icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

bboossoorka
13. aug 2012

@jankaja ideš k dr?abo už lepsie?

1234lubka
13. aug 2012

@bboossoorka mi ziadny 🙂! ale to nic sa neponahlam 🙂 nema opuchnute kazdy den sa pozerm mu do pusinky...teraz mi konecne zaspinkal boze ale ta noc bola strasna...taky rev....muz uz bol zufaly isiel spat vedla 😀 ale okolo stvrtej zamnou prisiel a vzal si maleho k sebe-zlaty🙂 no potom som ho aj tak vzala nech sa trochu vyspi ved vstava do prace....a nakoniec ze nejde ze ma odvezie do lekara :P

bboossoorka
13. aug 2012

@1234lubka klobuk dolu pred manželom....ten moj išiel zas na tyždnovku ak sam partia

bboossoorka
13. aug 2012

@1234lubka nemate sa kde ponahlat ....zato mi bojujeme 😀 nervy jak das v noci pecka neznam už ako spanok vyzera ale držim sa toho že vždi zle obdobie prejde
😀

jankaja
13. aug 2012

@bboossoorka doktorka je dnes až poobede, tak uvidím, ako bude. Či bude teplota a kašeľ alebo čo. Soplík nemá, zakašle sem-tam, ale to občas zakašle aj inokedy, keď zle prehltne alebo tak.

bboossoorka
13. aug 2012

@jankaja preistotu chod aspon si budeš ista že si nič nezanedbala

martinka8
13. aug 2012

ejha no dakujem za info, ja som myslela ze ked chodime teraz v lete tolko na slniecko tak nemusim davat, a popravde som uz asi mesiac ani nedala, tak zacnem opat s vigantolom, a kanavit bol teda len do pol roka hej? tak to sa tesim, lebo ani ten som uz riadne dlho nedala 😲 hamba mi.

kajkovajanka
13. aug 2012

@tamaska my sme mali davat kanavit raz za mesiac tolko kvapiek, kolko vazi 😀 . a dnes som ho mala vratit doktorke, ale zabudla som jej ho vybrat z kabelky 😝

kajkovajanka
13. aug 2012

@nusiki nizke zelezo mala Beki, ked jej brali krv na gastre. tak preto, a asi ho budeme brat este zopar mesiacov. ze vraj, kym nevyberieme vsetko 😝 , a vies si predstavit, ako z flasticky ubuda pri 4 kvapkach denne 😀

kajkovajanka
13. aug 2012

dnes sme boli na poradni, mame 7230g 🙂 . a len taka info, ze vajicko staci zaradit do jedalnicka az po roku, a krupicu uz mozeme robit s Bebou (v nasom pripade).

kajkovajanka
13. aug 2012

@mihouk ako dovolenkujete ? je vsetko ok? 🙂

martinka8
13. aug 2012

@kajkovajanka pekna vaha, ja som velmi zvedava kolko vazime my. Ale ideme az 28meho augusta, po dvoch mesiacoch. A krupicu jej budes robit normalnu detsku?

rebecca2006
13. aug 2012

caute baby, po sto rokoch sa znova hásime s Esterkou 🙂 Boli sme na dovči na chalupe na LIptove, hm, ale bol to sklr presun z bodu A do B, nič som si neoddýchla ☹ Akurát šli malej zuby, ale ešte sa neprerezali, tak sa trápime. Ako ste na tom so zúbami vy? My máme dva dolné rezáky, bez problémov, tlačia sa horné, horor. Dnes zaspala o ol 6 ráno poriadne. Inak OK, rstie, netuším koľko váži, pordŇa až v olke sept, ale je macek poriadny a rstie, vidím podľa šatičiek. Príkrmy sme začali, ovocie baští surové jabĺčko ešte nemala, kaše tiež, ale jej až tak moc nechutia, a dávam zatiaľ len takú bazálnu zeleninku, mrkvu, zemiak , tekvikc, cuketu, Dnes som chcela masko, ale keď je akánijaká zo zubkov, tak počkám. Teším sa, až počítam. aké okroky robia vaše januárčiatka

kajkovajanka
13. aug 2012

@martinka8 ano, ked jej budem robit 😀 , tak normalnu detsku s bebou a s vodou. ale to len tak orientacne som sa opytala doktorky 😀 ... a vy uz budete mat cez 9kg, ze? 🙂

martinka8
13. aug 2012

@kajkovajanka nemyslím si ze ma cez 9kg, nemala ani 8 kg pred dvoma mesiacmi, tak pocitam tak 8,5, max. 9kg heh. Ona teraz dost malo papka a veeeela sa hybe, tak uvidime.
Inac dnes mi vstala o pol siedmej, takze samozrejme o 8:15 uz zaspala, a ciiiiii, este spiii, nechaaaaaapem. Dve a stvrt hodiny, tak to sa mi nestalo ani nepamatam. Normalne uz mam poprate, vyvesane, obed navareny, popratane, a nemam co robit ??? Ale na take by som si veeelmi lahko zvykla. Parada.

akova
13. aug 2012

Ahojte, aj my sa hlásime po dlhšej dobe 🙂 vidim kopu novych maminiek - vitajte 😉 My mame za sebou dovču v Chorvátsku, malý tam dostal šiestu chorobu - mal dva dni teploty a potom sa cely vyhadzal takže prva polovica dovolenky nič moc 😒 ale potom už konečne som si to začala užívať 😉 Pred dovolenkou som ešte riešila infekciu močovych ciesť, našťastie zapal sme nedostali... teraz v stredu ideme do nemocnice na urologiu na vyšetrenie, ktore sa robi v celkovej narkoze, kde zistia pričinu refluxu moču, tak som zvedava ako to zvladneme 😒 kedže sa budime v noci na kojenie a tam vraj od piatej rana by už nemal nič piť 😖 ale som zvedava ako dopadneme, či bude nutna operácia ☹

My zuby ešte nemáme žiaden, aj ked ďasienka dole už su riadne navrete, noci niekedy lepšie, niekedy horšie. Ešte nelozíme, ale už nemame od toho daleko, už ručky dvíhame aj nožky posuvame len to ešte nejako skoordinovať 😀 a sedieť sami ešte nesedíme, ale už sa sam posadi ked je na štyroch a podopiera sa jednou ručkou... no zlaty je.
Vigantol tiež zabudam davať 😒 Kanavit nam kazala dr. len do 3 mesiaca a vraj ked dam raz UM tak už ho nemam davať vôbec. Kedže na začiatku sme prikrmovali aj UM tak už Kanavit nedavam riadne dlho... 😕

A pridavam foto Miška na pláži 😀

jankaja
13. aug 2012

@akova krásny chlapček 🙂 neter (1 rok, 4 mesiace) bola pred pár týždňami na operácii kvôli obličkovému refluxu, mala zápaly močových ciest a 2 razy zápal obličiek. Na vyšetrenie idete na Kramáre?

kajkovajanka
13. aug 2012

@martinka8 tak to teda ozaj parada 🙂 . ked mi take urobi Beki, tiez uz potom neviem, ze co so sebou 😀 . ale teraz spi uz vyse hodiny, co je tiez dost netradicne v porovnani s jej polhodinkami 🙂 a tak pozeram film 😀 , po francuzsky, ze by som sa do toho kusok dostala, ked o mesiac zacina skola 😒 , ale galiba, skoro nic nerozumiem 😝 😀

kajkovajanka
13. aug 2012

@akova zlatucky 🙂 , tak dufam, ze to nebude vazne a ze nebude musiet byt operacia 😕

misela123
13. aug 2012

baby, my sme tiež januároví, tak pripájam pár foto pať mesačného Miška v tom čase :o)
Inak ako ste na tom s prikrmovaním, čochvíla máme ukončený 7.mesiac, papkáme a papkáme všetko možné aj nemožné, no malému chutí tak sa teším, keby máte typ na nejaké fajn receptíky čo máte odskúšané, pošlite budem rada 🙂 Vaši drobcovia už sedia aj v jedálenskej stoličke? Ja sa tam malého este bojím dať po pravde. 😉

akova
13. aug 2012

@jankaja
@kajkovajanka ano ideme na Kramare, obavam sa,že nas operacia tiež neminie ☹ 😒 😖 , na tom prvom vyšetrení nam zistili reflux 4.stupna, čo prve tri su take, že z toho môže dieťaťko vyrásť a ten 4 a 5 žial nie 😒 . Teraz nam idu zisťovať kde je prekážka, prečo sa moč vracia do obličiek.... mali sme už jeden zapal, sme na biseptole a aj tak sme mali zasa infekciu moč. ciest 😒 ach jaj, ale radšej nech sa to rieši už teraz ked je ešte maličký.

misela123
13. aug 2012

@akova Držím palce velmi prevelmi, nech dobre dopadnete a ešte rýchlejsie zrejegnerujete !!!!!!! 🙂

akova
13. aug 2012

@misela123 krásny chlapček 😵 Miško ako náš Miško 😉

my papame zeleninku striedam mrkvu, cukinu, tekvicu, zemiak, brokolicu- z tej nas bolieva bruško tak skušam tak raz za čas, kalerab, špenat... varim 5x do tyždna aj mäsko kuracie, a davam kvapku olivoveho oleja. Rôzne mu to kombinujem tiež mi už dochádza fantázia, ale chuti mu všetko čo mu dam, tak to nejako neriešim a varim to dokolečka.... ovocie jablčko, banan občas, broskyna,hruška to surove struham niekedy mu zmiešam dva druhy a dam piškoty do toho. Davam aj kaše ale nie vždy, chcem vyskušať kukuričnu čo dala recept @monky978 😉 Chlebik ešte nedavam, aj ked kôrku už som dala kusok a ešte kukurične chrumky nesolene, po tych sa len zapráši.... akurat je z nich cely zalepeny a všetko je od nich. A do stoličky ho davam aj ked ešte nevie sedieť podložim mu na jeden bok vankušik a sedka pekne 😉

mirka2010
13. aug 2012

@jankaja nas maly sa uz pretoci na obe strany a velmi rad...dnes dokonca sa dal sam na kolienka a uz uz by bol sam na nohach...ach, ten nas huncut...inak aj u nasej dr otazky tohto typu sa moc nepreberaju...aj ked ona je ochotna mi na vsetko odpovedat, malokedy sa opyta na uz zvladnute pohyby...

akova
13. aug 2012

@misela123 pozerám, že si z Tomášova? Mne tam robi sesternica v bistre Laguna 😉

mirka2010
13. aug 2012

@mimuska2 ahojte, tak ako sa mate??? ako chorobka, dufam ze je uz lepsie?

mirka2010
13. aug 2012

@misela123 ahojky, mate krasneho chlapceka, naozaj nadherny sibalko 🙂 aj my uz skusame kadeco papat, zeleninku uz mame okrem brokolice vsetko za sebou, ovocie tiez postupne davame...a nas maly papa vylucne len v jedalenskej stolicke, je polohovatelna, takze je tam posadeny v tej polohe, kde v podstate ani nesedi, je tak pololezmo a veeeeelmi sa mu tam paci...🙂

mirka2010
13. aug 2012

@akova ahojky, citam ake mate problemy...je mi to velmi luto...dufam, ze sa to poriesi...a malickemu sa polepsi...budeme drzkat palce 🙂

mirka2010
13. aug 2012

@kajkovajanka ahojkyyy 🙂 tak to som rada, ze si napisala o tom vajicku, akurat som to zacala riesit, tak dobre vediet 🙂 my sme maleho vcera vazili na digitalnej vahe u znamych, tak mal 8 800 g..od poslednej poradne je to neceleho pol kila, co bolo pred 6 tyzdnami...takze my sme na tom tak 🙂 a aky ste mali vikend?

mirka2010
13. aug 2012

@jankaja chcem sa opytat, citam ze davate boigaiu, to davas od narodenia kazdy den? lebo neviem ako teraz, maly ju uz ma mesiac a pol na zlepsenie kakania a v lekarni mi vraveli ze len dva mesiace ju mozem davat..tak preto sa pytam?