icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

martinka8
26. mar 2012

@zuzky1104 Očkovanie proti osýpkam, príušniciam, ružienke – MMR vakcína
http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
Tam si vsetko precitaj. Nas budu ockovat az o mesiac, lebo sme boli proti TBC ockovane neskoro, takze musela byt dostatocna prestavka pred druhym ockovanim..... 🙂

martina97
26. mar 2012

@baschmil No presne toto sme mali my...Asi 6tyzdnov som pouzivala rurku,lebo Natalka sa nemohla vykakat,potom som jej zacala davat probiotika/odporucila nam ich dk/,teraz sa uz 2krat vykakala sama,neviem ci je to tymi tabletkami,alebo tym,ze je starsia a uz sa viac hybe....Viem ake mas pocity,poznam to,ale tiez som inak nemohla.Ked som ju nechala tak plakala az sa zachadzala ☹a este stale nekaka,ze len sama...

zuzky1104
26. mar 2012

@martinka8 dakujem a vy ste uz boli, my mame ist , ked bude mat tri mesiace, ale tam pisu, ze v 15tom mes, neako som v tom ockovani stratena.... 😒

zuzky1104
26. mar 2012

@michaelka5 Ty si pisala, ze mate tie pavlikove remence, zlepsilio sa to? My sme boli dnes na kontrolu a u nas sa to nezlepsilo , mesiac nosime Frejkovu perinku, aky je vlastne rozdiel?

bboossoorka
26. mar 2012

nas očkovali dnes to je očkovanie to zakladne a ako pišeš druha davka plus pridavne latki su tie v tom 15mesiaci.my ideme n akontrolu na nožički v stredu atial kje všetko oka.to očkovanie je povinne...malemu davam vinove obklady a pol paralenu kned po oočkovani a pol 6 hodin po nom....

michaelka5
26. mar 2012

@zuzky1104 no po mesiaci sa to trosku zlepsilo, ale dali nam este na 6 tyzdnov, zajtra idem na kontrolu tak dam vediet...pri tych remencoch je to o tom ze nozickymi nemoze kopat dohora, ani velmi do boku, ma ich vlastne stale pokrcene pri brusku, aby sa ten klb vyvinul tak ako ma, a nie nejako plocho, lebo by mu mohol vyskakovat pri chodi...neviem ako funguje ta perinka☹, no doktor vravel ze detske klby sa vyvijaju do 8 mesiaca...takze mame stale cas na napravu...a vam tu perinku este nechali, alebo co vam povedali?

zuzky1104
26. mar 2012

@michaelka5 nie nezlepsilo, nadalej perinka, len vacsia, mame to hranicne az na sadru ☹ stupen 2a a 2c

@mimuska2 a vy ako ? tiez mate tu perinku, pomohla vam?

zuzky1104
26. mar 2012

@bboossoorka vinove obklady? na miesto vpichu alebo ako?
jooj mam obavy z tych ockovani, vselico sa pise, a niektore baby aj odmietaju, je to vobec mozne?

mimuska2
26. mar 2012

@zuzky1104 mame tu perinku ale balime aj na siroko.este neviem ci sa polepsilo bo na kontrolu ideme az 14.dufam ze to bude mat dobre🙂dnes mame taky divny den nechce hajat a teraz som ju uspavala asi hodinu na rukach co sa nam este nestalo kedze od narodenia zaspavala sama v postielke sama.

mimuska2
26. mar 2012

Jaaaaj zienky moje,moja laska sa dnes dva krat pretocila z bruska na chrbatik🙂🙂🙂
A nehovorim o tom ako sa zdviha ked lezi na chrbatiku,ako by robyla brusaky🙂🙂🙂sikula moja

tamaska
26. mar 2012

@zuzky1104 júúj moja nezávidím, ale držím palčeky aby sa to čím skôr začalo zlepšovať .
A očkovať ideme až v apríli neviem prečo až na 4 mesiac ke´d sme nemali očkovanie na TBC

tamaska
26. mar 2012

@mimuska2 Ja som dnes našu Elišku dnes len len zachytila inak by sa zgúľala z gaučia. No už ju nemôžem nechať bez dozoru voľne ležať 🙂)

michaelka5
27. mar 2012

@zuzky1104 tak sme po kontrole...a ziadne zlepsenie, zase o mesiac na KO, zacinam byt zufala, ide leto a tie nase deticky sa musia parit kadejako poviazane...na pravo mame 1, vraj super dobre vyvinute, a na lavo 3 nevyvinute...premyslam nad tym ci to dieta vobec bude chodti? a ak ano atak ako? ci sa mu budu deti smiat...som dnes pesimistka. ten starsi je po zakroku s pindikom, a nechce nam cikat, od rana este nebol...a len reve, narieka a len na ruky, no neviem koho mam skor ratovat. ale asi by niekto mohol mna, lebo nevladzem.

larosa
27. mar 2012

@zuzky1104 očkovať sa ideme 12.4. ani presne neviem proti čomu 😝 som ja ale matka 😀 ale Dr. mi ponúkla aj očkovanie proti rotavírusom- je 2x a stojí cca 90€ dokopy, tak ešte uvažujem 🙂

larosa
27. mar 2012

@zuzky1104 ja nečítam radšej o očkovaní, aby ma nestrašili tie desné prípady ☹ ale aj tak chcem dať malú očkovať, lebo má to zmysel podľa mňa...ak sa bude dať, tak ju dám zaočkovať aj proti TBC dodatočne

larosa
27. mar 2012

chcete dať očkovať proti ovčím kiahňam? naša Tonka mala pred rokom pásový opar a Dr. povedala, že keby nemala kiahne, tak to nemôže dostať, strašne chuderka trpela, tak chcem dať Amy zaočkovať proti kiahňam, aby nikdy nemala pásový opar...aký je váš názor?

zuzky1104
27. mar 2012

@michaelka5 To mi je luto,ze ziadne zlepsenie. Inak vraj deticky, co su dlho v brusku KP, moja sa otocila niekedy v 8.mesiaci, takze tieto maju problem s klbikmi, a zvlastne, ze jeden mate super a druhy zly, ze az taky rozdiel a inak uplne Ta chapem s tym ratovanim, niekedy mam chut sa zobrat a nechat ich tam obidve, ze tichoooo 😀

bboossoorka
27. mar 2012

@zuzky1104 očkovanie je povinne čiže nemožeš s tim nič robit...a no vinove obklady na miesto vpichu je to dobre proti apalu a bolesti

zuzky1104
27. mar 2012

@larosa my hned po Vas 16.04, no dufajme, ze bude to ok u vsetkych 🙂

Tesi ma, ze maly Jurko je uz doma, a v poriadku, lebo to je hrozne, co si museli spolu s jeho maminkou vytrpiet ☹

michaelka5
27. mar 2012

@zuzky1104 no on bol tak cudne, ritkou dole a jednu nozicku dobre ako keby v tureckom sede a jednu mal vytocenu za hlavou, aj ma nou kopal do zaludka, tak som si myslela ze s otocil spravne...a houby houby zlata rybka🙂, ale docitala som sa tu niekde na MK, ze deti co musia byt v nejakom tom obmedzeni ci remence alebo perinka, vraj predbehnu svojich rovesnikov 🙂, tak sa mame na co tesit ak z tohto spunta vyrastie vacsie torpedo ako je Matej, tak moje nervy, odchchadzam na opusteny ostrov...ale zase ked maju len takyto problem...ked citam o tom Jurkovi tak som vdacna ze to schytali len klby🙂

michaelka5
27. mar 2012

@larosa ja som sa na tie ockovania pytala,moj doktor neodporuca, lebo vraj je vzdy ta moznost ze kiahne aj tak chyti...a musi sa to prockovavat asi 4x, vraj je lepsie ked si kiahne odkruti a potom ma imunitu na cely zivot, tak ja nedam odckovat.

mihouk
27. mar 2012

Baby ja mam pocit ze Tili trapia zubky. Najprv som myslela ze je to z ockovania a chytila nejaky bacil, lebo sopi a kasle, dokonca stratila hlasok, tak je ako taka mala macicka. Ale dnes mala este aj hancku, stale chce dudel a neuveritelne slinta. Dasienka nema zdurene, ale ked jej ich chytim a marisujem, tak drzi.
Mate to aj vy????

bboossoorka
28. mar 2012

@mihouk ahoj uby o nebudu.po očkovani su hnačky normalne aj my sme mali a dr vravel i som čitala že to je normalne,a to slintanie?my slintame už od dvoch mesiacov takže zubky to nebudu

jankaja
28. mar 2012

@mimuska2 Som sa ťa chcela spýtať, ako na poradni, či si jej hovorila o UM... my ideme zajtra.

mimuska2
28. mar 2012

@jankaja ani sa ma nepytala tak sama som jej nehovorila,kdo by ju zasa pocuval 🙂

effkaa
28. mar 2012

@mihouk my to mame + biele dasienko hore a podla mojej zubarky, su to zubky, ale este si na ne pockame

martinka8
29. mar 2012

Vcera me boli na ortopedii, nastastie mame klbiky v poriadku, takze uz nebalime na siroko. Dnes sa konecne moje zlatinko vykakalo, teraz to potiahla najviac asi.... po 8mych dnoch. KONECNE. Uz som myslela ze papa len vzduch, lebo len prdela a prdela a kaka ziadna 😀
@larosa velmi sa tesim ze Jurko je uz doma. prajem mu uz len vela vela zdravicka a nech je nejstastnejsie babatko 🙂
A co sa tyka ockovania, tak na tu prvu povinnu ockovaciu davku ideme o mesiac, dala som tu viacvalentnu co sa doplaca 13e, babo budu pichat dva tri krát, ako pri obycajnej. Dufam ze to zvladneme bez nejakych problemov. uvidime 🙂 A rozmyslam nad rota vyrusmi.... ale este som sa nerozhodla.

mihouk
29. mar 2012

@effkaa Teraz uz si nie som ista ci su to zubky. Vcera sme mali lepsi dnik, dospavala vsetko co mohla z predosleho dna. Ale aj tak ma stale sopliky, takze odsavame, inak ju to drazdi a potom kasle. Slinta stale, ale hnacku uz nema. Uz sa v tom neviznam, pri Maximovi som nic take nepoznala, vzdy po ockovani bol trochu ospaly a to bolo vsetko. Rozmyslam ze jej dalsie oockovanie posuniem o 2tyzdne, nech ma cas sa zotavit.

effkaa
29. mar 2012

@mihouk no istotu nemam ani ja... ale pri kojeni citim tvrdsie dasienko, no ved uvidime, co z toho bude

mihouk
29. mar 2012

@effkaa Tili je este aj pri kojeni uplne ina ako bol Maxim. Pri Tili ma to viac boli, som rozmyslala ci to nie je tym, ze ona ma cumlik a Maxim nemal a tym mi aj prso zmackne viac. Nestacim sa cudovat aky su rozdielny a pritom sa na seba tak podobaju. 🙂