Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
joooj a zabudla som sa pochváliť 😀 už mám všetky darčeky 😉 včera kúpená posledná Barbie 😵
@mimuska2 ďakujem, mala som dva, tak som darovala, neviem vôbec čo sa s tým robí 🙂
spray majú skoro v každej lekárni 🙂 http://www.mojalekaren.sk/dm-dermo-chlorophyl-s...
odporučillli mi ho v lekárni namiesto rosalginu a je o oplovicu lacnejší 🙂
pred dvoma rokmi som to kúpila aj otcovi, keď dlhodobo ležal, aby nemal preležaniny, je to na všetko možné 😀
@marekdani kolko si pribrala pocas tehotenstva ak smiem vediet
@katecameron dokopy asi 13-14 kil, ale ako to vnimam, tak to len do brucha, nikde inde sa mi to neulozilo. Velmi som sa bala, ze ako dopadnem, kezze som vzdy mala tendenciu priberat a tazko chudnut a to aj napriek tomu, ze sportujem... Az sa toho desim, ale len nech je maly chrustik zdravy, ja to nejako pozhadzujem 🙂) A ty si ako na tom?
@marekdani ja niesom tehotna len ma to zaujímalo 😉 ci ta nebolia kríze s toho ze si vela pribrala ja som pribrala tiez tak 10-12 kg a krize ma neboleli
@marekdani mozno to ma suvis aj s vyskou lebo moja svagrina bola nizka ma asi tak 160 a ju tiez boleli krize mna nie ja som skor vyssia
@mimuska2 došlo a ďakujem veľmi pekne 😵 obyč. kockové- bupi asi kúpim, ním som úmývala riťku a vlastne na samotné umývanie som nepoužila nič, v lekárni som kúpila kamilku- pozor farbí na hnedo- namočila som žinku a poumývala, ja nekúpem každý deň, teda nekúpala som- stačí obdeň a teraz v zime tiež nebudem, veď keď sa veľmi pokaká, tak riťku musím umyť tak, či tak 🙂 chcem skúsiť bezplienkovú komunikačnú metódu, tak uvidím 🙂
kočky poslala som všetky srdiečka ďalej 🙂 z lááásky 🙂)))))))
@tamaska @martinka8 tak ja asi pôjdem tiež vtedy, dáme stretko a šalát v bufete 😀
@tamaska no ja az po druhej mam prist a k akej lekarke ides? mas konkretne niekohoo ci len tak na poradnu?
@larosa to iste.... hehe ides len tak ci konkretne k lekarke? a na ktoru pojdes?
@mimuska2 ja som kupila tekute NIVEU aj mydielko so samponom aj telove mliecko. Kamoska co mala teraz babo v lete si to velmi pochvalovala, tak som si nechala poradit, a na ritku zatial sudokrem a ona vravela ze aj rybilka je fajn.
Aj ja som poslala dalej srdiecka... 🙂 aj ked neviem co to znamena 😝
@larosa tie sny ti nezavidim 🙂 mne sa tiez teraz dost zivo sniva v noci ale zatial este nerodim, len som tehotna stale. Mozno je to preto tak lebo vies do coho ides, narozdiel odo mna ako prvorodicky 🙂 moc netusim co ma caka, a zatial sa na pocudovanie ani velmi neobavam.... asi to este len pride. 😀
@tamaska no aj ja idem k nej 🙂 Chodim k nej tiez uz dlhsie od 28tt. Takze ak ta nezoberie hned, alebo bude nejaky porod 😀 tak sa uvidime, ja tam budem okolo druhej, vzdy sa snazim tak, lebo potom vecer pride este viac mamiciek. Zalezi od toho ako sa mi podari zaparkovat 🙂 Minule som sa tam krutila asi 15 minut.
@martinka8 ja tam strávim vždy skoro hodinku - hodinku a pol. Mužík ma vyhodí na parkovisku a potom dochádza po mňa. minule som si na CTG vypočula celý pôrod ešte že bol rýchli, ale ten plač bábetka bol úžasný. Ja chodím tak skôr kôli tomu, aby ma stihla vyšetriť do tretej, potom im začína pohotovosť a sestrička zinkasuje 1,99 € 🙄 Tak sa možno uvidíme 😀
@tamaska no ja tam niesom zvycajne az tak dlho, minule mi robila aj prietoky tak sa to pretiahlo aj na hodinku, ale vacsinou tak 40 minut. To som nevedela ze vyberaju potom peniaze, ja som tam este neplatila ani raz. Este som nemala stastie ze by som tam pocula porod 🙂 len minule bola nejaka mamicka asi na vzdycharni, lebo bolo pocut ako predychava kontrakcie 🙂
Moj manzel je este taky cas v praci, taze sa musim dopravit sama 🙂 aj ked s tym bruchom to zacina byt cim dalej tym zabavnejsie v tom aute, pripadam si ako medved 🙂
Chodievas uz kazdy tyzden? a robi ti stale prietoky, alebo len niekedy?
@tamaska @martinka8 nejdem k nikomu konkrétnemu, moja Dr. mi kázala, že sa mám doel objednať, tak som sa dnes objednala, idem tiež 14teho, ale o 11tej, a mám doniesť aj ranný moč. Aj ja chodím sama, zatiaľ sa to dá, ale fakt zaparkovať tam, to je des 😀
no neviem, ja som zopárkrát, keď som tam ležala počas tehu s dievčatami, počula pôrod, a pre mňa je to des 😢 proste neskutočne nepríjemný zvuk a pocit, ale nezávidím tomu, kto počuje mňa 😅 ja som hrozná pacientka a rodička, vydesím aj pol nemocnice 😕
raz som videla pôrod, teda skoro celý a pre mňa to bola trauma, ale môj mužík ľutuje, že sa lepšie neučil 🙂 jemu sa to neskutočne páčilo 😀
prajem pekný deň a oddychujte 🙂
@martinka8 @larosa mne robila prietoky skoro vždy, kôli prvotným hraničným výsledkom som tam chodila skoro každý týždeň, okrem minulej kontroly tam mi len urobili CTG a vyšetrila ma. a objednala ma o dva týždne - aby menej do mňa šprtala nech niečo neuponáhlime.
Larosa ja moč dávam priamo tam, nenosím z domu.
Mne tie zvuky nevadia, skôr som nedočkavá kedy započuť bábo. Môj mužík bol pri prvom pôrode a chce a chce byť aj pri druhom 😀 dúfam že ho stihne.
@tamaska Ahoj, môžem sa spýtať na tie prietoky? To sa kedy robí? A čo to vlastne je??
@denkadenka kontrola prietokov by sa mali robiť okolo 32t. Niektorí Dr. to robia až v 36t.
Vyšetruje sa ultrazvukom prietok krvi placentou a pupočníkovými cievami. Od prietoku závisí dostatok kyslíka a živín pre plod - čiže či je bábo dosť vyživované 🙂
Dnes sme odviezli auto mechanikovi.a taaak som cela ist este nakupovat.drahy vedel preco dnes☹
@tamaska @larosa @denkadenka, mne prietoky robili na 3D takze v 30tom týždni a teraz v 34tom mi robila v nemocnici tiez, ale mala sa tak velmi hybala ze mala dost problem 🙂 Trvalo to dost dlho, uz som bola z toho nervozna ze nieco nieje v poriadku. Predpokladam, ze teraz bude len mpnitor a vysetrenie, urcite mi nebude robit zase prietoky, uvidime.... 🙂
Tiez nenosim moc, priamo tam piskam do poharika a oni ho hned pozru.
@tamaska Aj moj manzej chce byt pri porode. Ak bol tvoj pri prvom napis mi ako to prebiehalo v Rastislavke? Kym sa otvaras tak si cely cas sama a potom ho zavolaju az na salu ked ides rodit? Lebo ja mam take info, aj ked by som bola radsej keby mohol byt cely cas pri mne. Lebo ked to bude prebiehat dlho, tak to je chudak cely cas na chodbe a caka? ci ako to je? Vdaka.
@martinka8 na Rastislavke je to tak, ako si napísala-vraj 🙂 vlastne až keď ideš skoro rodiť pustia ho k tebe
ja som mala muža pri oboch pôrodoch, lenže pri prvej soom mala svoju Dr. a tá vybavila a bol tam so mnou celý čas, odkedy som prišla až do konca- dokonca spolu vážili placentu a pod.
pri druhej prišiel hneď ako mi prepichla plodovú vodu- ja som tam ležala od rána a kontrakcie postupne prestávali až prestali, až po prepichnutí vody sa to rozbehlo- a ostal do pôrodu, ale počas toho času po pôrode tam už neostal- poslali ho preč, teraz vraj už môže ostať aj po pôrode s mamičkou 🙂
v Novej keď si zaplatíš nadštandardnú pôrodnú sálu, ste tam spolu a vraj aj Šaci- to bolo v prieskume pôrodníc
@martinka8 @tamaska chystáte sa rodiť pri Frývaldskej? na jej smene?
baby ja mam už take tlaky že neviem doedy to ešte potiahnem,,,,všetko boli,picha juj no des....
@larosa @martinka8 - Ja som pri prvom pôrode nastúpila okolo 10,00 hod na vzdychačku ale namala som žiadne bolesti ani tlaky len som sa otvárala.. Pýtala som sa Dr. že kedy môže prísť mužík lebo chce byť pri pôrode tak mi povedala že okolo druhej má ešte jeden cisarák, tak nech príde okolo štvrtej - pol piatej v taký čas mi asi aj pustila vodu a vtedy prišli aj kontrakcie to som sa presunula na pôrodnú sálu a tam pustili aj mužíka 😀 ešte som tam stepovala asi pol hodinku a mala sa narodila o 17,30 😉
mužov na tú prvú dobu asi nepustia jedine že by si tam bola sama ale nie som istá.
@larosa ja keď vydržím a nič neprekvapí skôr , tak by som mala - chcela rodiť na jej smene
@bboossoorka aj ja som dnes ubolená - kríže brucho od spodu všetko pichá ale ešte trošku chcem vydržať

@mimuska2 @martinka8 @nikus5 tá masť na bradavky je vraj super- netreba ju umývať pred kojením, kámoška má teraz dvoch drobcov a vraj v pôrodnici si ju pochvaľovali a aj ten spray- chlorofyl?- na šitie- ale trocha farbí na zeleno, ale aj Dr. na vizite to vraj schválil 🙂
Ja mastím olivovým olejom- vraj sa nemá 🙂 ale v pôrodnici ním tiež mastia deti, tak nemôže byť zlý 🙂 podľa mňa
vložky mám jeden balík- popôrodné- bez lepáku, len ako vata omotané- tie mi najlepšie vyhovovali a mám podložky, aby som si nezasvinila posteľ, lebo nikdy nevieš kedy bude niekto ochotný ti prezliecť posteľ, ale mám len také tenučké- nie také ako prebaľovacie, ale také na celú posteľ pod starých ľudí- papier s igelitom, tie mi minule tiež lepšie vyhovovali, lebo tie hrubšie sa mi nejako požmolilli
@martinka8 v pôrodnici som ešte nebola, vo štvrtok ešte idem k svojej
pohlavie stále neviem, ale keď v noci rodím, tak je to chlapec 😀
ináč dnes som mala tak desné kontrakcie asi 2min, už som aj zabudla aké to je 😨 už nech sme doma z pôrodnice 🙂
pekný večer kočky 🙂