Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@bboossoorka nie povedal ze to nikdy nokdo nevie celkom presne.je to chore a teraz sa iba bojim a cakam co bude.do poradne idem druhy dec. tyzden ale to mi asi ult zasa robyt nebude takze zasa nebudem vedet kolko vlastne ma.a to mi ece aj lieky dal
@bboossoorka tak to ja netuším. Doktorka nehovorila nič na to. Povedala len, že nezáleží akú má dieťa váhu ale o to ako je vyvinuté, že niektoré 4 kg deti napr. nie sú tak dobre vyvinuté ako menšie. Povedala mi,ž e je všetko v poriadku.
@mimuska2 tak to ti ale dal koli krvnemu obrazu nie? musis mat velmi malo zeleza 🙂 to nieje tragedia, skoro kazda tehulka berie zelezo v poslednom trimestri, vacsina aj skor. A tak ako pisala venny26 nezalezi kolko ma kil babo ale ako je zrele. A za dalsie na tom ultrazvuku je to orientacne 🙂 Urcite sa koli tomu netrap, malinka musi citit ze je vsetko OK, nie ze sa stresujes. Keby bola mala, alebo keby sa mu nieco nepozdavalo tak by ta nechal v nemocnici, ako som uz pisala, pripane poslal na dalsie vysetrenia.
@mimuska2 viem ako sa citis, mna tak vytrasili v 26tt ked si koli tym zlym pecenovym testom mysleli z mam help syndrom, co keby sa potvrdilo, tak by museli ukoncit tehotenstvo. Vtedy som si aj poplakala a citila som sa strasne. Tiez je moje tehotenstvo planovane, a vysnazene, trvalo nam to skoro rok,kym sa podarilo )
Musis verit ze vsetko dobre dopadne, ja som sa tak sama presvedcila a verim tomu doteraz..
Hlavne sa na vsetko popytaj lekara na dalsej poradni, nech ti vsetko vysvetli a uvidis ze budes spokojnejsia 🙂
@mimuska2 tak nastastie nic ine lekari nenasli co by nasvedcovalo tomu ze mi zlyhava organizmus, ale zato som si pobehala po neskutocne vela vysetreniach, infekčne, interne, gastro, - ultrazvuk pecene, hematologia. Bolo to strasne, vsade sa ma pytali na strasidelne priznaky a mne pritom nic nebolo. Nikto nechapal ze mam take hrozne pecenove testy a nic ine mi nieje a citim sa dobre. Vsade ma vystrasili. Potom ked nic ine nenasli dostala som lieky na pecen a uz mam celkom dobre vysledky, mala je uplne v poriadku, zle bolo len so mnou. Uz mi po poslednom odbere aj vysadili jedny lieky. Tak verim ze sa to uz nezhorsi, ale v tom 26tt som bola vdacna za kazdy dalsi den co bola malinka v brusku, bala som sa ze bude zle a budu ju musiet vybrat velmi predcasne. Teraz uz veim ze to dotiahneme az do konca. 🙂
A Tebe asi ultrazvuk robit nebude to mas pravdu, ale skus ho popytat, hlavne mu povedz ze sa obavas, a bud ti vysvetli ze je ta vaha v poriadku, alebo ti spravi ultrazvuk. Urcite mu povedz ze sa obavas, nech to s tebou riesi.
@mimuska2 ale však to ti dal len vitaminy tie som ja uživala cele tehu a teraz som prešla na centrum materna ateraz centrum....nerozumiem
@bboossoorka ja som doteraz brala calibrum a teraz tieto.viem zeto su vitaminy ale ci to s tou vahou nejako nesuvisi.
Tak som bola vcera na porani v nemocnici. Vsetko je OK, tak sa tesim, robila mi aj prietoky, ale neviem aka velka je Lili, nepovedala mi to. Len ze vsetko je ako ma byt. Zajtra idem na poradnu ku svojej lekarke, a nastupujem na MD, tak sa budem konecne oficialne flakat 🙂
Kocky, ste tu niektora zo Ziliny?
@zuzana1331 ja...preco?
@mimuska2 nieee, mam akurat take nieco ako skoro veniec 🙂 umely so svieckami tak ten som vytiahla na stol, to je vsetko. Tento vikend by sme chceli este vymalovat obyvacku, tak uvidim ako budem vladat 🙂 Mozno sa budem len pozerat - co je velmi pravdepodobne.
A co ty? Vyzdoba? Darceky?
@mimuska2 citam ze si na urade evidovana? ake papiere tam chces zaniest?
@solinkarka No ved ked ta da dr na md tak to musis dat aj na urad aj na poistovnu.aby si sa nemusela viac chodit hlasit kazdy mesiac a kvoli poistke.
@mimuska2 nie nemusis 😀 ja som tiez na UP 🙂 a vlastne uz na MD
Od 34. tyzdna je doporucene pitie caju z ostruziny maliny - na ulahcenie a skratenie porodu.
Poculi ste uz o tom?
@zuzana1331 ja som o tom pocula ale az od 36tt...takto sa mi to zda dost skoro

@venny26 a to nemTE DAKO VELA?