Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
ahoj baby ake maju kaki vaši detički no skor tie babeny čo kojite?bo moj každu chviu ine...a počujete tiež ich črievka ako pracuju bo mi ano....
😢
a brali vašim detičkam už krv a vytery?nam ano vytery oka a krvičku brali z hlavički juj to bolo plaču....
@jankaja Ano, ano, je to super, my sme toto chceli robit uz velmi davno a teraz sa naskytla prilezitost akurat ked som otehotnela, tak ale treba brat co ti zivot ponuka, a da sa to zvladnut! Zial, teraz to bolo len kopec stresov a stalo vela penazi aby sme to sprevadzkovali, ale uz bude dobre hadam 🙂 ta priroda je naozaj ocarujuca tam! v lete tam mozme spraskat stretko s krpcami 🙂
@bboossoorka ano, moj stale chrci a chrapka, ale nie je to nic strasne.... trosicku 🙂
@bboossoorka Pozri este raz tu fan pager na FB, dala som tu sutaz este raz zdielat a malo by to byt teraz na samom vrchu nastenky.....
@bboossoorka Nasa ma stale kaki prazenicu, niekedy velmi zltu, inokedy trochu do zelensej farby, to ked vymysla a neje poriadne. Crievka jej pocuje, hlavne ked ide urobit kaki, ale to je v takom malinkom telicku normalne.
@bboossoorka Nasa ma taku zltucku, zltooranzovu, niekedy zltozelenu az zelenu a vcera sa objavila taka zltohneda...
@bboossoorka aj ja pocujem, ako jej crievka pracuju, aj take akoby bublinkovanie 🙂
Baby, ako je na tom vasa plet pocas kojenia? Moja dostava zabrat, zrazu som velmi vyhadzana. Pouzivam len kvalitnu kozmetiku uz roky a aj tak som teraz ako pubertiak. nemate dake odporucania?
@janufka0406 zdielam 🙂 a naozaj sa mi to paci aj ceny mate v pohode, uz som spomenula aj mm, tak sa urcite ozveme a stretneme sa tam tesim sa 🙂
@bboossoorka ani my uz az tak nechrapcime ako na zaciatku, len ked sa zobudza tak mlaska a natahuje sa a otaca hlavicku prudko na vsetky strany 🙂
@larosa to je strasne, no aj mna zaujima ako mu to zistili, aj Lili doktorka len popozera, popocuva pozrie do hrdla.... a koniec...., velmi velmi drzim palce nech to dobre dopadne, je to strasne nefer, deticky by nemali trpieť a byt chore a uz vobec nie take malilinke, drzte sa 🙂
@bboossoorka Fontanela je vazivový lupínek, který se nachází u dítěte na lebce mezi jednotlivými kostmi. Postupně však osifikuje a ve dvou letech už jsou kosti zcela srostlé. Existuje fontanela čelní (fonticulus frontalis), fontanela týlní (fonticilus occipitalis), fontanela klínová (fonticulus sphenoidalis) a fontanela postranní (fonticulus mastoideus). Fontanely jsou významné především během porodu, protože se díky nim mohou jednotlivé lebeční kosti přiblížit a zúžit tak lebku.
A preco vam brali krv a vytery? nam nic take nerobili ani raz????
@janufka0406 ja mam v podstate rovnaku plet, mam pocit ze trosku suchsiu a aj vlasy, tie my trochu viac padaju, ale nie je to este strasne.
Kosicanky dufam ze dnes stretko plati .... tesim sa.
@janufka0406 je to úžasné, keby som mala odvahu, tak tiež by som také niečo chcela robiť. Vyštudovala som cestovný ruch na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, odbor hotelierstvo a pohostinstvo, robila som síce 10 rokov v cestovke, ale prevádzkovať hotel by ma veľmi bavilo 🙂 Keď sa mi podarí umlátiť manžela, tak by sme možno dobehli na predĺžený víkend - zvykneme chodievať do Ždiaru a manžel vždy uprednostňuje to, čo už poznáme a s čím sme spokojní, tak preto to "umlátiť".
@bboossoorka fontanely sú vlastne kosti lebky u detí, dr. ich kontroluje na každej poradni, sú mäkké a nie sú zrastené, až neskôr zrastú a stvrdnú-tvrdá lebka
@bboossoorka normálne jej strieknem do nosa, zapnem vysávač a vysávam 😀 väčšinou odsajem len troška suchého soplíka, ale lepšie sa jej dýcha potom 🙂 mne nevadí nakojiť hocikde, minule som nakojila v optime, ľudia to už berú ako samozrejmosť a vôbec nikto nečumákoval 🙂
@jankaja Haha, ze odvaha! Ja som sa takmer hadzala o zem ako som do toho nechcela ist, kedze sme sa o tej moznosti dozvedeli presne v ten tyzden co o tehotenstve 🙂 ale bola som zlomena argumentami mojho draheho, tak snad nebudem lutovat.
Ako vidiet na foto, nejde o 5* hotel, ale skor si davame zalezat na tom, aby sa tam ludia citili vyborne! Partner zije od mala Tatrami, takze on sa tam nasiel 🙂
@janufka0406 na ako dlho to máte prenajaté? Pravdepodobne sa jedná o dlhodobý prenájom, nie? Čo som pracovala v tej cestovke, tak tá vlastnila a mala v prenájme asi 5 hotelov v kúpeľných mestách aj v Tatrách, zameriavali sme sa na nemeckých, českých a slovenských hostí. A tiež sme kládli dôraz na to, aby sa ľudia cítili výborne, aby bolo dobré jedlo a služby.
@jankaja Na 15 rokov... Nazatial, ako vravi drahy 🙂 Moja mamca ma velmi uspesnu cestovnu agenturu, ako decko som tam bola stale aj som tam brigadovala popri skole, ale potom som sa odstahovala z rodneho mesta, tak som sa zacala venovat niecomu inemu a vidis, osud ma zavial spat k cest. ruchu 🙂
My sa zameriavame na skoly a vacsie kolektivy, ale jasne, ze vzdy radi uvitame aj jednotlivcov! Vyhoda je, ze to ma vlastny vlek, takze v zime je to super! Uz sa tesim ako z krpca bude neposkvrneny tatranec 🙂
@martinka8 To ma tesi, ze sa ti to paci a ze planujes k nam zavitat 🙂 nie je to 5* hotel, preto aj ceny su prijatelne. Prevzali sme to v strasnom stave a nejde vsetko urobit naraz, ale okrem zakladnych veci ako vody, cisticky, elektriky, rekonstrukcie kuchyne atd sa snazime uz aj nabytok v izbach postupne menit za novsi.... Kde je vola, tam ide vsetko lahsie 🙂 a este lahsie by to islo, keby bol aj somarik otras sa :D
baby januarovky, mali ste poporodnu depku? lebo ja sa pomaly uz davam dokopy, lebo na treti tyzden sa mi zosypal svet. strasne, nikomu neprajem.
@janufka0406 pekny hotel. dakujem za inspiraciu, aj super ceny0.
@tamaska @larosa super stretko, tesim na dalsie 🙂 Eliska a Amalka su krasne bambuly 🙂 Nabuduce si musime aj fotky nejake spolocne porobit 🙂
@janufka0406 tak drzim palce nech sa Vam ten sen podari 🙂 A kedy sa tam stahujes aj ty? Mozno niekedy koncom aprila by sme sli 🙂
@michaelka5 nie nic take som nastastie nemala, aj ked sa par krat stalo ze som si poplakala, ale to skor z nervov, ked som uz nevedela co s malou, ked bola zla cely den. A ako sa ti to prejavovalo? Uz sa z toho dostavas?
@martinka8 no poplakala som si skoro kazdy den, to uz som ani neriesila...horsie boli stavy ked som mala chut maleho poslat niekam...☹, nemala som chut ho ani chytit na ruky...a tak. ale uz sa to zlepsuje, musim viac oddychovat . snazim sa pospat si ked spia obaja krpci cez obed, len to je malokedy...takze som zapriahla manzela a ked je doma,zavriem sa do izby a vstup zakazany. mlieko ma v chladnicke, takze niekedy mam aj tri hodky kludu a dospavam nocne nespanie.
Nasa dnesna kontrola na klbykoch dopadla ze sme dostali perinku... Asi je v nej dobre bo hned ako sme jej to dali zaspala. 😀
Tak ako bolo, urcite ste sa mali fajn...je mi luto, ze som dnes nemohla dobehnut, hadam nabuduce...
@mimuska2 aku perinku? my nosime pavlikove remence...po mesiaci saziadna zmena na klbiku neudiala tak to mame zatial do konca marca...ale mojmu to uz ide na nervy lebo v tom nemoze vystret nohy...
@michaelka5 fotky su jedna vec ale to carokrasne prostredie vidiet nazivo je zazitok! Treba prist pozriet 🙂

@larosa ja nechapem mam odsavačku na vysavač ale vystriekala som vyncenntkou ale nič nevitiahnem iba kusoček....niekedy chrapči inokedy nie...a užite si stretko,ticho zavidim ale neviem si predstavit kojit niekde maleho v tescu ...niekedy v lete určite urobime žurku,,,zišli by sa mi kamaratki a to nie len cez net...pa