icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

janufka0406
8. mar 2012

@martinka8 Ja tam idem na velku noc a pravdepodobne uz aj s vecami, bytik v jednom kridle uz mame nachystany, ocko vsetko spravil bez nas, takze mozno ze odvtedy budeme uz len pendlovat spolu. Zalezi ci budu ludia nahlaseni....

mimuska2
8. mar 2012

@michaelka5 dufam ze budete coskoro ok? 🙂
@zuzky1104 neviem vola sa karina perinka. Medzi nohami take tvrde a na traky. Dufam ze sa to polepsi.

zuzky1104
8. mar 2012

@mimuska2 hej hej take ....no aj my to nosime... 😒

zuzky1104
8. mar 2012

@tamaska dakujem tamaska, aj za vysvetlenie...hadam nebudeme to musiet dlho nosit 😒 na kontrolu ideme az koncom marca...

zuzky1104
8. mar 2012

@tamaska
@martinka8
@larosa
a kde ste si boli sadnut? 🙂 nech zavidim... 🙂

larosa
8. mar 2012

@martinka8 @tamaska ďakujem za príjemné strávené popolludnie 🙂 super bolo, trocha zmeny a o mesiac znova 😀
@zuzky1104 o mesiac znova 🙂 určite si nájdi čas 🙂) boli sme v aide, v lete to bude lepšie 😉
@janufka0406 nech sa darí, pekné to tam máte 🙂
@mimuska2 hlavne, že je spokojná 🙂)) a aj ty 🙂 a o meisac sadneš na vlak a príď tiež na koláčik 😀

janufka0406
8. mar 2012

@michaelka5 Poporodnu depku som nastastie nemala ani ja v pravom slova zmysle.... Ale je pravda ze prve dva tyzdne som bola velmi nemastna neslana a zaspavala s prosbou nech maly vydrzi co najdlhsie spat. Tazke bolo najma ,ze drahy musi stale pendlovat do Tatier lebo na hoteli bolo kopec prace, cize nam velmi chybal ked sme ho 3 dni nevideli a bola som z toho smutna.... Mam vyhodu, ze Oliver si vnoci pospi aj 4-5hod vkuse

mimuska2
8. mar 2012

larosa no aj hned by som niekam vypadla 🙂 🙂 dlho sa jej to nepacilo pustila taky plac. Neviem ako v tom vydrzi 16hod. Dala som jej to na noc dole a rano zacneme bojovat 🙂

tamaska
8. mar 2012

@larosa Aj ja ďakujem 🙂)
@zuzky1104 boli sme v Aide na niečo sladké aby bambuľkám chutilo mliečko :P

jankaja
9. mar 2012

@mimuska2 to ste boli u doktora Kusína v nemocnici, nie? A kedy idete na kontrolu? Budem drzat palce, nech sa to zlepsi.

michaelka5
9. mar 2012

@mimuska2 no to verim ze sa jej to nepaci, chudiatko, ved si uz zvykla ze ma volne nozicky...moj ma tie remence od narodenia takze nestihol zistit co je volnost, ale aj tak ho tohneva.

michaelka5
9. mar 2012

@janufka0406 no to poznam, moj mm chodi na 16ky, takze chodi neskoro,na druhy den dospava a na treti mi co to pomoze...aspon s tym starsim,lebo pomedzi prebalovanie a krmenie a odsavanie sa mu ozaj nestiham venovat. Marecek spi v kuse len tu prvu cast noci, od 20-02.ale potom uz len ohka,place,driemka a o 5,30je nadobro hore...a samozrejme ten starsi tiez,je to desne niekedy,chodim ako mrtvolka...

mimuska2
9. mar 2012

@jankaja ano v nemocnici. Na kontrolu máme ísť o mesiac.
@michaelka5 chvilu jej to nevadi ale ked zisti ze nepohne nohami je to hroza. Spusti taky plac ze kym jej to nedam dole tak place.

jankaja
9. mar 2012

@mimuska2 neboj, zvykne si na to... Natálku sme 5 týždňov balili na noc naširoko, najskôr jej to vadilo strašne, ale keď sme nakoniec naširoko baliť prestali, začala sa v noci viac budiť, asi jej to chýbalo 🙂 Našťastie po troch nociach sa vrátila do normálu.

mimuska2
9. mar 2012

@jankaja no musime to vydrzat 🙂 🙂 joj dnes ake pekne pocasie tusim vybehnem von chvilu 😉

zuzky1104
11. mar 2012

@michaelka5 Ako sa mas ? Ako to ide..? Myslim na Teba lebo my sme na tom podobne....mala tiez spi tak vselijak v noci, a ked nie ona tak ta starsia, nehovoriac o tom, ze frcime od skoreho rana 😝 , mna zakazdym stipu oci a vobec je to cele tazke, ta starsia si prirodzene dozaduje pozornosti, chuda chce sa hrat, zase ta mensia v kuse by sa nosila na rukach, a to bolo take spokojne babetko, ale od kedy mame tu frejkovu perinku je ovela placlivejsia, takze, ked ju polozim mam nejake dve minuty na hocaku cinnost, jasne, snazim sa to natahovat, pustame kolotocik a ine...ale to su veci na zabavku tiez len na chvilu, nastastie mi pomaha mama, ale muz chodi na smeny takze je to vselijake , jej a ked sa chceme vychystat vonku, tak to , aby sme zacali naozaj od 6.00 hod...tak aby sme na obed aj vysli z domu 😀 😝

martinka8
11. mar 2012

jaaj baby tak ja som mala uplne suuuper sobotu, boli sme lyzovat, ako som hovorila. Tak som sa paradne zrelaxovala bez Lili na chvilku, strasne dobreee. Bolo nadherne slnecne pocasie. Lili spinkala v kociariku cely cas vonku pod kopcom. Potom som ju v aute nakojila a sli sme sa najest na salaš, tak sa zlatinko dokakala, ale straaasne, tak som ju bola prebalit v hotelovej izbe 😀 a potom uz bola opat dobrucka. V aute prespala cely cas. No proste skvely den 🙂

martinka8
11. mar 2012

@zuzky1104 aj ja planujem druhe babo ked bude mat Lili tak dva roky, ale ako vidim je to dost narocne... nezavidim teda

michaelka5
11. mar 2012

@zuzky1104 dakujem ze na mna myslis 🙂, no mi sme mali teraz celkom pohodovu noc, Marecek spal od 20-03, a potom vstaval az o 6,30...takze keby sa pomedzi to nenastahoval ku mne Matejko tak sa aj vyspim...prisiel o 01,00, pritulil sa a zaspinkal, po pol hodke ze chce kakavko...a o dalsiu hodku sa pocikal 🙂)) a este som si niekde pomedzi to odsavala mlieko lebo mi tieklo prudom a krpaty spal...no nebudem ho budit ne?
Inak najhorsie je asi fakt to ze Matejko sa chce cez den hrat a ja zrovna but kojim, alebo cicikam Marecka, lebo je teraz tiezt rosku uplakany...az mi je luto toho starsieho...ale zase viem ze ked Marecek dorastie tak sa budu hrat spolu a ja budem mat trosku viac casu pre seba, uz sa na to tesim.

michaelka5
11. mar 2012

@martinka8 uprimne zavidim 🙂

larosa
11. mar 2012

@michaelka5 drž sa, ja mám medzi staršími dievčatami rozdiel 2roky a mesiac, a pre mňa to bolo nakjrajšie obdobie keď sa druhá narodila 🙂 niežeby teraz nebolo 🙂 no dievčatá sú vyspelejšie, tak asi preto...Tonka mi pomáhala bolo to proste super 😀 Tonka šla do škôlky keď mala 2roky a 5mesiacov, lebo sa už s nami doma nudila a strašne tam chcela 🙂

larosa
11. mar 2012

dnes sme mali prvý dlhší výletík do Miškolca, nakupovali sme 🙂 kúpila som aj tú vodu na koliky-Gripe Water, skúsili sme, všetko super..klop...klop...klop 🙂 uvidíme zajtra 🙂 držte palce

michaelka5
11. mar 2012

@larosa diky, no ved aj s nami sa Matejko nudi, zapisali sme ho do skolky, len dufam ze sa prestane dovtedy pocikavat...lebo uz sa vedel pekne pytat a aj cez den vydrzal...a teraz nie. som z toho smutna lebo mi robi robotu navyse☹...no ale verim ze je to len odozva na babatko. ja sa mu snazim venovat, a nerobit rozdiely, niekedy sa stane ze kukame spolu vsetci traja Spievankovo a cakame na tatina 🙂, vyzera to komicky, lebo ked mam na rukach babo tak aj Matejko chce ist na ruky...tak mam na rukach oboch🙂, tak posilujem.

michaelka5
11. mar 2012

@larosa tak esteze toto (koliky) nas obchadza...tiez si musim zaklopat🙂

tinika3
12. mar 2012

Maminky, chcem sa opýtať či niečo podobné nepozorujete pri vašich drobcoch. Zdá sa mi že maličky menej papá. Má 8 týždňov, doteraz papal približne každé dvé hodinky / na požiadanie/ v noci sa zobudil asi trikrát. No teraz akoby naťahoval ten čas. Cez deň je to aj tri-štyri hodiny. Večer papal o siedmej, potom sa zobudil o 2hej a potom ráno o 5tej, ale to trucoval na prsku, neprisal sa, tak plakal asi hodinu a potom sa mi to nejako podarilo. Zdá sa mi akoby bol pomýlený z cumlíka, na ktorý si za posledných pár nejako zvykol. A v noci ho už ani nevypľul ako deteraz. Normálne začínam na ten kus gumy žiarliť🙂 Ešte si pri nom aj tak slastne povzdychne. Neviem či nezačneme "odvykačku" 🙂

tinika3
12. mar 2012

Potom mám veľa mliečka, boľavé prská, odsávam.

jankaja
12. mar 2012

@tinika3 podľa mňa je možné, že je pomýlený, ale myslím, že sa to upraví. Naša malá tiež niekedy pije viac a niekedy menej, viem to presne, lebo je na UM a zapisujem si to.

larosa
12. mar 2012

@michaelka5 to pocikávanie je podľa mňa určite zo žiarlivosti, tak držím palce, aby to rýchlo prešlo 🙂 super, že nemáte koliky, ja som ani nevedela čo s ňou robiť, staršie to nemali 😉
@tinika3 asi sa viac napapá a stačí mu 🙂 neodsávaj príliš- lebo sa ti potom tvorí aj viac mliečka, neskúšala si ho priložiť aj počas spánku? vymníš dudu za cicku 😉

michaelka5
12. mar 2012

@tinika3 my sme v papani rarita, v noci kojime a cez den z flase, takze odsavam...nema s tym problem, len ked kojim tak si menej vytaha, akoby mu stacilo aj 80 z cicika, ale z flase stiahne aj 120. asi je to tym ze sa viac narobi ked taha z prs a z flasky tecie samo.cez den nemozem kojit, lebo starsi zarucene ked zacnem kojit, musi ist cikat, kakat, alebo pit...a tak. ale moj dudku moc nechce, obcas sa nou da oklamat, ale ked nic netecie tak ju nechce. viac menej ju ma len v kociary. ale ten starsi ostal tak zavisly na dudke ze este stale ju vlaci a nie a nie ju vyhodit.
inak pozorujem ze babatko v noci vypije menej ako cez den, a poobede je to uplne o nervy jedol by aj kazdu hodinu🙂, ale potom uz od 20tej spi do 2hej, 3tej. apotom az o 5tej. postupne sa mu predlzuje spanok za co som mu nesmierne vdacna🙂

nuna55
12. mar 2012

@michaelka5 aj u nás sa konečne spánok predlžuje 🙂