Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mimuska2 ahojky, áno 😀 stále sa snažím dotlačiť do písania práce a stále som nenapísala ani slovko a o dva týždne to mám odovzdať ☹ tak je to na prd ☹ dnes sme mali návštevný deň- kmotra, svokrovci, brat s frajerkooou, tak malá bola dosť mimo, asi jej spadlo z očí 🙂 a čo ty? zajtra je tvoj deň 😉 držím palčeky 🙂 nech je všetko OK 😵
vzdy pridu len poslicky - naivne sa zacnem tesit , ze uz ideeeem a potom to ustupi 🙂
@martinka8 Ja milujem ked tu je sneh, vsetko je prazdne, nikto na cestach a najlepsia zimna obuv su gumaky... na hlavu padnuty. Posledne dva roky ked nasnezilo, tak to trochu aj ostalo, ale tento rok nic, takze nebudu ani natacat dokument ako Anglicko zmrzlo 😝 Oni kazdy rok o tom urobia dokument a vzdy sa divia. Ved uznaj, volali sme na poistovnu kvoly zimnym gumam, lebo to je uprava auta a ich otazka bola, preco ich chceme, ci sa ideme lyzovat do Francuzska??? Ak sa mozem opytat, tak preco ste sa vratili???
Inak k teme, este stale nerodim 😝 , ale moja uloha dna je zbavit krpca prechladnutia, kym pride mala. Ma ukazkove prechalnutie ako z knizky, len nechce smrkat, takze s nim doslova bojujuem na zemi, kvoly odsavacke a sprejom do nosa. Zaabava.
@mihouk no my sme to zvladli bez zimnych gum, ale manzel sa vytesoval a chodil sa smykat stale ked napadol sniezik 🙂 A tie ich deti aku maju neskutocnu radost, pred kazdym domom snehuliak, aj to polovicka z blata 😀.
My sme sli hned po VS aby sme sa naucili jazyk. Ale bolo super, neskutocne sme si to tam uzili, precestovali sme anglicko skotsko wales... a aj po svete Pariz, Egypt,.... proste sme si predlzili mladost a nesli tam ako vacsina slovakov zarobit, ale sli sme si zit 🙂 No a potom sme sa nejako dopracovali do bodu ze co dalej.... ci ideme brat dom na mortgage alebo sa vraciame domov, planovali sme babo, a nejako som si to nevedela predstavit, bez rodiny.... priatelov ktory by nam pomohli sme mali aj tam vela, ja nemozem na anglicanov povedat zle slovo, mali sme tam stastie na ludi, ale doma je doma, a som rada ze sme sa tak rozhodli. Teraz sme uz dva roky doma.
A vy ste obaja slovaci? planujete tam ostat navzdy? nieje Vam smutno za domovom? Ako sa to tam vlastne riesi po termine? Ides teraz niekedy na kontrolu ci ako?
Ale jednu vec ti zavidim ze ked porodis na druhy den pojdes domov, ja by som bola schopna citila som sa dobre po porode a ta nemocnica ma psychicky znicila, vycerpala, 7 dni je neskutocne dlho.
@martinka8 My sme sem isli obaja zarobit a spoznali sa tu a tak nejak sme tu zostali. Jasne ze chyba rodina, hlavne ked pocuvame, ze bratia isli tam a tam a babky boli strazit deti a my nemozeme, ale tak sme si vybrali. Za 7rokov co sme tu, som si od nasich odvykla a niekedy som rada, ze mi ani jedna mama nekuka do hrncov, lebo moja mama sa snazi vzdy radit a svokra kontroluje 😝 Zatial by som nemenila, uvidime ked budeme starsi, lebo mm to taha domov viac ako mna, beriem to tak, ze tu je Maximov domov, tak sme tu.
7 dni po termine som objednana na vyter, ci co to je, nejaky gel co mi daju tam dole a ten je na zmakcenie krcka a zacatie porodu, ak to nepomoze, tak o dalsie 3 dni zase to iste a ak ani to, tak do nemocky a vyvolavacka. Dufam ze sa toho nedozijem, lebo ked zacnem spontanne, tak mozem ist do nasej nemocky na nove oddelenie, vedu ho iba porodne asistentky. Je uplne nove, je tam porodna vana, porodne kresla, lopty, minimum liekov, sprcha v kazdej izbe, kuchynka na drinky a jedlo (mm bude moj sluha, nie zeby som chcela pocas porodu jest, ale clovek nikdy nevie) a to sa mi paci a hrozne by som tam chcela ist, lebo pri Maximovi som musela byt na monitore a nemohla som chodit a chodenie mi hrozne pomahalo proti bolesti. A co je hlavne ostavas tam iba 4-6hodin, s Maximom som ostala tiez iba 6hodin, z ostania v nemocke som mala najvacsiu hrozu, mna uz ked sili, tak som im povedala, ze nechcem byt drza a nevdacna, ale kedy mozem ist domov 🙂 A doma bola pohoda, vsetci traja sme si lahli do postele a uzivali si sami seba, mozno preto Maxim ani nikdy nestratil na vahe po narodeni.
@martina97 Dufam ze uz rodis, lebo ty sa vzdy odmlcis, ja sa uz z teba vytesujem a potom sa tu objavis 2v1, takze tentoraz kazda za seba kocky!!!! 😉
@mihouk Nie nepotesim ta,este som furt tu 🙂
@mimuska2 Ahoj 🙂 Dopadla som dobre,aj ked som tam rano isla s malickou dusickou 😨 .Ten odber plodovej vody bol docela neprijemny,ale bezbolestny...Robia to kvoli tomu,ze ci neni nahodou zelena(myslim),doktor povedal ze sa to uz beria tak,ze som po termine a musia to kontrolovat ci nahodou netreba porod vyvolat...Takisto mi robili monitor a prietoky...V stredu mam ist znova 😒 A uz sa aj tesim,mozno sa to uz konecne rozhybe lebo ma to uz prestava bavit 😠 😠 😠 .Zavidela som tym zenam co si ich tam nechavali 😀 .
prepáčte, že sa vám sem tak pletiem, zaviala sem k vám do diskusie nostalgia, presne takto pred rokom som čakala aj ja a nevedela som sa dočkať. nakoniec som sa dočkala a bol to krásny pocit, teraz už malá oslávi prvý rôčik a pri každom pohľade na ňu som neskutočne šťastná. Užívajte si bábetká od prvého okamihu, utečie to ako voda. Všetkým vám držím palce 🙂
@mimuska2 No niekedy si v nemocke iba par hodin, ked mas sekciu, tak 2-3 dni, ked EPI tak 1 den na pozorovanie, ale na poziadanie tam mozes zostat az tyzden, ale velmi ti to aj tak nemopoze, lebo iba po sekcii, sa o teba staraju jeden den, potom uz musis k malemu vstavat sama a starat sa, takze je jedno ci si doma, ci tam. Mne ako sa narodil Maxim, tak ani na chvilku neopustil miestnost v ktorej som bola, rovno ho tam vysetrili a ked som sa isla okupat, tak ho zobrali v tej vanicke so mnou, najlepsie bolo, ze som bola taka unavena, ze som tam na chilku zaspala na WC (asi 3minutky) a maly si kludne spinkal vo vanicke. Este mu stihli vysetrit sluch ci co, aby sme nemuseli ist spat o par dni a isli sme domov. Ale hlavny rozdiel je ten, ze ma hned na druhy den prisla domov pozriet porodna asistentka a chodili skoro kazde 2-3dni ako som im povedala a kontrolovali ci je vsetko OK.
Myslim ze aj na Slovensku sa o niecom takom uvazuje, vola sa to ambulanty porod, len to chce trochu vole aj zo strany doktorov, lebo tu porodne asistentky robia velky kus prace a doktor pride az ked je problem, co na SK pri tych jesitnych doktoroch nemaju sancu (cest vynimkam).
@martina97 Skoda!!! Ale v den terminu a uz by si mala mat zelenu vodu??? Ved to je az ked je placenta total stara. No neviem, hlavne ze je v priadku a to v stredu ti zase budu brat vodu???
No ako tehulky???? U nas nic nove. Dnes som urobila nadludsky vykon a oholila som si nohy, skoro som umrela z palenia zahy, ale zvladla som to iba s jednym porezanim a k tomu vsetkemu som si aj vlasy nafarbila. Vcera som kukla do zrkadla a tolko sedin fuj!!! No dufam ze madam pride coskoro, lebo toto absolvovat 2x, neviem ci zvladnem 😝
ja som sa bola dat dnes rano ostrihat, vlasy nafarbene, obocie vytrhane aj nafarbene, pedikura hotova 😀 uz len babatko chyba 🙂 teraz zmyvam cely dom nech to posurim 🙂
No u nas tiez nic nove ☹ ☹ .Len cakame a cakame...A vybavujeme telefonaty,lebo kazdeho zaujima preco este nerodim 😠 😠 😠 ,jak keby som to nechcela....
@mihouk S tym holenim mas pravdu,nikdy som neverila,ze taka banalna vec bude raz taka komplikovana 🙂 🙂 🙂 Vidim,ze tie nase slecinky si davaju pekne na cas 😀
@martina97 Ja od nedele s nikym nekomunikujem, iba mame zavolam a to je vsetko. Nas krpec je stale nachladnuty, takze neviem ci mi vyhovuje, ze mala tu este nie je. Boli sme na rychlej prechadzke a poviem ti, ze brucho ma dobre bolelo, ako keby uz chcela vypadnut. Este ma napadlo, ze podla menzesu bol moj prvy termin 19teho, podla ultrazvuku 14teho, tak mozno caka na stvrtok. Ake pateticke, uz sa chytam kazdej moznej nadeje 😝
ahojte tehuľky, ja som bola dnes v poradni, našťastie všetko je ok, termín som mala včera a nič sa nedeje.....do nemocky sa tiež velmi nehrabem, vraj tam by som bola viac vystresovaná aj doktor povedal 🙂 tak budeme len čakať, kedy to príde...aj u nás je to tak s tými telefonátmi, každý je už napätí, ale maličkému je tam asi dobre, nechce sa mu von 🙂
@martina97 @janiqa27 Tento rok sa nejaky lenivci rodia, teda mali by sa narodit 😝
My sme si s maly lahli spat, lebo v noci dost kaslal, tak sme sa moc nevyspali a za hodinu 4 telefonaty, to sa uz neda. Uz aby sa dievcatu uracilo a aj maminka bude mat pokoj. Ale brucho ma boli cele, nie ako kontrakcie, ale velmi nepohodlne. ☹
u mna sa tiez nic nove nedeje. vcera som bola v porodnici na kontrole na monitore a zistili mi kontrakcie, ale ja som nic necitila 😒 tak ma doktorka pozrela a ze to este nie je na tej spravnej ceste. tej mojej kocke sa tiez nechce z toho bruska von 🙂 v piatok mam prist nanovo na monitor. tak zase len cakam a cakam... 😀
Gratulujem všetkým čo porodili keď som tu nebola, ale nejako to nestíham pri malom........ Baby moje má niektorá skúsenosť s hematómom na hlavičke ( teda krvná zrazenina) Môj malý to má.. V pôrodnici nám to už vyťahovali striekačkou a teraz sa mi zdá že mu to rastie ale vraveli že by sa to malo vstrebať tak neviem čo....... ☹
Uz davno neprislo nejake nove babatko na svet..... pome pome januarove deticky 🙂
Moja malinka nas potrapila tuto noc, a ja som mala prisernu migrenu, takze to bola hrozna noc, musel ju aj muzik ponosit, lebo som to nezvladla..... neskutocne ma bolela hlava 😖 az som si o pol tretej rano dala paralen, lebo som myslela ze to neprezijem a do rana to bolo lepsie. Dufam, ze to velmi neslo do mliecka ☹ ale uz sa to fakt nedalo vydrzat.
@lucy_m ani našej maličkej sa nechce ísť von 🙂 aj keď dr vravel že už každú chvíľu... tak len čakáme...

@mihouk palenie zahy mavam tiez - mavala som ho uz skor a teraz sa to opat vratilo. davam si na to Talcit, ten by mal byt v pohode - pytala som sa dr. 😉