Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Ako vás tak čítam, tak sa poniektoré asi popresúvame do decembra 🙂 - ja vraj tiež nevydržím až do januára,tak som zvedavá, či aspoň na Vianoce budem doma
@bboossoorka držím prsty, ja som na tom podobne
@bboossoorka jeeej tak ti silno drzim palce, najma, aby ste boli zdravi a Tebe lahky porod, a potom sa tesime na vsetky detaily 😉
@bboossoorka drz sa budem na teba mysliet🙂vela vela sil a lahky porod🙂hned daj vediet co a ako.
@bboossoorka ahoj držím palce ak by sa to spustilo nech je to čo najrýchlejšie a najmenejbolestivé 😀 a budem mslieť na Teba. A možno budeš pobehovať otvorená ako ja, už cez tri týždne 😉
@bboossoorka pozerám že ty pomaličky aj končíš 38t. takže to máš už OK 🙂) a kde ideš rodiť?
Ako ste sa vyspali?ja som zasa ako vzdy skoro vobec a rano som sa zobudila z rukami ako fiona🙂strasne opuchle.ece neviem ako zacnem piect🙂
@bboossoorka vaaau tak to tu uz zacne pomaly, Drzkaj sa, hlavne nech to mas rychlo za sebou a nech ste zdravucki 🙂 A daj vediet co najsor
@mimuska2 no tak podobne, prisli sme domov neskoro, lebo kamarat oslavoval 30tku tak sme si lahli spat az o pol tretej, myslela som si ze som uz riadne unavena tak hned zaspim, este o stvrtej som pochodovala po byte... ☹ a nevedela co so sebou. Mala ckala a aj si tam robila celkom zabavku v mojom bruchu. O pol siedmej zase čkala 😉 😝 no a potom som trochu pospala asi do pol deviatej. Strasne.
A ja uz mam dost velke tlaky dole v panve... vy nie? Hlavne tie co Vam povedala ze ste uz otvorene, tiez to tak citite, lebo ja mam niekedy pocit ze sa uz pomaly drobec vytlaci cez moje kosti vonku. Ani som nevedela ze mam tolko kosti co mozu boliet. Stale som si myslela ze to budu boliet boky, ked sa pise ze sa roztahuje panva, ale mna to boli medzi nohami, akoby som robila rozstepy a snury a mala z toho svalovku. a hlavne vecer je to strasne bolestive neviem ani dlho stat... tak neviem ci je to OK? 😒
medovníčky napečené- hurááá, mala som pomocníčku pri druhom plechu už vykrajovala sama a ja som sa mohla posadiť 🙂)) a teraz sa chodia ochutnávať 😝 zatiaľ sú mäkké
@tamaska idem na l.pastera zatial som tam spokojna no uvidime
@bboossoorka Miláčik jasné že na teba budeme myslieť. 😵 Čo nám iné ostáva. Teda aspoň ja vždy myslím na ostatné. Keď niektorá napíše, že už sa to asi blíži tak myslím na ňu stále aby to zvládla a potom čakám že čo napíše či už má po 😀 alebo to bol planý poplach ☹ . Je to super vedieť že nie som sama.. Ešte že vymysleli net.... 😀
@nikus5 Je to trošku zdĺhavé ale sú vinikajúce.....
Mäkké medovníčky
1kg kr. cukor, 0,5l vody, 1čl sódy bikarbóny zarovnaná - uvariť a nechať 2 hod vychladnúť
Cesto ( robím s pol dávky a na plnku zvyknem upiecť klasickú bublaninu ale napíšem ti recept ako má byť)
2 kg hl. múky, pridať 4 vajcia, 38dkg medu, 8dkg slivkový lekvár, 1 prášok do perníka, 2dkg Salajka - Spolu s cukrom vodou zamiešame hladké cesto a necháme 12 hod. stáť v chlade.
Rozvaľkáme na 4 mm a vykrajovať kolieska a položiť na vymastený plech cerou a piecť v rúre na 200 - 300°C.
60 ks perníka zaliať 0,5 vriacej vody a necháme spariť vidličkou roztlačíme a pridáme 6 - 7 lyžíc slivkového lekváru a poriadne rozmiešame. ( ak budeš robiť bublaninu stačí menej vody ) plníme a na koniec polejeme čokoládovou polevou 2 veľké čokolády, cera, olej, maslo...... Sú vynikajúce.... 😀
Ale musia zmäknúť tak 1 - 2 dni..... potom sú ako z obchodu takže vykrajuj veľké kolieska ...... 🙂
No ja som včera večer už nezvládla písať mali sme zabíjačku.... Klobásky kaša kapustnica tlačenka paštéta no všetko čo sa len dalo sme robili a večer som myslela že si ani nelahnem. 😝 nohy ako olovo a v krížoch ma tak lámalo že som myslela, že ma sekne a nepohnem sa ďalej, potom sa pridala ešte bolesť podbruška a bola som vybavená...... 😨 no ale spala som ako zarezaná a ráno som myslela že ani nevstanem.... Ale ako čítam tak aj ostatné máte bolesti podbruška keď dlhšie stojíte tak je to asi normálne... 😖 No zajtra idem na poradňu tak uvidíme čo to spôsobilo.... 😝
@siuzun ani som nemyslela, že to tak zvládne asi tie naše detičky sem tam podceňujeme 🙂 a dnes z tých perníčkov len ubúda a ubúda 😀
@bboossoorka ak to na Teba príde daj vedieť budeme držať palčeky 😉
dnes sme si boli pozrieť výzdobu na hlavnej, banány v čokoláde v Aide, zlacnené overaly v Tescu, popočúvať Tublatanku a krásny ohňostroj na záver....celkom pekný podvečer 🙂
včera mužík oprail časť bytu po potope a my tri sme napieklli kooopec lineckého pečivka, kokosové rožky, radačky a stačilo 🙂 teda ak tie radačky nepojem keď tu budem sama cez deň 😀 ja som furt bola pažravá, ale teraz mám pocit, že sa už vôbec neovládnem 😵
dnes som sa riadne zasmiala na mojom synovcovi.pisal jeziskovi a za kazdou vecou ktoru by chcel pod stromcek napisal meno obchodu v ktorom to jezisko najde.a nakoniec napisal,keby to nemali v ziadnom obchode tak na www meno stranky.sk no a nepobav sa🙂
Ahojte sice k Vám nepatrim pretože ja mam termín vo februari ale v mojej teme mi nevedeli pomocť tak skusim tu u Vas možte mi prosím napísať aky stupen zrelosti placenty ste mali na velkom ultrazvuku v 30tt, je to uvedene na zadnej strane teh.knižky kde sa su popisane vsetky velke ultrazvuky a je to v kolonke placenta grading, pytam sa preto lebo ja som mala v 30+3 zrelosť II-III stupen a chcem vedieť či to nieje vela.
Ďakujem za pomoc
@nezbednica ahoj ja tam mam iba ze vpredu ale zrelost nemam nic. Cervix mam zach.
@nezbednica ahoj, no ja to mam v tej sprave kde som bola na ultrazvuk. Ja som tam bola podľa PM 30/0 ale podľa kompoztný USG vek mi napisala 31/3, babo malo 1541g.
Placenta: predná stena, typ I-II.
nevedela som ze to je zrelost placenty. A lekár ti nic nepovedal? Ak sa neznepokojoval, tak sa nemusis ani ty. 🙂
@nezbednica Ja som mala I. ale nevedela som ani ja že čo je to... 🙂

@siuzun nepridáš recept na tie perníčky obaľované? ja už dlho brúsim na nete, ale všade len klasické medovníčky ☹