Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
s ostatnymi babami to ako vyzera?
babenky ja by som tiez velmi rada dosla, no pokusim sa, problem je, ze muz ma poobednajsiu, skusim zavolat mamu no a este uspat malu, a u starsiu by som snad aj mohla vziat so sebou tak nahlas uvazujem 😀 , aby sa zase mamka nezblaznila 😀 😝
@zuzky1104 a aj ostatne baby, ja idem samozrejme s drobcekom, vy nie????Ja ju nemam kde nechat, myslim v ten stvrtok.
@jankaja mne cez den zaspi kolisanim na rukach v zavinovacke s cumlikom v puse a potom poobede aj v kociariku, ale len vonku alebo pri otvorenom okne.
Lili teraz nejako vela spinka... co sa mi teda velmi paci, sice najradsej na mne a ked ju polozim tak sa zobudi ale aj tak je to super.
Ahojte, som tu novacik, aj moj krpec sa narodil v januari (21.1.2012). Dufam, ze ma "vezmete medzi seba" lebo aj ja by som rada pokecala s mamickami rovnako starych babatiek a porovnala trosicku 🙂
@janufka0406 ahoj vitaj 🙂 aky je tvoj Oliverko? mate nejake problemy? alebo je to zlate spiace babatko?
@janufka0406 ahojky 😉
@larosa juj rada by somm došla ale mame nauku bo ideme krstit,,,,ale hadam to nebude posledne stretnutie...
@janufka0406 vitaj🙂
@janufka0406 jasné vitaj
@martinka8 Maly je viacmenej anjelik 🙂 samozrejme aj on mava "svoje dni". V noci spinka na prvykrat aj 4-5hod, potom sa budi cca kazde 2 hodky, lebo vzdy zaspinka pri kojeni a tympadom je skoro zase hladny. Vlastne cicik by mal v ustach najradsej nonstop. Niekedy mam pocit, ze si spapa celu ruku ako sa ju snazi dudlat :D A tvoja malinka ako? Inak krasne babo 🙂
Diky za privitania, baby! Akurat sa ideme chystat k doktorke tak som zvedava kolko zase pribral. Uz je jak valibuk. Pred 3 tyzdnami u nej vazil 4,70kg (ako 3,5-tyzdnovy). vam ako krpci priberaju? A ozaj pouzivate latkove plienky a postolky?
@bboossoorka určite ešte dáme stretko 🙂 no v lete ťa prepadneme 😀
@jankaja nech ti to čím skôr prestane, moja prespí od polnoci do rána šiestej, ale do polnoci to je taký boj 😝 niekoľkohodinový boj a plač ☹
@janufka0406 asi mu chutí 😉 ja poštolky nepoužívam, lebo nemám- používam hlavne látkové plienky-tie moderné- jednorázovky mám len teraz, malá mala hnačku a chcem ich dopoužívať lebo sú malé 🙂
@larosa lebo mne v porodnici povedali ze latkove su podla najnovsich vyskumov zbytocne pre spravny vyvin klbov, ortoped pred 2 tyzdnami na kontrole tvrdil ze by sa mali pouzivat prve 3 mesiace aj ked nie je ziadny problem a teraz som pocula ze primar detskej fakultnej na jednej prezentacii vyhlasil ze davat latkove je somarina!
@janufka0406 cez den mala spinka len na mne ked ju polozim je hore 🙂 posledne tri noci sme mali dost blbe, stale vypluva cumel a potom sa zlosti kde ho ma, takze ja celu noc nic nerobim len pcham jej cumel do ust, ani neviem ci som nieco spala....
Aj my riadne priberame, skoro stale kilo za tri tyždne. Ja mam poradnu zajtra, tiez sa uz tesim, uvidime ako prosperujeme 🙂 a co sa tyka balenia na siroko balila som 6 tyzdnov, uz sa mi nechce 🙂
Co ste vsetky tak daleko.aj jq by som sa stretla🙂moja mala baby spi doobeda dve hodkg a potom do vecera je hore.a bohuzial naucila som ju na ruky ked nam tak plakavala.
@martinka8 my sme boli pod Tatrami cca 2km od Popradu a jeden deň sme boli na Štrbskom Plese mala mi prespalá celý čas v kočiariku 5 hodín 🙂 A ubytovanie sme mali u mangelovej krsnej. A niečo doporučiť na ubytko ...neviem, momentálne je strašne veľa ponúk, ale my sme boli v septembri v Liptovkom Jáne a bolo tam úžasne je tam strašne veľa penziónov a apartmánových domov a za celkom solidnú sumu 🙂
@janufka0406 ja používam látkové a som spokojná, staršie dievčatá boli alergické na pampersky aj huggies, teraz Amy nemala ani raz červenú riťku, ani ju ničím nemastím, ja som s látkovkami veľmi spokojná, ono to závisí od toho či sa ti chce prať a pod. 🙂 nemyslel ten primár látkové na pampersky a potom poštolky? lebo lekári dosť podporujú látkovanie 🙂
@tamaska aj ja sa teším 🙂
tesim sa....
@janufka0406 Ahoj, poštolky sme používali na odporúčanie pediatra 5 týždňov, ale len na noc, po kontrole už ich nosiť nemusíme. A používame normálne jednorazové plienky.
@martinka8 S tým cumľom na noc, nedá sa ju to odnaučiť, kým si na to totálne zvykne - veď dudlá len chvíľu. Natálka spí cez deň s cumľom a v noci bez - čítala som niekde, že nočný a denný spánok majú "na starosti" iné mozgové centrá, a preto aj zaspávací rituál môže byť pri nočnom a dennom spánku rôzny. Tak preto jej asi ten cumeľ v noci nechýba... Zato cez deň už neviem, čo by som jej dala, ranný spánok OK, to štandardne pospí hodinku. Cez obed zvykla pospať aj 2, ale sa nám to nejako kazí, včera pospala 15 minút a dnes "až" 30. Tak som ju potom včera aj dnes naložila do kočíka, kde pospala ďalšiu 1,5 hodinu. Lenže jej nestačí len byť v kočíku, tým kočíkom treba aj pohybovať...
@larosa @tamaska @zuzkahom @zuzky1104 tak sa tesim a vidime sa vo štvrtok na hlavnej pred TESCOm o 13tej. Poznavacie znamenie je kociarik 😀 😀 😀
@tamaska aj ja mam rodinku v tatrach, len som myslela ze ste uz zvladli nejaky hotel, lebo to si neviem predstavit.... ako pojdeme na veceru a tak, na to je asi drobbcek este maly, no uvidime, lebo ja musim stale niekde chodit, uz som chora z tej zimy, neviem obsediet na zadku.
@jankaja uvidime ako bude dalsiu noc, lebo ona mi v podstate zaspi s cumlom, ale ked uz zaspi tvrdo tak ho vypluje, ale okolo dvanastej sa zacne budit tak jej strcim cumel, ak by som jej nedala cumel, tak sa zobudi a chce papkat a tak ju aspon natahujem, ale zase neviem co je lepsie.... lebo tak ci tak ja nespim.Skusim tuto noc jej dat hned cicku ako sme fungovali pred tym a uvidim 🙂
Baby v sobotu sa idem lyzovat ja sa tak tesiiiim, dufam ze sa to podari, mama pod kopcom s kocikom a my s mm na lyziach aspon na dve hodky. Vzdy lyzujem celu zimu, normalne mi to tak chyba, strasne sa uz tesim na sobotu 🙂
@jankaja Ja som teraz bola u detskej a priznala som sa ze postolky nepouzivam aj napriek odporucaniu ortopeda a povedala, ze aj ona to poklada za zbytocne ak je vsetko OK.
@martinka8 Moj maly v noci dudel vobec nemava, krasne mi tvrdo zaspi zakazdym pri kojeni. Iked je pravda ze niekedy sa mi ho nedari udrzat hore ani tych 15min a potom je uz o 1-1,5hod opat hladny.
Boli sme dnes u doktorky a uz vazi krpec 5,67kg! cize presne kilo za 3 tyzdne pribral.....

skusim dojst 🙂