Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
ahoj dievčatá, ďaujem za reply ohľadom príkrmov, ako vidím, koˇko hláv, toľko názorov a každý si to robí po svojom 🙂 ja som včera nakoniec to mäsko dala, mala som zamrazeného uvareného domceho králika- malé kúsky v takej tej nádobe na ľad tak som tršičku pridala k zeleninke a zbaštila celú dávku. Dnes dám trochu viac mäska.
Ešte chcem zaviesť surové jablko a banán. A pridať krupicu k olievočke, nech máme zvládnutý aj ten lepok 🙂
Zuby furt nč, dnes trochu lepšia noc, ale dala som na večer tie homeo Chamomilla, len 3 guličky, lebo o 5 sa mi zdala úúúplne odpálená, a potrela ďasienka, tak neviem, či to pomohlo, alebo proste to bola taká nezubatá noc.
Dnes malej variť nemusím, len ovocie, ale dem rýchlo niečo uglohniť pre synčeka. A mme po dovolenke kopušiat, čo treba poodkladať, ešte furt nevybalený kufor.....Tak hádam s tý,m dnes pobojujem.
Malý asi nebude oobede spať, lebo ešte dospáva, tak ho budem mať celý den na krku.
Baby, ešte mám otázku, zhá%nam malej na jeseň nejakú prechodnú bunbdičku, nepremokav, nepreúkavú., podšitú tenším flisom, za rozumnú cenu, najlepie ne v ružovej, nemáte tip? Neriešili ste to už? A topky? BUdete n ajeseň do kočíka dávaťnejaké capačky aleb len hrubšie ponožky?
@kajkovajanka brokolicu davam aj s hlubikom tak možno preto mame troška problemy, ale včera papal znova a už dobre... karfiol som sa ešte bala dať predsa ten viac nafukuje, vy nemate z neho problem?
@monky978 priznaky mal len že mal teplotu, ja som myslela, že chytil zasa zapal močových ciest ale CRP mal negatívne, aj moč /boli sme vtedy na antibiotikách/ tak doktor skonštatoval hned, že ma 6.chorobu..... a presne tak aj bolo, dva dni mal teplotu ale nie moc vysoku tak okolo tych 38 a na tretí den sa celý vyhádzal a to bol tak asi dva dni potom mu to zmizlo a po chorobe ani stopy 😉 ja som to poznala, lebo aj Ninka to mala takže som bola v klude 😉
@kajkovajanka 6. choroba je virusove ochorenie... dieťa ma len teploty dva tri dni a potom sa cele vyhádže /ako pri osypkach/ to do dvoch dni zmizne a je po chorobe... neviem kde sme to my schytali najskor v nemocnici ked sme pred tym boli.... ale mame to už za sebou a už sme imúnny 😉
@akova z brokoli aj karfiolu použi len ružičky a nafukovať nebude 🙂
@rebecca2006 ja tiež už začínam pozerať bundičky na jesen/zimu pozeram aj v obchodoch alebo na mimibazare, ale niečo už budem musieť riešiť, lebo september už môže byt chladny a to je tu už čo nevidieť 😉 Topky neviem, tie capačky sa nam vyzuvaju tri krat zakope a su vonku...tak to ešte uvidim, ale kupila som mu v HMku take čižmičky vysoke zateplene mali vo vypredaji 😉
@akova suer, ja mám tiež také krpčeky, sme podedili. PO Maťkovi nás nesadla veľkosť, ale kamoška osunula, snáď ešte aspoN ta na okt nov vydržia, a potom uvidím, možno kúpim normálne topky. POzerá priebežne niečo na bazároch, lebo no keď to človek potom kupuje narýcho, tak kúpi strašne draho, aspoN moja skúsenosť ☹
@rebecca2006 to ano ked rychlo potrebuješ kupiš prve čo je aj drahšie 😉 Ja chodim inak aj do Trenčína tam je taky sekáč vyborny detský, baba to vozí z Anglicka a ma to tam za par šupov a krásne veci niektore ani neni vidieť,že nosene.. teraz cez vikend ideme k svokrovcom, tak tam vybehnem pozrieť či už doviezla jesenné veci 😎
MY SME VIGANTOL TIEž DAVALI A MOžE SA DAVAT DO MLIEKA ALE I DO VODIčKI...JA SOM MU TO KVAPLA DO PUSY KED SOM SI SPOMENULA...A DO MLIEčKA SA TO DOSTANE čI TAK čI TAK...BROKOLICU A KARFIOL NORMALNE DAVAM CELU I S HLUBIKOM NENAFUKUJE...MESKO DAVAME TAK 5KRAT DO TYžDNA....ALE BABY KAžDE DETIčKI SU INE PRETO KAžDEMU VYHOVUJE DAčO INE.....ALE RADY SU TO SAMOZREJME NAD ZLATO OD VAS VšETKYCH....A ANO čO DOKTORKA TO INY NAZOR.. 😀
@zapka21 TOMU NEROZUMIEM VžDI SA DAVAL VIGANTOL LEN DO ROKA A PO NAJNOVšOM SA NAHRADZA VITAMINOM D KTORI SA DAVA RAZ ZA DVA MESIACE MY SME DALI TERAZ NAPOSLEDY 5AUGUSTA A TERAZ SI MAME IST PO DALšI O DVA MESIACE.... 😒
@1234lubka SI SI HO NEPYTALA VčERA OD DR????,MOHLA SI MAT POKOJ
@zapka21 no to som zvedavá na tej rybí tuk 🙂 mal bymi ho nezjedol ani za nič na svete. A to som kúpila taký nejaký zbavený zápachu, v bioobchde. Ochutnala so ho a bleee. Mal mi ho vypľul, na seba a na pyžamo, pyžamo som vyhodila- ani o 10x varatí v aviváži smrad nepustl A to som milovník rybaciny 🙂 Ono je to tak, niekedy si t dr predstavujú, že ako podajte liečik dieťatku, ale ako na nich? 😀
ježiši, to je dnes deň. Malý vstal hore riťou, za vetko piští a vreští, vypla som mu teku po tom, čo do nej čumel cca hodinu tak spustil taký rambajs, že mi zobudil Estreku, už so ju nedokázala uspať. Spala asi 20min od 06,00. Tak som ich vzala von, že pospí v kočíku, nepospala, Martinko sa strepal z bicykla, našťastie ničsa mu nestalo. Teraz!!!! mi Estreka konečne zaspala od rána. oči ako angorák., musela som jej dať Viburcol čípok, nechsa trochu ukľudní, ako bola excitovanál, Obed neuvaený, dali sme 2 d´ˇnovú šošovicovú polievku a čisté ezance, čo už, našťastie aspoN pre malúmám vmrazáku eleznú rezervu. mňa porazí do večera asi 🙄
@bboossoorka sak som zabudla :( aj maly ma na nozicke pod kolienkom v zadu take akoby sa mu robil ekzem aj to som zabudla jej povedat....hlava derava...som v nej mala len to mal vysoke teploty....a dnes v noci deto...horucka jak svina a rano v pohodke....spinka chudacik musi byt vycerpany
Joj už riešime zimu... My nemáme na zimu voooobec nič ☹ kupovať musím toľko čo som snáď ani nekupovala keď sa mala narodiť. Všetko úplne od znova. Ale ciham po bundicke čo majú v tescu tak dúfam že bude dovtedy lacnejšia. Mam kupony na zľavy do tesca na oblecko a plienky a pod. Je tam ze na dojcenske oblečenie. Tak to platí aj keď kupujem na rok a pol? 😒
@akova papame v pohode karfiol aj brokolicu a brusko nebolelo 🙂 , dokonca som uz pridala jedenkrat na skusku zelenu fazulku pol strucika a tiez asi v pohode, nevsimla som si nijake zmeny 😀
@rebecca2006 @akova aj mne dnes napadlo, ked som vysla s malou na balkon, ze dajaku bundicku alebo kabatik by jej bolo treba, hlavne proti vetru. a ked chodime v sportovom kociariku, tak jej uz davam topanocky, tie malicke snurovacie, zatial iba, ked je chladno a fuka. ked je teplo, tak len ponozky
počíúvajte dievky, majú vaše detičky separačnú úzkosť? Moja asi týždeň na nikoho ai uknúť a musí má stále mať v zornom poli, ak zájdem do inej izby tak reeev. Susedka logopedička mi pozerala do nejakých vývojových tabuliek aže vraj v 7M sa to stáva... Máte skúsenosť?
@kajkovajanka a neskope si ich? U ás aj ponožky idú hneď dole, jediná šanca sú pančušky, takže aj dnes hoci je teplo, ale prefukuje vyfasovala normálne pančušky...
poznate niekto sportovy kocik Jane cross reverse? Zaujima ma najma ci nie je prilis mala sedacka a ci sa mi tam mala zmesti v zime s fusakom... 😒dakujeeem
@rebecca2006 len take ako papucky, tie hned skope dole, ale tieto su normalne snurovacie, tie drzia 😀
@martinka8 ahojteee.no veru je to tazke s tymito nasimi laskami, nas stale len chce byt na 4, je vo svojej postielke, lebo uz na manzelskej keby bol tak naozaj by sa mohlo stat, ze by z nej aj mohol spadnut, takze byva hlavne tam...ale co tam on dokaze, tak to je sila...a ani spaci vak vam nepomaha??? lebo aj nas by bol cely odkopany nebyt toho, ze je v nom 😒 🙂

@kajkovajanka ja to mám v sáčku, ale jeden sáčok som použila na 3 kocky - dala som kocku do sáčku, zaviazala, znovu zaviazala a medzi dvoma uzlami odstrihla atď. Takže tiež to je také zvláštne trochu 😀 A mám to v tej miske, aby to nepoprepadávalo cez mriežku v jednotlivých šuflíkoch, to by sa mi potom dosť zle hľadalo, kde sa to aktuálne nachádza 😀