icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

bboossoorka
8. mar 2012

@larosa ja nechapem mam odsavačku na vysavač ale vystriekala som vyncenntkou ale nič nevitiahnem iba kusoček....niekedy chrapči inokedy nie...a užite si stretko,ticho zavidim ale neviem si predstavit kojit niekde maleho v tescu ...niekedy v lete určite urobime žurku,,,zišli by sa mi kamaratki a to nie len cez net...pa

bboossoorka
8. mar 2012

ahoj baby ake maju kaki vaši detički no skor tie babeny čo kojite?bo moj každu chviu ine...a počujete tiež ich črievka ako pracuju bo mi ano....

😢

bboossoorka
8. mar 2012

a brali vašim detičkam už krv a vytery?nam ano vytery oka a krvičku brali z hlavički juj to bolo plaču....

janufka0406
8. mar 2012

@jankaja Ano, ano, je to super, my sme toto chceli robit uz velmi davno a teraz sa naskytla prilezitost akurat ked som otehotnela, tak ale treba brat co ti zivot ponuka, a da sa to zvladnut! Zial, teraz to bolo len kopec stresov a stalo vela penazi aby sme to sprevadzkovali, ale uz bude dobre hadam 🙂 ta priroda je naozaj ocarujuca tam! v lete tam mozme spraskat stretko s krpcami 🙂

janufka0406
8. mar 2012

@bboossoorka ano, moj stale chrci a chrapka, ale nie je to nic strasne.... trosicku 🙂

janufka0406
8. mar 2012

@bboossoorka Pozri este raz tu fan pager na FB, dala som tu sutaz este raz zdielat a malo by to byt teraz na samom vrchu nastenky.....

mihouk
8. mar 2012

@bboossoorka Nasa ma stale kaki prazenicu, niekedy velmi zltu, inokedy trochu do zelensej farby, to ked vymysla a neje poriadne. Crievka jej pocuje, hlavne ked ide urobit kaki, ale to je v takom malinkom telicku normalne.

zapka21
8. mar 2012

@bboossoorka Nasa ma taku zltucku, zltooranzovu, niekedy zltozelenu az zelenu a vcera sa objavila taka zltohneda...

zapka21
8. mar 2012

@bboossoorka aj ja pocujem, ako jej crievka pracuju, aj take akoby bublinkovanie 🙂

janufka0406
8. mar 2012

Baby, ako je na tom vasa plet pocas kojenia? Moja dostava zabrat, zrazu som velmi vyhadzana. Pouzivam len kvalitnu kozmetiku uz roky a aj tak som teraz ako pubertiak. nemate dake odporucania?

martinka8
8. mar 2012

@janufka0406 zdielam 🙂 a naozaj sa mi to paci aj ceny mate v pohode, uz som spomenula aj mm, tak sa urcite ozveme a stretneme sa tam tesim sa 🙂
@bboossoorka ani my uz az tak nechrapcime ako na zaciatku, len ked sa zobudza tak mlaska a natahuje sa a otaca hlavicku prudko na vsetky strany 🙂
@larosa to je strasne, no aj mna zaujima ako mu to zistili, aj Lili doktorka len popozera, popocuva pozrie do hrdla.... a koniec...., velmi velmi drzim palce nech to dobre dopadne, je to strasne nefer, deticky by nemali trpieť a byt chore a uz vobec nie take malilinke, drzte sa 🙂

@bboossoorka Fontanela je vazivový lupínek, který se nachází u dítěte na lebce mezi jednotlivými kostmi. Postupně však osifikuje a ve dvou letech už jsou kosti zcela srostlé. Existuje fontanela čelní (fonticulus frontalis), fontanela týlní (fonticilus occipitalis), fontanela klínová (fonticulus sphenoidalis) a fontanela postranní (fonticulus mastoideus). Fontanely jsou významné především během porodu, protože se díky nim mohou jednotlivé lebeční kosti přiblížit a zúžit tak lebku.
A preco vam brali krv a vytery? nam nic take nerobili ani raz????

@janufka0406 ja mam v podstate rovnaku plet, mam pocit ze trosku suchsiu a aj vlasy, tie my trochu viac padaju, ale nie je to este strasne.

Kosicanky dufam ze dnes stretko plati .... tesim sa.

jankaja
8. mar 2012

@janufka0406 je to úžasné, keby som mala odvahu, tak tiež by som také niečo chcela robiť. Vyštudovala som cestovný ruch na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, odbor hotelierstvo a pohostinstvo, robila som síce 10 rokov v cestovke, ale prevádzkovať hotel by ma veľmi bavilo 🙂 Keď sa mi podarí umlátiť manžela, tak by sme možno dobehli na predĺžený víkend - zvykneme chodievať do Ždiaru a manžel vždy uprednostňuje to, čo už poznáme a s čím sme spokojní, tak preto to "umlátiť".

larosa
8. mar 2012

@bboossoorka fontanely sú vlastne kosti lebky u detí, dr. ich kontroluje na každej poradni, sú mäkké a nie sú zrastené, až neskôr zrastú a stvrdnú-tvrdá lebka

larosa
8. mar 2012

@jankaja bol to ťažký pôrod a kliešťový- po takom ho musia pozorovať, tak chodili všade na vyšetrenia- neurologia, urologia, a neviem čo ešte ☹ bol chudáčik samá modrina po pôrode

larosa
8. mar 2012

@bboossoorka normálne jej strieknem do nosa, zapnem vysávač a vysávam 😀 väčšinou odsajem len troška suchého soplíka, ale lepšie sa jej dýcha potom 🙂 mne nevadí nakojiť hocikde, minule som nakojila v optime, ľudia to už berú ako samozrejmosť a vôbec nikto nečumákoval 🙂

tamaska
8. mar 2012

@martinka8 áno platí 🙂

janufka0406
8. mar 2012

@jankaja Haha, ze odvaha! Ja som sa takmer hadzala o zem ako som do toho nechcela ist, kedze sme sa o tej moznosti dozvedeli presne v ten tyzden co o tehotenstve 🙂 ale bola som zlomena argumentami mojho draheho, tak snad nebudem lutovat.
Ako vidiet na foto, nejde o 5* hotel, ale skor si davame zalezat na tom, aby sa tam ludia citili vyborne! Partner zije od mala Tatrami, takze on sa tam nasiel 🙂

jankaja
8. mar 2012

@janufka0406 na ako dlho to máte prenajaté? Pravdepodobne sa jedná o dlhodobý prenájom, nie? Čo som pracovala v tej cestovke, tak tá vlastnila a mala v prenájme asi 5 hotelov v kúpeľných mestách aj v Tatrách, zameriavali sme sa na nemeckých, českých a slovenských hostí. A tiež sme kládli dôraz na to, aby sa ľudia cítili výborne, aby bolo dobré jedlo a služby.

janufka0406
8. mar 2012

@jankaja Na 15 rokov... Nazatial, ako vravi drahy 🙂 Moja mamca ma velmi uspesnu cestovnu agenturu, ako decko som tam bola stale aj som tam brigadovala popri skole, ale potom som sa odstahovala z rodneho mesta, tak som sa zacala venovat niecomu inemu a vidis, osud ma zavial spat k cest. ruchu 🙂
My sa zameriavame na skoly a vacsie kolektivy, ale jasne, ze vzdy radi uvitame aj jednotlivcov! Vyhoda je, ze to ma vlastny vlek, takze v zime je to super! Uz sa tesim ako z krpca bude neposkvrneny tatranec 🙂

janufka0406
8. mar 2012

@martinka8 To ma tesi, ze sa ti to paci a ze planujes k nam zavitat 🙂 nie je to 5* hotel, preto aj ceny su prijatelne. Prevzali sme to v strasnom stave a nejde vsetko urobit naraz, ale okrem zakladnych veci ako vody, cisticky, elektriky, rekonstrukcie kuchyne atd sa snazime uz aj nabytok v izbach postupne menit za novsi.... Kde je vola, tam ide vsetko lahsie 🙂 a este lahsie by to islo, keby bol aj somarik otras sa :D

michaelka5
8. mar 2012

baby januarovky, mali ste poporodnu depku? lebo ja sa pomaly uz davam dokopy, lebo na treti tyzden sa mi zosypal svet. strasne, nikomu neprajem.

michaelka5
8. mar 2012

@janufka0406 pekny hotel. dakujem za inspiraciu, aj super ceny0.

martinka8
8. mar 2012

@tamaska @larosa super stretko, tesim na dalsie 🙂 Eliska a Amalka su krasne bambuly 🙂 Nabuduce si musime aj fotky nejake spolocne porobit 🙂

@janufka0406 tak drzim palce nech sa Vam ten sen podari 🙂 A kedy sa tam stahujes aj ty? Mozno niekedy koncom aprila by sme sli 🙂
@michaelka5 nie nic take som nastastie nemala, aj ked sa par krat stalo ze som si poplakala, ale to skor z nervov, ked som uz nevedela co s malou, ked bola zla cely den. A ako sa ti to prejavovalo? Uz sa z toho dostavas?

michaelka5
8. mar 2012

@martinka8 no poplakala som si skoro kazdy den, to uz som ani neriesila...horsie boli stavy ked som mala chut maleho poslat niekam...☹, nemala som chut ho ani chytit na ruky...a tak. ale uz sa to zlepsuje, musim viac oddychovat . snazim sa pospat si ked spia obaja krpci cez obed, len to je malokedy...takze som zapriahla manzela a ked je doma,zavriem sa do izby a vstup zakazany. mlieko ma v chladnicke, takze niekedy mam aj tri hodky kludu a dospavam nocne nespanie.

mimuska2
8. mar 2012

Nasa dnesna kontrola na klbykoch dopadla ze sme dostali perinku... Asi je v nej dobre bo hned ako sme jej to dali zaspala. 😀

tamaska
8. mar 2012

@martinka8 @larosa áno bol super , Už nech je teplejšie a nech si môžme sadnúť niekam von 🙂)

zuzky1104
8. mar 2012

Tak ako bolo, urcite ste sa mali fajn...je mi luto, ze som dnes nemohla dobehnut, hadam nabuduce...

michaelka5
8. mar 2012

@mimuska2 aku perinku? my nosime pavlikove remence...po mesiaci saziadna zmena na klbiku neudiala tak to mame zatial do konca marca...ale mojmu to uz ide na nervy lebo v tom nemoze vystret nohy...

zuzky1104
8. mar 2012

@mimuska2 Aj vy ? tu frejkovu?

janufka0406
8. mar 2012

@michaelka5 fotky su jedna vec ale to carokrasne prostredie vidiet nazivo je zazitok! Treba prist pozriet 🙂