Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@verunqha23 po internom treba ist este na anesteziologiu az potom to mas komplet... sekcia sa robi tak tyzden pred terminom. Klystir sa myslim ze robi, ledaze by si fakt par dni pred sekciou nejedla...
@verunqha23 ja mam treti cisarsky a dali mi ho 6 dni pred terminom. Prvy som mala 2 dni pred terminom, tak tak nejak sa priprav. Klistir u nas robia povinne, tu sa tomu neda vyhnut. A takisto ta zacievkuju, lebo potom nemozes chodit cikat.
@mamuskazuzuska a tam mi prosim ta co budu robit ? ... :O ... No tak ja mam 6 dni do TP... Takze uvidime teda... V tehu knizke mam ze 21.... Podla ultrazvuku 16 ... A podla poslednej menstruacie som uz 9 dni po termine:D
@lenkavalkova a to cievkovanie boli ze ? :( ... Prepac ze sa takti pytam ale este nikdy som nebola operovana... Mam strach
@verunqha23 tam nic, len pozru papiere z interneho a z krvi a napisu spravu ze aku anestezu odporucaju a tak... ale to musis mat absolvovane v nemocnici kde ta budu operovat
@verunqha23 a cievkovanie neboli ale je teda neprijemne 🙂
@verunqha23 ja som sice mala klasicky porod 🙂 ale aj klistir mi robili aj ma cievkovali uz na sale a oboje v pohode . nebolelo ;) ani nastrih som becitila. Ale uz sitie bolo horsie 😫
@verunqha23 Vis co najlepšie ej mat klystir lebo budeš najšťastnejšia ze mas prázdne čreva neviem ako by si chcela kakat po cisárskom
@verunqha23 nie neboli neboj. Prvy krat ma to trosicku stiplo a potom to uz necitis vobec a druhy krat som to skoro ani necitila a bolo to. A klistir je neprijemny pre mna, kedze mam zilu, ale tak co uz, zas da sa to zvladnut, vsak musime, ine nam neostava ;)
@nikolienkaa Si predstav, že ja som normálne "kakala" po cisárskom. Nič hrozné. Práve, že po normálnom pôrode som sa bála ísť na veľkú......
A pri CR mi klystír nedávali.😉
@verunqha23 Ahoj, cievkovanie ma vôbec nebolelo - trošku nepríjemné. Klystír v pohode-žiadny problém. Ale ako som už písala - mne klystír pri CR nerobili a to som jedla cca hodinu pred príchodom do pôrodnice.😉
Baby ja mam niekedy uz pocit ze tu ostanem posledna co este neporodila 🙈
@verunqha23 klistyr je jedna super vec- prirodzeny pôrod (PP) -ako by ťa tešila predstava novonarodeného bábätká ktoré je celé od vieš čoho :( myslím že by to dosť pokazilo prvý dojem. Ďalšia vec pri epidiralke alebo akútnom CR sa často stáva že celé panvove dno sa ti uvoľní a ty nie si schopna ho ovládať, takže vieš kde skončí obsah tvojich čriev ..... osobné by som sa trapnejšie cítila keby som sa na sále pri tlačení pok...la a museli by ma tam utierať. Tieto informácie mám prialo od pôrodnej asistentky. Zároveň z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať že klystír je super na prirodzené rozbehnutie pôrodu, na činnosť maternice. Celkovo je aj pri PP aj pri CR mať potom prázdne čreva že nemusíš ísť na veľkú možno aj 2-3dni. Vycievkovanie mi robili pri PP vždy a bola som šťastná že to mám, nevedela som sa vycikat prvé hodiny.
@balee asi tak niak ja mam dnes poradnu a dufam ze sa dozviem niaku potesujucu spravu.mam tam byt o 12tej tak fakt prosiiiim aby sa od poslednej kontroli cosi pohlo.naposledy na 100 zamkov a krcok 2,5. Mala mi vcera vecer isla brucho rozkopat ale opacnou stranou.Robila som srandicky ze tade sa von nedostane a ako keby mi rozumela zacala z hlavickou tlacit na podvozok😂
Baby a co sa tyka klistyru nemala som ani pri jednom porode a v pohodke lebo ja som sa vzdy.... Pred porodom ako pri mrche ma prehnalo a uz som bola prichystana ked som dosla do porodnice
A aja ci mam brutal hemeroidy ani neuvazujem pouzit a nechat si pchat do zadku hadicku mam po porode problem najst si zadok toho sa ja najviac bojim teraz
@julinka88 tak si kup v lekárni také čipky.. Nech sa vytototo ešte doma.. Inak sestra prvorodicka prišla o 4tej do porodnicke 4,20 už malička bola na svete tak jej nestihli ani klistir dať.. Ona si nestihla doma ani len čipky lebo nevedela že to už je ono že už vlastne ide rodiť.. Tak že malička je vlastne až Z trojiciek.. 😂
@marusia_81 juj no veru.. ja sa hlavne bojim porodu takeho svalovca 😀 tak som straaasne zvedava co mi dnes povedia. Potom napis stvrtok ako si dopadla ty budem drzat palce 😉
@mattkapd nooo viem ake len kedze ja som uz tretorodicka tak sa bojim ci sa stihnem vypeazdnit alebo ma to akurat chyti az na stole😀😀😀
A to by som nerada
Ale snad to bude opat tak ze doma mi to pojde samo ece pred porodom lebo to mam vzdy take priznaky jak na mrchu ked uz to prichadza 😀
@lenkavalkova uuuu a to preco mas take nedokrvene ze az mastou natierat? No moje nervy,tak to musi byt riadne neprijemne.a to.mavas len v noci ci aj cez den?
@zuzuk22 no fajnee su,co ti poviem 🙂 len z nich mam kyselinu,asi z tych jablk alebo skorice,bohvie 🙂
Vsetky sme tu uz cca v rovnakom case co budeme rodit,ale mam tusaka ze ja budem posledny kus 🙂
@verunqha23 a ake vsetky vysetka sa robia tie predoperacne? Co vsetko si podstupila? 🙂
@natalia_17 dobre dám vedieť... aj ty dnes pííííš...🙂
@lalia87 neviem ci aj ja ti mozem napisat 🙂 ides na interne, tam ti vezmu krv, potom vysetria, spravia ekg (alebo poslu na ekg), vsetkoto daju dokopy, zhodnotia ci mozes podstupit operaciu. S tym vsetkym potom ides na anesteziologiu do nemocnice kde budes mat sekciu, tam si to anesteziolog pozrie, napise spravu + teda ci spinal/celkova a hotovo 🙂

@lalia87 Ani ja neviem spat, muz v nocnej a ja ubolena ako svina, tuto noc som si mastou masirovala ruky, aj nohy, co ich mam tak opuchnute a nedokrvene a boli to. Kym mi v nich len mravcilo este bolo dobre, ale teraz bolest, co vobec neustupuje, hlavne v lavej nohe a ked sa mi konecne podari zaspat a 5 minut ma nic neboli, tak treba vstavat a vychystat deti do skoly... Este dve noci nejak vydrzat...