Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@janufka0406 Vitaj medzi nami... 😀
@siuzun Dakujem! Vidim ze aj u vas je dalsi januarovy chlapisko 🙂 tento januar bol ozaj plodny na chlapcov
baby ktorych babetka bolieva bruško alebo su nepokojne chodte do lekarne a kupte si vola sa to Viburcol čipky...dajte malinkemu do zadočku....Učinnost 100percentna...
@martinka8 my sme mali so sebou prenosnú postieľku, malá spinkala pekne v nej a aj s takým režimom ako doma. A keĎ sme boli v sobotu von tak sme sa aj najedli v reštike. V aute som ju nakojila v kočiariku mi zaspala a počas papania sme ani nevedeli že je tam 🙂 Dokonca aj čašníčka si to všimla až keď sme odchádzali :P. Takže v pohodičke.
@janufka0406 vieš, že to nie je až také náročné, prebaľujem síce častejšie, ale pranie je pohoda a nežehlím, na to som lenivá 😝
@bboossoorka to je na koliky alebo ako? lebo moja malá každý večer bojuje, vrieska, napína nohy, bruško má tvrdé ale nekaká, odpíš nech skúsim 🙂
baby, ja som minule nakojila v optime na lavičke 😀
a teším sa na stretko 😀
my sme boli vcera na kontrole a Martinko tiez vyborne prospieva : 6100gr 57 cm na 6 tyzdnove babo 🙂))))
@martinka8 sestra bola s malým (4 mesiace) v Nízkych Tatrách v Liptovskom Jáne, hotel Avena, boli na týždeň. Na večeru brávali kočík, jej malý je veľmi kľudné dieťa, tak to zvládli.
Ja sa chystám s malou až na začiatku júla na týždeň do Tatier, to už bude mať takmer pol roka... Už aby to bolo 🙂 Tiež som už chorá z toho denného stereotypu, že furt kŕmim, uspávam, kočíkujem a dokola 😖
🙂🙂🙂 mamka koji SALKO 🙂🙂🙂
baby, ked na vylety do Tatier, treba prist ku nam: www.hotelakademik.sk 🙂
Mame to v prenajme a uz bud. mesiac sa tam aj stahujeme, kedze maly sa uz pekne aklimatizuje, o tyzden si to tam ideme na tyzden vyskusat 🙂
a sme BABY i DOG FRIENDLY 🙂
@janufka0406 Pekny hotelik, hned by som isla 😉 My ideme v auguste do Chorvatska, uz sa neviem dockat, konecne teplo a mre v ktorom sa da kupat.
Dnes sme mali 6tt prehladku a mame 6,08 kg a 62 cm, takze sme pribrali 2 kg a narastli o 6 cm, proporcne je na tom v pohode, len je to vacsie dieta, ved uz aj sme v 3-6mesiacov oblecenie. Bola s nami spokojna a Tili ked mala svoj dudel, ani nemukal, mohla s nou robit cokolvek.
@mihouk To je super, ze idete do Chorvatska. Ja som tiez za, aby sa chodilo k moru aj s malymi babatkami! My mozno pojdeme s nasimi do Egypta v sept. kedze drahy bude mat kopec roboty s hotelom a na spolocnu dofcu pri mori nebude cas tento rok :( a ja ze nas maly je obrovsky 🙂 6.tyzden a 5,67 kg mal vcera 🙂oblecko tiez kupujem uz 3-6m (cca c.68) nas tiez ani nemukol a dudel nosi len vynimocne doma a obcas na prechadzke po vonku...
@janufka0406 tak to sa urcite coskoro vidime 🙂 paci sa mi stranka. Tak sa mozme potom dohodnut, jupi 🙂
@martinka8 ak si na fb, zapoj sa do sutaze a mozes vyhrat pobyt aj zdarma 🙂
@larosa ahoj mne to dala doktorka na koliky bo tiž sme mali neuveritelne plače každi den od 16.00do 21.00.kup si ho nieje na predpis a daj každi den pol hodinku pred vašim plačom.potom daj vediet ako to ide...može sa použivat dlhodobo a aj dve čipky denne.
@janufka0406 ahoj pekny hotelik.kukala som tu sutaž ale nič som nenašla...juj ako ti zavidim ten hotelik a najme to prostredie....i ja chcem 🙂 😎
my sme boli na poradni a mali ma 4800kg...je trošku menši ale on sa aj narodil s vahou 3160 a ked nas prepuštali mal len 2800kjg....ale my vas doženieme...A sme objednani na kardiologiu bo ma asi šeles...Ale vraj to je normalne a vraj šeles niš neznamena a kurat to je že len zvuk....
@larosa a na aku opreaciu ide ten malinky ak sa smiem opytat?juj takych chapov by som povraždila.... 😠
@bboossoorka Nasa truhlinka velmi nechrape, teda momentalne ano, lebo ma trochu soplik, ale doktor mi povedal, ze pokial papa normalne, tak by to neriesil. Kychat kycha, kazdy den aj ked nema sopliky a normalne sa jej robia take velke susniky a to ju rozculuje. Mna najviac hneva, ked papa mliecko, ona je hrozne pahltna a hocikedy jej zabehne a potom ju musim buchat po chrbatiku, mate vidiet tie vypulene oci, pazravka mala 😉
@bboossoorka Eliška sem tam zachrapká ale už menej ako v prvých týždňoch. A keď sa budí tak mľaská :P
@bboossoorka musia mu zoperovať hlavu- narodil sa 9dní po našej Amálke- 13.1. a už sa mu zrástli fontanely, ak by ho neoperovali nemal by mu kde rásť mozog a ani by mu nenarástla hlávka ☹ takže máme strach všetci..strašne sa bojím, vraj tu v KE ročne operujú 3-4 deti, takže nie veľmi veľa, ale primár alebo čo to je býva len o ulicu nižšie ako naši a mama ho pozná a bude Jurka operovať...už teraz v pondelok, tak mu všetci držte palce, v utorok bude mať dva mesiačiky 😀
pozrela som tie čipky, pýtala som sa Dr. nepozná ich, ale kámoška mi poradila Gripe Water-predávajú to vraj v maďarsku- rozoberali to v téme decembrovky 2011 a vraj pomáha
malá trocha chraptí- má soplíky- vystriekam vincentkou a odsajem vysávačom, približne každý druhý-tretí deň a je to OK 🙂
@larosa Gripe Water som pouzivala pri Maximovi aj ja, pomahalo mu to ovela viac ako Infacol. Je to tako kmin vo flaske.
Ja kojim hocikde, mam taku satku, najlepsia kupa aku som kedy urobila. Pri Maximovi som mala stresy kazde dve hodinky, kde ho nakojit a odkedy som si kupila satku, tak sme chodili von aj na cely den. Aj teraz sa kludne rozlozim v resitke, na tancovami, hocikde, aj ked mame navstevu, tak nemusim odchadzat. Pripajam link, neviem ci ho maju v slovenskom mothercare, ale je to cekom lahko urobitelne. http://www.mothercare.com/Bebe-Au-Lait-Nursing-...
@larosa ahoj ako vystriekaš vyncentkou?aj ja mam ale ako to davat?a držim palce,,,detički by nemali vobec trpiet.....
@larosa čo su to tie fontaneli bo všade sa o tom piše....nech viem
@bboossoorka Natálka stále v noci vydáva zvuky, ale už nie toľko, ako predtým. Kýcha každý deň, štikúta každý deň a keď pahltne pije, tak sa zakucká a rozkašle. Najnovšie začala cez deň občas chrčať, ako keby mala upchatý nos, ale nemá. O chvíľku vždy prestane...
@larosa budem držať malému palce, nech to dopadne na jednotku. Ako mu to vlastne zistili? Lebo ja mám pocit, že naša doktorka na poradni na malú len tak kukne, popočúva fonendoskopom, odváži a to je všetko. Bola by som najradšej, keby ju preštudovala centimeter po centimetri, či je všetko v poriadku.
@janufka0406 v dobrom závidím hotel, musí byť super mať vlastný biznis v takej krásnej prírode... keď si spomeniem na bratislavské smradľavé zápchy, závidím ešte viac 🙂

@larosa Ano ano, ten primar neodporuca latkovu plienku na pampersku, cize odmieta co bolo kedysi bezne zauzivane... ze detom sa tak lepsie vyvijaju klby. Kazdopadne verim ze latkove plienky namiesto jednorazovych maju mnozstvo vyhod po zdravotnej stranke, pravdupovediac vsak, ako vacsina mamiciek ,aj ja som prilis pohodlna na to neustale pranie 🙂 cize mas moj respekt