icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mihouk
10. feb 2012

@mimuska2 Aj my sme mali teraz trochu zlenu kaki a ver mi od hladu to nebolo, lebo Tili je skoro stale, asi to bola nejaka reakcia na nieco co som zjedla, lebo uz je zase zlta.
Hlavne ze ma uska v poriadku. Ked ju budes dokrmovat, tak jej vyber cumel kde jej to tazko tecie, lebo ked jej bude tiect lahko z flasky a z prsa bude musiet tahat, tak si bude vyberat flasku. Neboj da sa to do poriadku, aspon uz mas nejaku predstavu ako veci riesit, nie len pocuvat ze je v poriadku. Taku doktorku by som nakopala.
My sme mali teraz kontrolu a za tyzden sme pribrali 600g, takze mame 4,84kg a vyrastli sme oj 1cm, takze 57cm 🙂 Ale aj tak sa mi zda malinka a lahucka oproti Maximovi.

mimuska2
10. feb 2012

@mihouk no uvidime ako to pojde s tym dokrmovanim.len uz aby bolo dobre lebo ja som uz k.o.

mihouk
10. feb 2012

@mimuska2 Bude dobre neboj a na stav k.o. si zvyknes, nehovorim ze Sophie bude plakat stale, ale spanok uz nebude to co byval 😝 Mne sa manzel cudoval ako mozem byt hore 24h (len nejake hodinkove spanie v aute), ked sme isli autom domov ( Maxim mal 6 tt) a potom este vykecavat s rodicmi, ale telo sa prisposobi a bezi na minimum energie. Co ti poviem zensky organizmus, preto chlapi nemaju deti a este pre milion dalsich dovodov 😝 😝 😝 😝

mimuska2
10. feb 2012

@mihouk no to by oni nevydrzali ani dva dni.asi som zacala mat aj migrenu.co by som dala za spanok.

mihouk
10. feb 2012

@mimuska2 Tak dufam ze ti mala potiahne aspon hodinku-dve,nech sa ti podari oci zazmurit. ☹ A daj si paralen!!!! Citim sa ze ta stale len poucujem, tak prepac 😉

mimuska2
10. feb 2012

@mihouk vo ec ne,mne je dobra kazda rada kedze uz som skusila asi vsetko a podporuje ma to🙂

marry82
10. feb 2012

Ahojte baby no konecne som sa dostla aj tu 🙂 tiez sme maly mensi problem z papani ale uz sa to vyrovnala jak tak Lukas my plakal skoro 3hodiny ale co ked stale bol pri prsniku a vytahal aj to malo co bolo aj tak mu to nestacilo nakoniec umele a nakoniec spinkal kransne bola som na druhy den pri lekarke ze ci mozem mu kombinovat mlieko z mojim a umelym tak sme boli na prevazenie a za tyzden priblal 300g a ze najlepsie ho len kojit a keby daco tak mozem prikmovat z umelym ale dotohy este nabehly horucky a antibiotika dobra sprava kojime dalej 🙂

jankaja
10. feb 2012

@mimuska2 myslela som si, ze chodite k nej. Ja som dnes tiez uz K.O. Dieta nie a nie spat.

mimuska2
11. feb 2012

Baby ako zistim ci mam este stehy?mna to este stale pobolieva.

mihouk
11. feb 2012

@mimuska2 Kukni sa, ja som sa kukla minuly vikend a vytiahla som si ich. Ale nemusis sa obavat, lebo oni pouzivaju vstrebavatelne stehy, ta nitka sa normalne rozpadne a ty ju vycikas ani si nevsimnes. Este sa cistis??? Ja este hej a stale je to cerstva krv, nie vela, iba trosku, ale minule som sa cistila kratsie, tak neviem.

mimuska2
11. feb 2012

@mihouk no este stale a dost.len ma to dost stipe a predvcerom som mala na vlozke asi tie stehy.neviem ci sa mi to nezapalilo.

martinka8
11. feb 2012

@mihouk
@mimuska2 ja som sa skoro 6 tyzdnov cistila, uz som konecne skoncila. A stehy uz nemam, teda nevidno ich 🙂

majuska23988
11. feb 2012

Sice nie planovane ale aj my sme sa pridali medzi januarove deticky 😉

mihouk
11. feb 2012

@mimuska2 Skus sa okupat vo vani s levandulovym olejom, alebo kamilkami. alebo len si urob taky roztok a oplachni sa v tom. Levandula je prirodne dezinfekcna a hojiva, tak isto ako kamilky. 🙂
Ja som mala problem, ze mi az tyzden po porode vysiel obal, v ktorom bola Tili, v nemocke im to nejak uslo, ze to nie je cele, takze som to nevedomky "rodila" pri stahoch maternice pocas kojenia. Ale uz je to v poriadku, ani antibiotika som nepotrebovala, ale asi preto sa teraz tak dlho cistim.

michaelka5
11. feb 2012

@majuska23988 tak vitaj a gratulujeme...

michaelka5
11. feb 2012

dievcata, ja som sa dnesnu noc konecne vyspala co tri hodiny🙂...sice sme od 5.00uz hore a kukame na svet...ale hlavne ze uz nereve jak o dusu🙂. lebo uz som zacinala byt zufala...mam pocit ze nic ine nerobim len prebalujem a odsavam mlieko a krmim tohoto hladosa...

michaelka5
11. feb 2012

@martinka8 fuha 6 tyzdnov, by ma piclo...ja uz po 3 tyzdnoch celkom v pohode, len male slipove vlozky, die discret uplne tenucke...no ale ved kazda sme ina 🙂 priroda si to zariadila. inak mne stehy vypadli uz na 5 den, tak som sa bala si aj sadnut aby sa mi to nerozislo 🙂

larosa
12. feb 2012

čaute kočky, takže skúšky konečne za mnou- štvrtok ústna- dopadla super a dnes písomná- výsledky neviem, ale dúfam 😉 blahoželajte mi 😵 no a teraz už len dopísať prácu a pokoj.....

larosa
12. feb 2012

@mimuska2 ale veď priberá krásne, až veľa 🙂 to je super, neprikrmuj a ak chce, tak jej daj z oboch prsníkov, ak si to ešte neskúsila...a vonku ti nespí? skús ju dať k oknu ako @martinka8 alebo sa prejdite- my chodíme von vždy keď je nad -10°C, a ak jej je dobre vonku tak pošli chlapa alebo kamošku a ty oddýchni, musí to byť veľmi ťažké a tá nevyspatosť a nervozita prechádza do mliečka...to je taký kolotoč, moja malá sa teraz po tých skúškach trocha ukľudnila- aj ja som kľudnejšia 🙂 a ináč je super, že ušká sú v poriadku, moja Tonka mala neustále zápaly stredného ucha až jej z toho ochrnula polovica tváre a to neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi ☹

larosa
12. feb 2012

@mihouk krásne priberá a rastie 🙂

jankaja
12. feb 2012

baby, a deticky vam vonku na prechadzke spia? Natalka sa najprv 20 minut tvari, ze spi a zvysok prechadzky uz len pozera. Ale aspon neplace, teraz nie sme dlho vonku, ked tak mrzne, tak asi ju to nestihne prestat bavit.

mimuska2
12. feb 2012

@larosa skusala som uz aj z oboch ale asi mam malo.dr povedala ze tieto vacsie narodene deti vedia byt hamtave,ze ja nemusim mat malo len ona potrebuje viac bo ju to mojevtak nezasyti.

zuzky1104
12. feb 2012

@larosa ako ju obliekas, ked idete vonku?

A baby perinku vobec pouzivate, doma alebo vonku?diky 😉

zuzky1104
12. feb 2012

@larosa blahozelaaaaaam 😉 aj tak najvacsi uspech mas doma a niekolkokrat 😉

a ty musis byt aka sikovna, tri deti, manzel, domacnost,skola, ehovoriac o poslednom tehotenstve a malinkom babetku, sikula 🙂 😀

mihouk
12. feb 2012

@larosa GRATULUJEME!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 Tili pribera poriadne, ale aj pri Maximovi to bolo pol kila za tyzden, do jeho 5mesiacov.
@mimuska2 Vcera som citala v mamine, ze nedostatok mlieka je v hlave. Ale ked ti pribera a nema zelene kaki, tak by mal byt dostatok a ze aj ked dieta vypije flasku este neznamena ze mas slabe alebo nedostatok. Precitam si to este raz a damti vediet do IP 😉

zuzky1104
12. feb 2012

@mihouk neziarli az tak to je moj pocit, snazim sa ju zapajat do procesu, ked place livinka kricim, ze julinka pod dieta nam place a popri kojeni si citame a tak...ale aj tak sa jej nedokazem venovat taka tolko ako predtym, strasne ma to mrzi, a mam vycitky svedomia, neviem ako to napravit...stale mi ta starsia hovori, ze chce byt so mnou, este najviac 🙂 , to asi znamena, ze tak ako pred tym, no , ale ked som hovorila , ze odnesiem malu livinku naspat do porodnice akoze zo srandy, ked plakala, tak julinka starsia , ze nie , ze ona ju chce, zlata 🙂

zuzky1104
12. feb 2012

A chcela som sa poradit, opytat , v com spinkaju Vase babatka, v perinke ci v spacom vaku? My spime v perinke, tak ako v porodnici...

lucy_m
12. feb 2012

@zuzky1104 nas maly drobcek spinka v zavinovacke a je este prikryta tensou dekou... 😒

mimuska2
12. feb 2012

@larosa gratulujem ti mojansi sikulka🙂
@zuzky1104 nasa v perinke aj ked ona toho velabnenaspi🙂

larosa
12. feb 2012

@mimuska2 len vydrž, aj môj synovec bol veľký- 4840gr a švagriná má problémy, tiež by len jedol a jedol, držím palčeky 🙂
@zuzky1104 ďakujem, no škola to nie je nič moc, len som si rozširovala kvalifikáciu a keby som tomu nevenovala dva a pol roka, tak sa na to vybodnem 😀 oblečenie na von- body, pančuchy, ponožky, sveter-občas nejaký zamatový overalík(to čo má na sebe doma) a na to overal, fusak- je veľmi hrubý- vlastná výroba 😀 a do autosedačky, lebo tam sa jej lepšie cestuje 🙂 a ešte kryt na sedačku- Dr. povedala, že kľudne ju môžem voziť v autosedačke- vanička na kočíku je strašne veľká a mám pocit, že jej tam nafúka, dnes sme boli vonku len asi 15min, včera bola s mužíkom asi polhodinku...perinku už nepoužívame, mala som len štvorcovú a jednu tú zázračnú a sú malé 🙂 ale bola v nich rada, občas ju ešte zabalím- mám pocit, že tak lepšie spí, inak ju prikrývam dekou- zajtra vytiahnem minipaplónik