icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

1234lubka
11. aug 2012

@martinka8 ked kojis tak neviem no nemal by byt problem...moj skoro vobec nechce vodu..vlastne este asi mi ani nevipil...sem tam si cucne caj ale len granulovany iny donho neviem natlacit...podla mna by to malo stacit, popripade skus nejake probiotika..mas kopu na trhu a niesu ani drahe..moj kaka normalne..no kedy ako :P

ibajeho
11. aug 2012

Zienky ako prinutit drobca aby sa uz konecne pretacal z bruska na chrbat?! Som zufala ale na rehabilitacku s nim ist nechcem. 😖

jankaja
11. aug 2012

@ibajeho ja som minulý týždeň niečo o tomto pretáčaní hľadala, lebo malá a najprv pretáčala na obidve strany a potom sa prestala otáčať na ľavú stranu a otáčala sa len na pravú. Tak som hľadala, čo robiť, aby sa začala znovu točiť aj naľavo. Niekde písali, že keď dieťa leží na brušku a má pokrčené nožičky v kolienkach, treba zatlačiť pravé kolienko na ľavú stranu, aby sa otočila na ľavú stranu na bruško a zasa naopak. Toto som s ňou "trénovala" 3 dni, lebo najprv sa naozaj nechcela točiť na ľavú stranu, stále len na pravú. Prvý deň som musela tlačiť to kolienko dosť, druhý deň menej, tretí deň sa otočila, ešte som sa ho len dotkla. No a odvtedy sa točí tak, ako chce sama, raz napravo, potom naľavo, podľa toho, ako ju čo zaujme. Predtým som jej mohla dávať hračky naľavo, všelijako ju motivovať, ale neotočila sa ani za svet, ležala ako polienko. Pritom na začiatku sa točila na obidve strany, tak nechápem, prečo po čase začala výrazne preferovať tú pravú stranu.

jankaja
11. aug 2012

@ibajeho heh, teraz som si poriadne prečítala otázku 😝 Tak to neviem. ale čítala som, že otáčanie z bruška na chrbát v tomto veku je skôr prejav instability, ako nejakého cieleného otáčania. Prečo ho to chceš naučiť? Kto tvrdí, že by sa mal pretáčať z bruška na chrbát?

ibajeho
11. aug 2012

@jankaja doktorka. Vraj v tomto veku to musi vediet. A navyse aj mna to stve ze za nim cely den a celu noc musim lozit a pretacat ho spat na chrbat lebo na bruchu dlho nevydrzi. Uz ma to vytaca, lebo nemozem ani spavat a ani cez den nic robit.

kajkovajanka
11. aug 2012

@martinka8 vdaka za info Mati

mimuska2
11. aug 2012

@mirka2010 jedny kvapky sú atb. Tie sopliky sú najhoršie. Odsavacku máme na vysávač. Už raz mala takú veľkú nádchu a to sme si užili. Našťastie že teploty nemá lebo vtedy je úplne umrcana a na nevydrzanie 🙂

jankaja
11. aug 2012

@ibajeho vážne? Naša sa tiež neotáča z bruška na chrbát, iba keď sa načahuje za hračkou a stratí rovnováhu a prevráti sa omylom. Doktorka sa na to nepýtala.
Otázka pre ostatných: otáčajú sa vám deti už na chrbát?
@mimuska2 želám skoré uzdravenie, kedy idete na kontrolu? My sme našťastie ešte odsávačku na soplíky nemuseli použiť, ale pre prípad, že by bolo treba, sme kúpili tento týždeň nový vysávač 😀 , lebo v nedeľu nám na starom "buchla" šnúra, rana ako z dela a vysávač "zdochol". Ale teda ten mal svoje odslúžené 🙂 Ale desím sa dňa, keď to bude treba, neviem si to v reále celkom predstaviť.

ibajeho
11. aug 2012

@jankaja no uplne vazne...a mi dala papier ze s nim mam ist na rehabilitacne lebo sa jej to nepaci...ale mne sa nepaci ze by som tam mala ist a vidiet jak ho natahuju jak opicu a robia mu zle ☹

michaelka5
11. aug 2012

@jankaja moj sa tiez neotaca. a zatial neriesim. on je pohybovo pozadu. ale zato si vie z pololahu sadnut a chvilu aj posedi...tak co. moj prvy ani nestvornozkoval ale rovno sa postavil a chodil(9mes.)...a tento druhy nechce zapret nohy ani zanic 🙂 kazde dieta si najde vhodny cas, si myslim. 🙂)

michaelka5
11. aug 2012

@zuzky1104 teraz kukam ze este mate perinku...no nezavidim. ja uz len nasiroko viazem na noc, a buduci tyzden idem na rengen s klbmi tak dufam ze uz bude vsetko OK. aj Vam zelam skore napravenie...drz sa.

mimuska2
11. aug 2012

@jankaja na kontrolu ideme v utorok. Ta odsavacka je super vec. Nemenila by som 🙂

mirka2010
11. aug 2012

@mimuska2 no veru je to tak, sopliky su neskutocne neprijemne...ja som zo zaciatku ani nevedela co robit, ale teraz uz mame poriadny nacvik...a fiziomer baby mate??? mate sice kvapky do nozteka, ale toto vam nedoporucili?

mimuska2
11. aug 2012

@mirka2010 nemáme tie kvapky do nosa co nám dala su ant. Ani nevieme čo to je. 🙂

mirka2010
11. aug 2012

@jankaja nas maly sa tiez dlhsie otacal len na pravu stranu, tiez som ho motivovala ako sa len dalo a nic...a potom to zrazu prislo same...zacal s tym v postielke a teraz sa kotula ako take klbko...dokonca tuto noc a noc predtym zacina robit v postielke take otacky co nikdy predtym a uz zo spanku sa dava na 4...ach, jaaaj...bola som hore asi 20 krat kvoli tomu...neviem ako to bude dalej veru 😀

mirka2010
11. aug 2012

@mimuska2 lebo nam ten fiziomer celkom pomahal, precistil sa mu nostek a lepsie sa mu potom aj dychalo...ja som mu to vzdy dala tak 5-10 minut pred odsatim a potom som to cele odsala. naozaj sa mu potom ulavilo...

zuzulienkaaaa
11. aug 2012

@mimuska2 naša terezka mala kedysi dve nádchy tak pomerne po sebe, veľmi nám pomohol physiomer baby, dostali sme sa k nemu až pri druhej nádche, vstrekuje takým riadnym prúdom roztok s morskou soľou, mali sme veľmi husté soplíky a pekne ich rozpustil, dali sa potom lepšie vysať a aj dezinfikoval....odporúčam 🙂

my máme už od piatka večera teplotu, nad 38....ale žiadne sople, ani kašeľ... prvý zúbok bol plne v pohode, bez teplôt a bez zmeny nálady, tak myslím že to ďalší zub nebude...neviem, čo nás to obchádza :/

zapka21
11. aug 2012

@jankaja deti sa z bruska na chrbatik maju otocit do konca 7. mesiaca 🙂 resp. mesiac po tom, ako sa zacali pretacat na brusko 😉

nusiki
11. aug 2012

@martinka8 fiiha a my sme chceli ist buducu sobotu....teraz teda velmi vaham ☹ ...nerada by som malej znechutila hned prvy kontakt s vodou...tak tam asi nepojdeme ☹

zuzulienkaaaa
11. aug 2012

@jankaja naša malá sa dáva na brušku do takej polohy jedného pokrčeného predsunutého kolienka, jednou ruku sa drží zeme, druhú zdvihne pokojne až nad hlavu a z tejto polohy sa vie prekoprcnúť na chrbátik, ale rozhodne to nie je cielený pohyb, skôr strata rovnováhy...
nijako sa nesnažíme jej v sedení či lození pomáhať, chcem, aby sa ku všetkému dopracovala sama, keď poriadne spevnejú svaly...takže žiadne pasívne sedenie, jedine počas papania
a čo sa týka lozenia, pokrčí nohy v kolienkach, vypučí zadok a rukami sa posunie o poriadny kúsok vzad 🙂
takže trénuje cúvanie a vrtí sa okolo svojej osi

nusiki
11. aug 2012

@jankaja moja sa pretaca az by som povedala ze velmi 😒 chvilu je brusku a potom hned sup na chrbat, zasa spat a tak dookola 🙂 mam pocit ze ked je na brusku a pritiahne si nozku pod brusko tak namiesto toho aby sa snazila ist do lozenia prevali sa na chrbatik 😒 to je jej forma pohybu 😀 vsetko ma svoj cas a postupne budu robit to co maju 🙂 🙂

matapo
11. aug 2012

Moja mala ma 6 a pol mesiaca ale o pretacani sa jej ani nesniva. Ani z bruska na chrbatik ani naopak ☹( A to s nou kazdy den s manzelom aj cvicime a vseliako motivujeme nech sa uz pretoci a nic, vzdy sa vrati naspat a ma z toho naramnu srandu 🙂 Pritom je velmi ciperna, ziva a pevna ale pretacanie ignoruje. No tak neviem, doktorka nam povedala ze je dobra, pevne sa drzi a ze onedlho pride aj na pretacanie. No tak neviem, v poradni sme boli takmer pred mesiacom a odvtedy ziadna zmena. Ale zatial to neriesime.

monky978
11. aug 2012

@jankaja ani my sa neotacame... ani nelozime ani nesedime ani nechodíme 😉 len si chytí nohy a naťahuje si ich ako opica

A to sme 5.8. mali 7 n mesiacov

jankaja
11. aug 2012

@zapka21 heh, na bruško sa pretáčame od 4,5 mesiaca, na chrbátik fakt len omylom. No, na budúcej poradni sa opýtam, keď dovtedy nenatrénujeme, ale ideme až o mesiac.
@zuzulienkaaaa my tiež tak, čo sa týka lozenia, ale ona skôr zdvihne brucho, drží sa na stehnách a odrazí sa od zapretých rúk pekný kus dozadu. A otáča sa okolo svojej osi. Občas zasa zdvihne zadok, ale zatiaľ nepodsúva nožičky dostatočne pod telo, aby sa vedela dať na všetky 4.
@mirka2010 naša malá sa práve pretáčala na obidve strany a časom sa úplne prestala pretáčať na ľavú stranu. Ale už sme to natrénovali a pretáča sa znovu na obe strany.
@nusiki ja mám pocit, že Natálke sa na brušku páči priveľmi na to, aby sa cielene snažila dostať späť na chrbátik. A keď sa jej už nepáči, tak sa snaží dostať na ruky (a polohou cez chrbátik tam cesta nevedie) 🙂
@matapo každé dieťa má asi svoj čas a keď v tom dr. problém nevidí, tak je to určite OK. Len ja viac riešim asi, lebo naša dr. sa nespýta, čo a ako, ako sa hýbeme a z toho mála času, čo tam strávime väčšinou vyzliekaním a obliekaním (kvôli váženiu) podľa mňa veľa vydedukovať nemôže 😒

jankaja
11. aug 2012

@monky978 ale na bruško sa otáča, nie?

monky978
11. aug 2012

@jankaja no asi tak raz za dva týždne. Vie to... ale nerobí to... jedine čo začala zdvíhať ritulu trošku... ale väčšinou na brusku nervaci...

ankaevka
11. aug 2012

@jankaja ani moja sa cielene nepretáča z bruška na chrbát. Iba keď zaspáva a hľadá si vhodnú polohu, tak sa pretočí ale to už v polospánku. A tiež preferuje len jednu stranu na otáčanie na bruško a to pravú, na ľavo sa otočila tuším iba raz.

matapo
11. aug 2012

🙂 aj ta moja na brusku len nervaci a robi vsetko mozne lietadielka, dviha zadok,... ale to od hnevu, nech ju uz niekto prevrati alebo zoberie, ani ju len nenapadne pretocit sa samu ☹ no ale tiez s oblubou dviha nohy a oblizuje ich a natahuje jedna radost - jej oblubena zabavka 🙂 Inac vie sa dat na bok aj spinka tak na boku v klbku a vela jej nechyba aby sa pretocila na brusko, ale nechce.

martinka8
11. aug 2012

@jankaja ano pretaca sa tam aj spat, asi tak mesiac po tom co sa zacala pretacat na brusko sa zacala pretacat aj spat.

Tak uz vieme preliezat j cez prahy, zatial ju to zastavilo vzdy, ale uz lezie cez cely byt ako taka mala neriadena strela 😖 ach jaj, zacina to byt este veselsie.

martinka8
11. aug 2012

@nusiki chodte kludne, mozno sa Vam bude pacit, zatial co poznam mamicky tak su vacsinou spokojne, je to asi preto ze sme si zvykli na iny pristup.... tak som bola dost sklamana. Kakate uz lepsie? my dnes vobec nic, tak dufam ze zajtra to uz pojde hladko 🙂