icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
7. feb 2012

@martinka8 no to je a mam jej to striekat aj pod pazu.cumlik si zobere velmi malinko a aj to len na minutu moc ho nece.neviem co snou je a je strasne ze jedna dr povie na dvojtyzdnove dieta ze je normalne ked vydrzi plakat aj 5hod.ved to dieta sa vyvija spankom a ona velmi malo spi viac casu preplace.a potom ziadaju vecsie platy neviem zaco. 😠

zuzky1104
7. feb 2012

Dievcata , kedy planujete krstiny? Mam dilemu, ci nepockat , kym tie mrazy neskoncia? Ako to vy riesite?

zuzky1104
7. feb 2012

@tamaska a uz ste krstili?

nuna55
7. feb 2012

baby ako dlho vám prespia detičky v noci?

martinka8
7. feb 2012

@mimuska2 to neviem ci to je normalne, ale mne to tiez nepripada normalne. Fakt ta obdivujem ze to vydrzis, nemas sice na vyber, velmi drzim palceky nech to prejde coskoro. A naco ako ma byt ten spray? V com to ma pomoct?

martinka8
7. feb 2012

@zuzky1104 no my to uz mame za sebou v nedelu sme krstli, planovala som to dopredu nevedela som ze budu take mrazy, a potom sa mi to uz nechcelo zrusit. Malu som zababusila a dala do vanicky tak ze som jej aj tvaricku schovala, pretihla som cez nu fusak a deku. Manzel vykuril auto, pristavil najblyzsie ako sa dalo 🙂 a v kostole som ju mala vo fusaku cely cas.

@nuna55 no my chodime spat dost neskoro, okolo jedenastej, niekedy aj neskor a potom vyspi take 4 az 5 hodin vacsinou a potom este 3 hodinky. Ale je to ine kazdu noc, no zvycajne vzdy vyspi aspon jeden krat tak dlhsie viac ako 4 hodiny. Tuto noc mi vstavala kazde dve tri hodiny, takze bolo veselo 🙂

mihouk
7. feb 2012

@mimuska2 Ja by som isla za inym doktorom, nie je normalne aby babo tolko plakalo a ten sprej sa mi tiez nezda. A ked zajdes za inym Dr. tak budes mat iny nazor.
Nasa cumlik zatial nema, staci nam cicka 😀

nuna55
7. feb 2012

@martinka8 no aj my tak každe dve tri hodky sme hore na papanie

mimuska2
7. feb 2012

@martinka8 vraj jejnto ma pomoct na zabu a na tie zapalene zapareniny.no ved ja sa tiez cudujem ze este vladzem aj ked s posledneho.
@mihouk bola som u nej uz aj na pohotovosti,stale hovori ze je to normalne

tamaska
7. feb 2012

@zuzky1104 ešte sme nekrstili, a budeme najskôr ked bude lepšie počasie keď nie až na jar.

Dnes máme poradňu za sebou, máme 4020g pribrali sme skoro kilo od prepustenia z pôrodnice. a máme 55cm.

tamaska
7. feb 2012

@mimuska2 Tebe prajem veľa veľa síl a rýchle prebehnutie tohto plačúceho stavu.

mimuska2
7. feb 2012

@tamaska no ved keby sa tie sily dali niekde nacerpat.je to hrozne aj ore mna aj malu.co by som dalaxza spanok.

larosa
7. feb 2012

@mimuska2 drž sa moja 😵 Amy spí v noci dobre, ale cez deň je to hrôza, spí 10-20 min a potom je hore aj dve hodiny, normálne vidím, že chce spať a aj tak otvára očká, zaspí mi na rukách pri kojení a keď ju položím otvorí očká a môžeme začať odznova 😝 aj keď nakojím poležiačky, že ňou potom nehýbem, tak pospí len polhodinku, tiež som unavená, ale aspoň v noci spí dobre, niekedy prespí aj celú noc, inak vstáva raz 🙂 preto chcem teraz nosič alebo to skúsim so šatkou, keď ma bude cítiť dúfam, že bude spokojnejšia...neviem si na to zvyknúť, staršie spali jak zabité prvý polrok a potom to bolo tiež super 🙂

larosa
7. feb 2012

@nuna55 malá spí od desiatej- jedenástej, budí sa len raz- okolo tretej-štvrtej, niekedy ani raz, potom spí do šiestej a potom do ôsmej-deviatej 🙂

larosa
7. feb 2012

@zuzky1104 krstiť chceme posledný februárový víkend- teraz mám skúšky a mala som napísať prácu- nestihla som 😀, tak sme to posunuli, inak by sme to urobili už dávno 😀

larosa
7. feb 2012

@martinka8 na kakanie je lepšia rektálna rúrka ako teplomer- Amy kaká už každých 4-5 dní 🙂 a ešte nechodíte vonku? my sme boli aj dnes asi polhodinku- malá aspoň trocha pospí, v piatok sme boli u brata a to bola brutálna zima 😀 ale chcela som konečne vidieť synovca- je mladší od našej o 9dní a ťažší o viac ako kilo 😀

mimuska2
8. feb 2012

@larosa ja uz idem z posledneho

larosa
8. feb 2012

@mimuska2 drž sa 😉 myslím na teba 🙂

jankaja
8. feb 2012

@mimuska2 obdivujem ta. Ja som hotova z toho denneho nespania, keby nespala ani v noci, uz som uplne K.O. Dnes mam celkovo nejaku depku, je 9 hodin rano a uz sme plakali obidve. Keby sa aspon dalo ist von, ale aj teraz je u nas -14 stupnov.

mimuska2
8. feb 2012

@jankaja
@larosa je to velmi tazke a uz to asi dlho nevydrzim.som tak velmi unavena.

jankaja
8. feb 2012

@mimuska2 treba verit, ze sa to zlepsi. Aspon to si hovorim ja. Ked prave nedepkujem. A ked si prave nehovorim, ze sme mali mat dieta, ked sme este byvali u rodicov.

mimuska2
8. feb 2012

@jankaja dufam a modlim sa aby bolo uz lepsie.

martinka8
8. feb 2012

@tamaska pekne priberate 🙂 len tak dalej.
@larosa tak to je valibuk maly 🙂 mam uz rektalnu rurku, ak bude nejake nabuduce tak ju pouzijem, ale dufam ze sa uz sama vykaka nabuduce 🙂 A vonku sme neboli, nechcem ist kym je menej ako -5. Dnes sme boli na kontrolu klbov a mame vsetko OK, Svietilo slniecko, tak sme ostali vonku este asi 20 minut.

@mimuska2 obdivujem ta aj ja, ja som nervozna len ked je vecer mrzuta 🙂 nastastie ju ma vtedy na starosti manzel :D :D

jankaja
8. feb 2012

@martinka8 ako casto treba, aby kakala? Resp. kedy pouzijes rektalnu rurku, ked ako dlho nebude kakat? Mala je na UM a kaka kazdy druhy den, stolicu ma riedku, mudr hovorila, ze je to ok, ked ma riedku stolicu. Ale ze ked je na UM, mala by kakat kazdy den. Tak som z toho zmatena.

jankaja
8. feb 2012

@larosa tiez uvazujem nad nejakym nosicom, mala spi cez den tak 3 x po pol hodine, inak sa chce povacsine nosit. Okrem toho nas trapia koliky, hlavne vecer pred spanim. Posledne 3 dni ale celkom dobre reagovala na vozenie v kociku vnutri cez prah, tak si nie som ista...

martinka8
8. feb 2012

@jankaja neviem ako casto musi kakat babo na umelom mliecku, ked je kojene tak nemusi aj 10 dni a moze aj do kazdej plienky, je to individualne, ale moja sa zlostila uz strasne na treti den a straaaasne tlacila a nevedela to vykakat ☹
Aj my radi spime v kociariku, cez den ju stale davam ku otvorenemu oknu do kociara a vyspi mi vacsinou 3 - 4 hodiny. Ale vecer pred spanim aj moja trucuje je mrzuta, len na rukach musi byt a aj to sa puci a place. Na rukach zaspi, ked ju polozime tak je do minutky hore a place. A dokonca ani na cicke nieje spokojna, papa a medzi tym place a taha mi cicku do vsetkych stran....

bboossoorka
8. feb 2012

.kkk

mimuska2
8. feb 2012

Dnes po tyzdnoch spala tri hodky,uspala mi ju kamaratka ktora prisla nanu pozret.no ale zasa sme tam kde sme boli ale s ovela vacssou energiou.to bude noc,pomoc ☹

larosa
8. feb 2012

@martinka8 Jurko sa narodil veľmi veľký- 4840g a 54cm 😀 a chuderka švagrinka ho porodila normálne, ale vytrápila sa neskutočne a to má možno 50kíl aj s topánkami 🙂 zabudli sme sa odfotiť tehotné a mali sme pre nich rovnaké overalíky, že na fotečky a jemu je už malý a aj nám 😀
@jankaja rektálna rúrka je dobrá vtedy keď bábo sa pučí a boí ho bruško- ľahšie sa s ňou prdká a aj kaká, moja malá teraz kaká častejšie- predtým kakala raz do týždňa, staršie dievčatá kakali tiež raz do týždňa- prostredná aj každých 9dní, ale to bol boj 😝 ak malú nebolí bruško, tak jej je asi dobre a nestresuj kvôli kakaniu 😀

mihouk
8. feb 2012

@mimuska2 Drz sa moja, ono to raz musi skoncit, treba dufat, ze jej ten sprej pomoze. A co tak zavolat kamosku na uspanie aj zajtra, mala potvorka citi ze melies z posledneho a u kamosky sa ocividne uvolnila a zaspinkala.
@zuzky1104 chcem sa opytat, ako reaguje tvoja starsia na sestricku??? Nas Maxim Tili uplne zboznuje, aj ked by ju najradsej nosil a niekedy mu musim pripomenut, ze musi byt jemny a vtedy vacsinou odbehne do kuta a place, mam z neho pocit, ze sa citi odstrceny, alebo sa stavia do tejto pozicie. Ale ja sa mu to snazim vsetko vysvetlit a davam mu malu na vankusik nej ju drzi ked sedi aj s nou pomaha, tak neviem ci robim niekde chybu. Je pravda ze tu mam mamu a ona je hrozne ustrachana, ale drzim ju v uzadi, aby maleho stale nenapominala, ved Tili predsa nie je z cukru a vzdy ked nie som s Tili, tak sa Maximovi venujem na 100%. Ako to robite vy???