Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mimuska2 aj ja som uz asi mala mrchu, ale niesom si ista, nebolo to ako pred tym, minuly tyzden ma bolelo brucho od stredy a krvacala som, najprv spinenie, potom aj cervena krv a potom zase spinenie, ale vsetko velmi malo....tak neviem. Uvidim o mesiac 😀 A Sophi si uz na UM zvykla, nezapeka ju?
ja som vas nevedela najst.kuknite vy.fbZuzka Takačova možno tam bude i rodne meno že kucharova....je tam foto sofii a tobiasa.najdite a pošlite
@bboossoorka asi som ťa našla 🙂 Katka Vasková 🙂
@bboossoorka Uz som si ta pridala na FB Ivana Zak 😉
no zienky ja dnes od doktorky s diagnozou akutna mastitida☹, takze antibiotika a odsavat odsavat...dufam ze mliecko vydrzi, a to som sa tak tesila ze Marek uz nechce flasku ale radsej prso🙂 (zvolil opacny postup ako vacsina...exotko)
@michaelka5 Juj to ma mrzi, dufam ze ti to nebude trvat dlho a uspesne vytrvate na prsku 😉
už vas mam
dnes idme na kardio s malim som zvedava čo to bude
ja som mrchu dostala až po 9mesiacoch ked som malu dokojila a teraz zatial nič ale asi to bude tak isto
Tiez som citala,ze ked zena koji tak skoro mrchu nedostane...Ale ja som asi iny pripad ☹ a pritom len kojim a vobec neprikrmujem...Normalne som si od nej odvykla...
@michaelka5 aké ti dali antibiotiká? Zinnat alebo niečo iné?
my ideme zajtra do Bratislavy na vikend, tak nam drzte palce aby to dobre dopadlo, hlavne aby malinka vydrzala cestu a aj pobyt 🙂 Potom dam vediet ako bolo 🙂
@jankaja hej hej zinnat, zabrali hned, uz mi je dnes super
@martinka8 pekný víkendík si užite a neboj malá cestu zvládne.
@michaelka5 skoré zotavenie 🙂
Dnes mi Eliška našla na hracej podložke hrkálku a bavila sa s ňou cez trištvrť hodinky a strašne sa pri tom bavila a pridala k tomu aj hlasné pokriky 🙂)) až som vypla telku a pozorovala ju :DD
Mamičky, ako vám priberajú drobci. My sme za pré tri týždne 750g, potom 600g, a za posledné Tri iba 340g, tak máme v 11. týždni 5760g. Papamé tak isto ako predtým, len v noci už len jedenkrát si pýta prsko, a cez deň keď je v kočíku, tak vydrží aj tri, štyri hodinky. Inak papá každé dve. Môže to byť tým natiahnutím času do ďalšieho papania. Doktorke sa to nevidelo, tak sa máme prísť dať prevážiť o týždeň. Mám sa z prechádzky vracať skôr, aby sa zobudil a papal??? Ako to riešite vy?Dakujem
ahoj tinika3 ,my mame 8 tyzdnov a v 7 tyzdni sme vazili 5 200g,co znamena ze za 4 tyzdne pribral 600g,ale vraj cim je dieta starsie,tym pomalsie pribera,aspon tak mi to povedala doktorka ,lebo predtym mi maly pribral za necele 3 tyzdne 840g a teraz za mesiac iba tych 600g.Je plne kojeny??? ak ano,tak dieta pribera pomalsie,ako tie co su prikrmovane.ak ty vydrzi v kociku aj 3 -4 hodinky,tak je ok lebo ak by bol hladny ,tak by sa urcite ozval.
@tinika3 my tiež iba pomaličky priberáme, neviem či malá ma cez 5kg ale už to neriešim. Pri prvej dcérke som riešila každý gram a na rok mala 7900g / sestričku som prehovorila nech jej napíše aspoň 8kg :P /a mňa naopak ukľudňovala Dr. že priberať priberala, spokojná bola aj pekne spinkala prvú chorobu mala až na 2 roky keď šla do jaslí. A pýtala sa ma ako som jedla ja za dectva -"podobne" takže bolo všetko OK. Pri Eliške to neriešim, nehľadám žiadne tabuľky....cez deň papá cca každé 3 hodinky ale tiež v kočíku pospí aj 4-5 hodín a nebudím ju ak je potom hladná skôr tak jej dám, a v noci / nad ránom/ papá iba raz.
tinika3 určite by som ho nebudila 🙂)
@tamaska Presne. Aj my s mužom sme také tintítka boli ako deti, vlastne aj teraz. Tak som doktrorke vravela, že nech iné ani nečaká. ja som doslova zaspávala nad tanierom a potom ma naši aj tak poslali hladnú spať. 😀 A malý sa tvári spokojne. Myslím, že by plakal keby bol hladný. A ten niekedy nezaplače aj celý deň. Tak sa idem upokojiť asi aj ja 😀
@efa1901 To pekne priberáte. Pekná váha.
Áno, malý je plne kojený. Keď sa ho snažím dať na prsko skôr, tak sa prieči. Odtíska sa a plače. Tak určite nie je hladný. Uvidíme, keď ho v stredu prevážia.
Vcerajsia poradna dopadla 2 mesiace 6225g a 61cm🙂super priberame🙂
O mesia ockovanie☹
Ahojte, chcem sa opytat, vcera sme mali ockovanie, dnes teplotujeme, co som viac menej ocakavala, aj ked 38,4 je trochu vela, ale prave sa mi cela povracala, tak neviem ci to ma nieco spolocne s ockovanim. Ma niekto rovnake skusenosti????
Nasa Natalka uz ma nausnice ,ale keby sme s mm vedeli ako bude plakat tak jej ich urcite nedame...Moja krasna,uz ani plakat nevladala ☹

@jankaja neni normalna aby mi chcela nechat dieta hladovat sest tyzdnov.uz vidim ako sa snou pohadam.kde si davala malej prepichovat uska?no stym kocikom to je smola.pozicala som si dalsi dufam ze tento to uz vydrzi.🙂