Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@majuska55 ahoj, myslim ze vypisat ta moze, ked mu povies dvovody, a ja mam obcas pichanie v posve, ale to je prenos bolesti ked ma kopne dole drobec, nie je to stale 😉 😉
@majuska55 Ahoj, ja som na Pnke už od začiatku tehu.Najskor som nemala nijake vážne problémy, ale keďže sme chodili aj vďaka tomu otehotneli do CAr tak ma Dr. v poho vypísala na Pnku a urobila dobre, lebo som bola 7 dní na Pnke a potom som začala krvácať tak som strávila 8 dní v nemocnici s hroziacim potratom.Takže keby ma aj predtým nevypísala tak na Pn by som určite šla z nemocnice, lebo aj ja som si platila DNPO a teraz keď to k 01.02.zrušili, tak som ešte 8 mesiacov v ochrannej dobre ako tehula, keďže som otehu pred zrušením DNPO a na MD nastupujem 24.04..V pošve ma zatial nič nebolí, len mi Dr. našla výtok a beriem antibiot. a vkladacie tabl. Macmiror complex.Ke´d máš ok gynekolog. tak by ťa mala bez problémov vypísať, mne tiež tvrdne brucho, hlavne keď som v klude. 😉
Jaaaaj zenicky dnes mi pride manzelik tesim sa po 3tyzdnoch aspon na par dni do nedela 😀
ahojte baby, od vcera mam take divne bolesti v podbrusku
mam ist k lekarovi alebo je to normalne
dakujem
@tina2222 Ahoj, tak ja som na tom podobne, som sa bola pýtať na Sociálke, že odkedy platí ochranná doba, či od 1. materskej dávky, alebo od ukončenia DNPO-od 01.02.tak vraj od ukončenia DNPO, to znam. že do konca septembra som v ochrannej dobe a potom od oktobra už budem brať len klasickú materskú, čo mi vychádza z mojho platu asi len 200€ 😒 aj to neviem či som neprehnala, tak neviem ako sa z toho da uživiť dieťa, keďže ja som ešte materskú nepoberala. ☹ Takže oficiálne zvýšenú materskú budem poberať len 6 mesiacov miesto 8, keďže teraz ešte som skoro dva mesiace -necelé na Pnke.
Na stranke ženskych kruhov pribudlo nove otitulkovane video. Tentokrat aj o rizikach vyvolavanych porodov a predcasnych cisarskych rezoch
@marianax ja viem ale tu su vsetci taky blby a este su aj horsi tak snad to nejako vydrzim a bude vsetko ok....ja celkovo tehotenstvo tazko znasam mozno preto ze som hrozne stihla pred tehotenstvom som mala 49kg a vysku 175cm a este byvam aj chudokrvna....uvidim co mi nakoniec zahlasi doktor....ozaj baby robili vam v 27tt ultrazvuk?uz som dlho nevidela malinkeho a chcela by som ho vidiet 🙂 a ked idem zajtra rano na glukozu tak dnes nemam jest moc sladke alebo ako to je??
@lucy125 Ahoj ja som mala tiež DNPO, ale myslím si že ta ochranná lehota sa ráta od 01.02.2012, ale vymeriavací základ ti ostal na celých 8 mesiacov myslím. Skúsim sa ešte aj ja na to spýtať to by potom pre mamičky ktoré nastupujú v septembri nemalo žiadny význam. 😉 Odkiaľ si? ja TO.
No ja som volala na SP do BA a tam mi povedali že pokiaľ som mala splnenú tu podmienku do 01.02.2012 byť poistená 273dní a poistenie mi zaniklo zo zákona k 01.02.2012 budem dostávať po celú dobu materskej rovnakú čiastku z max.vymeriavacieho základu.
@monuska342 Ja si myslím že nejesť sladké ti moc nepomôže ak by si ju mala mať. Ja som bola dnes na cukor. A ďalší ultrazvuk ak si bola na morfológií už, je až po 30 týždni tuším 32 -34.
@monuska342 Ja mám ultrazvuk v 31. týždni... Posledný ultrazvuk sa robí po 30. týždni...
@ ahojcek 😉
môžem sa vás spýtať ako máte otočených drobčekov v brušku? bo náš drobec je zatiaľ stále hlavičkou hore a nakolko som mala 1.porod SC kvoli tejto polohe, tak mam strach, aby sa este drobec otocil. velmi by som chcela skusit porodit prirodzene.
ako ste na tom vy? uz mate drobcov hlavkou dole? 🙂
@vergulka ja som ho na 4D UZV mala v 25. tt hlavičkou hore a doki povedala že to tak má byť a aj bude nejaký čas🙂 Tiež som prvého rodila SC a veľmi by som chcela tentokrát prirodzene, ale doki mi povedala, že tu v NZ-kej nemocnici mi to kvôli možným rizikám nikto z lekárov neumožní ☹ 😢
Ahojte kocky, tak som od dnes na pn aj ja, doktor mi ju nakoniec v pohode vypisala. A baby neviete nahodou ci chodia kontroly aj cez vikendy. Cez tyzden sa nebojim, lebo mam vychadzky aj doobeda aj poobede ale cez vikend ak sa nahodou niekde zdrzime dlsie tak az ma nahodou nevymaknu, ked nebudem doma.
Inak ja mam malinke otocene uz od 20 tyzdna hlavickou dole. Ale tak doktor mi povedal, ze sa moze este aj 10krat pretocit.
holky, ako casto chodite na poradnu teraz?
😀
ahojte to tu všetci rodíte v júni? Môžem sa pridať? Ja mám termín 19 jún..Na Pn som od tretieho mesiaca..Nikdy ma nikto neprisiel kontrolovat.. 😀 Ale uz len polihujem lebo mi tvrdne brucho a teraz viac, ze som bola chora...Mne tvrdlo aj pri prvej, a nakoniec som prenasala..Strasne sa tesim na porod. 😖
@macuka ahoj vítam ťa tu áno všetky sme júnovky. Aj ja som od 3mesiaca na PN lebo som mala teploty a skoré vstávanie do roboty a nerobilo mi to dobre. A teraz ešte aj raz vyšší cukor a potom mi zase klesne pod hranicu tak si musím dávať veľký pozor a musím si merať doma sama glukomerom. Ale aj ja sa teším na pôrod 😉 🙂
@lucy125 ja som mala tento istý problém naposledy ako som bola tehotná celý posledný mesiac pred pôrodom,išla som zblázniť, čo ma všetko svrbelo,najprv mi dali tabletky na vkladanie,ktoré mi nezabrali a potom ako prišli výsledky z labáku mi povedali,že až hodinu pred pôrodom mi dajú antibiotiká 😠 a aj tak bola,ja celý čas výtok,strašné svrbenie a pálenie a k tomu horúčavy ako hrom 😒 nakoniec som dostala pred pôrodom infúzku s penicilínom a potom už bolo po pôrode všetko OK 🙂

@lucy125 Macmiror mozes v pohode brat, tiez som ich tusim brala pri prvom a aj teraz pri druhom tehotenstve.