icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

nusiki
12. aug 2012

@martinka8 diky za info 🙂 ...nepomohla ani hruska ani harmancek... 😒 neposkojna bola cely den, a ja neviem ci z toho ci zo zubov... 😒 😒

martinka8
12. aug 2012

@nusiki ani nam nic nepomohlo, aj stravu ma redsi aj harmancek cely den, hruska slivka... podobne ako ty 🙂 tak keby nieco zabralo daj vediet 🙂

nusiki
12. aug 2012

@martinka8 noneviem co mam skusit, zacnem zase davat infant dophilus aj ked to asi nezaberie hned, ale skusim....

martinka8
12. aug 2012

hej aj ja skusim probiotika, ale mne Lili nieje velmi zla, len ked kaka, tak az place niekedy, chudacik malicky, a hlavne tlaci cely den, stale po jednom dvoch bobkoch. Snad sa to coskoro napravi 🙂

martinka8
12. aug 2012

baby este sa chcem spytat ako casto davate vigantol a kanavit? ak teda este davate, lebo ja uz nejako zabudam 🙂

kajkovajanka
12. aug 2012

@nusiki tie probiotika poctivo pravidelne aspon 4-5 dni, a potom by sa mali prejavit

kajkovajanka
12. aug 2012

@martinka8 vigantol kazdy vecer dve kvapky do mojho mlieka (vynimocne zabudam 😀 ) a k tomu dve kvapky maltoferu (zeleza). a kanavit sme mali dat 6 kvapiek minuly mesiac naposledy. zajtra ho idem vratit doktorke

1234lubka
12. aug 2012

@kajkovajanka och aj ten vigantol stale zabudam dt mlaemu :( velmi ho tym mozem ohrozit? teraz ked bolo teplo tak bol dost vela vonku..ako nie na priamom slnku hej ale vonku bol....ja mu vacsinou kvapnem do pusinky rovno

1234lubka
12. aug 2012

@nusiki no moj zacal tiez riadne "bobky" robit....a neviem ako donho natlacit vodu...a nechcem ho teraz cely den nechat smedneho nech sa tej vody napije...akurat ten granulovany caj vypije...co uz aspon ieco...ten sackovy a sypany sme toez skusali ale bezuspesne....

1234lubka
12. aug 2012

@lua ahoj ja som praveze najnovsie citala ze je to mytus lebo vraj dietatku vysajes tie kvapky..a treba kvapnut az po odsavani...ja som kvapla pred aj po :P nech sa mu zvlhci sliznica 🙂

1234lubka
12. aug 2012

@matapo ahoj kolko ma tvoja?ja som tiez zmetkovala ze sa mi nechce prevalit aj som dala tu na konika otazku a dost sm sa ukludnila ked mi pisali maminky ze sa im prevalili u niektorych az esem mesacne babetka...neboj uvidis ked sa prevali tak to bude jeden pokrok za druhym

tamaska
12. aug 2012

@martinka8 vigantol by som mala dávať tiež 2 kv večer, tiež zabúdam ale ešte dávam a kanavit sme mali po 1 kv. do 6 mesiaca. takže už nedávam 🙂

nusiki
12. aug 2012

@1234lubka no aj my s vodou bojujeme , vkuse sa snazim ju nalievat ale nic moc to nie je 😝 normalne mi odtlaca ruku 😀 ale harmancekovy caj celkom pila, urcite lepsie ako vodu, ale nic z toho lebo jej nepomohol, este skus do vody naliat trochu ovocnej stavy , ja tiez skusim a mozno im to zachuti 🙂 🙂

nusiki
12. aug 2012

@kajkovajanka ok zacnem urcite 🙂 a to zelezo preco beriete? preventivne?

lua
12. aug 2012

@1234lubka ono najlepšie bude streknúť pred aj po - ale v takom prípade, keď nedávaš ATB-kvapky. Ak idú ATB, tak postup je taký ako som už písala.

monky978
12. aug 2012

@martinka8 vigantol nedávam, ale kúpila som D vitamín od Jamieson... ten je kvalitnejší.. a dávam dve kvapky... doktor ma sprdol, že som nedávala... lebo 1. je na imunitu 2. na kosti a ked ho nebudem dávať sposobuje to makknutie kosti... horšie štádium je, že bude mať hlavičku makku ako pinpongova loptička. Jaj tak ma vystrasil, že už iba občas zabudnem. A vystavovanie na slnku nestačí, lebo kedysi sme bývali viac vystavované slnku nez terajsie detičky.

1234lubka
13. aug 2012

@nusiki skusali sme ovocne stavy z dm...no nic moc tiez si normalne odtlaca z rukou-boj. akurat tak mrkvovu celkom pil no....ale co uz nech si mysli kto chce co chce granulovny caj mi pije-aspon nieco tak mu ho budem davat

1234lubka
13. aug 2012

Dnesna noc bola katastrofaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vkuse plac, pol hodiny spanok a rev a zase a zase a inac nespal ako v mojom naruci....teplota rano o piatej 39,1.....dieta horuce....asi navstivime lekarku

jankaja
13. aug 2012

@1234lubka aj my asi pôjdeme k doktorke, síce mala len 37,7 v noci, ale sa mi zdá, že začína kašľať ☹

bboossoorka
13. aug 2012

ahoj baby,,,my sme davali vigantol a dr povedala že z nej maju deti nepekne formovanu hlavičku,,,nak uživame vitamin d a to je kapsulka ktora sa uživa raz za dva mesiace,,,aspon nemusim stale na dačo misliet,,,,,

1234lubka
13. aug 2012

@jankaja radsej zbytocne ako nieco pokaslat 🙂

1234lubka
13. aug 2012

@bboossoorka kde ho kupim? v lekarni? ja na ten vigantol furt zabudnem! furt....ale chodim s nim von na slniecko nech si naberie vitamin D aspon...nam ten vigantol dr napisala, ze do roka dva kvapky denne

bboossoorka
13. aug 2012

@1234lubka možno to budu zubky,
@1234lubka my čaje nepijeme vobec,,,fenikel zapekačka ostatne nechutia ale aspon lucku pije BABY Už MAME DALšI ZUBOK A MAM TAKI POSIT žE SA TLAčIA OčNE 😢
@kajkovajanka i mi sme uživali železo do 4mesiacov bo mal noizke hodnoty,,potom znova brali krv a hotnoty ok,,,už mame iba vigantol
@martinka8 ked už davaš vigantol tak by sa mal davat pravidelne dva krat denne 1kvapka do jedneho roka,,,ja som čitala že to suvisi i s kostami aby sa spevnili ale i na vyvin mozgu ale to skor pripisujem železu ked je nedostatok,,,,skus pytat vitamin d od dr a maš to vybavene
@martinka8 ked sa nevie vykakat daj si na vatovu tyčinku kremik a ponmož jej uvidiš kus na začiatku sa potrapite ale potom sa jej kakanie samo spusti,,,my to tak občas robime
@martinka8
@nusiki skus u ti čo som pisala martinka 8

bboossoorka
13. aug 2012

@1234lubka ked budeš u dr pytaj si ho ona ti ho da na predpis,,,aspon si budeš ista že si nezabudla a je to jedna kapsulka vstrekneš do pusinky a dčkoa zaobstarane na dlhe obdobie

1234lubka
13. aug 2012

@bboossoorka ta mozno ale radsej skocime....ci? nema dasna opuchnute vobec praveze ako prve som pozerala ci to nesu zubale...

1234lubka
13. aug 2012

@bboossoorka no a ten vitamin D mam pitat v lekarni?

bboossoorka
13. aug 2012

@jankaja
@1234lubka držim palčeki aby to boli prinajhoršom zubky a dajte vediet ako ste dopadli

jankaja
13. aug 2012

@nusiki my už našťastie nebobkujeme, včera večer kakala normálne. Tak banán vylúčime, alebo budeme dávať len po veľmi malých troškách. Inak dávame Bio Gaiu, v podstate od narodenia, a nemávame problémy s kakaním. Ale zasa Natálka bola od 3. týždňa na UM, tak sme si to asi s kakaním odbili vtedy a teraz máme (až na tento banánový problém) našťastie pokoj.

bboossoorka
13. aug 2012

@1234lubka predpiše ho dr a daju ti ho v lekarni....radšej sa chodte ukazat nikdy nevieš.....my mame zato strašne spuchnite dasienka ale teploty sme ešte nemali a to už mame 4zubky dokonca ani hnački

bboossoorka
13. aug 2012

my ideme dnes do poradne som zvedava kolko pribral....a i sa dame skontrolovat pre istotu....babenky držte sa