôjdem ☹ dúfam že to chytí aj malá a pojdem si to hodiť.

baby, ked varite zeleninove prikrmy, davate tam aj nejaky tuk? maslo alebo olivovy olej kvapku? lebo uz viaceri mi vraveli, ze niektore zeleninove vitaminy potrebuju tuk, aby sa vedeli rozlozit a ja to zatial varim iba vo vode.
a @jankaja, @larosa, @mimuska2 ked robite UM, pouzivate pri tom normalnu vodu z vodovodu prevarenu, ci puzivate Lucku/Drobcek ?