Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@bboossoorka vyskúšame.
@jankaja Eliška spí asi mesiac na chrbátiku už nepolohujem, a na bruško keď ju dám tak sa jej nepáči.
My sme mali krízu asi 4 dni do zadu mala bola cez deň veľmi nespokojná, ani spinkať nechcela a keď už bola veľmi unavená tak nevedela zaspinkať ale po dvoch dňoch to prešlo 😉 Aj detičky majú svoje dni 😝 Dnes mi pekne spinkala od 22,00 do 5,50 bez prestávky potom sa napapala a pospala ešte do 9,00.
náš Jurko mal včera dva mesiačiky a včera ho aj operovali, držia ho zatiaľ v umelom spánku, aby necítil bolesť, dostáva infúzie aj transfúziu a chudáčik je na Jiske, avšak zatiaľ to vyzerá OK, držte mu palce 🙂
ani my nepolohujeme, lebo malá pretáča hlávku ako chce 🙂
Baby pomoooc, mam asi laktacnu krizu....asi tyzden nemam tolko mlieka ako som mala, tak ako ste tu pisali, ze mi striekalo kade tade a teraz nic...teda ak si zatlacim bradavku tak strieka, ale necitim plnost prsnikov, ani ma tak nebolia, ja kcem kojit!!! Co mam robit?
@zuzky1104 Ahoj, mne velmi dobre zabral namiesany cajik ad jednej laktacnej poradkyne, vyskusaj.
recept na ten cajik:
Vsetky zlozky su bezne dostupne v lekarni:
Na drobno pomliet, alebo posekat (pozor, nie na prasok):
- 10g Aníz
- 10g Fenikel
- 10g rasca
Potom do toho pridat:
- 10g medovka
- 10g kôpor
- 10g majoránka
Vsetko spolu zamiesat a ulozit do vzduchotesnej nadoby. Vari sa z toho cajik. Na 1 salku caju sa dava 1 vrchovata cajova lyzicka a necha sa 10 minut luhovat. Pije sa 3 az 4 krat denne, maximalne 1 liter za den. Malo by to tak max do troch dni zabrat.
Drzim palce, aby sa mliecko tvorilo viac 😉
@zuzky1104 neviem presne kedy, ale tiež sa mi zdá, a švagrinka rodila v starej a ty v šaci? ak si dobre pamätám 🙂
kočky z KE- burza oblečenia 🙂
http://kamsdetmi.sk/burzy/burza-detskeho-oblece...
@zuzky1104 hlavne veľa prikladaj k prsníku, ja mám doma homeopatiká na tvorbu mliečka Ricinus communis 5CH / dôraz na číslo vyššie je na zastavenie mliečka /- dávkovanie je 5 granuliek 2 krát denne mimo jedla a keď príde k úprave, treba ich rýchlo vysadiť.
Raz som ich použila na začiatku asi keď Eliška mala asi 2 tt. jeden prsník som mala úplne prázdny a druhý ten mal pár kvapiek ale mne to zabralo za jedenú noc ráno sa malá pekne napapala aspoň z jedného a teraz mám mliečka až až /klop klop/.
A možno to máš len Ty taký pocit, ak sa mala po prisatí napapá a neplače malo by to byť ok, už je väčšia a papá viac ako písala Larosa 🙂)
@zuzky1104 ono je aj taky popradsky caj rasca feknikel aniz, ja si ho robim, ked ma pocit praznejsich prsnikov, a aj taky granulovany sa da kupit v lekarni, ale aj v hypertescu ho predavaju, na podpooru laktacie. Ale mne najviac pomaha, ked sa vyspim. Ked som unavena stracam mliecko aj ja. Taze tak raz za tyzden zapriahnem mm malu nakojim a idem spat aj o osmej. Niekedy ju uspi niekedy donesie este a kojenie ale skor ako o 3 hodky nepride a to mi staci na dospatie 🙂
@zuzky1104 Mozno sa ti uz upravuje mliecko, tak ako Livi potrebuje, potom sa ti prsniky nepreplnia.
Baby, dlhsie som tu nebola, mam tu svokru na "pomoc" a zacinam si vsimat, ze sa moja nervozita pranasa aj na malu, normalne je nekludna a spava iba take 20minutovky cez den a normalne mi zalomila aj na 3-4hod. Musim sa nejako ukludnit 😖
@larosa Drzime Jurkovi palce, nech uz je dobre a ide rychlo k mamke 🙂
@tamaska hej, niekedy lepšie, inokedy horšie... ale keď sa niečo zmení k lepšiemu, človek začne dúfať, že to tak zostane 🙂... ale však nakoniec z toho vyrastie 😉
Najhoršie je, že si zapisujem, kedy koľko jedla, koľko spala, takže presne viem, ako to bolo a ako to teraz nie je... asi to prestanem robiť a nebudem sa tým zaoberať.
milé mamičky, aký máte nočný rituál kojenia? malá papá pekne, 1-2x za noc, zobudí sa, ohlási mňa, najprv ju prebalím, napapá sa, odgrgne, zatvoria sa jej očká a zaspáva, lenže zvyčajne sa vtedy pokaká a teda ju prebalím ešte raz, (ak nie, mrnčí) a ona sa mi vtedy úplne preberie a nechce spať. Tak ukladám do postieľky, malá protestuje, zvyčajne to vyrieši až cumeľ.
Ako je to u Vás?
@mihouk ja sa ukludnujem veternikmi-v cukrarni🙂...a krpec pitom buva jedna radost,dufam ze mu neuzeniem cukrovku...
@jankaja ja si pisem len cas.kedy papal,kedy som odsavala...aby som si to nedoplietla a nekrmila ho kazdu hodinu🙂
@jankaja waw a to normalne si ju zakazdym vazis pred a po papkani???? aj v noci? ja som to este ani raz nespravila, ani netusim kolko tak moze spapat na jedno prisatie 🙂 napis mi ked mas cas, ako sa to vlastne pohybuje? je to teraz ovela viac ako ked bola novorodenec? ci je to zhruba stale rovnako. Ja sa len domnievam ze asi tak deci a pol moze vypit, ale to je len odhad 🙂 Nezapisujem si nic a tak sa ani neznepokojujem, papa ked si pyta a tolko kolko chce, alebo teda kolko mam v prsniku 🙂
@luciaesterka ja uz v noci neprebalujem, takze len rychlo dam cicku a odgrgnut, ale mne sa vacsinou zobudi aj pri odgrgnuti, taze musim uspavat. Casto len cumlikom, aspon tak 10-15 minut, lebo ho stale vypluva a ja jej ho musim davat, alebo niekedy musi ist az na rucky a musim ju tak uspat ☹
A tak to mam v podstate od zaciatku, ked este nemala cumlik tak som skoro stale ju musela uspavat na rukach. Takze som s nou niekedy aj dve hodiny v noci hore..... a ona potom o hodinu vstane opat hladna 😀 Je to veselo
@michaelka5 @martinka8 Ja sa zajtra idem ukludnit ku kadernicke a malu beriem so sebou nech si dievca zvyka 😀 😀 😀 😀
@luciaesterka Nas ritual v noci je, ze ak nie je pokakana, tak ju neprebalujem, my sme uz v pleinkach cislo 3 a tie saju ovela viac a tym ju ani neprebudim. Inak aj vcera aj dnes v noci sa mi stalo, ze som sa zobudila o 5tej, otocila som sa a opytala sa jej co robi v mojej posteli. Normalne som si nepamatala, kedy sa tam dostala 😀 No ale mala som odopnutu podprdu, takze som ju tam dala asi ja ked sa okolo pol jednej zobudila. Ale je to sranda. 😀 😀 😀 😀
Jaj baby moje dieta je take komplikovane...ked nespi cez den nespi ani v noci.
Uz som z nej nestastna ☹ aj ja chcem mat take dobre babo.
@zuzky1104 ja som na tom podobne, po dvoch troch hodinach som mala uplne tvrde a teraz nie...ale ja cez den odsavam a tak vidim ze to mlieko tam je, lebo odsajem rovnako ako ked boli tvrde, asi sa len prsniky prisposobili danej situacii, ze sa z nich pije a nestresuju 🙂
ďakujem všetkým za povzbudenie 🙂 Jurika už prebrali, ale má bolesti, dokonca je priviazaný k postieľke, nikto okrem mamky za ním nesmie...Dr. čo ho operoval povedal, že ešte nemal taký prípad a nevie či sa to zasa nezrastie a znova operácia ☹ bobáčik maličký toľko si musí vytrpieť...
ja v noci prebaľujem, a niekedy aj 2x- látkovky, nakojím a malá celý čas spí, aj počas kojenia, odgrgne a dám do postieľky, neviem či spí, ale ja zaspím hneď ako ľahnem 😀 tak asi aj ona 😀
@mihouk aj mám rada, keď mi príde svokra pomôcť 😝 našťastie je to výnimočné, deti ani jej syn ju nezaujímajú a už vonkoncom nie ja 😀
dievcata a co len ja mam taku dobru svokru? ona mi nechodi vobec pomahat...a som jej za to vdacna🙂, ma uz cez 66 rokov, to by ako dopadlo...ona nam len obcas da financnu vypomoc, ze nech kupime drobcom co treba a v nedele navari, aby som ja nemusela, tak chodim jest k nej...parada.

@bboossoorka ja viem, že to treba brať tak, ako to príde, ale skrátka keď 2 týždne zaspáva nejakým spôsobom a potom sa to zrazu sekne a všetko je inak... asi to chcem príliš zracionalizovať a nedá sa to...