Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mimuska2 Bude dobre neboj a na stav k.o. si zvyknes, nehovorim ze Sophie bude plakat stale, ale spanok uz nebude to co byval 😝 Mne sa manzel cudoval ako mozem byt hore 24h (len nejake hodinkove spanie v aute), ked sme isli autom domov ( Maxim mal 6 tt) a potom este vykecavat s rodicmi, ale telo sa prisposobi a bezi na minimum energie. Co ti poviem zensky organizmus, preto chlapi nemaju deti a este pre milion dalsich dovodov 😝 😝 😝 😝
Ahojte baby no konecne som sa dostla aj tu 🙂 tiez sme maly mensi problem z papani ale uz sa to vyrovnala jak tak Lukas my plakal skoro 3hodiny ale co ked stale bol pri prsniku a vytahal aj to malo co bolo aj tak mu to nestacilo nakoniec umele a nakoniec spinkal kransne bola som na druhy den pri lekarke ze ci mozem mu kombinovat mlieko z mojim a umelym tak sme boli na prevazenie a za tyzden priblal 300g a ze najlepsie ho len kojit a keby daco tak mozem prikmovat z umelym ale dotohy este nabehly horucky a antibiotika dobra sprava kojime dalej 🙂
Baby ako zistim ci mam este stehy?mna to este stale pobolieva.
@mimuska2 Kukni sa, ja som sa kukla minuly vikend a vytiahla som si ich. Ale nemusis sa obavat, lebo oni pouzivaju vstrebavatelne stehy, ta nitka sa normalne rozpadne a ty ju vycikas ani si nevsimnes. Este sa cistis??? Ja este hej a stale je to cerstva krv, nie vela, iba trosku, ale minule som sa cistila kratsie, tak neviem.
Sice nie planovane ale aj my sme sa pridali medzi januarove deticky 😉
@mimuska2 Skus sa okupat vo vani s levandulovym olejom, alebo kamilkami. alebo len si urob taky roztok a oplachni sa v tom. Levandula je prirodne dezinfekcna a hojiva, tak isto ako kamilky. 🙂
Ja som mala problem, ze mi az tyzden po porode vysiel obal, v ktorom bola Tili, v nemocke im to nejak uslo, ze to nie je cele, takze som to nevedomky "rodila" pri stahoch maternice pocas kojenia. Ale uz je to v poriadku, ani antibiotika som nepotrebovala, ale asi preto sa teraz tak dlho cistim.
@majuska23988 tak vitaj a gratulujeme...
dievcata, ja som sa dnesnu noc konecne vyspala co tri hodiny🙂...sice sme od 5.00uz hore a kukame na svet...ale hlavne ze uz nereve jak o dusu🙂. lebo uz som zacinala byt zufala...mam pocit ze nic ine nerobim len prebalujem a odsavam mlieko a krmim tohoto hladosa...
@martinka8 fuha 6 tyzdnov, by ma piclo...ja uz po 3 tyzdnoch celkom v pohode, len male slipove vlozky, die discret uplne tenucke...no ale ved kazda sme ina 🙂 priroda si to zariadila. inak mne stehy vypadli uz na 5 den, tak som sa bala si aj sadnut aby sa mi to nerozislo 🙂
čaute kočky, takže skúšky konečne za mnou- štvrtok ústna- dopadla super a dnes písomná- výsledky neviem, ale dúfam 😉 blahoželajte mi 😵 no a teraz už len dopísať prácu a pokoj.....
@mimuska2 ale veď priberá krásne, až veľa 🙂 to je super, neprikrmuj a ak chce, tak jej daj z oboch prsníkov, ak si to ešte neskúsila...a vonku ti nespí? skús ju dať k oknu ako @martinka8 alebo sa prejdite- my chodíme von vždy keď je nad -10°C, a ak jej je dobre vonku tak pošli chlapa alebo kamošku a ty oddýchni, musí to byť veľmi ťažké a tá nevyspatosť a nervozita prechádza do mliečka...to je taký kolotoč, moja malá sa teraz po tých skúškach trocha ukľudnila- aj ja som kľudnejšia 🙂 a ináč je super, že ušká sú v poriadku, moja Tonka mala neustále zápaly stredného ucha až jej z toho ochrnula polovica tváre a to neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi ☹
baby, a deticky vam vonku na prechadzke spia? Natalka sa najprv 20 minut tvari, ze spi a zvysok prechadzky uz len pozera. Ale aspon neplace, teraz nie sme dlho vonku, ked tak mrzne, tak asi ju to nestihne prestat bavit.
@larosa GRATULUJEME!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 Tili pribera poriadne, ale aj pri Maximovi to bolo pol kila za tyzden, do jeho 5mesiacov.
@mimuska2 Vcera som citala v mamine, ze nedostatok mlieka je v hlave. Ale ked ti pribera a nema zelene kaki, tak by mal byt dostatok a ze aj ked dieta vypije flasku este neznamena ze mas slabe alebo nedostatok. Precitam si to este raz a damti vediet do IP 😉
@mihouk neziarli az tak to je moj pocit, snazim sa ju zapajat do procesu, ked place livinka kricim, ze julinka pod dieta nam place a popri kojeni si citame a tak...ale aj tak sa jej nedokazem venovat taka tolko ako predtym, strasne ma to mrzi, a mam vycitky svedomia, neviem ako to napravit...stale mi ta starsia hovori, ze chce byt so mnou, este najviac 🙂 , to asi znamena, ze tak ako pred tym, no , ale ked som hovorila , ze odnesiem malu livinku naspat do porodnice akoze zo srandy, ked plakala, tak julinka starsia , ze nie , ze ona ju chce, zlata 🙂
A chcela som sa poradit, opytat , v com spinkaju Vase babatka, v perinke ci v spacom vaku? My spime v perinke, tak ako v porodnici...
@mimuska2 len vydrž, aj môj synovec bol veľký- 4840gr a švagriná má problémy, tiež by len jedol a jedol, držím palčeky 🙂
@zuzky1104 ďakujem, no škola to nie je nič moc, len som si rozširovala kvalifikáciu a keby som tomu nevenovala dva a pol roka, tak sa na to vybodnem 😀 oblečenie na von- body, pančuchy, ponožky, sveter-občas nejaký zamatový overalík(to čo má na sebe doma) a na to overal, fusak- je veľmi hrubý- vlastná výroba 😀 a do autosedačky, lebo tam sa jej lepšie cestuje 🙂 a ešte kryt na sedačku- Dr. povedala, že kľudne ju môžem voziť v autosedačke- vanička na kočíku je strašne veľká a mám pocit, že jej tam nafúka, dnes sme boli vonku len asi 15min, včera bola s mužíkom asi polhodinku...perinku už nepoužívame, mala som len štvorcovú a jednu tú zázračnú a sú malé 🙂 ale bola v nich rada, občas ju ešte zabalím- mám pocit, že tak lepšie spí, inak ju prikrývam dekou- zajtra vytiahnem minipaplónik

@mimuska2 Aj my sme mali teraz trochu zlenu kaki a ver mi od hladu to nebolo, lebo Tili je skoro stale, asi to bola nejaka reakcia na nieco co som zjedla, lebo uz je zase zlta.
Hlavne ze ma uska v poriadku. Ked ju budes dokrmovat, tak jej vyber cumel kde jej to tazko tecie, lebo ked jej bude tiect lahko z flasky a z prsa bude musiet tahat, tak si bude vyberat flasku. Neboj da sa to do poriadku, aspon uz mas nejaku predstavu ako veci riesit, nie len pocuvat ze je v poriadku. Taku doktorku by som nakopala.
My sme mali teraz kontrolu a za tyzden sme pribrali 600g, takze mame 4,84kg a vyrastli sme oj 1cm, takze 57cm 🙂 Ale aj tak sa mi zda malinka a lahucka oproti Maximovi.