icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
15. feb 2012

Zeny nestazujte sa na spanok,co mam povedat ja ja uz spim s otvorenymi ocami a aj pocasxchodze🙂

mihouk
15. feb 2012

@mimuska2 ☹ Stale ziadna zmena????
Nasa nema ziaden rytmus, aj ked sa jej podari zaspat, tak maly jej zacne hovorit rovno do tvare a celu ju hladkat, chuda tak mi je jej luto, ale niekedy sa neda byt vsade a stale ho zastavit 😝 Nasou specialitou je napchat sa do uplne plna a potom sa povracat, nie je to pravidelne, ale1-2 krat do tyzdna, ved ona len je a je a potom to takto dopadne 😝

mimuska2
15. feb 2012

@mihouk ale ani nie.akurat ze uz obcas vydrzi chvilu spat nie len 15 min ale tie niekolko hodinove place ju nepresli.teraz uz iba dufam ze to orejde po siestich tyzdnoch.

martinka8
15. feb 2012

Baby chcem sa spytat prezliekate svoje babatka kazdy den??? Lebo ja ano, aj ked nekupem kazdy den, kazdy druhy, tak ju aspn umyvam vlhkou plienkou, pod pazuskami dupku, tvaricku... a stale prezleciem do noveho, ale uz sa mi velmi nechce tak sa chcem poradit, ci mate babatka aspon dva dni v tom istom???? Lebo potom len periem a zehlim stale :D :D :D

martinka8
15. feb 2012

@mimuska2 drzim palce, stale na teba myslim, ked je Lili zla, a place a neviem ju uspat, ze to mam tak raz za den a ty stale, ze si to neviem predstavit 😒
Ale uz sa obcas aj vyspis? ci aj v noci stale tak place? dokrmujes ci len kojis?

mimuska2
15. feb 2012

@martinka8 tak troska lepsie,vydrzi uz aj hodku dve len to uspavanie zasa aj dve hodky.kojim ale dokrmujem a som s toho na nervy.vobec neviem stale uhadnut ako nato.

mimuska2
15. feb 2012

@martinka8 ja prezliekam po kupani kazdy druhy den.a my spodok cez den ked prebalujeme tak napustime do lavorika troska vody a umyjeme kazdy raz.

jankaja
15. feb 2012

@martinka8 ja prezliekam kazdy den po kupani. Resp. posledne dni aj castejsie, lebo vcera aj dnes sa jej podarilo vycikat sa pocas prebalovania a trafila vzdy vsetko - body, dupaky aj perinku 🙂 A tiez sa jej obcas podari nafutrovat sa az po vrch a potom, kym ju stihnem dat odgrcnut, tak cast vyplut. A zasa prezliekame...

mihouk
15. feb 2012

@martinka8 Ja prezliekam kazdy den, aj ked uz sme zacali nosti teplacky, tak tie necham aj na druhy den, aj ked vacsinou sa prekaka. S pranim je to podobne, stale zapnuta pracka, lebo popri krpatej veciach sa snazime odplienkovat Maxima a niekedy ma "nehod" viac ako dost, takze perieme a perieme. Ale ja napriklad nezehlim, iba mm kosele a latkove plienky, nemam na to cas a ani nervy.
Ozaj ked sa mala prekaka, cim to davate dole, lebo mne to nejak nejde vyprat a ostavaju tam zlte flaky????

jankaja
16. feb 2012

@mihouk ja periem vsetko na 60 a flaky po kakani neostavaju. Na kolko stupnov peries?

martinka8
16. feb 2012

@mihouk ja periem na 40 vacsinou, ked mam plienku od kaki tak to dam na 60 alebo az na 95, neostavaju mi flaky, ale my sme sa este neprekakali, ona stalee kaka tak ze viem kedy a pomaham jej dokakat 🙂 a hned prebalujem. A to nezehlis ani tie vecicky co davas Tili priamo na telicko? body, pyzamko? lebo ja zehlim vsetko, este aj ponozky a rukavicky.....

keiko33
16. feb 2012

Na pokakane flaky je dobre žlčove mydlo, to vyperie aj zaschnutu krv.Pred pranim len v rukach precuchnem a hodim do pracky. Bez mydla mi to na 40 nevyperie.Mydlo vyzera ako obycajne jadrove, len je drahsie. Ja som ho kupyla v ekoobchode, ale da sa kupyt aj v drogerii. Vyperie lepsie ako nejaky wanish, alebo ariel na skvrny.

lucy_m
16. feb 2012

@mihouk ja na flaky pouzivam vyrobok Fleckito od Dedra, je to cisto ekologicky vyrobok. Je to super vecicka a periem len na 30tke, malokedy na 40tke.

mihouk
16. feb 2012

Ja periem na 40tke a skvrny ostavaju, musim pokukat nejake vyrobky v obchode, myslim ze maju u nas aj nejake eko. Neviem cim to je, ale ona ak ked sa povracia (ked sa vela napapa), tak aj to je take zlte, asi mam poriadne tucne mlieko.
@martinka8 Ja nezehlim ziadne veci, ani pri Maximovi som nezehlila a bol v pohode a to on ma dost citlivu kozu aj teraz ked ma 2,5roka ine ako Pamper sensitive vlhcene urierky nemoze pouzivat ani ine Pampers iba sensitive. Ale na neozehlene veci mi nikdy nereagoval.
Viem ze je uz neskoro nieco menit, ale kedy ti umyli malu po porode, lebo u nas sa len utiera a zevraj ked ju nechas takto aspon jeden den, tak je to dobre na kozu a predchadzas roznym problemom. Neviem co je na tom pravdy, ale ani pri jednom som to nechcela riskovat a tak sme ich nekupali prve 2dni.

larosa
16. feb 2012

@martinka8 prezliekam ju aždý deň, tiež občas rozmýšľam, že načo 😀 občas dám malej aj neožehlené, ale to skôr plienky- používam len látkové a tie suším v sušičke, ale už som jej dala aj ponožky aj pančušky...periem väčšinou v lovele kvôli plienkam 🙂
@mihouk tiež periem na 40tke, ale pokakané na 60tke a aj všetky plienky- malá kaká len raz do týždňa, na škvrny používam mydlo- myslím, že je kokosové alebo jadrové- zaperiem v rukách a do pračky... a u nás v pôrodnici už tiež nekúpali po narodení, ale až na tretí deň 🙂

nuna55
16. feb 2012

@martinka8 ja prezliekam každý druhý ved to nie je špinavé a ani spotené a niekedy sa stihneme za deň prezliecť aj 3krát 😀 takže podla situacie

jankaja
17. feb 2012

@mimuska2 ako sa dari so spankom, je to lepsie? Ako nasa mala stale cez den nespala, tak som pokukala na nete kopec clankov o dennom spanku a neviem, ako sa to dari, ale tento tyzden spi podstatne lepsie ako minuly. Musim zaklopkat na drevo, nech to vydrziiii 🙂

mimuska2
18. feb 2012

@jankaja no je to je lepsie ale neni to ziadna slava🙂ale uz aj ja stiham niekedy driemat🙂no tak to ti zavidim nech vam to vydrzi.ani mi cez den vobec a vecer po troskach.

nuna55
18. feb 2012

baby moja malá dnes v noci prespala v kuse 5,5 hod. som sa konečne vyspala

martinka8
18. feb 2012

@mihouk tak asi prestanem postupne zelit vsetko aj ja, lebo uz sa mi to nechce, ja som zehlila fakt vsetko velmi poctivo, tak skusim pomaly prestavat 🙂 Aj u nas malu okupali az na treti den 🙂
@nuna55 uz aj ja som zacala kazdy druhy den 🙂 po kupkani len 🙂 ten spanok waau super gratulujem
My sme mali vcera strasny den, od jednej obeda plackala az do pol jednej rana, ale nie v kuse ale spinkala len tak po 5 minutkach na rukach, potom bola asi 10 minut dobrucka a potom rev strasny tak pol hodinu v kuse a stale dookola.... uz som aj ja revala s nou, nastastie vecer prisla mama tak mi ju zobrala 🙂 Dnes je uz lepsie.

larosa
20. feb 2012

@mimuska2 no super, že sa to trocha zlepšilo 🙂 moja spí na vankúšiku a konečne spí aj cez deň, skús možno jej tak bude lepšie
@martinka8 to poznám, aj ja mám chuť plakať po 3-4 hodinách plaču, keď neviem čo jej je ☹ nosíme sa, hojdáme, spievame...o polnoci zaspí a spí až do rána, tak aspoň to 🙂

larosa
20. feb 2012

@martinka8 no a ja už nežehlím takmer nič 🙂 keďže periem denne a často dvakrát a niekedy aj viac, tak nestíham 😝

mihouk
20. feb 2012

@larosa Ani sa nedivim, pri tolkych detoch prat a este aj zehlit??? To sa radsej budem im venovat, aj tak si to oblecu na chvilku a zase to je spinave 😝 Ozaj kupila som si vanish midielko na skvrny a supeeeer, ziadne zlte skvrny 🙂
My sme sa dnes zobudili a Maxim teploty, takze parada, dufam ze to mala nedostane, tak super som mala naplanovany den a vsetko teraz mozem rusit, to bude den.... ☹

mimuska2
20. feb 2012

No to bol vcera den od siedmej rana do desiatej vecera bola hore a vymyslala.a ani v noci to nebolo nic extra.dnes ma mesiac🙂
Inak baby ako prebiehala kontrola po 6nedeli.covsetko robia?

martinka8
20. feb 2012

@mimuska2 tak dufam, ze dnesny den bude lepsi 🙂 Kontrola prebieha normalne ako preventivka, pozrie ta zospodu a potom spravi ultrazvuk. Pyta sa ci nemas nejake problemy, ci kojis, pripadne pozrie prsniky ci nemas zapalene. Poucila ma ze len dva druhy antikoncepcie mozem pouzivat, ked kojim. A ked dostanem menstruaciu o tri mesiace potom mam prist opat na kontrolu.

@mihouk @larosa no potersili ste ma, prestavam aj ja zehlit 🙂

Konecne niesu take mrazy a mozme ist vonku, ked sa mala zobudi nacickam ju a idem do mesta, trosku zmenit sidliskovy vzduch 🙂 Vcera som mala damsku jazdu 🙂 o pol jednej na obed, s kamoskou - ona ma 8 mesacneho syna, sme si vyrazili, dali sme si palacinky kavicku, popozerali po obchodoch, aj som malej kupila nohavice a mikinku a po tretej som prisla domov, tak dobre mi to padlo 🙂 doporucam vsetkym 🙂

mimuska2
20. feb 2012

@martinka8 od kedyotom mozno brat antiko.ja by som chcela.

martinka8
20. feb 2012

@mimuska2 no hned po sestonedeli mozes zacat, ked pojdes na prehliadku pytaj sa, dr. mi povedala ze 2 druhy tabletiek mozu uzivat kojace zeny, povedala mi aj nazvy ale nepamatam sa. Lebo otehotniet mozes hned, to ze kojis nieje antikoncepcia.

jankaja
20. feb 2012

@mimuska2 gratulujeme k jednému mesiacu 🙂 Dúfam, že sa to s tým spánkom zlepší... Nám sa zlepšil denný spánok, ale zhoršili tie vyrážky, za chvíľu ideme k doktorke :(
@martinka8 v dobrom závidím dámsku jazdu, ja sa asi najbližšie 2 týždne asi nikam nedostanem...

mimuska2
20. feb 2012

@martinka8 no ved preto sa pytam bo lahko je otehotniet🙂za dva tyzdne idem na tu kontrolu,tak dufam ze uz nebudem krvacat aby ma vysetril.
@jankaja dakujeme🙂ako to ze zhorsili ved ti dala nieco na tie vyrazky nie?ona je drbla ja som chcela od nej odist ale po roka nemozem tak som s toho na nervy.

jankaja
20. feb 2012

@mimuska2 hej, dala olej do kúpeľa Balneum Hermal. Len sa jej to aj tak zhoršilo, tak nám dnes napísala lístok ku kožnej. Vraj má malá seboroickú dermatitídu - vyskytuje sa údajne u každého druhého - tretieho dieťaťa. Ten olej do kúpeľa je určený aj na to, len to nejako nezabralo...